Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gulbenes novada dome plāno kārtējo reizi izsolē pārdot bijušo Stradu pamatskolu un tai piederošās ēkas un zemi, bet nu jau par zemāku cenu – 39 200 eiro, vēsta reģionālais portāls dzirkstele.lv.

Iepriekš jau ziņots, ka šim īpašumam neatradās pircēji ne par 50 000 latu, ne par 41 300 eiro.

Dzirkstelei neizdevās noskaidrot gadu, kad ir uzsākta Stradu pamatskolas ēkas ekspluatācija, jo Valsts zemes dienesta datos šajā sadaļā ir tukša vieta. Taču tur ir rakstīts, ka ēkas fiziskais nolietojums ir 80 procenti. Dzirkstele to uzzināja pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka kritiskā stāvoklī ir bijušās skolas ēkas jumts. Stradu pagasta pārvaldes vadītājs Juris Duļbinskis par to ir informējis novada domi, taču deputāti izlēmuši, ka ieguldīt naudu šajā objektā nevajag, jo izdevīgāk ir īpašumu pārdot, pirms tas galīgi būs zaudējis savu vērtību.

Trīs gadu laikā jau trešo reizi Gulbenes novada pašvaldība šo savu īpašumu Stradu pagastā plāno pārdot izsolē ar augšupejošu soli. Pa vidu ir bijuši mēģinājumi piedāvāt šo īpašumu nomai, taču arī tam nebija atsaucības. Pagājušā gada nogalē Gulbenes novada dome vēstulē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ir nosaukusi bijušo Stradu pamatskolu kā iespējamo patvēruma vietu bēgļiem no trešajām pasaules valstīm.

Plašāk lasiet dzirkstele.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru