Jaunākais izdevums

Mūžībā aizgājušais Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss saņems prestižo Grammy apbalvojumu par viņa ieguldījumu mūzikas tehnoloģiju attīstībā, vēsta AFP.

S. Džobsam piešķirta Grammy valdes pilnvaroto personu balva (Grammy Trustees Award). Balva tradicionāli tiek cilvēkiem, kas nav izpildītāji vai komponisti, bet kuri savas dzīves laikā veikuši nozīmīgu ieguldījumu mūzikas ierakstu industrijas attīstībā.

Apple līdzdibinātājs balvu saņēmis par «produktu un tehnoloģiju izstrādi, kas mainījuši mūzikas, televīzijas, filmu un grāmatu uztveršanas veidus». Stīva Džobsa vadībā Apple radīja multimēdiju atskaņotāju iPod, kā arī mūzikas internetveikalu iTunes Store.

Grammy balvu par īpašu tehnoloģisko ieguldījumu ierakstu jomā iepriekš jau saņēmusi arī pati kompānija Apple. Grammy balva kompānijai tika piešķirta 2002. gadā.

Tāpat 21. decembrī kļuva zināmi arī citi Grammy balvu saņēmēji – balva par mūža ieguldījumu mūzikā tiks piešķirta dziedātājai Diānai Rosai, grupai The Allman Brothers Band, dziedātājam Glenam Kempbelam, mūziķim Džordžam Džonsam un citiem.

Grammy balvu pasniegšanas ceremonija plānota nākamā gada 12. februārī Losandželosā.

Db.lv jau vēstīja, ka S. Džobss pēc ilgas cīņas ar vēzi mira šā gada 5. oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Māja, kurā jaunietis Stīvs Džobss (Steve Jobs) radīja pirmo Apple datoru, drīzumā varētu kļūt par aizsargātu vēsturisko vietu, ziņo CNN.

Septiņu locekļu Los Altos Vēsturnieku komisija vienstāvīgajai, rančo stila mājai ieplānojusi veikt «vēsturisku īpašuma novērtējumu».

Ja tas tiks apstiprināts, māja Los Altos, Kalifornijā būs jāsaglabā.

Dzobss uz šo māju pārcēlās kopā ar audžuvecākiem un dzīvoja tur vidusskolas laikā. Mājas garāžā viņš un Stīvs Vozniaks, kuru viņš satika vidusskolā, uzmeistaroja pirmos 50 Apple 1 datorus, kas tika pārdoti par 500 ASV dolāriem katrs.

Deviņus mēnešus vēlāk - 1977. gadā - oficiāli tika dibināta Apple Computer Co., un tā pārcēla savu darbību uz tuvējo Kupertino.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple līdzdibinātājs un bijušais vadītājs Stīvs Džobss atstājis kompānijai dažādu produktu iestrādes, tostarp nākošās paaudzes iPhone viedtālruņu sērijai un iPad planšetdatoriem.

Neskatoties uz savu slimību – S. Džobss strādājis pie jaunām iPod, iPad, iPhone un MacBook versijām, kā arī pārraudzījis iCloud projektu, raksta Daily Mail.

Stīvs Džobss esot bijis norūpējies, ka kompānija pēc viņa nāves varētu sākt stagnēt, tāpēc veltījis pēdējo gadu savas dzīves, lai izstrādātu Apple nākotnes darbības plānus, vēsta medijs.

Tāpat S. Džobss daudz laika veltījis jaunā Apple tehnoloģiskā centra projekta izstrādāšanai, kurš paredzēts Kalifornijā.

Ziņas par S. Džobsa nākotnes plānošanu analītiķus nepārsteidz. Kā laikrakstam Boston Herald norādīja Karls Hūvijs (Carl Howe), Yankee Group’s patērētāju izpētes grupas vadītājs, tad, piemēram, iPad dizains jau bijis izstrādāts 2004. gadā, lai arī pati ierīce tirgū parādījās tikai pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple līdera Stīva Džobsa nāve draud kompānijai ar pozīciju vājināšanos tehnoloģiju nozarē, ko varētu izmantot konkurenti, piemēram, Samsung, Google un Microsoft.

«Apple rīcībā vairs nav tikpat radoša un ambicioza cilvēka, kāds bija S. Džobss. Tā bija Džobsa Apple, nevis Apple Džobss,» tā par S. Džobsa nāvi izsakās aģentūras Reuters aptaujātie nozares eksperti, norādot, ka Apple visai iespējams zaudēs savu inovatīvo garu, ko ātri vien steigs izmantot konkurenti.

Shinoyoung Securities tehnoloģiju analītiķis Lī Sung Vo (Lee Seung-woo) uzskata, ka Apple ir mainījusi nozari, un tās ietekme bez S. Džobsa pazudīs. «Džobsa vadībā Apple apvienoja segmentēto IT nozari vienā lielā patērētāju tirgū,» norāda Lī. «Bez Džobsa Apple konkurentiem, piemēram, Google, Samsung, Microsoft un Facebook ir iespēja ieņemt kompānijas vietu un tie arī to darīs».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss vēlējies izvairīties no mobilo telefonu operatoru starpniecības viedtālruņu lietotāju saziņā.

Par to pavēstījis nozares analītiķis un riska kapitāla uzņēmuma Trilogy Partners priekšsēdētājs Džons Stantons, kurš no 2005. līdz 2007. gadam «pavadījis daudz laika kopā ar S. Džobsu».

Analītiķis norāda, ka S. Džobss esot daudz runājis ar to, kā nodrošināt iPhone viedtālruņu tīklu izmantojot Wi-Fi spektru. «Viņš vēlējās aizstāt operatorus. Tā bija daļa no viņa vīzijas,» saka Dž. Stantons.

Tomēr ap 2007. gadu S. Džobss atteicies no šīs idejas un noslēdzis ekskluzīvu līgumu ar ASV operatoru AT&T.

Laikraksts San Francisco Chronicle norāda, ka tas ir interesants ieskats S. Džobsa domāšanas veidā, un šādas idejas varētu no jauna atgriezties saistībā ar iespējamo Apple TV iekārtu ražošanas projektu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada 5. oktobrī nomira tehnoloģiju kompānijas Apple bijušais vadītājs un līdzdibinātājs Stīvs Džobss (Steve Jobs), un šodien daudzviet pasaulē notiek viņam veltīti piemiņas pasākumi.

Apple oficiālās mājaslapas speciāli S. Džobsa atcerei izveidotajā sadaļā ar savām domām, pateicību un atmiņām dalījušies vairāk nekā miljons cilvēku, un jauni ieraksti tiek pievienoti ik pēc dažādām sekundēm.

Pilsētā Kupertīno, kurā S. Džobss uzauga un gāja skolā, karogs šodien ir izkārts pusmastā, raksta pasaules mediji.

Jau rakstīts, ka S. Džobss jau 2004. gadā atklāja, ka ir slims ar aizkuņģa dziedzera vēzi, un pēc pieciem gadiem viņam tika veikta aknu transplantācija. Viņš mira neilgi pēc tam, kad Apple prezentēja iPhone 4S. Līdzjūtības vārdus par S. Džobsa aiziešanu pauda gan Microsoft boss Bils Geitss, kurš pauda, ka S. Džobsa ietekmi jutīs vēl daudzas paaudzes, un ASV prezidents Baraks Obama, kas S. Džobsu nodēvēja par vienu no dižākajiem Amerikas novatoriem, kā arī daudzi citi ietekmīgi cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidroti PR un reklāmas aģentūru konkursa Golden Hammer uzvarētāji

Gunta Kursiša, 11.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp pieciem starptautiskā reklāmas festivāla Golden Hammer uzvarētājiem dažādās kategorijās ir arī Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūra.

Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūra Repute un reklāmas aģentūra The Matter ieguva galveno balvu par izcilību kategorijā PR Frame par labāko sabiedrisko attiecību risinājumu, kā arī Zelta Āmuru šajā pašā kategorijā. Repute un The Matter vērtējumam konkursā iesniedza kampaņu Tetra Pak juice pack collecting game, kuras gaitā skolēniem divus mēnešus bija jākrāj tukšās sulu pakas, jāievieto to skaits speciālā kampaņas interneta mājas lapā un jāsacenšas ar citām klasēm par lielākā virtuālā torņa uzbūvēšanu, kas būtu augstāks par augstāko būvi Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. «Kampaņa guva fenomenālus rezultātus, jo bērni sakrāja pakas 42,5 km augstumā, pārspējot augstākās pasaules virsotnes,» norāda Repute pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple priekšsēdētājs turpmāk būs bioķīmiķis

Jānis Rancāns, 16.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par pasaules vērtīgākās tehnoloģiju kompānijas Apple priekšsēdētāju kļuvis viens no kompānijas ilglaicīgajiem direktoriem – Artūrs Levinsons (Arthur Levinson).

Apple priekšsēdētāja postenis kļuva brīvs, kad oktobra sākumā mūžībā aizgāja kompānijas līdzdibinātājs Stīvs Džobss. A. Levinsons ir arī bioķīmijas uzņēmuma Genentech vadītājs, kā arī vairākus gadus bijis Apple direktoru padomē.

Kompānija Apple direktoru padomē arī iecēlusi Disney izpilddirektoru Robertu Igeru (Robert Iger). «Apple vienmēr ir pievērsusi lielu uzmanību inovācijām, un tāpēc es jūtos ļoti lepns, ka varu būt daļa no tās,» norāda A. Levinsons.

Apple ilgu laiku nebija oficiāla priekšsēdētāja. Kompānijas izpilddirektors Stīvs Džobss tika uzskatīts arī par neoficiālu priekšsēdētāju, jo viņam bija faktiski tādas pašas tiesības kā priekšsēdētājam. S. Džobss par oficiālu Apple priekšsēdētāju kļuva augustā, kad slimības dēļ bija spiests atkāpties no kompānijas izpilddirektora posteņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūžībā aizgājis ASV tehnoloģiju kompānijas Apple bijušais vadītājs un līdzdibinātājs Stīvs Džobss (Steve Jobs). Viņam bija 56 gadi, ziņo BBC.

«Stīva mirdzums, kaisle un enerģija bija avots neskaitāmām inovācijām, kas bagātina un uzlabo visu mūsu dzīvi. Stīva dēļ pasaule ir nesalīdzināmi labāka,» teikts Apple paziņojumā.

Džobss jau 2004. gadā atklāja, ka ir slims ar aizkuņģa dziedzera vēzi, un piecus gadus vēlāk viņam tika veikta aknu transplantācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Sietiņsone - Zatlere: līdzīgi kā Stīvs Džobss, paļaujamies uz savu izpratni par pircēju vēlmēm un tirgu

Lelde Petrāne, 05.07.2012

Grupas "Prāta vētra" mūziķis Kaspars Roga un AS "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone AS "Cēsu alus" ražotnē ar jaunā alus šķirnes "Mītava" pudelēm.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Līdzīgi kā Stīvs Džobss, mēs paļaujamies uz savu izpratni par pircēju vēlmēm un tirgu, bet pētījumus veicam minimāli. Patērētāju viedokļos ieklausāmies, esam organizējuši sadarbību ar blogeriem, kuri raksta par alu,» tā uz laikraksta Diena jautājumu, kā tiek veikta jaunu produktu izstrāde, atbildējusi Cēsu Alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere.

«Pēc apspriešanās ar patērētājiem izlēmām par jauna produkta Cēsu nefiltrētais alus ražošanu. Tas izrādījās ļoti veiksmīgs produkts un aizsāka nefiltrētā alus popularitāti Latvijas tirgū. Uzklausām arī mūsu darbinieku idejas, rīkojām īpašu inovāciju dienu, kurā darbinieki piedāvāja idejas par to, kādi jauni produkti varētu tikt ražoti,» skaidrojusi uzņēmuma vadītāja.

«Pārtikas produktu ražošanā mārketingam un reklāmai ir nozīme, tomēr ne dominējošā. Galvenais faktors, kas nosaka to, lai produkts būtu veiksmīgs, ir garša. Mēs sistemātiski veicam jauno dzērienu degustāciju. Jaunu garšu atrašana pārtikas ražotājam ir stratēģiski ļoti svarīgs jautājums. Var teikt, tas ir vissvarīgākais. Jo mēs pārdodam garšu!,» sacījusi E. Sietiņsone - Zatlere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tims Kuks: neesmu nākamais Džobss

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple jaunais izpilddirektors Tims Kuks (Tim Cook) savā pirmajā tiešraides intervijā norādījis, ka viņš necenšas būt «nākamais Stīvs Džobss», vēsta BBC.

«Stīvs bija sapņotājs. Mana loma nekad nav bijusi viņu aizvietot. Viņš bija oriģināls,» norādīja T. Kuks.

Tiešraides intervijā Wall Street Journal ikgadējā All Things Digital konferencē jautāts par iespējamo Facebook integrāciju iTunes vai iPhone, viņš norādīja, ka «mūsu attiecības ir labas un es domāju, ka mēs varēsim sadarboties ar Facebook vairāk», gan neatklājot konkrētus plānus.

Tāpat T. Kuks uzsvēra intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumu. Viņš noliedza, ka Apple un Samsung «patentu karš» aizkavētu jaunu inovāciju radīšanu un ieviešanu, un uzvēra - «mēs nevaram ieguldīt visu savu enerģiju un rūpes zīmējuma pabeigšanā, lai zem tā parakstītos kāds cits».

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

iPhone un iPad izskata radītājs kļūs par bruņinieku

Jānis Rancāns, 02.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple galvenais dizaineris Džonatans Īvs (Jonathan Ive) iecelts bruņinieku kārtā. Dž. Īvs kompānijā uzsācis strādāt 1992. gadā un piedalījies daudzu Apple produktu izstrādē.

«Saņemt šādu atzinību ir absolūti aizraujoši,» norādīja Dž. Īvs. «Jau bērnībā es sapratu, ka vēlos būt dizaineris. Es jūtos ļoti laimīgs, ka var izstrādāt produktus kopā ar Apple ievērojamajiem cilvēkiem». Iecelšana bruņinieku kārtā ir viens no augstākajiem apbalvojumiem Lielbritānijā.

Dž. Īvs ir ticis cildināts par līdzdalību kompānijas Apple glābšanā no finanšu sabrukuma aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados. Tāpat Dž. Īvs veica ieguldījumu Apple kļūšanā par patēriņa elektrotehnikas gigantu un izstrādāja kompānijas slaveno iPhone un iPad ierīču dizainu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Kas jāzina un jāprot mūsdienu līderiem?

Inese Ešenvalde, Ph. D., organizāciju psiholoģe, 04.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda ir atšķirība starp vadītāju un līderi? Vadītājs plāno, kontrolē, motivē, deleģē, organizē un koordinē. Līderis savukārt var darīt visu to pašu vai arī nedarīt. Taču līderim ir vīzija, mērķtiecība un spēja motivēt cilvēkus tā, lai tie viņam sekotu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss jau 1984. gadā, kad Apple nāca klajā ar Macintosh personālo datoru, apsvēris mobilā tālruņa izgatavošanu ar kompānijas zīmolu, atklājis bijušais tehnoloģiju giganta izpilddirektors Džons Skullejs (John Sculley).

«Es atceros, ka mēs pie Mac tālruņiem strādājām 1984. gada nogalē. Stīvs jau tobrīd domāja par šādiem produktiem,» sarunā ar CNBC sacīja Dž. Skullejs. «Viņš mēdza sacīt, ka svarīgākās lietas nav tās, kuras tiek ražotas, bet gan tādas, kuras netiek. Viņš stingri iestājās par [tehnoloģiju] vienkāršošanu,» atzina bijušais Apple izpilddirektors.

Viņš arī norādīja, ka lētāku produktu izstrāde nav uzskatāma par atteikšanos no S. Džobsa vīzijas. «Es neuzskatu, ka nākšana klajā ar plašāku produktu klāstu ir kompromisa meklēšana. Es nedomāju, ka viņi ķersies pie simts dolārus vērtiem viedtālruņiem. Esmu pārliecināts, un to arī apstiprina mani avoti, ka viņi uzlabos savus galvenos produktus,» sacīja Dž. Skullejs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Uzņēmums, kam Apple bija reliģija, nācis klajā ar Džobsa bronzas statuju

Lelde Petrāne, 27.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ungārijas programmatūras kompānija nākusi klajā ar, kā tā pati apgalvo, pasaulē pirmo tehnoloģiju kompānijas Apple Inc līdzdibinātāja Stīva Džobsa bronzas statuju, kā arī nodēvējusi viņu par vienu no lielākajām moderno laiku personībām, ziņo Reuters.

Kā vēstīts, Džobss aizkuņģa dziedzera vēža dēļ mira 5. oktobrī 56 gadu vecumā.

Bronzas darbu, kuru radījis tēlnieks Erno Tots, pasūtījis programmatūras ražotājs Graphisoft.

«Viņš bija viena no lielākajām personībām mūsu ērā, to mēs vēlējāmies paust ar šo skulptūru,» teicis Graphisoft priekšsēdētājs Gabors Bojars.

Viņš stāstījis, ka Džobss deva naudu un datorus Graphisoft, palīdzot tai kļūt par pasaules līderi arhitektūras programmatūras jomā.

«Dažos veidos, Apple bija reliģija,» Bojars teicis atklāšanas ceremonijā, salīdzinot ekspertus no Kupertino bāzētās Apple, kuri palīdzēja izglītot Graphisoft inženierus, ar evaņģēlistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ tehnoloģiju kompānija Apple izziņojusi datumu paredzētajai iPhone 5 prezentācijai. Tā notiks nākamnedēļ – 4. oktobrī.

Šis būs pirmais Apple produkts, kas plašākai sabiedrībai tiks prezentēts pēc tam, kad veselības traucējumu dēļ no kompānijas vadītāja amata atkāpās Stīvs Džobss. Līdz ar viņa atkāpšanos šo amatu ieņēmis Apple iepriekšējais izpilddirektors Tims Kuks, un S. Džobss paliks tikai Apple valdē. Jāsaka, ka T. Kuks nepelna ne tuvu tik lielu Volstrītas uzticību kā S. Džobss, jo tiek apšaubīta Kuka spēja izsapņot jaunus, elegantus un patērētājiem tīkamus produktus.

Jāpiebilst, ka Apple akcijas cena NASDAQ biržā, neskatoties uz samērā slikto akciju tirgu sniegumu, šomēnes ir palielinājusies par 2,2%

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Laikraksts Neatkarīgā Lemberga ideju par jaunu valūtu salīdzina ar Džobsa paveikto

Lelde Petrāne, 12.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ventspils mērs Aivars Lembergs pieteicis ideju ieviest Ventspilī savu lokālo valūtu - ventus. Lai gan pati ideja nav diez ko oriģināla, jo pasaulē darbojas vairāk nekā 2500 lokālo valūtu, Latvijas apstākļiem tā ir visnotaļ inovatīva. Vēl nav zināmas šīs idejas detaļas, taču sabiedrības reakcija uz šo priekšlikumu jau rāda vienu no mūsu grūtību cēloņiem. Proti, neiecietīgu attieksmi pret visu jauno, neparasto,» tā šodien laikrakstā Neatkarīgā raksta žurnālists Bens Latkovskis.

Viņš atgādina, ka «pirmā reakcija uz Lemberga priekšlikumu pārsvarā bija nievīga un pat izsmejoša. Finanšu ministrs publiski brīnījās, ka neesot taču 1. aprīlis. Latvijas Banka augstprātīgi pavēstīja, ka varot jau arī ar konfekšu Gotiņa papīriņiem mainīties, jo Latvijas likumi to neaizliedzot. Mūsu centrālās bankas vadītāji labi zina, ka šādam solim ir loģisks ekonomiskais pamats un līdzīgu risinājumu kā krīzes pārvarēšanas instrumentu jau agrāk ir ieteicis pazīstamais ekonomists Jānis Ošlejs».

«Lemberga piedāvājumu var izsmiet un var to atbalstīt, bet Latvijas apstākļos tas nenoliedzami ir inovatīvs,» ir pārliecināts Latkovskis. Viņš norāda: «Nedēļa, kurā Lembergs pieteica šo ideju, pagāja pāragri mirušā kompānijas Apple dibinātāja Stīva Džobsa zīmē. Pasaules mediji atzīmēja viņa paša jaunradi, spēju uztvert citu novatoriskās idejas un tās ieviest dzīvē. Arī Latvijas mediji apbrīnoja Džobsa gatavību iet savu ceļu, nevis soļot ar visiem vienotā ierindā. Tāpēc vēl jo nepatīkamāk, ka Lemberga nestandarta priekšlikums izsauca tik nosodošu reakciju. Diemžēl Latvijā jebkuru netradicionālu risinājumu uztver ar pārlieku piesardzību vai vēl trakāk - ar izsmieklu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālā apgabaltiesa aizliegusi Samsung planšetdatoru Galaxy Tab 10.1 tirgošanu ASV, kamēr tā sniegs galīgo lēmumu Apple un Samsung «patentu karā», vēsta pasaules mediji.

Jau vairākkārt vēstīts, ka ASV tehnoloģiju milzis Apple sūdzējies, ka Samsung pārkāpusi kompānijas patentu tiesības, kopējot tās populāro ierīci iPad. Daudzi nozares analītiķi sāncenšu Samsung planšetdatoru uzskata par lielāko Apple iPad konkurentu.

«Samsung ir tiesības konkurēt tirgū, tomēr kompānijai nav tiesību to darīt negodīgā ceļā, iepludinot tirgū «pārkāpjošus» produktus,» norādīja ASV Federālā apgabala tiesnese Lūsija Koha (Lucy Koh). Iepriekš viņa gan noraidīja Apple prasību Galaxy planšetdatoru aizliegumam, tomēr Federālā Apelāciju tiesa ieteica viņai šo lēmumu vēlreiz apdomāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Palīdz izcelties ar atšķirīgām čībām

Anda Asere, 18.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasarā jūrmalā un arī ielās var redzēt daudz cilvēku, kam kājās vieglas pludmales čībiņas. Mārtiņš Balodis parūpējies, lai ar tām varētu apliecināt savu piederību Latvijai

Pirms pāris gadiem zīmola Stīvs stārķis (SIA Zillbe) īpašnieks Mārtiņš Balodis, kurš vairākus gadus dzīvo un strādā Anglijā, pirtī pamanīja, ka kādam puisim ir pludmales čības ar Brazīlijas karodziņu. Viņam šī ideja papildināt tik ikdienišķu priekšmetu ar savas valsts karodziņu šķita interesanta, jo likās labs veids, kā apliecināt savu piederību, esot prom no Latvijas. Šī ideja viņam nelika mieru, un viņš savai skolasbiedrenei Lindai Gobetai, kura tagad ir grafikas dizainere, prasīja, ko viņi kopā varētu izdomāt. «Svarīgas bija latviskās tēmas, bet negribējās kaut ko banālu un tiešu, bet kaut ko elegantu, ne tik kliedzošu,» saka Mārtiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

iPhone 4S Latvijā nonāks līdz oktobra beigām

Lelde Petrāne, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Apple jaunā tālruņa iPhone 4S pirmspasūtījumi vienā dienā sasnieguši miljonu, apsteidzot iepriekšējo vienas dienas pirmspasūtījumu rekordu 600 tūkstošu apmērā, kas piederēja iPhone 4, vēsta telecompaper.com. Vietne arī atklāj, kad jaunākais iPhone varētu nonākt Latvijā.

Pirmspasūtījums (pre-orders) nozīmē populāras preces pasūtīšanu pirms tā laista tirdzniecībā.

iPhone 4S tiks piedāvāts melnā vai baltā krāsā. Tas ASV būs nopērkams par 199 ASV dolāriem (16 GB modelis), 299 ASV dolāriem (32 GB modelis) un 399 ASV dolāriem (64 GB modelis).

iPhone 4S vēl 22 valstīs, tai skaitā Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, nonākšot līdz oktobra beigām.

Oficiālajam iPhone izplatītājam SIA Latvijas Mobilais telefons (LMT) joprojām nav zināms, kad tirdzniecībā Latvijā varētu parādīties iPhone 4S, biznesa portālam db.lv vēl vakar sacīja LMT preses sekretāre Sanda Purviņa.

Db.lv jau rakstīja - drīz pēc prezentēšanas daži eksperti pieļāva, ka jaunākais Apple viedtālrunis varētu būt pirmā melnā avs iPhone ģimenē. iPhone 4S, pēc vairāku ekspertu domām, nav tas, ko sabiedrība gaidīja. iPhone 4S vizuālais izskats ne ar ko neatšķiras no tā priekšteča – nav nedz gaidītais 4 collu ekrāns, kas jau vairāk nekā gadu ir Android ierīcēm, nedz citi jauninājumi, par kuriem tika spekulēts pirms jaunākā iPhone oficiālās izziņošanas, rakstīja Denver Post.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Apple" oriģinālais dators, kuru pirms 45 gadiem pašrocīgi uzbūvēja šīs kompānijas dibinātāji Stīvs Džobss un Stīvs Vozņaks, otrdien tiks pārdots izsolē ASV.

Vēl funkcionējošais dators "Apple-1", kas ir mūsdienu datoru "Macbook" sencis, tiks piedāvāts izsolē Kalifornijas štatā. Ir gaidāms, ka tā cena izsolē sasniegs 600 000 ASV dolāru.

Šis "Apple-1" ir viens no 200 eksemplāriem, kurus Džobss un Vozņaks saražoja, sākot uzņēmuma "Apple" darbību garāžā. Tagad "Apple" ir izaudzis par 2 triljonus dolāru vērtu uzņēmumu.

Izsolē piedāvātais dators ir vēl retāks tāpēc, ka tam ir ietvars no koa koka, kas aug Havaju salās. Tikai daži no 200 oriģinālajiem datoriem ir izgatavoti ar šādu ietvaru.

Kāds datoru veikals, kuram tika piegādāti apmēram 50 "Apple-1" eksemplāri, nolēma dažus no tiem ietvert kokā, pavēstīja izsoļu nams "John Moran".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Par 650 tūkstošiem pārdod 1976. gada Apple datoru

Gunta Kursiša, 27.05.2013

Apple 1 dators, kas tika pārdots izsolē 2012. gada novembrī par aptuveni 490 tūkst. eiro.

Foto avots: breker.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē Vācijā par aptuveni 650 tūkstošiem ASV dolāru jeb vairāk nekā 500 tūkstošiem eiro pārdots oriģināls Apple 1 dators, ko Apple kompānijas līdzdibinātāji Stīvs Džobss (Steve Jobs) un Stīvs Vozniaks (Steve Wozniak) uzbūvējuši S. Džobsa vecāku garāžā, vēsta pasaules mediji.

Izsolītais dators bijis viens no pirmajiem 50 Apple datoriem, ko radījuši Apple līdzdibinātāji, turklāt tas ir viens no sešiem pirmajiem Apple datoriem, kas patlaban vēl ir darba kārtībā, ziņo BBC.

Datora mātesplati ir parakstījis S. Vozniaks, tāpat dators izsolīts kopā ar oriģinālo monitoru, kasešu atskaņotāju un klaviatūru. Datora dokumentāciju parakstījis S. Džobss.

Vienu no Apple pirmajiem ražojumiem iegādājies kāds anonīms pircējs no Āzijas. Izsole, kurā dators pārdots, norisinājās sestdien, 25. maijā, Ķelnē.

Pērn Apple 1 modeļa dators tika pārdots par 633 tūkstošiem ASV dolāru jeb aptuveni 490 tūkstošiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija (LVCA) un Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) 11. februārī pasniedza “Gada investors 2020” apbalvojumus par aizvadītā gada nozīmīgākajām investīcijām Latvijā.

Balvu “Gada investīcija” privāto investoru sektorā saņēma Kārlis Cerbulis par investīciju digitālajā rehabilitācijas programmā pēc insulta “Vigo Health”. Par “Gada investīciju” investīciju fondu un korporatīvo investoru sektorā atzīta “INVL Baltic Sea Growth Fund” investīcija vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupā “Eco Baltia”.

LVCA un LatBAN gada investora noteikšanas iniciatīva kopš 2015. gada veicina investīciju nozares attīstību, apkopo investoru paveikto un izceļ tos nozares atbalstītājus, kuri snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas investīciju vides un uzņēmējdarbības attīstībā. “Gada investors” ietvaros tiek apbalvoti gan privātie investori jeb biznesa eņģeļi, gan investīciju fondu un korporatīvā sektora investori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apbalvoti Latvijas Zinātņu akadēmijas un AS Latvenergo rīkotā ikgadējā konkursa Gada balva laureāti un AS Latvenergo studiju noslēguma darbu konkursa uzvarētāji, informē AS Latvenergo.

AS Latvenergo sadarbībā ar LZA pasniedz Gada balvu par zinātniskajiem sasniegumiem, lai motivētu Latvijas zinātniekus veikt pētījumus, īpaši lietišķos pētījumus, enerģētikas attīstības un inovāciju vides veicināšanai.

Svinīgajā pasākumā Gada balvas laureātus un studiju noslēguma darbu konkursa uzvarētājus sveica Āris Žīgurs, AS Latvenergo galvenais izpilddirektors, un Ojārs Spārītis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents. Gada balva šogad tiek pasniegta 17. reizi un tās tradīcija ir iedibināta 1999.gadā. Šajā laikā balvas kopumā saņēmuši 116 pieredzes bagāti zinātnieki un arī jaunie zinātnieki, kā arī vairāki desmiti labāko augstskolu beidzēji, kuru bakalaura un maģistra darbi saistīti ar enerģētiku.

Komentāri

Pievienot komentāru