Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānija uz laiku samazinās pievienotās vērtības nodokli (PVN) gāzei, lai palīdzētu patērētājiem, kurus sagaida enerģijas rēķinu kāpums, ceturtdien paziņoja Spānijas premjerministrs Pedro Sančess.

Premjers norādīja, ka viņa vadītā valdība PVN likmi gāzei no oktobra līdz decembra beigām samazinās no 21% līdz 5%.

"Sākoties rudens un ziemas sezonai, šķiet tikai saprātīgi mums censties samazināt rēķinus par apkuri," intervijā radiostacijai "Cadena Ser" sacīja Sančess.

Viņš piebilda, ka valdība šo PVN likmes samazinājuma periodu varētu arī pagarināt tik ilgi, kamēr turpināsies šī sarežģītā situācija.

Gāzes un elektroenerģijas cenas Eiropā šogad strauji pieaugušas saistībā ar Krievijas lēmumu ierobežot dabasgāzes piegādes, kas tiek uztverta kā Maskavas atbildes reakcija uz Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām par tās īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien paziņoja, ka Vācija uz laiku samazinās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi gāzei, lai palīdzētu patērētājiem, kuriem gaidāmi lielāki rēķini par enerģijas patēriņu.

Šolcs norādīja, ka lēmums samazināt PVN likmi no 19% šobrīd līdz 7% paredzēts, lai kompensētu valdības iecerēto gāzes nodevu, kas mājsaimniecībām izmaksās vairākus simtus eiro.

"Samazinātā PVN likme tiks piemērota tik ilgi, kamēr spēkā būs gāzes nodeva, proti, līdz 2024.gada 31.martam," sacīja Šolcs. "Tādējādi mēs piedāvājam gāzes patērētājiem atvieglojumu, kas ir ievērojami lielāks par papildu slogu, ko radīs nodeva."

Vācija pirmdien paziņoja, ka patērētājiem par gāzi tiks piemērota valsts nodeva, kas veidos 2,4 centus par kilovatstundu.

Šīs nodevas mērķis ir palīdzēt Vācijas gāzes importētājiem, kuriem nākas pirkt dārgāku gāzi no piegādātājiem ārpus Krievijas un kas cieš vērienīgus zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru