Citas ziņas

Sudraba: vajadzīgs arī tāds pasākums kā Jaunais vilnis

Elīna Pankovska, 02.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvijai ir vajadzīgi gan Dziesmu svētki, gan opera, gan šāda veida pasākumi,» vērtējot Jaunā viļņa lietderību, norāda Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Viņa intervijā Neatkarīgajai atzīmē, ka nav citu šāda vēriena alternatīvu. Ļoti daudzi neliela apkalpojošā biznesa īpašnieki I.Sudrabai teikuši, ka nez vai spētu izvilkt savu biznesu, ja Jauno vilni izņemtu no Jūrmalas dzīves, jo šā konkursa laikā un varbūt vēl dažos pasākumos viņi nopelnot tik, cik gada laikā.

«Redzot, cik ļoti daudz cilvēku brauc, turklāt nevis uz dažām dienām, bet vairākām nedēļām, iegādājas te arī īpašumus, atbrauc veselas ģimenes, draugi, domāju, ka mums ir jāizmanto šī iespēja,» norāda kontroliere.

Viņa arī piebilst, ka viesiem pie reizes var arī piedāvāt apmeklēt ne tikai Jauno vilni, bet arī citus kultūras pasākumus un vietas citur Latvijā.

«Koncerta laikā man blakus sēdēja arī daži ar organizāciju saistītie cilvēki, kas stāstīja, ka nesen bijuši Palangā, kuras mērija piedāvājusi konkursu organizēt Palangā – būšot par brīvu gan vieta, gan elektrība, gan izmitināšana. Viņi apzinās, ka nauda, ko viesi atstās Palangā, un ilgtermiņa ieguvumi būs lielāki par to, ko pilsēta samaksās, lai nodrošinātu pasākuma norisi. Vienlaikus viņi stāstīja par ne pārāk lielu atbalstu no Jūrmalas, Latvijas varas puses,» stāsta I.Sudraba.

Komentāri

Pievienot komentāru