Transports un loģistika

Strek un RCT pārcelsies 5 gadu laikā

Oskars Prikulis [email protected], 07.06.2006

Jaunākais izdevums

Apstiprinot jaunās Rīgas ostas robežas, jau tuvāko piecu gadu laikā Rīgas ostas lielākie stividori Strek un Rīgas Centrālais termināls varētu pārcelties no Andrejsalas, lēš Rīgas brīvosta. Rīgas brīvostas valde jau akceptējusi līguma parakstīšanu ar abiem stividoriem — SIA Strek un SIA Rīgas Centrālais termināls (RCT).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Centrāltirgus lauž nomas līgumus, kas labu dzīvi līdz šim nodrošināja starpniekiem

Lāsma Vaivare, 24.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Centrāltirgus lauž ilgtermiņa nomas līgumus, kas ilgus gadus nodrošināja labu dzīvi starpniekiem. Tomēr perspektīvā tieši partneru piesaistē tiek saskatīta tirgus attīstība.

Šogad iecerēts izbeigt līgumu ar SIA Viaro, kam līdz gada beigām iznomāts piena paviljons, bet līdz nākamā gada beigām – gastronomijas paviljons. Ja tas izdosies, visos paviljonos saimniekos a/s Rīgas Centrāltirgus (RCT), jo jau 2012. gadā tika lauzts līgums ar zivju paviljona ilggadējo nomnieku SIA Kustība N, bet sakņu un gaļas paviljoni nav iznomāti. Šogad bizness Āgenskalna tirgū varētu beigties arī tā nomniekam SIA Roveks.

Neuzkāpt uz grābekļa

RCT prakse slēgt ilgtermiņa nomas līgumus ir asi kritizēta. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirms vairākiem gadiem norādījis, ka «starpniekfirmu iesaistīšana RCT tirdzniecības platību iznomāšanā apakšnomniekiem, iespējams, ir ilgstošā laika posmā izveidots mehānisms, kā tiek nodrošināta no pašvaldībai piederošu nekustamo īpašumu nomas gūtās peļņas pārdale par labu konkrētiem privātuzņēmumiem.» Tostarp iespējama situācija, ka no RCT nomātu īpašumu nodod tālāk nomā par ievērojami augstāku cenu. Iepriekš labumu no starpniecības guvuši ar politiķiem saistīti uzņēmumi, arī šobrīd pilnībā no tā nav tikts vaļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmantojot situāciju un gada laikā nespējot nodrošināt pozitīvus savas darbības rādītājus, "Centrālo Gastro Tirgu" pārstāvošā SIA "International SV" savās finansiālās grūtībās vaino AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) vadību un augsto nomas maksu, uzskata RCT.

Izvērtējot publiskā telpā pausto informāciju, RCT secina, ka SIA "International SV" apzināti ir noklusējusi atsevišķus faktus. Tirgus vadības ieskatā SIA "International SV", izmantojot Covid-19 izraisīto situāciju, pauž nepatiesu informāciju par tai piemēroto neatbilstošu nomas maksu, apzināti neminot, ka nomas maksai, kas tika noteikta 2018.gadā, kad tika noslēgts sadarbības līgums, nav nekāda sakara ar šī brīža situāciju.

Db.lv jau vēstīja, ka ilgstoši nepildītu finansiālo saistību dēļ RCT nolēmusi lauzt nomas līgumu ar Centrālais Gastro Tirgus īpašnieku SIA "International SV", kas savukārt sola šo lēmumu pārsūdzēt tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

RCT pērn apgrozījis vairāk nekā 4 miljonus; peļņa augusti par 18%

BNS, 12.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības uzņēmums Rīgas Centrāltirgus (RCT) pērn strādāja ar 4,491 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi par 18% – līdz 137 tūkstošiem latu, stāstīja RCT valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Viņš informēja, ka pašlaik notiek visu grāmatvedības aktu salīdzināšana ar uzņēmuma sadarbības partneriem, pēc tā veikšanas un saskaņošanas ar uzņēmuma akcionāru – Rīgas domi – būs iespējams precizēt uzņēmuma peļņas apmēru 2011. gadā. «Plānojam, ka pērnā gada peļņa pēc nodokļu samaksas nebūs mazāka par 137 tūkstošiem latu, kas ir par 11 tūkstošiem latu lielāka nekā 2010. gadā,» teica A. Abramovs.

Tomēr RCT vadītājs atzina, ka pērnais gads mazumtirdzniecībā nav bijis viegls, tādēļ RCT darbā ieviesti vairāki jaunumi. «Veicinot saimnieciskos procesus, sākām aktīvi svinēt gadskārtu svētkus – Meteņus, Lieldienas, Līgo, Miķeļdienu, Mārtiņdienu, Ziemassvētkus – ar folkloristu, amatnieku un mājražotāju piedalīšanos no visas Latvijas,» klāstīja A. Abramovs, piebilstot, ka tāpat pērn RCT mērķtiecīgi sāka strādāt ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu piesaisti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ēdināšanas pilsētiņā Rīgas centrāltirgū varēs ieturēties arī pēc pusnakts

Elīna Pankovska, 18.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošā ēdināšanas pilsētiņa atjaunotajā Centrāltirgus paviljonā būs kā flagmanis tirgus nākotnes vīzijai par vietu, kur ne tikai iepirkties, bet arī labi pavadīt laiku, atpūsties un pavakariņot, teic AS Rīgas Centrāltirgus (RCT) vadītājs Artis Druvinieks.

«Ēdināšanas daļu nevērs ciet līdz ar RCT darbalaiku. Šī paviljona daļa strādās ilgāk. Proti, ja RCT strādā līdz sešiem, tad šī daļa strādās ikdienā līdz 22:00, bet piektdienās un sestdienās līdz diviem naktī. Šādā veidā arī gribam mainīt cilvēku uztveri. Vēsturiski cilvēkiem ir izveidojies priekšstats, kas RCT teritoriju vakara stundās vairs neuztver kā pozitīvu vidi. Mēs strādājam pie tā, lai mainītu domāšanu, un mums ir labi piemēri, uz ko atsaukties, - Barselonas, Madrides tirgus, Eiropas tirgus etalons – Roterdamas tirgus, kam mēs mēģinām līdzināties ar šo ēdināšanas pilsētiņas konceptu,» intervijā stāsta A.Druvinieks.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus (RCT) vadības ieskatā Vidzemes tirgus atjaunošanu visizdevīgāk būtu veikt, piesaistot investorus, pastāstīja Centrāltirgus pārstāvis Aleksandrs Šuņins.

Šī ir RCT valdes oficiālā nostāja un nedēļas laikā tā tiks iesniegta izvērtēšanai kapitāldaļu turētājam Vadimam Baraņņikam (S). Pēc Šuņina teiktā, šis ir RCT viedoklis, taču Rīgas dome var izvēlēties jebkuru no iespējamajiem tirgus attīstības scenārijiem. «Mums patlaban ir ļoti daudz projektu, kas saistīti ar Centrāltirgus teritorijas atjaunošanu. Esam gatavi jebkādā veidā iesaistīties Vidzemes tirgus atjaunošanā, neuzņemoties papildus finansiālos slogus,» sacīja Šuņins.

Kopumā uzņēmums SIA «Colliers International Advisors» izstrādājis trīs iespējamos Vidzemes tirgus atjaunošanas scenārijus, no kuriem RCT bija jāizvēlas viens, viņuprāt, vispiemērotākais variants, kuru prezentēs arī domes vadībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Par miljona piesavināšanos sāk kriminālvajāšanu pret a/s Rīgas Centrāltirgus amatpersonu

Sandra Dieziņa, 18.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina saukt pie kriminālatbildības Rīgas pašvaldības a/s Rīgas Centrāltirgus (RCT) amatpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un par tās atbalstīšanu – vēl četras privātpersonas.

2008.gada decembrī uzsāktā kriminālprocesa materiāli šajā lietā jau nosūtīti Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai, informē KNAB. Tāpat arī pret šo amatpersonu un vienu privātpersonu KNAB izmeklētājs rosina uzsākt kriminālvajāšanu par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Jātgādina, ka 2008. gada beigās KNAB aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā aizturēja a/s Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāju Nainu Cibuļsku, kas decembrī tika atbrīvota no amata.

Izmeklēšanas laikā konstatēts, ka RCT amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, guvusi pretlikumīgu labumu no komercsabiedrības, kas bija RCT darījuma partneris. Šī komercsabiedrība no RCT nomāja zemi un tirdzniecības vietas uz šīs zemes nodeva apakšnomā citām personām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 20. decembra darbu sāks SIA “Rīgas Centrāltirgus” (RCT) jaunā valde. Par valdes priekšsēdētāju ievēlēta bijusī VAS “Valsts nekustamie īpašumi” nekustamā īpašuma portfeļa vadības pārvaldes direktore Agra Languša.

Savukārt valdes locekļa amatu ieņems Māris Skudra, kurš līdz šim pildīja RCT pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Kopš 4. jūnija, kad no amata atkāpās RCT valdes locekļi Artis Druvinieks un Kaspars Zauls, tirgu vadīja pagaidu valde. Rīgas dome organizēja publisku konkursu uz RCT valdes locekļu amatiem. Pieteikumi tika saņemti no 35 kandidātiem. Konkursa komisija, kurā vairākums ir neatkarīgie eksperti, kandidātu vērtēšanu veica trīs kārtās, tai skaitā piesaistot personāla atlases konsultantu. Atlases rezultātā locekļu amatos ievēlēti divi par labākajiem atzītie kandidāti.

Agra Languša ievēlēta valdes priekšsēdētājas amatā ar kompetenci nekustamā īpašuma attīstības, pārvaldīšanas, nomas un tirdzniecības organizēšanas jomā. Jaunā RCT valdes priekšsēdētāja Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvusi augstāko izglītību nekustamo īpašumu pārvaldībā un profesionālo pieredzi guvusi gandrīz desmit gadus strādājot VAS “Valsts nekustamie īpašumi” un nodrošinot valstij un sabiedrībai svarīgu nekustamo īpašumu attīstību, pārvaldīšanu, apsaimniekošanu, iznomāšanu un izīrēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rīgas Centrāltirgus pastiprinās sadarbību ar Valsts un Pašvaldības policiju

Lelde Petrāne, 03.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības Rīgas Centrāltirgus (RCT) iniciatīvas, šā gada jūnijā esot panākta savstarpēja izpratne par RCT un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes sadarbību pretlikumīgu darbību novēršanai un drošības uzlabošanai RCT teritorijā, liecina RCT paziņojums medijiem

RCT valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs uzsver: «Lai sasniegtu stratēģiskos uzņēmuma mērķus, nodrošinātu pircējiem un tirgotājiem komfortablus apstākļus, kā arī tūristiem pievilcīgu vidi, nepieciešams pastiprināt policijas operatīvo un profilaktisko darbību, kā arī, iespējams, rosināt likumdošanas pilnveidošanu, līdz ar to esmu vērsies pie Valsts policijas, lai sekmētu šī jautājuma risināšanu, no Rīgas Centrāltirgus puses nodrošinot vislielāko atbalstu un policijai nepieciešamo informāciju.»

Lai sekmīgāk īstenotu pasākumus saistībā ar nelegālo preču apriti un sabiedriskās kārtības pārkāpumiem, plānots uzlabot Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa sadarbību ar RCT un apakšnomnieku apsardzes struktūrām, lai nepieļautu dažāda rakstura likumpārkāpumu izdarīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kanālmalas stāvokļa dēļ varētu apturēt teju 30 miljonu vērto atjaunošanas projektu

LETA, 28.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus (RCT) teritorijā esošās piegādes zonas kanālmalas avārijas stāvokļa dēļ varētu tikt apturēts teju 30 miljonus eiro vērtais Rīgas kanālmalas revitalizācijas projekts, liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas darba kārtībai pievienotie dokumenti.

Pilsētas attīstības departamenta īstenotais kanālmalas atjaunošanas projekts sastāv no diviem posmiem - RCT kanālmalas infrastruktūras un publiskās ārtelpas sakārtošanas un RCT pazemes pagrabu pārbūve uzņēmējdarbības veicināšanai.

Pirmā projekta vērtība ir 13,35 miljoni eiro, no kuriem 2,75 miljonus eiro bija plānots piesaistīt no ES fondiem, 1,3 miljonus - no valsts budžeta, bet 9,29 miljonus eiro - no pašvaldības budžeta. Savukārt kanālmalas infrastruktūras un publiskās ārtelpas sakārtošanas projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 16,65 miljoni eiro apmērā. 2,42 miljonus eiro plānots piesaistīt no ERAF, 1,9 miljonus eiro piešķirtu valsts, bet 12,32 miljonus - pašvaldība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āgenskalna tirgus rekonstrukcijai nepieciešamo līdzekļu apmērs ir aptuveni desmit miljoni eiro, pirmdien žurnālistiem paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Pēc viņa teiktā, minētā summa ir provizoriskās izmaksas, kas aprēķinātas, salīdzinot investīcju apmēru, kāds ieguldīts līdzīgu objektu sakārtošanā.

FOTO: Āgenskalna tirgus pirms vērienīgās rekonstrukcijas

Redakcijas komentārs: Bez saimnieka gādības

Vienlaikus Ušakovs atzina, ka patlaban Rīgas domei nav skaidrs kur tiks gūti līdzekļi tirgus rekonstrukcijai, jo tā neplāno izmantot tikai pašvaldības budžeta līdzekļus. Tomēr kā galvenos iespējamā finansējuma avotus Rīgas mērs minēja Eiropas Savienības (ES) struktūrfondus vai privāto investoru piesaisti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Jau ilgāku laiku tiek runāts par nepieciešamību savest kārtībā RCT teritoriju gar kanālmalu, kā arī preču piegādes zonu un pagrabus, kas ved uz paviljoniem.

Lai varētu realizēt projektu par Rīgas Centrāltirgus revitalizāciju, pašvaldībai būs jārod papildu finansējums sešu miljonu eiro apmērā

Jau ilgāku laiku tiek runāts par nepieciešamību savest kārtībā Rīgas Centrāltirgus (RCT) teritoriju gar kanālmalu, kā arī preču piegādes zonu un pagrabus, kas ved uz paviljoniem. Tas saistīts arī ar Rail Baltica projektu, kura ietvaros RTC ir jāsakārto krastmala, kanālmalas un piegādes vieta, kas atrodas tur. Tāpat ir plānots sakārtot atkritumu saimniecību, lai atkritumi atrastos zem jumta, būtu norobežoti un nebūtu pieejami nepiederošām personām un dzīvniekiem. Šobrīd Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ir atbalstījusi RCT revitalizācijas projekta tālāku attīstību. Kopumā šī projekta īstenošanai plānots papildus piešķirt vairāk nekā sešus miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

250 miljonu eiro vērtais kravu pārkraušanas termināla izveides projekts Krievu salā karājas mata galā, un, ja nekas nemainīsies, valstij kopumā var tikt nodarīti simtiem miljonu zaudējumi

To intervijā DB atzīst SIA Riga Coal Terminal (stividorkompānija) valdes priekšsēdētājs Raivis Veckāgans. Viņaprāt, uzņēmums ir nonācis ķīlnieka lomā, jo Krievu salā nevar neko darīt – tur joprojām nav atbilstošas infrastruktūras, kuras izveidei piesaistīts Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējums, turklāt no atbildīgajām Rīgas amatpersonām publiskajā telpā izskan puspatiesības un pat nepatiesības par šo projektu. Lai gan uzņēmumam ir vairāki nākotnes attīstības scenāriji, vislabākais būtu visiem ieinteresētajiem apsēsties pie galda un vienoties, bet sliktākais – gadiem ilgas tiesvedības, zaudētas akmeņogļu kravas Rīgas ostā, mazāki nodokļi valstij, ko pavada investīciju strīda pieteikšanas risks no uzņēmuma Šveices līdzīpašnieka, kā arī jautājumi (un ne tikai) no ES. Pēdējā laikā Rīgas brīvostas (RBO) vadība ir kritizējusi stividorkompāniju, ka tā it kā nevēlas pārcelties uz Krievu salu, un liek dažādus sprunguļus šī projekta sekmīgai īstenošanai. Līdz šim stividorkompānija, kurai ir veltīta kritika, – Riga Coal Terminal ir turējusies ēnā, taču piekrita DB sniegt savu skaidrojumu par sarežģīto situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas Centrāltirgus izveidojis Iekšējās drošības dienestu

Zane Atlāce - Bistere, 01.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus teritorijā no 2016.gada 1.decembra kārtību nodrošinās AS Rīgas Centrāltirgus ( RCT) Iekšējās drošības dienests, kā rezultātā tiks sekmīgāk organizēta apsardzes funkcija, kā arī ietaupīti finanšu un laika resursi.

RCT Iekšējās drošības dienests būs patstāvīga RCT struktūrvienība, tajā strādās 36 cilvēki ar lielu pieredzi drošības struktūrās.

«Lēmums izveidot iekšējo apsardzes struktūru tika pieņemts, vadoties pēc Rīgas Centrāltirgus stratēģiskās attīstības plānā 2012.-2018. gadam noteiktā, ka arī, ņemot vērā apsardzes pakalpojumu iepirkumu konkursa rezultātus. Mēs esam pārliecināti, ka ar savu apsardzes struktūrvienību panāksim lielāku efektivitāti drošības jomā, ka arī samazināsim šai funkcijai nepieciešamās izmaksas. Līdz šim pastāvošā kārtība paredzēja to, ka par RCT pieņemto lēmumu īstenošanu jākonsultējas ar apsardzes pakalpojumu sniedzēju vadību, kas, protams, ir lieks ķēdes posms. Drošības jomas lēmumi prasa operativitāti un laika ietaupījums uz birokrātijas rēķina noteikti ir ieguvums,» informē RCT valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Krievu salas projekts: sarunas starp RCT un brīvostu joprojām nenotiek

Dienas Bizness, 30.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarunas starp SIA Rīgas Centrālais termināls (RCT) un Rīgas brīvostas pārvaldi par Eksporta rajona ostas darbības pārcelšanu uz Krievu salu nenotiek, pamatojoties uz to, ka pēc vairākkārtējiem lūgumiem nav saņemta tehniskā informācija un būvprojekts. RCT vēstulēs ietvertie lūgumi tiek klaji ignorēti, informē RCT mātes kompānijas SIA Rīgas Tirdzniecības osta (RTO) Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Vizule-Karpova.

«Šī gada 17.septembrī saņēmām no Rīgas brīvostas pārvaldes līguma projektu par Krievu salas infrastruktūras nomu. Līgumā nav identificēts pats svarīgākais: līguma priekšmets jeb detalizēts Krievu salā būvējamās infrastruktūras saraksts. Bez tā Rīgas brīvostas pārvaldes piedāvājums ir formāls, bez konkrētiem pielikumiem,» skaidro kompānijā.

24. septembrī RCT nosūtījis Rīgas brīvostas pārvaldei kārtējo vēstuli ar lūgumu identificēt ostas infrastruktūras nomas līguma priekšmetu. Atkārtoti uzsvērts, ka sarunu uzsākšanai par komercdarbības pārcelšanu uz Krievu salu ir jābūt skaidri definētam, kas konkrēti Rīgas brīvostas pārvaldes uzdevumā tiek būvēts un ko piedāvāts nomāt. RCT skaidro, ka ir nepieciešams risinājums, kas ļauj saglabāt esošos kravu apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas Centrālais terminālis pirks iekārtas par aptuveni 6 milj. latiem

Gunta Kursiša, 05.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas Tirdzniecības osta grupā ietilpstošais Rīgas ostas uzņēmums SIA Rīgas Centrālais terminālis (RCT) gatavojas iegādāties iekārtas aptuveni sešu miljonu latu vērtībā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā ievietotie konkursu rezultāti.

RCT gatavojas iegādāties universālos portāla pārkraušanas celtņus ar šarnīra savienoto izlici darbam mērenā klimata zonā par vairāk nekā 4,1 milj. Ls. Paredzams, ka pārkraušanas celtņus terminālim piegādās Rīgā bāzētā a/s Rikon. Kopumā šajā konkursā pieteicās trīs pretendenti – minētais Latvijas uzņēmums Rikon, Tallinā bāzētā kompānija Voltcom Group un Vācijas uzņēmums Kirow Ardelt GmbH.

Tāpat RCT noslēgusi vairākus mazāk apjomīgus iepirkumu konkursus – par mobila konteinera pārkrāvēja iegādi 250 tūkst. Ls vērtībā, ko apņēmusies piegādāt SIA Willenbrock Latvia. Šis pats uzņēmums uzvarējis arī 87,7 tūkst. Ls vērtā konkursā par termināļa traktora piegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas brīvostas pārvalde ir panākusi vienošanos ar stividorkompāniju Rīgas centrālais termināls (RCT) par uzņēmuma pārcelšanos uz Krievu salu, sacīja ostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. RCT norāda - joprojām noris intensīvas sarunas.

«Jā, viss ir kārtībā. Vienošanās jau ir panākta,» teica Loginovs.

Viņš norādīja, ka Rīgas brīvosta līgumu ar stividoru par pārvākšanos parakstīs pēc ostas valdes sēdes.

Savukārt RCT pārstāve Kristīne Vizule-Karpova atzīmēja, ka joprojām noris intensīvas sarunas ar Rīgas brīvostas pārvaldi. Kad tās varētu noslēgties, viņa gan nemācēja teikt.

30.novembrī beidzās termiņš, kurā Rīgas brīvostas pārvaldei jāvienojas ar RCT par pārvākšanos. Sākotnēji līgumu bija paredzēts parakstīt līdz 30.septembrim, taču vienošanos panākt neizdevās, tāpēc Rīgas brīvostas valde termiņu pagarināja par diviem mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Opozīcija pārmet Centrāltirgus vadītājam bēguļošanu

Sandra Dieziņa, 09.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Domes bloka Vienotība deputāti ir neizpratnē par pašvaldībai piederošā Rīgas Centrāltirgus vadības izvairīšanos no tikšanās ar opozīcijas deputātiem.

Lai arī 8. novembrī deputātiem bija plānota tikšanās ar RPAS Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāju Anatoliju Abramovu, lai runātu par noslēgtajiem līgumiem par tirdzniecības teritoriju izmantošanu, par izsludināto iepirkumu par reklāmas izvietošanu un par ES līdzekļu piesaisti tirgus attīstībai, šāda tikšanās nav notikusi.

«A.Abramova izvairīšanās no tikšanās ar Vienotības deputātiem jau kļūst sistemātiska, tādēļ esam vērsušies pie uzņēmuma kapitālu daļu turētāja pārstāvja –priekšsēdētāja Nila Ušakova ar aicinājumu skaidrot situāciju,» neizpratnē ir opozīcijā esošie deputāti. Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums nosaka, ka deputātam ir tiesības pieprasīt no valsts pārvaldes un pašvaldības iestāžu amatpersonām, valsts un pašvaldības uzņēmumu amatpersonām, kā arī uzņēmējsabiedrību vadītājiem mutvārdu vai rakstveida paskaidrojumus jautājumos, kas skar attiecīgās pašvaldības vai viņa vēlēšanu apgabala vēlētāju intereses, kā arī – ir tiesības iepazīties ar valsts pārvaldes un pašvaldības iestāžu, kā arī pašvaldības uzņēmumu dokumentāciju, kas skar attiecīgās pašvaldības intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Centrāltirgus līgumi izvērtēti, tie jāapstiprina akcionāram

Sandra Dieziņa, 16.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Centrāltirgus ilgtermiņa līgumi ar starpniekfirmām ir izvērtēti, taču tie vēl jāapstiprina akcionāriem.

Atbilstoši Rīgas pašvaldības a/s Rīgas Centrāltirgus akcionāra 2011. gada 3. marta lēmumam, uzņēmums ir izvērtējis un sniedzis atzinumu par spēkā esošajiem ilgtermiņa līgumiem līdz šā gada 3. jūnijam, informē a/s Rīgas Centrāltirgus (RCT) mārketinga projektu vadītājs Ivars Jakovels.

Pašlaik ziņojums ir iesniegts akcionāram izvērtēšanai un uzņēmuma vadība cer, ka jau tuvākajā laikā tiks sasaukta akcionāru sapulce ziņojuma izskatīšanai. Ar atzinumu par RCT noslēgtajiem ilgtermiņa nomas līgumiem varēšot iepazīties pēc to izvērtējuma apstiprināšanas akcionāru sapulcē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA "Rīgas centrāltirgus" (RCT) sācis labiekārtot krāmu tirgu "Latgale", apstiprināja RCT pārstāve Renāta Petrova.

Ņemot vērā, ka no šī gada 1.janvāra tirgus "Latgale" teritorija ir RCT pārziņā, esot nolemts lauzt līgumu ar iepriekšējo teritorijas nomnieku SIA "Nakts tirgus".

Petrova uzsvēra, ka pašlaik tiek īstenoti tikai paši nepieciešamāki darbi - nojauktas atsevišķas tirdzniecības vietas un teritorija iztīrīta. Pēc tam RCT izvietos citus tirdzniecības galdus, lai nodrošinātu iespēju tirgotājiem strādāt. Krāmu tirgus funkcija šajā vietā pagaidām tiks saglabāta.

Petrova norādīja, ka pagaidām nav zināmas izmaksas, cik RCT maksās teritorijas iztīrīšana un labiekārtošana. Taču plānots, ka šos darbus varētu pabeigt pāris nedēļu laikā.

Tie esot īstermiņa pasākumi situācijas uzlabošanai. Savukārt ilgtermiņa plāno esot saistīti ar kopējo teritorijas attīstību, piebilda Petrova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrāltirgus vadībai līdz 1. martam bija jāizvērtē starpniekfirmu līgumu izdevīgums, pārbaužu veikšana pagarināta līdz 3. jūnijam.

Par to laikrakstu Dienas bizness informējis a/s Rīgas Centrāltirgus (RCT) juridiskās daļas vadītājs Māris Skudra. Pārbaudes Rīgas pašvaldībai piederošajā RCT bija jāveic, lai novērstu korupcijas riskus.

Pagājušā gada 19. oktobra sanāksmē akcionāri uzdeva RCT veikt pārbaudi, vai RCT spēkā esošajos līgumos ar starpniekfirmām noteiktie darbi, piemēram, dažādi rekonstrukcijas projekti, ir īstenoti un kādas bijušas to izmaksas, kā arī vai šādu līgumu noslēgšana ar starpniekfirmām ir izdevīga RCT. M. Skudra informē, ka ar RCT akcionāru sapulces šā gada 3. marta lēmumu dotais uzdevums veikt pārbaudi par RPAS Rīgas Centrāltirgus spēkā esošajiem līgumiem ar starpniekfirmām par to ietvaros veiktajiem rekonstrukcijas projektiem ir pagarināts līdz 2010. gada 3. jūnijam. Jāatgādina, ka jau pērn Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) cēla trauksmi par iespējamiem korupcijas riskiem RCT.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divām uzņēmējām izveidojies konflikts ar a/s Rīgas Centrāltirgus, kas pārmet tirgus vadībai izstumšanu no biznesa.

Rīgas pašvaldībai piederošā a/s Rīgas Centrāltirgus (RCT) vadība gan noraida pārmetumus, sakot, ka strīdus objekts – tirdzniecības paviljons - ir īslaicīgās lietošanas būve, ko nevar ekspluatēt ilgāk par 10 gadiem.

Turklāt RCT līdz šim nav izdevies vienoties ar SIA LTRA par abām pusēm pieņemamu risinājumu. Kaija LN ir SIA LTRA, ar kuru RCT noslēdzis paviljona nomas līgumu, saistību pārņēmēja.Kaija LN īpašnieces uzsver, ka šobrīd izveidojusies situācija, ka RCT pārstāvji, izmantojot viņiem pieejamos resursus un pat veicot prettiesiskas darbības, cenšas panākt, ka tirdzniecības paviljons, kas uzbūvēts par kapitālsabiedrības un tās dalībnieku personīgajiem līdzekļiem un kura pašreizējā tirgus vērtība pat bez nomas saistību nodibināšanas ir 65,3 tūkstoši Ls, cenšas panākt tā īpašnieku maiņu faktiski bez jebkādas atlīdzības. Abas uzņēmējas uzskata, ka šī nekustamā īpašuma komercvērtība ir ap 250 tūkstoši Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas Centrālais termināls uzstāda kravu apjoma rekordu

Egons Mudulis, 10.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā SIA Rīgas Tirdzniecības osta (RTO) uzņēmums SIA Rīgas Centrālais termināls (RCT) apstrādājis 4,8 milj. tonnu kravu, kas ir par 14 % vairāk nekā tādā pašā laika posmā 2011. gadā.

Visvairāk sešos mēnešos pārkrautas ogles – 4,25 milj. tonnu, kamēr pērn pirmajā pusgadā ogļu kravas veidoja 5,52 milj. tonnu. «RCT nodrošina regulāru capesize klases kuģu apstrādi, tādejādi ievērojami paaugstinot Rīgas ostas konkurētspēju Baltijas jūras reģionā. Šonedēļ nepilnās piecās diennaktīs paveicām capesize kuģa UBC ONSAN apstrādi, kopumā iekraujot 112,3 tūkst. tonnu ogļu (maksimālā ietilpība – 117 tūkst. tonnas),» norāda RCT valdes priekšsēdētājs Erī Esta.

Nesen veiktās RCT investīcijas pārkraušanas tehnikā, iegādājoties divu jaunus portālceltņus AIST, ļauj uzņēmumam ātrāk un efektīvāk apstrādāt lieltonnāžas kuģus, saka uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atvēries interneta veikals bodite.lv, kurā var pasūtīt gan pārtikas, gan saimniecības preces tieši no Rīgas Centrāltirgus (RCT). Lai šo ideju īstenotu tika dibināts uzņēmums SIA VMR Holdings. Tā projektu vadītājs Māris Bergs DB pastāstīja, RCT ir uzņēmuma galvenais sadarbības partneris. Uzņēmumam ir arī savs stends RCT.

Pati ideja par interneta veikala izveidi, kas būtu kā alternatīva produktu iegādei lielveikalos, radusies jau pirms vairākiem gadiem, bet domēns šim projektam iegādāts jau 2014. gadā. Tālāk sekoja darbs pie kopējā koncepta. Paša stenda izveidē un aprīkojuma iegādē ieguldīti nepilni trīs tūkstoši eiro.

M. Bergs skaidro, ka ēdināšana un pārtika ir joma, kas cilvēkiem būs aktuāla vienmēr. Ja kādreiz bijis stilīgi doties uz kādu restorānu un baudīt izsmalcinātus ēdienus ar brīžiem sarežģīti izrunājamiem nosaukumiem, tad šobrīd stilīgi ir mācēt gatavot pašam. «Kādu dienu savā starpā runājām, ja varētu kāds no tirgus mums produktus atvest, mēs paspētu izdarīt vairāk. Tā radās ideja. Protams, projekts uz papīra ir viena lieta, bet dzīve ievieš savas korekcijas. Taču šobrīd viss notiek pēc plāna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma firmu pārstāvjus satraukusi a/s Rīgas centrāltirgus (RCT) vēlme iekasēt maksu par tirgus apmeklējumu ne tikai tām grupām, kas izmanto tirgus piedāvātās degustācijas vai apmeklē īpašus apskates objektus, piemēram, pagrabus, bet jebkurai grupai, kas gida pavadībā iziet cauri tirgus teritorijai, trešdien raksta laikraksts Diena.

RCT vadība tagad apgalvo, ka ir pārprasta un tiem, kas nevēlēsies īpašus pakalpojumus, naudu neprasīs. Tomēr ikviena grupa tikšot uzskaitīta, un, ja to, kuri nemaksā, būs daudz, RCT atbildes gājiens varētu būt sava tūrisma centra izveide, kas nozīmētu, ka visas ekskursijas tiek organizētas tikai ar tā starpniecību.

RCT valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs noliedz vairāku sanāksmes dalībnieku Dienai teikto, ka tūrisma operatoriem būtu draudēts ar tūristu izraidīšanu no tirgus teritorijas, ja viņus pavadošā firma nebūs samaksājusi. Naudu prasīšot tikai no tiem, kam RCT sniedz pakalpojumu – ekskursiju vai degustāciju. Starp vairākām firmām un RCT joprojām notiek sarunas. Tikties ar A. Abramovu plānojusi arī Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) ģenerālsekretāre Marina Paņkova, kura piedalījās arī vētrainajā sanāksmē. Viņa Dienai apstiprināja, ka vēlas panākt konstruktīvu dialogu: «Ceru, ka sapratīsim, kas ir pakalpojumu kopums. No Centrāltirgus vadības izskan, ka tā ir zināma drošība grupai. Taču jāsaprot, vai tas nozīmē kompensāciju, ja kādu no šīs grupas tūristiem apzog. Uzņēmumi ir gatavi maksāt, ja sapratīs, par ko, jo tirgus publiskā daļa ir tikpat pieejama apmeklētājiem kā Vecrīga. Nevar prasīt naudu tikai par iziešanu cauri publiskai vietai.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas brīvostas vēsturē vērienīgākajā projektā – Krievu salas terminālī – noslēgumam tuvojas papildu infrastruktūras izbūves darbi, kuru ietvaros tiek izbūvētas nepieciešamās inženierkomunikācijas, kravu laukumi, sliežu pievedceļi, vēju slāpējošs žogs vides prasību ievērošanai, administrācijas ēkas, kā arī turpinās ogļu kraušanas tehnoloģiju montāža.

«Rīgas brīvostas pārvalde rūpīgi seko līdzi noslēdzošā būvdarbu etapa laika grafikam un darbu plānam. Viss process notiek saskaņā ar plānoto un apstiprināto grafiku, un šodien varu paust pārliecību, ka nepieciešamā infrastruktūra tiks nodota stividoriem paredzētajos termiņos, apjomos un kvalitātē. Darbu progress un sadarbība ar stividoriem liek domāt, ka arī stividori spēs izpildīt apņemšanos par savas infrastruktūras un tehnoloģiju sadaļas izbūvi, līdz ar ko pārvākšanās process uz Krievu salu noritēs bez nobīdēm laika grafikā, izpildot visas Eiropas Komisijas prasības,» uzsver Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Stividora SIA «STREK» nomas teritorijā jau pilnā apjomā ir noslēgušies kravu laukumu un inženierkomunikāciju būvdarbi. Šobrīd tiek sagatavotas iekārtu ekspluatēšanas instrukcijas, noformēta izpilddokumentācija un saņemti atzinumi no uzraugošajām institūcijām. 23 metrus augstā vēju slāpējošā žoga izbūves darbi SIA «STREK» teritorijā izpildīti 90% apmērā – ir uzstādīti visi masti un tiek montētas žoga starpmastu stieples un žoga vēja siets. Saskaņā ar plānoto darbu grafiku, vēja žoga būvdarbus SIA «STREK» teritorijā plānots pabeigt līdz 2018. gada septembra beigām. Stividora darbu sadaļā tiek veikti administrācijas un dienesta ēku izbūves iekšdarbi, bet beramkravu izkraušanas ēkā tiek montēti ārsienu paneļi. SIA «STREK» šobrīd aktīvi veic tehnoloģisko iekārtu piegādi un montāžu.

Komentāri

Pievienot komentāru