Jaunākais izdevums

Nākamnedēļ, 31. maijā, notiks akcija «Strādā jebkur!», kas sniegs iespēju izmēģināt elastīgā darba priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām un mainīs nosaukumu

LETA, 11.10.2022

Plānots, ka pēc reorganizācija "Tieto Latvia" valdes loceklis Valdis Janovs kļūs par kompānijas valdes priekšsēdētāju, bet kompānijas esošā valdes priekšsēdētaja Valērija Vārna turpmāk būs "Tietoevry Latvia" valdes priekšsēdētāja.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tieto Latvia" daļu mantas nodos divām jaundibināmām kompānijām, liecina pirmdien, 10.oktobrī, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotais paziņojums par reorganizāciju.

Atbilstoši "Tieto Latvia" vienīgā īpašnieka - Somijas "TietoEvry" - 2022.gada 3.oktobrī pieņemtajam lēmumam no "Tieto Latvia" tiks nodalīta daļa mantas, kas tiks nodota jaundibināmajām iegūstošajām sabiedrībām SIA "Tietoevry Connect Latvia" un SIA "Tietoevry Latvia".

Reorganizācijā tiks samazināts "Tieto Latvia" pamatkapitāls, dzēšot pamatkapitāla daļas.

Kreditori var pieteikt prasījumus viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Vienlaikus paredzēts, ka pēc reorganizācijas "Tieto Latvia" mainīs nosaukumu un kļūs par SIA "Tietoevry Banking Latvia", liecina "Firmas.lv" publiskotais reorganizācijas lēmums.

Reorganizācijā "Tieto Latvia" nodos kompānijai "Tietoevry Connect Latvia" visu mantu, tiesības un saistības, kā arī darbiniekus, kas saistīti ar kompānijas "connect" aktivitātēm un saimniecisko darbību, tostarp informatīvā un atbalsta pirmā kontaktpunkta aktivitātes gala klientiem Ziemeļvalstīs, piemēram, pirmā un otrā līmeņa atbalsta aktivitātes, saņemšanas un nosūtīšanas aktivitātes, vienotā kontaktpunkta (SPOC) aktivitātes, krīzes komunikācijas aktivitātes, piekļuves un identitātes pārvaldības aktivitātes, atbalstu ārpus darba laikam un ražošanas pārvaldības aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Microsoft Latvia vadītāju Ēriku Eglīti

Lelde Petrāne, 08.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. «Esmu Microsoft Latvia vadītājs. Tas nozīmē, ka pārstāvu uzņēmumu Latvijā un Latviju uzņēmumā, kuram 119 pasaules valstīs ir aptuveni 120 000 darbinieku, 640 000 sadarbības partneru un 1,4 miljardi Windows ierīču lietotāju. Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība ir jau 15 gadus – aktīvi līdzdarbojamies IT nozares stiprināšanā sadarbībā ar mūsu vairāk nekā 500 partnerorganizācijām,» skaidro Ē. Eglītis.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Īsā atbilde: man patīk!

Nedaudz izvēršot: cilvēka mūžu veido nejaušību un apzinātu rīcību sakritības laikā un telpā. Kad 14 gadu vecumā ieguvu programmējamo kalkulatoru un pirmo programmēšanas pieredzi, nevarēju iedomāties, ka kādreiz vadīšu šāda mēroga uzņēmuma pārstāvniecību Latvijā. Tomēr visas manas apzinātās izvēles ir vijušās ap IT nozari, palaikam tajās iejaucoties arī kādai nejaušībai. Tomēr nejaušības neatnāktu, ja nebūtu līdzdalības nozares notikumos - ja gribi cerēt uz vinnestu, ir jānopērk loterijas biļete!

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmumi saņem starptautiska mēroga atzinību

Rūta Lapiņa, 02.10.2017

Foto no labās puses: Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja, Juris Vilders, SQUALIO cloud consulting valdes loceklis, Juris Ducens, ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs, Sanda Šalma, Microsoft Mazā un vidējā biznesa vadītāja Baltijas valstīs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums ALSO Holding ikgadējās Microsoft Partneru dienas ietvaros saņēma apbalvojumu kā labākais Microsoft vairumtirdzniecības partneris pasaulē 2017. gadā, aiz sevis atstājot tādus nozares milžus kā Tech Data, Ingram Micro un Westcoast. Savukārt SQUALIO kļuva par Microsoft Gada partneri Latvijā par IT risinājumu, kas izstrādāts sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting un ļāvis samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas autoceļiem par 42%, informē Microsoft komunikācijas konsultante Gunta Līne.

ALSO Latvia atzinību ieguva, pateicoties tās grupas uzņēmuma izstrādātajai ALSO Cloud platformai, kas ļauj uzņēmumam nodrošināt programmatūras mākoņpakalpojumu tirdzniecību visā pasaulē. ALSO izstrādātais risinājums pašreiz tiek lietots jau 50 valstīs visā pasaulē.

SQUALIO cloud consulting veidotais FITS ITEMS risinājums bija viens no tiem pilotprojektiem, kurus prezentējot Microsoft korporācijas vadībai ASV, Latvijai izdevās pārliecināt Microsoft par Latvijas IT uzņēmumu potenciālu. Tas bija viens no būtiskiem nosacījumiem Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra atvēršanai Latvijā šī gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Latvijas jaunuzņēmumiem programmas iespēju izmantošanā ir īpašas priekšrocības.

Microsoft atvēris jaunu atbalsta programmu jaunuzņēmumiem Microsoft for Startups, kas būs pieejama visā pasaulē, tostarp arī Latvijā. Nākamo divu gadu laikā Microsoft ieguldīs 500 miljonus ASV dolāru, sniedzot jaunuzņēmumiem piekļuvi tehnoloģijām, pieeju mārketinga kanāliem un konsultatīvu atbalstu.

Programma nodrošina jaunuzņēmumiem iespēju izmantot Azure mākoņa platformu, tehnisko atbalstu un izstrādātāju rīkus bez maksas.

Jaunā programma palīdzēs jaunuzņēmumiem paplašināt klientu bāzi, izmantojot Microsoft 800 000 partneru ekosistēmu visā pasaulē, kuri saviem klientiem nodrošina mākonī balstītus risinājumus. Programma palīdzēs jaunuzņēmumiem sagatavoties lielo uzņēmumu klientu apkalpošanas standartiem, kā arī izmantot Microsoft pārdošanas kanālu tīklu. Tāpat programmas dalībniekiem tiks piedāvāts Microsoft ScaleUp akseleratora un Microsoft Ventures riska kapitāla komandas atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Latvia vadītājas Renātes Strazdiņas pārziņā turpmāk būs visu trīs Baltijas valstu tirgi, informē kompānijā.

Primārais uzdevums, īstenojot Microsoft Baltija pārvaldību, būs sekmēt Microsoft tehnoloģiju pieejamību un izmantošanu, kā arī atbalstīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu ekonomikas izaugsmi un pārvaldes efektivitāti, īstenojot digitālo transformāciju.

«Tas ir liels izaicinājums - virzīt jaunākās informācijas tehnoloģijas visās trīs Baltijas valstīs, kuras atrodas tik tuvu cita citai, bet ir atšķirīgas. Microsoft tehnoloģijas ir vienojošais kopsaucējs visām Baltijas valstīm, un es saskatu lielas iespējas ar Microsoft atbalstu turpināt mazināt digitālo plaisu un paātrināt jaunāko tehnoloģiju vienlaicīgu ieviešanu visās kaimiņvalstīs. Būtiska loma ir inovācijām un sadarbībai ar vietējiem uzņēmējiem, akadēmiskajām un pētnieciskajām institūcijām un organizācijām, lai veicinātu pētniecību un inovācijas IT jomā,» teic R. Strazdiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas, vai Jēkabpilī vakar tika uzstādīts Ginesa rekords par skaitliski vislielākajām kāzām, kas vienlaicīgi notikušas gaisa balonos, taps zināms vien pēc vairākām nedēļām, atzina festivāla Love Cup 2016 sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Auziņa.

Jau vakar pēc kāzu ceremonijām tika saņemts diploms no Ginesa rekordu Ukrainas organizācijas, un tās vadība apgalvo, ka ir izpildītas visas prasības, lai rekords tiktu ieskaitīts. Tomēr galvenais atzinums tiks gaidīts no galvenās organizācijas, kas atrodas Londonā. Ukrainas organizācija atzinusi, ka tās tiešām bijušas skaitliski lielākās kāzas, kas vienlaicīgi notikušas gaisa balonos putna lidojuma augstumā.

Jau patlaban pasākuma organizatori apkopo visus nepieciešamos dokumentus un pierādījumus, lai tos šīs nedēļas laikā nosūtītu uz Londonu. Taču sagaidāms, ka atbilde nebūs ātrāk kā vien pēc vairākām nedēļām, prognozēja Auziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Microsoft: Latvijā startapiem joprojām ir samērā grūti piesaistīt finansējumu

Rūta Lapiņa, 08.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvijā tehnoloģiju jomas jaunuzņēmumiem joprojām ir samērā grūti piesaistīt finansējumu attīstībai. Savlaicīga finansējuma pieejamība inovatīvu tehnoloģiju komercializācijai, konsultatīvs atbalsts, kā arī piekļuve globālajiem tirgiem ir kritiski svarīgi uzņēmumu straujai izaugsmei starptautiskā mērogā,» norāda «Microsoft Latvia» vadītāja Renāte Strazdiņa.

Būtisks atbalsta instruments šajā jomā turpmāk būs «Microsoft» un «Blue Dome Capital Limited» («Blue Dome»), kas ir Īrijā bāzēta riska kapitāla fonda investīciju pārvaldnieks, parakstītā vienošanās. Tā paredz sadarbību tehnoloģiju inovāciju jomā Latvijas Universitātes un «Microsoft» Inovāciju centra ietvaros.

«Microsoft Latvia» komunikācijas konsultante Gunta Līne norāda, ka Latvija kļūst par pirmo no trim Baltijas valstīm, kurā fonds darbosies un aktīvi meklēs investīciju iespējas. Sadarbības ietvaros partneri organizēs kopīgus pasākumus un tikšanās ar tehnoloģiju jaunuzņēmumiem, identificēs iespējamos dalībniekus «Microsoft BizSpark» jaunuzņēmumu atbalsta programmai, veicinās tīklošanos starp tehnoloģiju nozares uzņēmumiem, inovatoriem un zinātniekiem, stiprinot inovāciju ekosistēmu Latvijā, konsultēs par jaunuzņēmumiem pieejamām tehnoloģijām un finanšu iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi saredz iespēju darbiniekiem strādāt attālināti, taču ļaut strādāt tikai četras dienas nedēļā tuvākajā laikā negrasās.

Db.lv rakstīja, ka "Microsoft" meitasuzņēmums Japānā augustā veicis eksperimentu, strādājot tikai četras darba dienas nedēļā, kā rezultātā darbinieku produktivitāte esot pieaugusi par teju 40%.

"Latvijā pagaidām vēl neesam izmēģinājuši četru darba dienu nedēļu, kā to izdarījusi "Microsoft" pārstāvniecība Japānā, bet jau šobrīd kolēģi var ļoti brīvi plānot paši savu darba laiku un vietu - strādāt no biroja, mājām vai pat parka, ja tā ērtāk," paskaidro Renāte Strazdiņa, "Microsoft" vadītāja Baltijā.

"Microsoft Latvia" darbiniekiem esot iespēja izbrīvēt sev brīvu dienu, intensīvāk strādājot citās dienās, piemetina R.Strazdiņa. Pateicoties tehnoloģiju sniegtajām iespējām, attālināts komandas darbs arvien vairāk pietuvinās klātienes komandas darba efektivitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bijušais Microsoft Latvia vadītājs Kolomenskis kļuvis par DPA valdes locekli

Sanita Igaune, 04.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Microsoft Latvia vadītājs Sandis Kolomenskis no 2.decembra ir informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma DPA valdes loceklis, liecina Lursoft dati. Izmaiņas veiktas šā gada 2.decembrī.

DPA ir viens no lielākajiem IT uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmums ir vadošais Microsoft Corporation partneris licencēšanas, programmatūras resursu pārvaldības, IT infrastruktūras un biznesa vadības risinājumu jomā. DPA ir dibināts 1997.gadā.

DPA pērn strādāja ar 9,7 milj. Ls apgrozījumu un 345 tūkst. Ls peļņu. DPA ir piektais lielākais IT programmizstrādes uzņēmums Latvijā, liecina Dienas Bizness TOP 500 izdevums, kas veidots pēc Lursoft datiem.

No 2009.gada 1.oktobra līdz 2011.gada 30.septembrim S. Kolomenskis ieņēma Microsoft Centrāleiropas un Austrumeiropas reģiona Izglītības sektora direktora amatu. S. Kolomenskis bija atbildīgs par izglītības sektora attīstību Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā. S. Kolomenskis kā Microsoft Germany pārstāvis Baltijā uzsāka savas gaitas uzņēmumā 1998.gadā, vēlāk ieņemot arī Microsoft Latvia vadītāja amatu. S. Kolomenska vadības laikā noslēgts Microsoft korporācijas un Latvijas valdības sadarbības līgums, īstenoti projekti izglītības, veselības, e-pārvaldes jomā, liecina LETA publicētā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Panākta vienošanās par Microsoft Inovāciju centra atvēršanu Rīgā

Zane Atlāce-Bistere, 04.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2017. gada 29.jūnija līdz 1.jūlijam Sietlā, Amerikas Savienotās Valstīs, notika Latvijas delegācijas tikšanās ar Microsoft Korporācijas vadības pārstāvjiem, kuras laikā tika panākta konceptuāla vienošanās par Microsoft Inovāciju centra atvēršanu Rīgā, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Vizītes laikā Microsoft Campus Redmondā, Sietlā tika pārrunāts līdz šim paveiktais e-pārvaldes jomā, kā arī diskutēts par valsts pārvaldes attīstības izaicinājumiem digitālajā laikmetā. Tikšanās laikā abas puses prezentēja sasniegumus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pārvaldes organizācijā un jauno tehnoloģiju attīstībā, kas būtu izmantojami valsts pārvaldes procesu modernizācijai, kā arī inovatīvo projektu attīstībai zinātnē un uzņēmējdarbībā.

«Inovāciju centra atvēršana Rīgā ir būtisks sasniegums un apliecinājums Latvijā izveidotam tīklojumam, kas apvieno un veicina sadarbību starp IKT nozares pārstāvjiem, zinātni, nevalstiskajām organizācijām un valsts pārvaldi, veicinot jauno tehnoloģiju ieviešanu valsts pārvaldes procesos, kā arī stimulējot jauno uzņēmumu attīstību augsti pievienotās vērtības nozarē, kāda ir IKT,» uzsver Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Microsoft Latvia audzē gan peļņu, gan apgrozījumu

Žanete Hāka, 03.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Latvia apgrozījums pērn pieaudzis par 2,7%, sasniedzot 3,999 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Līdz ar apgrozījuma pieaugumu kāpusi arī uzņēmuma peļņa, kura palielinājusies par 9,55%, sasniedzot 492,39 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas.

Nākamajos gados uzņēmums paredz Microsoft Corporation pozīciju nostiprināšanu Latvijas tirgū, ieviešot jaunus produktus un piedāvājot jaunākos tehnoloģijas risinājumus, kā piemēram, mākoņdatošanu. Microsoft turpinās cīnīties pret programmatūru pirātismu un atbalstīs vietējo sabiedrību, rīkojot izglītojošus pasākumus.

Microsoft Latvia ir dibināta 1999. gada 1. aprīlī, un tā pilnībā pieder ASV sabiedrībai Microsoft Corporation. Uzņēmuma valdes locekļa pienākumus jau kopš 2011. gada pilda Ēriks Eglītis, kura vārds saistīts arī ar Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā un dzīvokļu īpašnieku kooperatīvo sabiedrību Sporta 7.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

SAP un Microsoft apvieno spēkus, piedāvājot integrētus risinājumus mākonī

Lelde Petrāne, 13.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novembra beigās biznesa programmatūru ražotājs SAP un uzņēmums Microsoft nāca klajā ar paziņojumu par kopīgu sadarbību - apliecinot savu apņemšanos, abi uzņēmumi paziņoja, ka iekšēji izmantos viens otra mākoņrisinājumus. Šī partnerība ļauj uzņēmumiem kopīgi izstrādāt un piedāvāt klientiem risinājumus, kā arī nodrošināt apvienotus atbalsta pakalpojumus patērētājiem.

Jau vairākus gadus SAP ir piedāvājis saviem klientiem iespēju izmantot SAP HANA® Enterprise Cloud mākoņpakalpojumu. Savukārt sadarbība ar Microsoft Azure piedāvā alternatīvu iespēju.

Ar šo paziņojumu abu programmatūru ražotāji ir vienojušies par vēl ciešāku kopdarbību arī savā ikdienas biznesā - Microsoft izmantos SAP S/4HANA® Azure, lai palīdzētu vadīt savus iekšējos finanšu procesus, savukārt SAP pārvietos savu galveno iekšējo biznesu svarīgākās sistēmas uz Azure.

Kā skaidro uzņēmuma SAP Latvia vadītājs Ainārs Bemberis: «Jau šobrīd ļoti daudzas organizācijas visā pasaulē, tai skaitā, Latvijā, izmanto mākoņservisa pakalpojumus. Tas ir ne tikai mūsdienīgs, ērts un arī efektīvs veids datu uzglabāšanai un aplikāciju izvietošanai, bet tas dažkārt organizācijām ir arī drošāk nekā, piemēram, izmantot tradicionālos serverus. Pateicoties SAP sadarbībai ar Microsoft, turpmāk SAP biznesa programmatūru lietotāji varēs ātrāk un vienkāršāk piekļūt saviem datiem un SAP programmproduktiem, izmantojot mākoņservisa priekšrocības, kas krietni atvieglo sistēmu pārvaldību un ir arī efektīvāk no uzņēmuma izmaksu viedokļa. Pēdējos gados mākoņpakalpojumi ir attīstījušies ļoti strauji.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datorprogrammatūras kompānijas "Microsoft" vadītāja Baltijas valstīs turpmāk būs Vaida Sapole, informē uzņēmumā.

Sapole amatā nomainīs Renāti Strazdiņu, kura turpmāk ieņems "Microsoft" industrijas digitālās stratēģijas direktores amatu Centrālajā un Austrumeiropā.

Jaunajā amatā Sapole plāno īstenot "Microsoft" stratēģiju, lai atbalstītu un paātrinātu uzņēmumu, valsts sektora un sabiedrības digitālo transformāciju, īpašu uzmanību veltot sadarbībai ar uzņēmumiem un valsts pārvaldi Baltijā, kā arī ieviešot jaunākos biznesa risinājumus, norāda kompānijā.

Tāpat uzņēmums turpinās centienus nodrošināt digitālo prasmju apguves iespējas ikvienam, tostarp ar virtuālās prakses iespēju palīdzību un digitālo prasmju pilnveides programmu Baltijā, kas palīdz dalībniekiem pielietot jauniegūtās prasmes un pārbaudīt zināšanas reālā darba vidē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Papildināts - EM valsts sekretāra amatā plāno iecelt bijušo Microsoft Latvia vadītāju Eglīti

LETA, 27.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā plāno iecelt bijušo «Microsoft Latvia» vadītāju Ēriku Eglīti, aģentūrai LETA apliecināja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Patlaban Eglītis strādā Būvniecības valsts kontroles birojā, kur pilda būvniecības informācijas sistēmas (BIS) projekta vadītāja pienākumus.

Ašeradens norādīja, ka, meklējot līdzšinējā EM valsts sekretāra Jura Stinkas aizvietotāju, ministrs meklējis kandidātus EM resorā, kā arī konsultējies ar ekspertiem, kuri ieteikuši, kādas prasmes būtu jāpārvalda nākamajam EM valsts sekretāram. Kā viena no svarīgākajām prasmēm tika minēta korporatīvās zināšanas un prasmes.

«Es vērtēju pieejamos kandidātus, vērtēju EM vadības cilvēkus, bet manu uzmanību pievērsa cilvēks, kurš kritiskā brīdī iesaistījās BIS projektā un panāca lielu progresu,» stāstīja Ašeradens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Digitālā mārketinga aģentūra Realweb Latvia kļūst par WHAT Digital Marketing

Sadarbības materiāls, 29.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms 10 gadiem, 2013. gada oktobrī, Rīgas centrā darbību uzsāka Realweb Latvia – digitālā mārketinga aģentūra, kas viena no pirmajām piedāvāja tobrīd tādus inovatīvus digitālā mārketinga risinājumus kā reklāmu Google un Facebook.

Šodien Realweb Latvia ir viena no lielākajām digitālā mārketinga aģentūrām Baltijā ar gada apgrozījumu virs 50 milj. EUR, un tās lielāko partneru vidū ietilpst Google, Meta Facebook, Microsoft, TikTok. Realweb Latvia ir viens no 3 Google Premier partneriem Latvijā vairāk kā 40 reklāmas aģentūru konkurencē un pārvalda digitālās reklāmas Google, Meta Facebook, Microsoft, Linkedin, TikTok ar budžetu virs 3 miljoniem EUR mēnesī. Visi aģentūras speciālisti ir sertificēti, savukārt aģentūras vadītāja Velta Mestere 2020. gadā Forbes Latvijas veiksmīgāko sieviešu reitingā ieņēma augsto 4. vietu. Pēdējo gadu laikā esam strauji auguši eksporta nozarē - to apliecina arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) 2022. gada nominācija “Eksporta čempions”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Future Decoded konferencē Londonā Microsoft paziņoja par HoloLens pieejamību biznesa klientiem 29 Eiropas valstīs, tostarp arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. HoloLens ir pasaulē pirmais autonomais hologrāfiskais dators, kas darbojas Windows 10 vidē.

HoloLens ļauj lietotājam mijiedarboties ar reālajā vidē, piemēram, dzīvojamajā istabā vai biroja telpās projicētām hologrammām. Ar dažādu lietotņu palīdzību lietotājs var konstruēt un apstrādāt trīsdimensionālus objektus – datu vizualizācijas, mākslas darbus, ēku maketus un citus.

«Pēdējos gados jauktās realitātes rīki izcīnījuši savu vietu izklaides pasaulē. Esmu pārliecināta, ka tiem ir milzīgs potenciāls arī biznesa vidē. Arhitektu, inženieru, ārstu, dizaineru un daudzu citu profesiju pārstāvju darbs kļūs ievērojami ērtāks un efektīvāks, īpaši tādēļ, ka ar HoloLens iespējams ne tikai apskatīt, bet arī pašiem veidot un papildināt trīsdimensionālas hologrammas,» skaidro Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

FOTO, VIDEO: Polija ar savu Expo paviljonu atgādina par Otrā pasaules kara vēsturi

Dienas Bizness, 19.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādes Astana Expo 2017 laikā aizvadīta Polijas nacionālā diena, kuras laikā tikās abu valstu delegācijas. Lai arī izstādes tēma ir Nākotnes enerģija, poļi vismaz daļu sava paviljona ir veltījuši pagātnei – vēstures liecībām par tās smago vēsturi Otrā pasaules kara laikā.

Fotogrāfijas - raksta galerijā! Video - zemāk.

Polijas senāta vicespīkere Marija Kok sveica visus klātesošos un uzsvēra, ka Kazahstāna ir galvenais Centrālāzijas partneris un tā tas būs arī daudzus turpmākos gadus. Starp abām valstīm valda ne tikai draudzīgas attiecības, bet arī plaukst abu valstu kopējie sadarbības projekti.

Lielu lomu Polijas nacionālajā dienā nospēlēja Anna Marija Anders, kura ir Polijas Otrā pasaules kara varoņa Vladislava Andersa meita. Lai arī Polijas paviljona tēma ir Radoši cilvēki, gudra enerģija, daļa no tā tika veltīta pagātnei par Otro pasaules karu un poļu grūto likteni.

Karavadonis izpelnījās vietu vēstures grāmatās ar savu drosmi un vairāk nekā 120 000 poļu izglābšanu no kara šausmām, tai skaitā arī koncentrācijas un darba nometnēm. Vēstures liecībām ir atvēlēta viena īpaša vieta paviljonā, kur ikviens var iepazīties ar daļu no Polijas vēstures.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finansējums

Pievieno papildus vērtību

Rūta Kesnere, 23.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziedošana ir stratēģiski svarīga korporatīvās kultūras sastāvdaļa

To DB un holdinga Repharm rīkotajā apaļā galda diskusijā apstiprina visas runātājas – SIA Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa, Swedbank korporatīvo attiecību vadītāja Adriana Kauliņa, ABLV Bankas Labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve un holdinga Repharm komunikācijas direktore Līga Ribkinska.

Cik svarīga uzņēmuma korporatīvās kultūras sastāvdaļa ir ziedošana, un kādēļ uzņēmumi ar to vispār nodarbojas?

R. Strazdiņa: Mūsu uzņēmuma attīstības stratēģijā mecenātisms ir viens no pamata virzieniem. Microsoft Latvia mērķtiecīgi un regulāri daļu no savas peļņas iegulda dažādos projektos, kas pārsvarā gan ir saistīti ar mūsu darbības jomu, proti, tā ir digitālo prasmju attīstīšana, pieeja jaunākajām tehnoloģijām. Mums ir atsevišķa globāla struktūrvienība Microsoft Philantropies, kuras moto ir – tehnoloģiskā nākotne ikvienam, kas nodarbojas ar mecenātisma stratēģijas izstrādni un ieviešanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Virkne profesiju arī pēc pandēmijas paliks strādāt elastīgajā režīmā

LETA, 05.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virkne profesiju pārstāvju arī pēc Covid-19 pandēmijas paliks strādāt elastīgajā režīmā - vairāk no mājām un mazāk laika pavadīs birojā, intervijā pauda SIA "Microsoft Latvia" valdes locekle Renāte Strazdiņa.

"Visticamāk, šī tendence turpināsies un kļūs par ierastu praksi," sacīja Strazdiņa.Viņa prognozēja, ka arī iepirkšanās paradumi tiešsaistē saglabāsies. "Protams, ir patīkami, ja preci var aplūkot un aptaustīt klātienē, tomēr cilvēki novērtē ērtumu un laika ietaupījumu, iepērkoties internetā," teica Strazdiņa.

Vienlaikus viņa minēja, ka mazināsies kultūras patēriņš digitāli, jo iedzīvotāji sapratuši, ka šajā nozarē klātbūtnes efekts ir ļoti svarīgs un rada pilnīgi citu noskaņu.

"No otras puses, kultūras digitālais piedāvājums, kas ienācis mūsu dzīvē, kaut kādā mērā paliks, jo sniedz daudz plašākas iespējas un piekļuvi saturam, kuru pirms pandēmijas nebijām iedomājušies pat lietot. Piemēram, kad atvērsies teātri, droši vien rindas pēc biļetes būs lielas, jo visi ir nocietušies pēc šāda veida kultūras," klāstīja Strazdiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Digital Freedom Festival startup konkursos uzvar Latvijas un Igaunijas uzņēmumi

Zane Atlāce - Bistere, 29.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digital Freedom Festival ietvaros notikušā pasaules vadošā akceleratora 500 Startups konkursa, kas tapis sadarbībā ar Microsoft Latvia, galvenie uzvarētāji ir Latvijas uzņēmumi DigiPulse, CENOS, savukārt Nīderlandes akceleratora Rockstart konkursā uzvaras laurus plūca Let’s Enhance no Igaunijas.

500 Startups konkursa uzvarētāji saņēma uzaicinājumu startēt noslēguma sarunu raundā nokļūšanai akcelerācijas programmā Silīcija ielejā un iespēju iegūt zināšanas, finansējumu un atbalsta rīkus vairāk nekā 100 000 ASV dolāru vērtībā. Abi uzņēmumi saņēma arī Microsoft Latvia īpašo balvu - piekļuvi mākoņpakalpojumam Microsoft Azur, lai testētu vai darbināt savu risinājumu.

«Esam gandarīti redzēt progresu kopš pagājušā gada un to, ka uzņēmumi cenšas atrisināt patiešām aktuālas problēmas, kas ir ļoti svarīgi. Mēs esam ieinteresēti Baltijas reģionā, tāpēc atrodamies šeit un ceram te būt arī nākamajā gadā,» teic 500 Startups partneris Marvins Liao (Marvin Liao).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltijas finanšu nozares eksperti pulcējas pirmajā Baltic Financial & Regulatory Summit – FinReg 2017

Dienas Bizness, 01.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gada 3. martā Rīgā, viesnīcā Pullman Riga Old Town norisināsies pirmais Baltic Financial & Regulatory Summit – FinReg 2017.

Lauris Liepa, COBALT vadošais partneris, stāsta: «Finanšu nozare šobrīd piedzīvo ļoti nozīmīgas pārmaiņas. Tieši tagad mainās gadu simtos izveidojušās naudas aprites sistēmas, rodas paralēli norēķinu mehānismi. Radikāli mainījušās klientu attiecības ar finanšu iestādēm. Lielākais paradokss, ka tieši finanšu nozare, ko esam uzskatījuši par konservatīvāko jomu, ir aktīvi un neatgriezeniski iesaistījusies tehnoloģiju piemērošanā, kas rada jaunas pakalpojumu formas un biznesa modeļus. Būtiskās pēdējo gadu izmaiņas ietver ne tikai jaunas biznesa iespējas, bet arī rada nozīmīgus izaicinājumus. FinReg ir loģiska atbilde jaunajai situācijai. Mēs radam unikālu starpdisciplināru telpu, kurā vienkopus pulcējas tradicionālie un jaunās paaudzes finanšu pakalpojumu sniedzēji, tehnoloģiju attīstītāji un politikas veidotāji. Mēs uzsākam nozīmīgu Baltijas mēroga ilgtermiņa projektu, kurā iesaistījušies kompetentākie Baltijas speciālisti.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Austrumu slimnīcas finanšu direktore būs bijusī Microsoft un Bombardier finanšu speciāliste

Zane Atlāce - Bistere, 07.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas finanšu direktori konkursa kārtībā izraudzīta finansiste Ieva Jauģiete, kurai ir vairāk nekā 20 gadu pieredze finanšu vadībā starptautiskos uzņēmumos gan Latvijā, gan ārzemēs, informē slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Uz Austrumu slimnīcas finanšu direktora amatu pretendēja 33 kandidāti.

I. Jauģiete ir ieguvusi bakalaura grādu ekonomikā un biznesa administrācijā Rīgas Ekonomikas augstskolā, pēc tam mācījusies maģistrantūras programmā Oksfordas starptautisko finanšu institūtā Lielbritānijā.

Ieva Jauģiete četrus gadus bijusi finanšu un administrācijas vadītāja tehnoloģiju uzņēmumā Ericsson Latvia. Pēc tam vairāk nekā 10 gadus strādājusi vadošos amatos starptautiskajā datortehnoloģiju uzņēmumā Microsoft, uzņemoties aizvien jaunus izaicinājumus. Bijusi Microsoft finanšu un administrācijas vadītāja Baltijas reģionā, pēc tam darba gaitas turpinājusi Minhenē kā Centrālās un Austrumeiropas finanšu kontroliere, vēlāk bijusi Microsoft finanšu kontroles vadītāja Krievijā un Nīderlandē. Pēdējā Ievas Jauģietes darba vieta bijis finanšu direktores amats uzņēmumā Bombardier Transportation Sweden AB Zviedrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā attālinātā darba popularitāte nebūt nelīdzinās citu pasaules valstu pieredzei, bet aptaujātie eksperti atzīst, ka tas ir arī mūsu valsts nākotnes attīstības virziens. Attālināta darba iespēju Latvijā kļūst aizvien vairāk un arī pieprasījums pieaug. To veicina tehnoloģiju attīstība, darba meklētāja ģimenes apstākļi, attālums līdz darba vietai, kā arī iespēja šādi strādāt vairākās darba vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi popularizēt elektromobilitāti Blue Shock Bike ražotnē Liepājā top īpašs sporta gokarts, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Topošā elektrokarta parametri būs ievērojami labāki nekā iekšdedzes dzinēju gokartiem, turklāt tie risinās vides problēmas kartinga hallēs. «Esam nolēmuši pārspēt Ginesa rekordu – laiku, kurā transportlīdzeklis spēj sasniegt 100km stundā,» apgalvo Blue Shock Bike idejas autors, uzņēmējs Artis Daugins. Ja šobrīd rekords ir 3,14 sekundes, tad liepājnieki cer šādu paātrinājumu sasniegt mazāk nekā trīs sekundēs. Tomēr galvenais mērķis ir panākt, lai sabiedrība novērtētu elektrodzinēju priekšrocības gan sportā, gan ikdienas satiksmē.

Pieredze uzkrāta

Sporta elektrokarts, kura prezentācija paredzēta Eiropas rallija čempionātā, nav pirmais četrriteņu transportlīdzeklis, ko uzbūvējuši Blue Shock Bike puiši – pērn Kurzemes rallija laikā tika demonstrēts elektriskais gokarts E-GoCart, kas faktiski ir mazs četrriteņu elektroauto, atvasināts no elektrodivriteņa. Tā maksimālais ātrums bija 35 km/h, savukārt gokartam, kas top pašreiz, ātrums būs vairākas reizes lielāks, drošības nolūkos ierobežots līdz 160 km/h, bet to viegli var regulēt atbilstoši lietotāja prasmēm. «Mēs pārspēsim iekšdedzes dzinēju gokartus pilnīgi visos parametros,» sola A. Daugins. Tiesa, cena būs par 15–20% augstāka, taču ekspluatācijā tas ātri atmaksāsies, viņš uzsver.

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

FOTO, VIDEO: Ukrainas Expo paviljonā uzstādīts Ginesa rekords

Dienas Bizness, 18.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās dienas ietvaros, kas izstādē Astana Expo 2017 ir atvēlēta ikvienai dalībvalstij, Ukraina uzstādīja jaunu Ginesa rekordu – pasaulē garāko dvieli «rušņiku» (рушник).

Fotogrāfijas - raksta galerijā! Video skatāms zemāk.

Ukrainas paviljona apmeklētājus ar video vēstījuma starpniecību uzrunāja valsts prezidents Petro Porošenko, kā arī Kijevas mērs un boksa čempions Vitālijs Kļičko. No Kazahstānas puses oficiālo delegāciju pārstāvēja Enerģētikas ministra vietnieks Bahitžans Džaksalijevs (Бахытжан Джаксалиев).

Savā uzrunā B. Džaksalijevs apsveica Ukrainu ar daudzajām iniciatīvām planētas saglabāšanas programmās un pievēršanos videi draudzīgas enerģijas ieguvē, uzsverot, ka Astana varētu kļūt par vērtīgu platformu tālākai attīstībai «zaļās enerģijas» jomā.

Oficiālo svinību laikā tika pieteikts Ginesa rekords ar pasaulē garāko dvieli «rušņiku» (рушник), kas simbolizē tautas saliedētību. Tradicionāli izšūtais dvielis ar daudz un dažādiem ornamentiem ir 30 metrus garš un ir publiski apskatāms Ukrainas paviljonā. Savukārt, ar koncertprogrammu uzstājās grupa Kozak-system.

Komentāri

Pievienot komentāru