Jaunākais izdevums

Kādreizējais ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs uzsver: «Latvijai ir pēdējais brīdis ekonomiskajos jautājumos no galēji labējas politikas pagriezties virzienā pa kreisi. No šī brīža situācijas kaut kā ir jātiek laukā!»

Par vienu no Latvijas politikas nezūdošajām vērtībām ir kļuvis vēlētāju balsojums «pret». Pret Saeimas pozīciju, pret valdību. Nav svarīgi, «par» ko nobalsot, galvenais, ka «pret», pret tiem vecajiem – riebīgajiem! Pirms katrām vēlēšanām rodas arvien jaunas partijas, par kurām, kā likums, nobalso ļoti liels vēlētāju skaits. Gadu no gada jaunās partijas sola citu politiku, citus laikus, citas personālijas, citu skatījumu un citas prioritātes. Un pieredze liecina, ka jaunas partijas dibināšana ir «drošs numurs».

Jautājums par orientāciju

Pašlaik uzmanības centrā ir nevalstiskā organizācija Sabiedrība citai politikai, kura maijā grasās pārtapt par pilnasinīgu partiju. Viss būtu loģiski, ja ne viens liels «bet». Tas ir jautājums par politisko orientāciju, kuru stabili politiķi, šķiet, nespēj mainīt vienā dienā tāpat kā «stabils heteroseksuālis» nespēj mainīt savu seksuālo orientāciju. Organizācijas Sabiedrība citai politikai līderis ir kādreizējais ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs, kurš tika izslēgts no Tautas partijas (TP) par «partijas rindu šķelšanu», kā arī bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks. Ņemot vērā šo abu politiķu līdzšinējo piederību izteikti labējam spēkam, organizācijas pirmā publiskā akcija – parakstu vākšana par izmaiņām likumā Par valsts pensijām – daudzos varētu radīt aizdomas par tās «patiesumu». Nenoliedzot šī darba svētīgumu, tā vien gribas jautāt – kādēļ politiķi, kuri savā līdzšinējā darbībā atbalstījuši izteikti labējās ekonomiskās prioritātes, pēkšņi pievērsušies sociālajiem jautājumiem?

Paraksti savākti

Pie Jaunielas 19. nama izkārtojusies gara rinda. Garām suvenīru bodītei, ziedu veikalam, līdz par Doma laukumam. Rit pēdējā diena, kad var parakstīties par izmaiņām Pensiju likumā. Šobrīd jau zināms, ka nepieciešamais parakstu daudzums ir savākts ar uzviju. «Atvainojiet, vai jūs runājat angliski?» man vaicā kāds tūristu pāris, kas saulainajā pēcpusdienā bauda nesteidzīgu pastaigu pa Vecrīgu. Apaļīga kundzīte, ģērbusies gandrīz kā pārgājienam kalnos un bruņojusies ar milzīgu mugursomu un Rīgas karti. Viņai līdzās aptuveni septiņdesmit gadus vecs kungs. «Sakiet, kādēļ šie cilvēki te stāv?» viņš vaicā. Mēģinu skaidrot, ka Latvijas pensionāriem nepietiek ar to, ko viņiem maksā valsts. «Vai viņiem to naudiņu iedos tagad – šajā mājā?» pārvaicā kundzīte. Nelielais Jaunielas ofiss ir pārblīvēts: ar papīriem, ofisa tehniku, galdiem, mapēm. Birojs stāvgrūdām pilns ar vecāka gada gājuma cilvēkiem, daudzi no viņiem vēlas ne vien parakstīties, bet arī paspiest roku tam, kurš beidzot atcerējies par viņu problēmām. Neviļus rodas iespaids, ka Sabiedrība citai politikai, ir uztrāpījusi uz pareizā nerva.

Aigars Štokenbergs no pūļa paslēpies nelielā kabinetā. Viņš «līdz ausīm ir ieracies papīros», tie sakrāmēti uz galda, skapī, salikti rūpīgās kaudzītēs uz krēsla.

«Tikko šeit bija kādreizējais Augstākās tiesas tiesnesis Vamže,» steigā vēl cenšoties pārlūkot e-pastu, saka Aigars Štokenbergs. «Zini, kāda viņam ir pensija – 142 lati un 50 santīmi. Man viņš bija liela autoritāte, kad vēl strādāju par tiesnesi. Viņš bija atnācis parakstīties,» sarunu sāk Aigars Štokenbergs. «Vispār es biju domājis, ka mēs runāsim par ekonomiku.»

Runāsim par visu. Ja nu vienīgi nepieminēsim jūsu attiecības ar Šķēles kungu. Tur laikam viss jau ir pateikts.

Lai Šķēles kungs pats stāsta, ja kaut kas vēl ir sakāms. No manas puses viss ir izrunāts. Man šobrīd ir citas – svarīgākas lietas, kas aizņem ļoti daudz laika.

Parakstu vākšana par izmaiņām pensijas likumā?

Jā. Un šeit ir tik daudz patiesuma, tik daudz dzīvesstāstu. Aizkustinošu. Cilvēki nāk un rāda, cik liela viņiem ir pensija un cik, piemēram, rēķins par dzīvokli. Vakar bija ienācis kāds kungs. Sieva nomira pirms gada, viņš palicis viens mazītiņā vienistabas dzīvoklītī, par kuru jāmaksā 90 lati, savukārt pensija viņam ir 92 lati. Vienistabas dzīvoklis! Mazāku jau vairs nav kur! Es nezinu, kā šie cilvēki spēj «savilkt» galus kopā. Un neviens par to nedomā!

Kāds tad jūs galu galā esat – labēji vai kreisi domājošs politiķis? Tautas partija, kurā līdz šim darbojāties, ekonomiskajos jautājumos bija izteikti labēji domājošs spēks. Turklāt jūs šīs partijas valdībā ieņēmāt ekonomikas ministra posteni.

Savā ekonomiskajā domāšanā vienmēr esmu bijis liberāls, un tas, kas liberālismam līdz šim ir pietrūcis, ir tieši sociālā atbildība. Sociālo problēmu risināšana.

Kādēļ, pildot ekonomikas ministra pienākumus, jūs par sociālajiem jautājumiem tomēr īpaši neiestājāties?

Es biju ekonomikas, nevis labklājības ministrs. Manā kompetencē atradās citas sfēras. Tomēr atsauksim atmiņā kaut vai pagājušā gada aprīli. Jau toreiz es aicināju valdību pārtraukt cinisko, augstprātīgo attieksmi pret sabiedrību, es aicināju pievērsties cilvēkiem, viņu problēmām. Manuprāt, tas lieliski parādīja manu attieksmi pret valstī notiekošo. Starp citu, ja kopumā runājam par valstī notiekošo – no 1997. līdz pat 2006. gadam mūsu attīstība ir bijusi ļoti strauja. Valsts kļuva bagātāka, viss gāja uz augšu. Kas notiek ar sociālajiem slāņiem? Paskatīsimies Džini koeficientu — nevienlīdzība ir augusi par 30%. Igaunijā, piemēram, šis indekss ir samazinājies, Latvijā – palielinājies. Kādēļ? Jo mums nav vidusslāņa, nav normāli nodrošinātu pensionāru, un tajā vainojama ekstrēmi labējā, liberālā politika, kādu visus šos gadus piekopusi Latvijas valdība. Ekstrēmi labējā politika līdz kliņķim ir novedusi gan veselības aprūpes, gan izglītības sistēmu.

Jūs bijāt valdošās partijas sastāvā. Jums jāzina, kādēļ tas tā ir noticis.

Tādēļ, ka nodokļus līdz šim ir maksājuši tikai nabagi. Jebkura nodokļu politika līdz šim ir bijusi vērsta tikai uz to, lai, Dieva dēļ, neliktu bagātajiem maksāt vairāk. Viss, kas notika valstī, viss bijis vērsts vienīgi uz to. Ja jūs man jautājat, vai es esmu liberāls ekonomikā, es atbildu – jā, jo es vēlos, lai nodokļu sistēma tiktu mainīta. Piemēram, samazināt nodokļus uzņēmējdarbībai, palielināt – patēriņam. Tiks bremzēta pirktspēja, samazināsies inflācija. Tāpat es iestātos par diferencētu nodokļu sistēmu: jo lielāki ienākumi, jo lielāki nodokļi.

Vai Tautas partijā nācāt klajā ar kaut ko tik radikālu?

Nevēlos atstāstīt to, kas savulaik tika runāts valdes sēdēs, taču esmu tur piedzīvojis ārkārtīgi smagas diskusijas. Kaut vai runājot par nekustamā īpašuma nodokļiem ekskluzīvajām savrupmājām. Esmu iestājies par nodokļiem tiem zemes gabaliem, kas tiek turēti spekulācijām un tā joprojām. Nezinu, vai šādus uzskatus var saukt par liberāliem vai pat kreisiem, bet tādas nu bija tās manas idejas. Nezinu, vai mani Tautas partijas līdzgaitnieki mani uzskatīja par pārāk liberālu, bet rezultāts ir tāds, ka viņi mani izmeta laukā. O.K.! Mēs vienojāmies Šķēles miskastes nepieminēt... taču arī tas ir stāsts par ekonomiku.

Vēl. Ja atgriežamies pie jautājuma par manu orientāciju ekonomikas jautājumos... 2004. gadā Kalvītis mani uzaicināja par savu padomnieku ekonomikas jautājumos. Tikai kopš šī brīža mēs varam runāt par manu ieiešanu politikā. Līdz tam man principā nebija nekāda sakara nedz ar politiku, nedz ar Tautas partijas aktivitātēm. Un man tiešām pietika ar diviem gadiem, lai saprastu, kas un kā tur notiek! Kad nonācu tur, iekšā, es beidzot sapratu, ko tie cilvēki patiesībā domā. Piemēram, 2005. gads, kad parādījās slepenais inflācijas apkarošanas plāns. Toreiz Šlesers valdības sēdē pateica – nē, mums tāds plāns nav vajadzīgs! Gāzi grīdā! Un man uzreiz kļuva skaidrs, ka nekādas ekonomiskās domāšanas šajā valstī nebūs. Gāzi grīdā, un viss!

Vai uzskatāt, ka politiskais spēks, kuru grasāties dibināt maijā, spēs sabiedrībai piedāvāt ko pragmatiskāku?

Mēs mācāmies no citu partiju kļūdām. Piemēram, Jaunais laiks. Ļoti laba ideja – apkarot korupciju. Nekādu šaubu, tas bija jādara. Bet Jaunajam laikam, piedodiet, bija pārāk maz ko piedāvāt. Nekādas konkrētas programmas, maz ekspertu. Mēs sākam no otra gala: nevācam atpazīstamas sejas, bet gatavojam nopietnu programmu. Un tikai tā ir pareizā lietu kārtība: vispirms saprotama programma un mērķi, pēc tam viss pārējais. Mūsu uzstādījumi ir ļoti vienkārši – likvidēt nenormālo plaisu, kas šobrīd izveidojusies starp bagātajiem un nabagiem, kā arī radikāli uzlabot veselības aizsardzību un izglītības sistēmu. Viss tas, ko labējie nav varējuši izdarīt.

Gadu no gada Latvijā tiek dibinātas jaunas partijas, par kurām vēlētāji nobalso tādēļ vien, ka vecie politiķi savu uzticības kredītu ir izsmēluši. Arī jūs būsiet viena no šādām, jaunajām partijām.

Jā, bet tāda ir situācija valstī. Jo gadu no gada Saeimā tiek ievēlēti politiķi, kuri dzīvo «no vēlēšanām līdz vēlēšanām», pa vidu neko nedarot. Un tas ir galvenais iemesls, kādēļ politikā ir jānāk citiem cilvēkiem.

Vairums politologu norāda, ka šobrīd Latvijā nav vietas jaunām partijām. Ar vecajām jau nevaram tikt galā...

Tas, ka jaunām partijām neesot vietas, ir pilnīgas muļķības. Mēs taču redzam, kas šobrīd notiek ar vecajiem «tēvzemiešiem», Jauno laiku, Tautas partiju. Šīs partijas jūk un brūk, jo sabiedrība tām vienkārši neuzticas. Un politiķi to ļoti labi saprot. Tie, kuri spēlē plakanāku spēli, mēģina vēlētājus atgūt, dibinot jaunas pseidopartijas, vienīgi nedaudz pamainot personālijas, iesaistot vienu otru jaunu seju, izdomājot citus saukļus. Bet pamatā – tā tāda kosmētika vien ir.

Jūsu partija nebūs Tautas partijas atzara «kosmētika»?

Nekādā gadījumā! Turklāt jautājums šobrīd nav par mūsu jaunās partijas nišu, bet par politisko virzienu. Es tiešām uzskatu, ka Latvijai ir pēdējais brīdis no galēji labējas ekonomiskās politikas pagriezties virzienā pa kreisi. No šī brīža situācijas kaut kā ir jātiek laukā. Esam gatavi ieņemt šo virzienu, jo jūtam, ka sabiedrība to vēlas, viņai tas ir nepieciešams. Varat mūs saukt par liberāļiem, par kreisajiem...

Es jūs nekā nesaukšu. Jūs paši definēsiet savu statusu.

Jā, protams, bet ideja no tā nemainīsies – no galēji, pat ekstrēmi labēja liberālisma Latvijai ir jāpagriežas pa kreisi, lai valsts varētu normāli eksistēt.

Latvijā attiecībā uz partiju ir diezgan riskanti lietot apzīmējumu «kreiss». Vēsturiski mums šis jēdziens vairāk asociējas ar orientāciju nacionālajos, nevis ekonomiskajos jautājumos.

Pilnīgi piekrītu, bet par liberālismu Latvijas vēlētāji zina vēl jo mazāk. Es runāju par tādu kreisi orientētu liberālismu, kas gan veicinātu uzņēmējdarbību, gan vienlaicīgi neatstātu novārtā sociālos jautājumus. Mūsu organizācijā, piemēram, ir daudz uzņēmēju, kuri lieliski saprot – ja valsts turpinās tādā garā, tad drīz vien paliks bez darbaspēka. Nebūs normālu skolu, kas varētu radīt kvalificētus speciālistus, nebūs profesionālas veselības aprūpes, nebūs stabilas pabalstu sistēmas. Cilvēki, piedodiet, vienkārši nenodzīvos līdz pensijai. Savukārt tie, kuri nodzīvos, aizbrauks uz ārzemēm. Uzņēmējs, kurš domā ne tikai par šo dienu, bet arī par nākotni, saprot, ka arī viņam būs izdevīgāk, ja valsts beidzot pievērsīsies sociālajām problēmām.

Kādu nišu Latvijas politiskajā spektrā esat gatavi ieņemt?

(Paņem līmlapiņu un uzšvīkā nelielu shēmu). Ja mēs paņemam vienu normālu Eiropas valsti, tad politisko partiju spektrs ir šāds – vienā polā galēji kreisie komunisti, nedaudz uz vidu sociālisti, tālāk sociāldemokrāti. Otrā polā – ultralabējie, vairāk uz vidu konservatīvie, liberāļi. Tas, kur Latvija atrodas šobrīd, ir galēji labējais flangs (ievelk uz līmlapiņas treknu punktu). Uz visiem sociālajiem jautājumiem valdība sabiedrībai atbild: tieciet paši galā! Tālāk! Latvijā vairāk vai mazāk ir aizpildīts arī «kreisais» gals. Bet vidus – pilnīgi tukšs! Tas, ko mēs piedāvājam – ejam nedaudz pa kreisi! Tas nenozīmē nokļūšanu kreisajā flangā pie sociālistiem. Vienkārši dažus soļus. Tajā virzienā, kur pasaulē darbojas desmitiem partiju. Un tad kāds vēl saka, ka Latvijā nav vietas jaunām partijām!?

picturegallery.03609b2e-acc3-43e1-9016-aa77cbc2609d

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Es izsaku visdziļāko nožēlu par tiem huligāniem, kuri, skaidri redzamā alkohola ietekmē, ir devušies uz Saeimas māju," intervijā Latvijas Radio uzsvēra partijas Sabiedrība citai politikai līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

"Spriežot pēc situācijas, var domāt, ka huligānisms un vandālisms pie Saeimas nama ir organizēts. Ar nožēlu var secināt, ka Latvijā ir tādi spēki un cilvēki, kuru mērķis bija diskreditēt mierīgi notikušo tautas sapulci Doma laukumā," uzsver A. Štokenbergs.

A. Štokenbergs Db.lv atkārtoti uzsvēra, ka sabiedrības organizētais pasākums izvērties grautiņā tikai IeM nekopetences dēļ, jo jau gandrīz nedēļu pirms mītiņa Drošības policijai bijis zināms par iespējamajiem grautiņiem.

"Mūsu organizētais pasākums beidzās bez starpgadījumiem. Turklāt es regulāri policiju informēju par norisēm Doma laukumā," teica A. Štokenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Siltumražotāji var trūkties

Līva Melbārzde, 12.11.2009

«Jaunais nodoklis lielajiem uzņēmumiem papildu izmaksas, salīdzinot ar pašreizējo brīdi, neradīs,» uzskata idejas autors Aigars Štokenbergs. (pa kreisi) «Doma par akcīzes piemērošanu dabasgāzei apkures sezonas vidū ir, maigi izsakoties, dīvains,» tā a/s Rīgas Siltums valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs. (Foto: Db)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais dabasgāzes nodoklis vissmagāk skars Latvijas ražotājus, padarot viņu preci vēl mazāk konkurētspējīgu. Tādu viedokli Db pauda vairāki aptaujātie uzņēmēji par partijas Sabiedrība citai politikai līdzpriekšsēdētāja Aigara Štokenberga iesniegto priekšlikumu 2010. gada budžetam.

Viņš ierosina ieviest akcīzes nodokli dabasgāzei, turklāt tā apmērs varētu būt 5 Ls par 1000 dabasgāzes kubikmetriem. Ņemot vērā a/s Latvijas gāze dabasgāzes prognozētos pārdošanas apjomus uz nākamā gada sākumu, kas veido 1.45 miljardus kubikmetru, iekasētais nodoklis nākamgad varētu būt 7.3 milj. Ls, lēš deputāts. Ekonomikas ministrs Artis Kampars izsakās negatīvi par budžeta lāpīšanas iespējām uz energotarifu paaugstināšanas rēķina.

Dabasgāzes nodokļa ieņēmumus A. Štokenbergs ierosina novirzīt kultūrai un zinātnei, piebilstot, ka šis nodoklis varētu būt stimuls arī pašmāju atjaunojamo energoresursu plašākai izmantošanai, turklāt kaimiņvalstī Igaunijā jau šāds nodoklis tiek piemērots. «Ja mēs tiešām gribam atbalstīt vietējos atjaunojamos energoresursus, tad vajadzētu sākt ar PVN samazināšanu no 21 līdz 10%, kā tas ir dabasgāzei. Rīcībai jābūt kompleksai, jāapsver kopēja fosilās enerģijas nodokļa ieviešana. Pretējā gadījumā tie 5 lati uz 1000 m3 vairāk izskatās pēc tīri formāla žesta, nevis patiesa atbalsta,» Db teica Latvijas Biomasas asociācijas LatBIONrg valdes loceklis Didzis Palejs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai rastu papildu finansējumu kultūrai, izglītībai un zinātnei, Sabiedrības citai politikai (SCP) Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs iesniedzis priekšlikumus nākamā gada budžeta projektam, kas paredz pussantīmu liela akcīzes nodokļa ieviešanu dabasgāzei.

Štokenbergs portālam Delfi sacīja, ka, meklējot iespējas rast papildu finansējumu Kultūrkapitāla fondam, kura finansējums nupat saruks par 79%, kā arī zinātnei, kurai līdzekļi «apcirpti» teju par 30 %, SCP nonākusi pie atziņas, ka šāda akcīzes nodokļa ieviešana būtu taisnīga, jo dabasgāze ne visur Latvijā ir pieejama, turklāt tās cenas ir kritušās. SCP rosina iekasēt pussantīmu par mājsaimniecības patērēto gāzes kubikmetru.

Ar šādi nodokli varētu iekasēt aptuveni 2.8 miljonus latu, no kuriem ap 640 000 latu no mājsaimniecībām.

Patlaban Finanšu ministrijas eksperti novērtē iespēju dabasgāzi aplikt ar nodokli. Tiklīdz kā informatīvais ziņojums būs gatavs, to nekavējoties izskatīs Ministru kabineta sēdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

«Dienas bez auto» ietvaros slēgs satiksmi Stokholmas un Miera ielas posmā

Gunta Kursiša, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Mobilitātes nedēļas akcijas «Diena bez auto» ietvaros tiks slēgta trasnportlīdzekļu kustība Stokholma ielas posmā no Stendera ielas līdz Kokneses ielai, kā arī Miera ielas posmu no Brīvības līdz Palīdzības ielai.

Transportlīdzekļu kustība Stokholmas ielas posmā tiks slēgta 22. septembrī no pulksten 11 līdz pulksten 16.

Slēgto Stokholmas ielas posmu būs iespējams apbraukt pa Visbijas prospektu vai Klaipēdas ielu, Glika ielu un Kokneses prospektu, informē Satiksmes departaments. Braucot pa Kokneses prospektu, apbraukt slēgto Stokholmas ielas posmu varēs, veicot pagriezienu uz Glika ielu un tālāk veicot kreiso pagriezienu uz Klaipēdas ielu un Stendera ielu vai arī veikt kreiso pagriezienu uz Visbijas prospektu. Mežaparka ielu svētku laikā apmeklētāji varēs piedalīties veloparādē, kurā tiks vērtēti interesantākie braucamrīki, ekstravagantākais braucējs un košākā komanda. Tāpat notiks velosipēdu ātrbraukšanas un lēnbraukšanas mači, florbola un strītbola spēles, kā arī orientēšanās pasākums Mežaparkā un ielu slēpošanas sacensības un koncerts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā nodokļu ieņēmumiem vajadzētu būt aptuveni 40% apmērā no iekšzemes kopprodukta, raidījumā Krustpunktā uzsvēra Aigars Štokenbergs, ziņo Apollo.

A. Štokenbergs uzsvēra, ka nodokļu slogam kā tādam jābūt lielākam. Kā piemēru viņš minēja, ka vārētu ieviest jaunus nodokļus, kā arī uzlabot jau esošo nodokļu iekasēšanu. Jāatzīmē gan, ka viņš piebilda, ka bagātajiem cilvēkiem jāmaksā vairāk nekā nabadzīgajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Godmanis patiesībā nemaz nav atsevišķs Godmanis, bet gan – Šlesers! Kad skatos uz premjeru, tad vienmēr paturu prātā, ka viņš ar Šleseru abi ir dvīņi ar ūdens lāšu līdzību, lai gan ne no vienas olšūnas," intervijā laikrakstam Latvijas Avīze sacījis partijas Sabiedrība citai politikai līderis Aigars Štokenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvija tiks pie otrā aizdevuma

Valdis Vikmanis, Db, 19.06.2009

Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis (pa kreisi) kopā ar Eiropas komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barozu (Jose Manuel Barroso). (Foto: AFP/SCANPIX)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropadome piektdien (19. jūnijā) atbalstījusi Eiropas Komisijas (EK) nodomu izsniegt Latvijai nākamo aizdevuma daļu, atsaucoties uz Latvijas premjerministra Valda Dombrovska teikto, Db.lv informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Tas nozīmē, ka Latvija ir saņēmusi apliecinājumu, ka nauda tiks saņemta.

Pēc Eiropadomes atbalsta EK var sākt procedūru, lai starptautiskajos tirgos aizņemtos Latvijai nepieciešamo naudas summu. Iepriekš noslēgtais aizdevuma līgums paredz, ka EK otrais maksājums Latvijai veido 1.19 miljardus latu.

Piektdien (19. jūnijā) Eiropadomē, kas pulcē 27 Eiropas Savienības dalībvalstu līderus, gala ziņojumā tika iekļauts atsevišķs paragrāfs, kurā tiek pausts stingrs atbalsts Latvijas valdības pieņemtajiem budžeta grozījumiem un vidēja termiņa valsts finanšu stratēģijai.

«Eiropadome atbalsta budžeta taupības pasākumu pieņemšanu Latvijā, kuru mērķis ir plaša fiskālā konsolidācija šajā un nākamajā gadā. Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vadītāji uzsver, ka pieņemto pasākumu stingra īstenošana kopā ar vidēja termiņa finanšu stratēģiju ir garantija starptautiskā aizdevuma programmas sekmīgai īstenošanai Latvijā. Dalībvalstu līderi stingri atbalsta Eiropas Komisijas nodomu veikt nākamās aizdevuma daļas izmaksu Latvijai».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Štokenbergs: Ar Šķēli sākas Tautas partijas «gulbja dziesma»

Vēsma Lēvalde, Db, 19.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Šķēles atnākšanu problēmas valstī tikai saasināsies, intervijā laikrakstam Telegraf prognozē Sabiedrība citai politikai līderis, bijušais Tautas partijas biedrs Aigars Štokenbergs.

Andra Šķēles atgriešanās mērķis ir kļūt par premjeru, uzskata A. Štokenbergs. Viņam tā šobrīd ir vienīgā iespēja – Tautas partijai ir 20 mandātu Saeimā, bet nākamajā var būt tikai 5 – 6, labākajā gadījumā, uzskata A. Štokenbergs.

Līdz budžeta apstirpināšanai valdības gāšana diez vai esot iespējama, taču pēc tam sākšoties «uzbrukums».

Tomēr, SCP līderis uzskata, ka Šķēle partijas reitingu var pacelt par vienu – diviem procentpunktiem. Un nākamajās vēlēšanās ap 40 % varētu savākt Saskaņas centrs, kas diez vai gribēs premjera posteni atdot Šķēlem. Tāpēc šis brīdis esot vienīgā izdevība tikt pie valdības vadīšanas. Taču pirms vēlēšanām, iespējams, Tautas prtija kā projekts tikšot slēgta, lai finanšu resursus novirzītu citas partijas atbalstam, apgalvo A. Štokenbergs. Viņš to pamato ar Šķēles biznesa filozofiju – neviens Šķēles biznesa projekts nav vērsts uz ilglaicīgu ieguldījumu politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partijas paziņojuma par nepieciešamību atlaist Saeimu iemesls varētu būt Valsts prezidenta noliktais termiņš 31. marts un vēlme izrādīt iniciatīvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Štokenbergs: ekonomikas stabilizācijas plāns paredz naudas izņemšanu no ekonomikas

Madara Fridrihsone, Db, 10.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas plāns būtībā paredz naudas izņemšanu no Latvijas ekonomikas – kopumā no tautsaimniecības jāizņem aptuveni 30 % apritē esošo līdzekļu.

To šodien Saeimas debatēs paziņoja deputāts Aigars Štokenbergs (Sabiedrība citai politikai), kurš skaidroja, ka tieši tādēļ, lai izņemtu naudu no ekonomikas, tiek samazināti valsts budžeta izdevumi un strādājošo algas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bagātajiem par saviem īpašumiem būtu jāmaksā, uzskata Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs.

«Kā politiķis un ekonomists esmu ... teicis neskaitāmas reizes: bagātajiem jāmaksā vairāk! Par viņu maksātspēju man nav šaubu. Līdz šim nodokļu sistēma Latvijā bijusi tāda, ka bagātajiem pārsvarā nav jāmaksā it nekas. Ja turpmāk to saglabā, tad vienīgā iespēja, kā uztaisīt budžetu, ir joprojām samazināt algu tiem cilvēkiem, kuri pārtiek no algas kā vienīgā ienākuma. Tam mēs nepiekrītam,» norādīja Štokenbergs intervijā Latvijas Avīzei.

Ja šo īpašumu īpašnieki maksātu 2% nodokli, un tas nav dramatiski – tie ir 10 tūkstoši latu gadā, tad uz šī rēķina valdība atļautos šobrīd svarīgāko – samazināt nekustamā īpašuma nodokli ražotājiem, kam ir rūpnīcas un kuri dod ļaudīm darbu - tā būtu jādara krīzes situācijā, uzskata Štokenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A. Pabriks no M. Segliņa saņem īsziņu ar tekstu "Tu esi nelietis. Mareks Segliņš."

, 13.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrība citai politikai līdzpriekšsēdētājam Artim Pabrikam no Iekšlietu ministra uz mobilo tālruni pienākusi īsziņa "Tu esi nelietis. Mareks Segliņš."

Savukārt Aigars Štokenbergs saka: "Man nav arī izprotams, ka nemieru laikā Iekšlietu ministrs uz manu mobilo tālruni atsūtīja īsziņu "Vai esi gandarīts? Mareks". Tas, manuprāt, liecina par galēju Iekšlietu ministra cinismu."

A. Pabriks no M. Seglina sanem iszinu ar tekstu "Tu esi nelietis. Mareks Seglinš."

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Brīvdienās slēgs satiksmi Bauskas ielas posmā

Lelde Petrāne, 03.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāju uzmanību uz to, ka brīvdienās 5. un 6.oktobrī tiks slēgta satiksme Bauskas ielas posmā no Rīgas Piena kombināta līdz pilsētas robežai virzienā uz Valdlaučiem.

Šādi satiksmes ierobežojumi nepieciešami, lai ieklātu asfaltu Dienvidu tilta 3.kārtas rotācijas aplim pie Bauskas ielas.

Autovadītāji aicināti izmantot apbraucamos ceļus. Piemēram, tie, kuri brauc no Ķekavas, autoceļa A7 un Bauskas ielas krustojumā aicināti braukt taisni pa A7 un pie jaunizbūvētā viadukta nogriezties pa labi uz Dienvidu tiltu.

Autovadītājiem, kas no Valdlaučiem vēlas nokļūt uz Dienvidu tilta, jāizmanto apbraucamais ceļš pa Bauskas ielu uz A7 un krustojumā jāveic manevrs pa labi, jābrauc līdz jaunizbūvētajam viaduktam un jānogriežas pa labi uz Dienvidu tiltu.

Autovadītāji, kuri brauc no Dienvidu tilta uz Valdlaučiem, aicināti izmantot apbraucamo ceļu, braucot pa labi uz Bauskas ielu gar Rīgas Piena kombinātu līdz Mūkusalas ielai un, apgriežoties braukšanai pretējā virzienā, turpināt ceļu pa Ziepniekkalna ielu līdz Maximas noliktavām. Tomēr, ja ir iespējams, Satiksmes departaments aicina izmantot citu tiltu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Felipes Masas vietā brauks Luka Badojers

, 11.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmās formulas komanda Ferrari paziņojusi, ka Felipes Masas vietā braukts Luka Badojers (Luca Badoer).

Ar šādu paziņojumu komanda nāca klajā pēc tam, kad kādreizējais F-1 čempions Mihaels Šumahers atsauca savu dalību F-1 sacīkstēs, par iemeslu minot savainoto kaklu, ko M. Šūmahers savainoja šī gada februārī negadījumā ar motociklu.

L. Badojers komandā strādā kopš 1998. gada kā testa pilots.

Db.lv jau ziņoja, ka Ungārijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijas sesijā smagu avāriju piedzīvoja Ferrari komandas pilots Felipe Masa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sarunas par gāzes tranzītu caur Ukrainu beidzas bez rezultātiem

Atis Rozentāls, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienas vakarā notikušās Ukrainas enerģētikas uzņēmuma Naftogaz vadības, to skaitā kompānijas bosa Oļega Dubinas, sarunas ar Krievijas gāzes eksporta monopoluzņēmuma Gazprom vadītāju Alekseju Milleru par gāzes piegāžu atsākšanu beigušās bez rezultātiem. Naftogaz Ukraini priekšsēdētājs Oļegs Dubina (pa kreisi), Gazprom vadītājs Aleksejs Millers

Ukrainas enerģētikas uzņēmuma Naftogaz Ukraini priekšsēdētājs Oļegs Dubina paziņoja, ka Beļģijas galvaspilsētā Briselē ceturtdien paredzētās Krievijas, Ukrainas un Eiropas Savienības sarunas atceltas pēc Krievijas puses iniciatīvas, ziņo Reuters.

«Mums nepieciešams atjaunot gāzes piegādes Eiropā. Mūs nevar šantažēt,» uzsvēris Eiropas Savienības prezidējošās valsts Čehijas premjerministra vietnieks Aleksandrs Vondra. Trešdien Naftogaz Ukraini izplatīja paziņojumu, kurā pauda sašutumu par Gazprom rīcību, visu atbildību par radušos situāciju uzveļot Ukrainas kompānijai. «Kompānija uzskata to par kārtējo mēģinājumu maldināt Eiropas sabiedrību un diskreditēt Naftogaz Ukraini,» teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien nodibināta jauna politiskā partija Sabiedrība citai politikai, par kuras priekšsēdētāju ievēlēts bijušais baņķieris Gatis Kokins.

Saskaņā ar Sabiedrība citai politikai, par līdzpriekšsēdētājiem kļuvuši A. Štokenbergs un A. Pabriks, valdes priekšsēdētājs G. Kokins un trīs līdzpriekšsēdētāji, kas atbild par politiskās plānošanas sfēru - A. Štokenbergs, sadarbību ar ārvalstu partneriem - A. Pabriks un likumdošanu atbild Karīna Korna. Mazāk zināmi vārdi, tagad valdes locekļi – Gundars Ramanovskis, Edgars Štelmahers, Valters Bruss, Aldis Gobzems, Gundega Rancāne, Eduards Smiltēns, Jānis Oga.

Kā raksta Latvijas Avīze (LA), doma par jaunas partijas dibināšanu radusies pērnā gada nogalē un ar šo ideju klajā nākuši divi bijušie Tautas partijas biedri – Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs: par banku kļūdām jāmaksā to īpašniekiem, nevis nodokļu maksātājiem

Vēsma Lēvalde, Db, 26.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā padziļinās banku krīze un tuvākajā laikā bankrotēs vēl kāda banka, intervijā Neatkarīgajai (NRA) apgalvo Ventspils mērs Aivars Lembergs. Lai šobrīd veiktu privatizāciju, neesot valstiski racionālu argumentu, jo šobrīd varēs dabūt zemāko cenu, norāda A. Lembergs.

«Ja ir mērķis valsts īpašumus pārdot kādam pircējam, kas zināms vien dažiem, par zemāko cenu – tad tā jau ir cita loģika,» tā A. Lembergs. Parex banku gan varot pārdot, jo tur uzdevums ir atgūt valsts ieguldīto naudu ar nelieliem procentiem, viņš piebilst. Tomēr pamatā banku krīze prasa mainīt komercbanku darbības politiku ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, pirmkārt, jau ASV, uzskata Lembergs. Viņaprāt, šobrīd Latvijā padziļinās banku krīze. Lai varētu īstenot krīzes vadību, banku uzraudzība pilnībā būtu jānodod attiecīgo valstu valdībām. Jau 15 gadus valdība banku darbību neuzrauga, atgādina Ventspils mērs. Rezultātā šobrīd par banku kļūdām maksā valdība, tātad nodokļu maksātāji. Par kļūdām esot jāmaksā banku īpašniekam, nevis valdībai. Uz jautājumu, vai tuvākajā laikā Latvijā bankrotēs vēl kāda banka, Ventspils mērs atbild nešaubīgi: Protams. Viņš uzsver, ka viens no Latvijas trumpjiem sarunās ar SVF varēja būt arguments – ja jūs mums nepalīdzēsiet, mēs neglābsim ziemeļvalstu bankas. «Banku afēras ir problēmu problēma. Banku uzraudzība nevar būt ārpus valdības,» norāda A. Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Godmanis: Vājais punkts aizdevuma saņemšanai ir Einars

, 12.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais premjers Ivars Godmanis norāda, ka vājais punkts aizdevuma saņemšanai ir Einars. I. Godmanis video, kas ievietots portālā Collective Memory, nesaka, kas tas ir par Einaru, bet visticamāk, ar to domāts pašreizējais finanšu ministrs Einars Repše.

«Es runāju ar I. Rimšēviču. Es saku, Ilmār, nu tad vismaz tu pagarināsi to kredītlīniju, viņš saka - to kredītu viņi pagarinās. Bet ar to pietiks tikai līdz jūnijam. Tas nozīmē, ka viņiem tagad uz 10. maiju ir jābūt visam saskaņotam ar fondu. Ja viņi aizbrauks bez saskaņojuma, tad ir finišs,» norāda I. Godmanis.

Vērojot pasaules ekonomiku, I. Godmanis uzskata, ka atveseļošanās būs jūtama 2010. gada pirmajā pusē, kas, savukārt, Latvijai varētu nozīmēt tās pārvarēšanu 2010. gada septembrī vai vēlākais decembrī.

«Labā ziņa ir tā, ka Finanšu sistēma nav sabrukusi Eiropā. Viņa arī reāli nav sabrukusi Amerikā, bet Amerikā viņa tomēr bruka. [...] Tur pazuda vairākas bankas, bet Eiropā nepazuda neviena. Ar tām milzīgajām lietām, kas tika darīts, ar milzīgu naudas pumpēšanu tās bankas tika saglābtas un arī Latvijā mes viņas saglābām. ERBD ir iekšā un par Parex banku man galva vairs nesāp. Nu tā uz 99.90%, 100% es vēl nesaku,» norāda I. Godmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ZZS boss: Lembergs ir spēcīgs premjera kandidāts, nav slikts arī Rāviņš

, 04.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan oficiāli ZZS nav izvirzījusi nevienu kandidātu premjera amatam, pašreizējais Ventspils mērs Aivars Lembergs ir viens no spēcīgākajiem kandidātiem.

To laikrakstam Neatkarīgā paudis vides ministrs un ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis.

«Protams, A. Lembergs ir viens no spēcīgākajiem kandidātiem, īsts saimnieks, kas spēj sakārtot savu pašvaldību, un šī pieredze varētu būt ļoti noderīga, domājot kopumā par valsts sakārtošanu, jo īpaši šajos apstākļos, kad jāpieņem daudzi nepopulāri lēmumi. Līdz šim valdībai ar to pieņemšanu ir grūti gājis, lai gan finālā pēc plašām diskusijām tādi vai citādi tie ir pieņemti,» sacīja R. Vējonis.

Premjera amata kandidātu saraksts neesot garš un esot arī citas spēcīgas figūras, piemēram, pašreizējais Jelgavas mērs Andris Rāviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis gads IT būs bagāts ar jauninājumiem. Kompānija Microsoft laidīs klajā savu jauno operētājsistēmu Windows 7, kā arī centīsies cīnīties ar Google. Kompānija Apple prezentēs savu operētājsistēmu Snow Leopard. BlackBerry un iPhone karš par dominanci tirgū uzņems jaunus apgriezienus.

Ko varam sagaidīt no IT šajā gadā

Windows 7 un Snow Leopard

Kompānijas Microsoft produkts Vista nenesa kompānijai gaidītos panākumus, tādēļ Microsoft nolēma atkal ķerties pie operētājsistēmas radīšanas. Microsoft paziņoja, ka tās jaunā operētājsistēma Windows 7 klajā nāks šā gada 22. oktobrī. Kompānija sola, ka Windows 7 būs krietni ātrāks par Vistu.

Savukārt kompānija Apple savu produktu Snow Leopard plašākai sabiedrībai prezentēs septembrī. Kompānija sola, ka jaunais produkts būs krietni ātrāks par iepriekšējo, norādot, ka dažas darbības tas spēs izdarīt pat par 90% ātrāk. Jaunais Snow Leopard būs izturīgāks pret «uzkāršanos» un tas būs par 6 GB «vieglāks».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākie ieguvēji no pēdējā laika skaļākajām cīņām ir juristi un reklāmisti.

LMT prezidents Juris Binde (pa kreisi) un Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs

Latvijas Mobilais telefons (LMT) un Tele2

Strīdus būtība

Kurš iegūs, kurš zaudēs

Konkurences padomes vadītāja Ieva Jaunzeme atgādina LMT prezidenta teikto, ka cenu kari nekad nevienam par labu nav nākuši. Tomēr kopumā eksperti ir vienisprātis, ka operatori no šādiem reklāmas rullīšiem neko neiegūst, jo aizmirsta sen zināma patiesība. Proti, lai reklāmai būtu vislabākie rezultāti, tā jāveido saprotami, lai uzrunātu konkrēto auditoriju. Šajās reklāmās operatori vairāk sazinās savā starpā, nevis precīzi «šauj» uz potenciālajiem klientiem. Skatītājiem identiski izmantotā zaļā un dzeltenā cilvēciņa dēļ ir grūti saprast, kura operatora reklāma tā ir. Tādējādi, pēc ekspertu domām, vislielākie ieguvēji no cīņas ir reklāmisti, kas tās rada, un tie, kas tās pārraida vai izvieto. Tiesa, savā ziņā reklāmas savu panākušas, jo ir pamanītas, bet neatbildēts paliek jautājums: vai ieguldītie līdzekļi ir sevi attaisnojuši un panākts pieaugums klientu bāzē?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas mēru diskusija pārvēršas gaiļu cīņā

, 26.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā 900 sekundes šorīt bija vērojama abu Rīgas mēra amata kandidātu Jāņa Birka un Aināra Šlesera diskusiju, ko kā raksta tvnet, varēja salīdzināt ar gaiļu cīņu.

Rīgas mēra amata kandidāti Jānis Birks (pa kreisi) un Ainārs Šlesers"Tirgū bez nodokļu nomaksas tiekot tirgotas Ķīnas preces, bet vietējie zemnieki bez starpniekiem tur nevarot nokļūt, līdz ar to piens arī maksājot tik, cik maksājot. Tirgi jāatdod zemniekiem, ārzemju precēm ir citas tirdzniecības vietas - piemēram, lielveikali," uzsvēra A. Šlesers.

Uz šo A. Šlesera paziņojumu J. Birks atbildēja, ka šis ir kārtējais A. Šlesera populisma kalngals, un uz to pat atbildēt nevēloties. J. Birks uzsvēra, ka Valsts ieņēmumu dienests kontrolējot nodokļu nomaksu tirgū. Rīgas mērs A. Šleseram atbildēja ar pretjautājumu: "Kas tad jādara - jāaizliedz tirgū pārdot banānus, apelsīnus un arbūzus? Mērs arī A. Šleseram jautāja, vai šeit gadījumā neparādoties Rimi lobisms. "Nevajag pārvērst pilsētu par prastu bodīti," paziņoja J. Birks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV prezidents Obama un investors Bafets izrādījušies radinieki

, 15.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidents Baraks Obama (Barack Obama), kurš iepriekš saņēmis gan politisko atbalstu, gan padomus no investīciju guru Vorena Bafeta (Warren Buffett), tagad var justies vēl tuvāks pasaules otram bagātākajam cilvēkam, vēsta Reuters.

Saskaņā ar viņu abu ģimenes kokiem B. Obama un V. Bafets izrādījušies attāli radinieki.

Ģenealogi no interneta vietnes ancestry.com atklājuši, ka šos divus vīrus saista 17.gadsimtā dzīvojis francūzis vārdā Marens Duvals (Mareen Duvall). Ģenealogi izpētījuši, ka M. Duvals emigrēja uz Mērilendu no Francijas 1650.gadā.

Tas, ka B. Obama un V. Bafets ir radinieki, atklājies nejauši. Tā pati ģenealogu komanda, kura pētīja B. Obamas ģimenes koku, pētījusi arī V. Bafeta radiniekus, kā rezultātā viņiem «acīs iekritis» vārds Duvals. Pētnieki nobrīnījušies un sākuši meklēt, vai starp šiem cilvēkiem ir kāda saistība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slaktera T-krekli rada konfliktu

Jānis Lasmanis, Db, 17.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiskās krīzes un politiskās mazspējas nestie panākumi kompānijai Labdruka sagādājusi arī raizes ar konkurentiem. Tie saviem klientiem piedāvā teju identisku produktu ar finanšu ministra nu jau folklorizējušos frāzi nothing special.

Slaktera T-krekli rada konfliktuEkonomiskās krīzes un politiskās mazspējas nestie panākumi kompānijai Labdruka sagādājusi arī raizes ar konkurentiem. Tie saviem klientiem piedāvā teju identisku produktu ar finanšu ministra nu jau folklorizējušos frāzi nothing special.

Db.lv jau rakstīja (12.12.2008.), ka finanšu ministrs Atis Slakteris pēc intervijas finanšu telekanālam Bloomberg Television kļuvis par pieprasītu tēlu T-kreklu apdrukā ar spārnoto citātu Nothing special un citām frāzēm.

Komentāri

Pievienot komentāru