Jaunākais izdevums

Lai atzīmētu šogad notiekošās Londonas Olimpiskās spēles, slavenais Lielbritānijas neolīta un bronzas laikmeta piemineklis kļuvis par «mirdzošu pasaku valstību» - mākslinieki ar uguns skulptūrām un svecēm izgaismojuši senos milzu akmeņus.

Stounhendžas izgaismošana notikusi Londona 2012 festivāla, kas ir trīs mēnešus ilgas svinības par godu Olimpiskajām spēlēm, laikā, vēsta BBC. Pasākums, kuram dots nosaukums Uguns dārzs (The Fire Garden) ilgst trīs dienas.

Pasākuma organizatori Francijas Compagnie Carabosse norāda, ka Stounhendžā vēlējušies izveidot misticisma atmosfēru. Līdzīgus pasākumus Compagnie Carabosse organizējusi arī citviet Eiropā.

Vasaras Olimpiskās spēles Londonā norisināsies no 27. jūlija līdz 12. augustam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Olimpisko spēļu mieru Londonā sargās rekordliels Lielbritānijas armijas karavīru, drošības dienestu un policijas darbinieku skaits.

Kopumā Lielbritānijas Olimpiādes apsargāšanai izvietos 18 tūkstošus militārpersonu. Iepriekš šis skaitlis bija paredzēts mazāks, tomēr atklājās, ka privātā apsardze kompānija G4S nespēj nodrošināt nepieciešamo cilvēku skaitu.

Tas lika Lielbritānijas valdībai palielināt Olimpiādēs apsargāšanai izvietoto karavīru skaitu par 3,5 tūkstošiem. Iepriekš jau vēstīts, ka Londonas Olimpiskās spēles apsargās arī britu helikopteru bāzes kuģis HMS Ocean, bet Lielbritānijas galvaspilsētā izvietotas pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Satraukumu par Londonas Olimpisko spēļu drošību palielinājušas arī Izraēlas bažas, ka varētu tikt veikts uzbrukums tās sportistiem. Izraēlas slepeno dienestu pārstāvji ir pārliecināti, ka Eiropā darbojas Irānas aģentu šūniņas, kuras varētu veikt uzbrukumus Londonas Olimpisko spēļu laikā. Lai to nepieļautu, Izraēla brīdinājusi Lielbritāniju un nosūtījusi speciālā dienesta Shin Bet pārstāvjus, kas apsargās valsts sportistus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas Olimpisko spēļu organizatori brīdinājuši sportistus par austiņu lietošanu, kuras ražojis uzņēmums, kas nav oficiāls Olimpiādes sponsors. Pirms sacensībām sportisti nereti klausās mūziku un atsevišķi no tiem pamanīti izmantojam kompānijas Dr. Dre ražotas austiņas, vēsta AP.

Olimpiādes organizatori norāda, ka austiņas tiekot pārdotas ārpus viesnīcām, kurās uzturas Lielbritānijas sportisti. Britu Olimpiskās asociācijas pārstāvis Derijs Seibels paskaidroja, ka organizācija «atgādinājusi sportistiem par korporatīvo partneru aizsargāšanas svarīgumu». Vasaras Olimpiskās spēles Londonā sponsorē tādi milži kā McDonald’s, Coca-Cola un Samsung.

Londonas Olimpisko spēļu organizatoru pārmērīgi nopietnā Olimpiādes sponsoru tiesību aizsardzība izraisījusi gan sportistu, skatītāju, gan arī uzņēmēju neapmierinātību. Vairāki desmiti olimpiešu mikroblogošanas vietnē Twitter uzsākuši kampaņu pret organizatoru noteikumiem, saskaņā ar kuriem sportisti, kas reklamē savus sponsorus, var tikt diskvalificēti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēla ir nobažījusies, ka Irānas aģenti varētu sarīkot uzbrukumu tās sportistiem Olimpisko spēļu laikā, tādējādi «atzīmējot» četrdesmito gadskārtu kopš palestīniešu radikāļi nogalināja 11 Izraēlas sportistus Minhenes Olimpiādes laikā, vēsta ārvalstu masu saziņas līdzekļi.

Izraēlas slepeno dienestu pārstāvji ir pārliecināti, ka Eiropā darbojas Irānas aģentu šūniņas, kuras varētu veikt uzbrukumus Londonas Olimpisko spēļu laikā. Lai to nepieļautu, Izraēla brīdinājusi Lielbritāniju un nosūtījusi speciālā dienesta Shin Bet pārstāvjus, kas apsargās valsts sportistus. Savukārt Izraēlas izlūkdienests Mossad uzsācis iespējamo Irānas aģentu medības Eiropā.

Izraēla pieļauj, ka Irānas dienesti nolīguši eiropiešus, kas pārgājuši islāma ticībā, lai veiktu uzbrukumus. Starp iespējamiem teroristiem esot vācieši, zviedri un daži briti.

Db.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā Bulgārijā tika uzspridzināts Izraēlas tūristu autobuss. Teroraktā dzīvības zaudējuši seši, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir izraēlieši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Aizrauj prāta sports

Jānis Bethers, energouzņēmuma Enefit valdes priekšsēdētājs (tekstu sagatavoja Armanda Vilcāne), 19.01.2019

Jānis Bethers ar sievu Anitu 2018. gada Pasaules futbola čempionāta spēlē Kaļiņingradā.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daru pats un iesaku citiem.

Vēderprieks

Rīgas restorānus man patīk iepazīt no pilsētas viesu skatu punkta, jo tas sniedz iespēju ikdienas ierastajā vidē atklāt arvien jaunas šķautnes un palīdz labāk novērtēt Latvijas unikalitāti. Šī iemesla dēļ ārvalstu kolēģu vai partneru viesošanās Rīgā vienmēr ir sava veida iespēja, kā pārsteigt arī sevi. Aizvadītā gada decembrī Rīgā organizējām plašu Enefit pārstāvju tikšanos ar kolēģiem no Zviedrijas, Somijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas un Portugāles. Pasākuma ietvaros devāmies apskatīt Rīgu, kā arī ieturējām maltīti Valtera restorānā. Tā bija patīkama pieredze, kas pozitīvi atšķīrās no citkārt standartizētām vakariņām ar kolēģiem, jo ēdieni veidoja stāstu par latviešu tradicionālo virtuvi, kas pasniegta mūsdienīgā restorāna pavāru interpretācijā. Kolēģi gan uzzināja vairāk par mūsu tradicionālajiem ēdieniem, gan arī ieturēja gardas vakariņas. Viesa lomā kolēģus visbiežāk apmeklēju Viļņā, Tallinā un Varšavā. Pērn kopā ar manis vadīto Enefit Lietuva komandu vakariņojām restorānā Sweet Root, kas atrodas Užupē, Viļņā. Jāsaka, tas bija viens no interesantākajiem aizvadītā gada restorānu apmeklējumiem. Izvēlējāmies degustāciju ēdienkarti un, entuziastiska vakara vadītāja atbalstīti, izbaudījām 13 dažādus no Lietuvas laukiem nākušus garšu risinājumus. Var tikai apbrīnot, cik daudz izdomas un radošuma ieguldīts, lai vienkāršu virtuves klasiku pārveidotu pārsteidzošā restorāna šedevrā. Apmeklējot Viļņu, iesaku ieplānot vakaru šī restorāna apmeklēšanai tieši bagātīgās pavāru izdomas dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lielākās arodbiedrības vadītājs draudējis ar «pilsoniskās nepakļaušanās» kampaņu Londonas Olimpisko spēļu laikā, lai tādējādi protestētu pret Apvienotās Karalistes taupības pasākumiem.

Strādniekiem vajadzētu apsvērt iespēju traucēt spēļu norisi, kā pret taupības pasākumiem vērstu protestu sastāvdaļu, sacīja arodbiedrības Union vadītājs Lens Makklaskejs (Len McCluskey).

Sarunā ar britu laikrakstu The Guardian arodbiedrības vadītājs norādīja, ka uzbrukumi valsts sektora darbiniekiem ir kļuvuši «tik nopietni un ideoloģiski», ka vēršanās pret Olimpiskajām spēlēm būtu pamatota.

«Uzbrukumi, kas šobrīd vērsti pret valsts sektora darbiniekiem ir nopietni un ideoloģiski, tāpēc doma par to, ka visa pasaule ieradīsies Londonā uz Olimpiskajām spēlēm un domās, ka viss ir jauks un rožains, ir vienkārši nepanesama,» klāstīja arodbiedrības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Olimpiskie tetovējumi

Gunta Kursiša, 31.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzi sportisti, kas piedalās Londonas Olimpiskajās spēlēs, savu ķermeni izrotājuši ar tetovējumiem, turklāt nereti šie tetovējumi ir Olimpisko spēļu simboli – pieci savā starpā savīti apļi. Tāpat daži sportisti olimpiskajiem apļiem tetovējumā pievienojuši savas valsts simbolus.

Savukārt dažu sportistu tetovējumi nav saistīti ar Olimpiskajiem simboliem, tā, piemēram, uz Moldovas boksera Vasilija Belous augšdelma redzams reliģisks motīvs – krusts, Jēzus Kristus un divi eņģeļi.

Ziņu aģentūra Reuters apkopojusi attēlus no Londonas Olimpisko spēļu sportistu tetovējumiem.

Olimpiskais simbols – pieci savā starpā savīti apļi – radīts 1912. gadā, un to dizainu veidoja P. De Kubertēns. Apļi simbolizē piecas pasaules daļas un simbolizē piecu kontinentu vienotību.

Tāpat pie nevienas Olimpiskās spēles neiztiek bez karoga, emblēmas, uguns un lāpas stafetes, edaļām, Olimpiskās himnas, talismana un zvērestiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar krāšņu ceremoniju un priekšnesumiem noslēgušās XXX vasaras Olimpiskās spēles Londonā. Tajās Latvija tika pie divām godalgām - zelta medaļu BMX riteņbraukšanā izcīnīja Pekinas Olimpiādes čempions Māris Štrombergs, bet bronzas tika pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Medaļu kopvērtējumā uzvarējusi ASV, kas Londonas olimpiskajās spēlēs ieguva 104. godalgas, no tām 46. zelta, bet sudraba un bronzas – pa 29 medaļām. Otrajā vietā palika Ķīna ar 87 medaļām (38 zelta, 27 sudraba un 22 bronzas), bet trešajā – Lielbritānija ar 65 godalgām (29 zelta, 17 sudraba un 19 bronzas).

Noslēguma ceremonijā uzstājās Lielbritānijā un pazīstami mūziķi un notika sportistu gājiens. Ceremonijas laikā Olimpiskais karogs tika nodots nākamās vasaras Olimpiādes rīkotājiem – Riodežaneiro Brazīlijā. Paredzēts, ka Olimpiskās spēles Riodežaneiro notiks 2016. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bukmeikeri Latvijai Londonas Olimpiskajās spēlēs prognozē vienu medaļu

Jānis Rancāns, 26.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas Olimpiskajās spēlēs Latvija neatkārtos iepriekšējo Vasaras Olimpisko spēļu scenāriju, kad valsts sportisti izcīnīja pilnu medaļu komplektu un šogad izdosies tikt tikai pie vienas medaļas, prognozē kompānijas Betsafe bukmeikeri.

Kompānija norāda, ka kopš Latvijas sportisti Olimpiskajās spēlēs pārstāv Latviju uz dzimteni no katrām spēlēm ir pārvesta vismaz viena medaļa, tādēļ šai tradīcijai vajadzētu turpināties arī Londonā.

«Latvijas delegācija uz spēlēm devusies 46 sportistu sastāvā, pārstāvot 12 dažādus sporta veidus, un vairākos no tiem ir pretendenti uz augstu vietu vai pat medaļu. Lai arī Pekinā mūsējie izcīnīja pilnu medaļu komplektu un Atēnās pat četras godalgas, tomēr, ņemot vērā Latvijas censoņu pašreizējo veikumu spēcīgajā konkurencē uz Olimpiskās skatuves, jādomā, ka šogad Rīgas lidostā, visticamāk, varēsim sagaidīt vienu medaļas ieguvēju,» prognozē bukmeikers Robets Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas Olimpiskais ciemats sācis uzņemt pirmos atlētus, kas piedalīsies 2012. gada vasaras olimpiskajās spēlēs, kamēr pilsēta steidz pabeigt pēdējos darbus pirms spēļu sākšanās.

Tiek prognozēts, ka Londonas Hītrovas lidostai Olimpisko spēļu laikā vajadzēs apkalpot rekordaugstu lidotgribētāju skaitu – līdz pat 237 tūkstošiem dienā. No lidostas uz Olimpisko ciematu un spēļu norises vietām uzbūvēts speciāls lielceļš, bet par drošību Olimpiādes laikā rūpēsies tūkstošiem drošībnieku un karavīru.

Londonas Olimpisko spēļu ciematā paredzētas gultas vietas 17,32 tūkstošiem cilvēku. Ciematā ir 3,3 tūkstoši dzīvokļu, kurš katrs aprīkots ar TV, internetu un privātu pagalmiņu, bet pusdienu zāle spēj vienlaicīgi uzņemt piecus tūkstošus cilvēku.

Trešdien uz Londonu devās arī pirmie Latvijas olimpieši. Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27.jūlija līdz 12.augustam. Atklāšanas ceremonijā 27. jūlijā Latvijas karogu nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No redzamām spēka pozīcijām Londonā olimpiādes laikā pieies ne tikai drošības jautājumam vien. Īpaša 286 profesionāļu liela «zīmolpolicija» īstenos masīvu olimpisko spēļu ģenerālsponsoru tiesību uzraudzīšanu. Speciāli Londonas spēlēm paredzētā likumdošanā šiem tiesībsargiem dotas pilnvaras «kaktu reklāmistiem» uzlikt sodus līdz pat 20 tūkstošiem mārciņu, ziņo The Independent.

Spēļu rīkotāji jau veikuši preventīvu informatīvu kampaņu, liekot vietējiem biznesiem saprast, ka joku nebūs. Arī presei piekodināts nepadoties visam, uz ko mēle niez. The Independent publicējis bīstamo vārdu sarakstu, kuru lietošanu presei un uzņēmējiem labāk apsvērt divreiz. To starpā ir šādi: Londona, spēles, vasara, divi tūkstoši divpadsmit, divpadsmit divpadsmit, medaļas, zelts, sudrabs, bronza, sponsori un skaitlis 2012.

Krogu īpašnieki brīdināti, ka tāfelēm, uz kurām garāmgājēju piesaistei rakstīti spēļu translāciju laiki, jābūt «neitrālām». Proti, lai tie nereklamētu alus šķirnes vai darītavas, kas nav spēļu sponsori. Arī ēdienkartēs silti ieteikts izvairīties no «olimpiskajām kotletēm» u.tml., vai arī tas izrādīsies sālīti. Arī spēlēs pielaistajiem individuālajiem komersantiem atradies šķērslis. Lai neaizvainotu globālo partneri McDonald's, kam spēlēs ir ekskluzīvas ātro uzkodu tirgošanas tiesības, kioskniekiem aizliegts tirgot čipsus. Un tas nekas, ka McDonald's čipsus netaisa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta izsolē par 1550 sterliņu mārciņām (1385 latu) pārdots Latvijas karogs, ko Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Izsole ilga pagājušajā nedēļā no trešdienas līdz svētdienai. Pirmais solījums tika veikts 20 mārciņu apmērā, bet pēdējo solījumu par 1550 mārciņām veicis lietotājs ar segvārdu Joseph.

Kā noprotams pēc segvārdiem, vairākus solījumus veikusi arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), tomēr tā beigusi veikt likmes jau pie 795 mārciņām (710 latiem).

LOK apstiprināja, ka tā ir piedalījusies izsolē un vēlējusies iegādāties Latvijas karogu, taču taupības nolūkos to nav izdarījusi. Oficiālu izsoli organizējusi Londonas olimpisko spēļu organizācijas komiteja, kas izsolē bija izlikusi Latvijas karogu.

Kā ziņots, Londonas olimpiskās spēles ilga no 27.jūlijam līdz 12.augustam. Latvija tika pie divām medaļām - Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzu pludmales volejbolā, bet zelta godalgu otrajā Olimpiādē pēc kārtas ieguva BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LOK atgūst izsolīto Latvijas karogu

Jānis Rancāns, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) 21. septembrī LOK Ģenerālās asamblejas sesijas laikā no Lielbritānijas pilsoņa Džozefa Makviljama glabāšanā saņēma iepriekš izsolīto Latvijas karogu, kuru Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Db.lv jau vēstīja, ka augustā internetā notika izsole, kurā karogu iegādājās kāds lietotājs ar segvārdu Joseph. Izsolē piedalījās arī Latvijas Olimpiskā komiteja, tomēr, cenai pārsniedzot 1000 mārciņas, Olimpiskā komiteja no izsoles izstājās. Karogs tika pārdots par 1550 britu mārciņām.

Karogu izsolē iegādājušais Dž. Makviljams teica, ka nevēlējies pieļaut karoga nonākšanu kolekcionāru vai spekulantu rokās. «Lūdzu uztvert šo žestu kā mīlestības un cieņas apliecinājumu Latvijai,» latviski sacījis Dž. Makviljams, informē LOK.

LOK norāda, ka izsolē nopirkto karogu Ģenerālās asamblejas sesijas norises telpā ienesa Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un pateicās Dž. Makviljamam par īsta vīra cienīgu rīcību, nododot delegācijas karogu LOK.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas pazīstamais panorāmas rats Olimpisko spēļu laikā ik vakaru tiks izgaismots atkarībā no Lielbritānijas Twitter lietotāju noskaņojuma.

Britu enerģētikas kompānija EDF Energy izstrādājusi algoritmu, kas analizēs sociālā tīkla Twitter vēstījumus par Olimpiskajām spēlēm. Ziņojumiem atkarībā no to konteksta tiks piešķirti pozitīvi un negatīvi punkti. Tādējādi, piemēram, vārdam «neveiksme» tiks piešķirti -4 punkti, bet «izcils» – novērtēts ar +3 punktiem. Vēstījumu emocionālo nokrāsu ietekmēs arī smailiju un pieturzīmju lietošana.

Tādā veidā tiks iegūts kopējais britu noskaņojumus, atkarībā no kura tiks mainīts Londonas acs panorāmas rata apgaismojums. Tā, piemēram, ja britu noskaņojums pozitīvs būs 75% apmērā, tiks izgaismotas divas trešdaļas panorāmas riteņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Olimpiskajai liesmai nodziestot, Londonā svētdien noslēdzās četrgades lielākais sporta pasākums. 34 sacensību norises vietās, kur divas nedēļas ik dienu ieradās tūkstošiem apmeklētāju, nu vairs sastopami pārsvarā tikai darbinieki. Lai izvairītos no priekšgājēju kļūdām, kad pēc sacensību finiša apjomīgās sporta celtnes netiek pilnībā noslogotas un prasa lielus uzturēšanas līdzekļus, atbildīgās varasiestādes ir nolēmušas atsevišķos Londonas olimpiskajos objektos samazināt apmeklētāju ietilpību, bet daļu vispār nojaukt, raksta laikraksts Diena.

Laikraksts norāda, ka pirms četriem gadiem Pekinā notikušās olimpiskās spēles bija Ķīnas lielā iespēja visai pasaulei parādīt, ka tā vairs nav nabadzīga komunistu pārvaldīta valsts, bet uzlecoša globāla lielvara. Ķīnieši iztērēja miljardus elpu aizraujošu sporta celtņu radīšanā. Iespaidīgākā no tām bija olimpiskais stadions, kas dizaina dēļ tika iesaukts par Putna ligzdu.

Tomēr pēc spēlēm ligzda palika tukša. Vairāk nekā 400 miljonu dolāru (230 miljardi latu) izmaksājusī arhitektūras megapērle pēdējos četros gados ir izmantota tika retu reizi. Par stadiona apsaimniekotāju izmisīgajiem centieniem piesaistīt tam apmeklētājus liecinot kaut vai fakts, ka pirms dažām ziemām tur tika ierīkoti slidkalniņi šļūkšanai ar ragaviņām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas dome par zelta medaļu Olimpiādē maksās sešus tūkstošus latu

Elīna Pankovska, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja izskatīs jautājumu par naudas balvu piešķiršanu Rīgas sportistiem par augstiem rezultātiem Olimpiskajās spēlēs, informē Rīgas dome.

Plānots, ka par iegūto 5. līdz 10. vietu sportistiem piešķirs balvu divu tūkstošu latu apmērā, par 4. vietu trīs tūkstošus latu latu, par 3. vietu – četrus tūkstošus latu, par 2. vietu – piecus tūkstošus latu, bet par izcīnītu olimpisko zelta medaļu sešus tūkstošus latu. Tāda paša lieluma naudas balvas saņemšot arī sportistu treneri.

«Mēs priecāsimies, ja šajā izdevumu pozīcijā domei nāksies tērēt daudz – jo vairāk, jo labāk,» uzvēris Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Jāatgādina, ka Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas iedzīvotāji bija liecinieki retam fenomenam, kura laikā rietošas saules stari precīzi sakrīt ar Manhetenu šķērsojošajām ielām.

Fenomens, kas tik dēvēts par Manhetenhendžu (no vārda Stounhendža) un Manhetenas saulgriežiem notiek divas reizes gadā – maijā un jūlijā. Līdzīgs fenomens Manhetenā divas reizes gadā (decembrī un janvārī) novērojams arī saullēkta laikā.

Dienās, kad novērojama Manhetenhendža, rietošā saules ir redzama visu attiecīgo ielu garumā. Dabas parādība vienmēr piesaista plašu pilsētas iedzīvotāju un viesu uzmanību.

Līdzīgas parādības novērojamas arī citās pilsētās ar taisnu ielu tīklu, tomēr Manhetenhendža ir populārākā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban tiek meklēts Lielbritānijā esošās Stounhendžas galvenais vadītājs ar atalgojumu 65 tūkstoši Lielbritānijas mārciņu (54 tūkstoši latu) gadā, raksta metro.co.uk.

Sadalot pa mēnešiem, atalgojums ir diezgan iespaidīgs 4500 latu mēnesī.

Darbinieks būs atbildīgs par vietas tēla uzturēšanu. Pienākumos ietilps arī tikšanās ar druīdu vadītājiem un citiem sabiedrības locekļiem, kuri apmeklē šo vietu, kā arī rūpes par to, lai šajā vietā notiktu vien atbilstošas aktivitātes.

Mediji gan norāda, ka šī amata iegūšana nebūs viegla, jo tam tiekot meklēts «pats spējīgākais un labākais».

Tiek uzskatīts, ka Stounhendža uzcelta pirms vairāk nekā 4000 gadu kā templis saulei. Tā kā pielūgsmes vieta piesaista apmeklētājus visu gadu, bet jo īpaši ap vasaras saulgriežiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eirozonas ekonomika šajā ceturksnī oficiāli ieslīdēs recesijā, liecina Reuters veiktās ekonomistu aptaujas rezultāti. Tiek paredzēts, ka šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar otro ceturksni monetārā reģiona IKP samazināsies par 0,2%.

Jāpiebilst, ka pagājušās nedēļas eirozonas provizoriskie IKP dati atklāja - reģiona ekonomika otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pirmo ceturksni sarukusi par 0,2%. Jāpiebilst, ka līdzīgā aptaujā vēl pirms mēneša analītiķi paredzēja, ka eirozonas ekonomika trešajā ceturksnī saruks nedaudz mazākos tempos - par 0,1%.

Bank of America Merrill Lynch analītiķi norāda, ka eirozonas sakarā viena no būtiskākajām problēmām ir skaidra problēmu atrisināšanas plāna trūkums, kā dēļ joprojām nav īsti skaidrs, uz ko tad virzās minētais reģions (jeb nav skaidras vīzijas par to, kāda būs eirozona pēc parādu krīzes). Tas savukārt negatīvi ietekmē patērētāju vēlmi tērēt un attur biznesu no investīcijām un darbvietu radīšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmierā atklāta jaunuzceltā BMX riteņbraukšanas trase, kas nosaukta par godu valmierietim, divkārtējam olimpiskajam čempionam BMX Mārim Štrombergam. Trasei dots nosaukums «Māra Štromberga BMX trase «Valmiera».

«Māra Štromberga BMX trase «Valmiera»» ir otrā sporta būve Valmierā, kuras nosaukumā iekļauts Valmieras olimpieša vārdu.

Māris Štrombergs savas sportista gaitas sācis Valmierā. Uz BMX velosipēda pirmo reizi uzkāpis agrā bērnībā, un savas karjeras laikā nesis ne vien Latvijas, bet arī Valmieras vārdu pasaulē. Māris Štrombergs vairākkārt izcīnījis Eiropas, Amerikas un Pasaules čempiona titulus, 2008. gadā Pekinā kļuva par pirmo Olimpisko čempionu BMX, šo panākumu atkārtojot Londonas Olimpiskajās spēlēs 2012.gadā un kļūstot par vienīgo divkārtējo Olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā.

«Māris Štrombergs ar savu neatlaidību, cīņas sparu un milzīgo darbu deva mums iespēju būt vienotiem, lepoties, gūt pozitīvas emocijas un enerģiju sasniegt savus mērķus. Ceru, ka trase, kas nesīs Māra Štromberga vārdu, ļaus BMX riteņbraukšanai piesaistīt arvien vairāk jaunus, enerģijas pilnus bērnus un jauniešus, kuri ir gatavi trenēties un tic saviem spēkiem. Lai šī trase iedvesmo jauniem panākumiem,» novēlēja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grieķijas Olimpijā iedegta Olimpiskā lāpa, kas uzsāks savu vienpadsmit nedēļu ceļojumu, kurš noslēgsies Londonas vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Olimpiskā lāpa tika aizdedzināta no saules, izmantojot speciālu tradicionālu parabolisku spoguli. Ceremonijā piedalījās dažādu valstu un organizāciju pārstāvji.

Lāpas ceļojums norisināsies Grieķijā, Īrijā un Lielbritānijā. Pēdējās vasaras olimpiskajās spēlās, kas notika Ķīnā, olimpiskā lāpa veica ceļojumu apkārt visai zemeslodei. Ceļojumu pavadīja protesti pret Ķīnas politiku Tibetā, un Parīzē lāpu demonstrētājiem pat izdevās nodzēst.

Lāpas aizdegšanas ceremonija notika Olimpijas drupās, kur olimpiskās spēles organizēja senie grieķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu uzņēmēju izveidota biznesa klases pasažieru pārvadājumu kompānija Amitours London, kas apkalpoja Londonas olimpiskās spēles, veiksmīgi uzsākusi darbu Londonā un saistībā ar paplašināšanos piedāvā darbu vēl simts šoferiem, liecina informācija darbā iekārtošanas firmas 123Drivers mājaslapā.

Amitours London specializējusies korporatīvo klientu apkalpošanā un ir pilnībā licencēta pasažieru pārvadājumus uzraugošajā institūcijā Transport for London un Public Carriage Office. Biznesa paplašināšana Londonā esot uzņēmuma ambiciozākais projekts, un pašlaik ar licenzētās darbā iekārtošanas firmas 123Drivers palīdzību kompānija Latvijā aktīvi piesaista šoferus jaunām vakancēm. Kā liecina informācija 123Drivers mājaslapā, uzņēmums patlaban strādā pie liela projekta Londonā, kuram gatavo vairāk nekā simts biznesa klases autovadītāju.

123Drivers pārstāvis Kaspars Sīmanis informēja, ka patlaban uzņēmumā strādā 20 šoferi un vēl apmēram 25 puiši gaida licences un stažējas citos projektos. «Kopumā mērķis ir divu līdz trīs gadu laikā Londonā nodarbināt ap 300 mašīnas, kas nozīmē darbu 500 - 600 šoferiem,» uzsver K. Sīmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu policistiem bijis jāsavalda Ukrainas sieviešu organizācijas Femen aktīvās meitenes, kuras puskailas laikā, kad šajā vietā norisinās Olimpiskās spēles, protestējušas pie Tauera tilta Londonas centrā.

Femen aktīvistes organizējušads «islāma maratonu», lai protestētu pret islāma režīmu, ko atbalstot Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

2012 - mobilo tehnoloģiju triumfa gads

Jānis Vēvers, speciāli Db, 21.12.2012

Smart TV Šogad pasaule iepazina 2.paaudzes Smart TV, ko par televizoriem var uzskatīt visai nosacīti. Ar aplikācijām, bezvadu interneta uztvērēju, iebūvētu multimediju atskaņotāju un tīmekļkameru aprīkotus TV piedāvā LG, Sony, Panasonic, Philips un citi. Taču šogad visspilgtāko, ar futūristiskākajām iespējām piesātinātu eksemplāru sagādāja Samsung. Korejiešu televizoru var vadīt gan ar balsi, gan ar rokas žestiem. Tehnoloģija vēl ir tāla no pilnības un tai ir daudz trūkumu, taču sākums ir daudzsološs.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012.gads visticamāk netiks ierakstīts vēsturē zelta burtiem kā revolucionāru tehnoloģiju dzimšanas laiks, taču tajā netrūka nozīmīgu pavērsienu, kuru ietekmi izjutīsim vēl ilgi. Piemēram, Google brilles.

Atmiņā noteikti paliks nebeidzamie patentu kari, galvenokārt starp Apple un Samsung. Negulēja arī citi lielie ražotāji, tādēļ tiesām bija darba pilnas rokas.

Par spīti sprunguļu likšanai konkurentu spieķos, mobilās tehnoloģijas turpināja uzvaras gājienu. Tālruņi kļuva tikpat jaudīgi kā datori, jo tehnoloģiju firmas laida pārdošanā ierīces ar četrkodolu procesoru, bet planšetes pārdošanas apjomu ziņā apsteidza klēpjdatorus. Pat Londonas Olimpiskās spēles cilvēki vairāk skatījās mobilajās ierīcēs, nekā klasiskajos datoros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mērķējot uz daudzmiljonu alus baudītājiem Krievijā un plānojot iekarot eksotisko Ķīnas tirgu, jauna čehu alus darītava Stargorod nobāzējas arī Rīgā.

Klātesot Čehijas un Ukrainas vēstniekiem Latvijā, trīssimt gadu senajā, vēl Ziemeļu karu pieredzējušā ēkā Daugavas labajā krastā atklāts jauns alus restorāns, kurā alus tiek brūvēts pēc čehu tehnoloģijām. Restorāna dibinātājs UBC Group prezidents Igors Gumennijs atklāj, ka Latvija ir ļoti pievilcīga vieta uzņēmējdarbībai. Viņš redz brīvu vietu alus restorānu attīstībai, tāpēc arī veiktas investīcijas ārpus Ukrainas, kur uzņēmumam pieder trīs alus restorāni. Stargorod stratēģija – atvērt savus restorānus lielākajās Krievijas pilsētās, kā arī perspektīvā tos attīstīt tālajā Ķīnā.

Stargorod – tā ir alus darītavu un restorānu ķēde. Mums pieder trīs restorāni Ukrainā – Harkovā, Ļvovā un Doņeckā. Ukrainā esam vēl vairāku restorānu būvniecības stadijā – tie atradīsies Kijevā, Dņepropetrovskā, Zaporožjē un meklējam vietu arī Odesā. Rīga mums ir dabiska vieta postpadomju telpā Baltijā. Jau šonedēļ atvērsim savu restorānu Sočos, kur būs olimpiskās spēles, un martā jauns restorāns būs Sanktpēterburgā. Pēc tam plānojam atvērt savus restorānus visās lielākajās Krievijas pilsētās. Tālākā vieta, kur domājam strādāt, būs Ķīna.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Krievijas bagātākā cilvēka Usmanova ģimene par teju 4 miljoniem eiro nopērk māju Jūrmalā

Dienas Bizness, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Villu un zemi pašā jūras krastā par 3,9 miljoniem eiro Jūrmalā nopirkusi Krievijas oligarha Ališera Usmanova ģimene – sieva Irina Viner-Usmanova un viņas dēls Antons, svētdien, 21. septembrī, vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Krievijas miljardieris A. Usmanovs atklāti slavē prezidenta V. Putina režīmu un ir viens no V. Putina cilvēkiem. Uzticību Krievijas vadītājam viņš saglabājis arī pēc tam, kad Ukrainas militārā konflikta dēļ ieviestās sankcijas likušas ciest arī paša Usmanova biznesam. Ne Krievijas oligarhs, ne viņa ģimenes locekļi pagaidām nav prasījuši Latvijai termiņuzturēšanās atļaujas, tāpēc nevar zināt, vai viņus interesē Latvija kā patstāvīga mītnes zeme.

A. Usmanovu ģimenes īpašumam Jūrmalā apkārt apjozts pamatīgs žogs, līdz jūrai ir nepilni 100 metri. Remontdarbi, kas patlaban notiek, liecina, ka saimnieki vēl tikai plāno šeit ievākties.

Komentāri

Pievienot komentāru