Jaunākais izdevums

Supervīzija ir veids, kā ieraudzīt sevi dažādās darba situācijās, saprast, kas notiek un kā rīkoties tālāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Atkārtoti izsludina iepirkumus apmācību nodrošināšanai pašvaldību sociālā darba speciālistiem

Žanete Hāka, 09.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu uz šā gada 1. septembri pārceļ pasākuma Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās ieviešanas uzsākšanu, informē LM.

Pasākuma laikā tiks nodrošinātas apmācības un supervīziju pašvaldību sociālo dienestu un citu pašvaldības izveidoto sociālo pakalpojumu sniedzēju sociālā darba speciālistiem.

Ir uzsākta atkārtota pretendentu pieteikšanās apmācību un supervīziju veikšanai, jo pirmais iepirkums, kas bija izsludināts maijā, noslēdzās bez rezultāta. LM pēc iepirkuma beigām savā interneta vietnē publicēs sarakstu ar tiem pakalpojumu sniedzējiem, kuri būs ieguvuši tiesības īstenot apmācības un supervīziju laikā no 2015. gada 1. septembra līdz 2016. gada beigām.

Apmācības plānotas ar mērķi paaugstināt sociālo darbinieku profesionālo kompetenci un prasmes, kas nepieciešamas ikdienas darbā ar dažādu mērķgrupu klientiem, piemēram, strādājot ar ģimenēm ar bērniem, cilvēkiem ar atkarībām, vardarbībā cietušiem cilvēkiem u.tml.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

20.08.2013 Biznesa panākumu akadēmija «1000 gadu pārbaudītas zināšanas biznesa izaugsmei un līderības izpratnei»

, 04.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reizi mēnesī uzņēmumu un iestāžu vadītāji aicināti uz Biznesa panākumu akadēmiju, lai uzklausītu ekspertu radošas idejas un panākumus veicinošus ieteikumus. 20. augustā, tēmas «1000 gadu pārbaudītas zināšanas biznesa izaugsmei un līderības izpratnei» ietvaros, tiks runāts par tādām tēmām, kā ciklisks skatījums uz laiku, notikumiem, attīstību biznesā. Par to, kas ir būtiskāk - prāts un intelekts vai intuīcija un sajūtas, kāda ir dzimtas un ģimenes loma biznesa līderu attīstībā. Lekciju sniegs Iveta Apine, apmācību un konsultāciju uzņēmuma Humulus valdes locekle, organizāciju sistēmkonsultante, komandu un vadības koučs/izaugsmes trenere. Savukārt pieredzes stāstā dalīsies Katrīna Ošleja, personālavadības konsultāciju uzņēmuma Talentor Latvia dibinātāja un vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup sagatavo pirmo ESG ziņojumu

Db.lv, 19.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas finanšu koncerns AS DelfinGroup, gatavojoties sākotnējam publiskajam akciju piedāvājumam (IPO), kā viens no retajiem Latvijas uzņēmumiem ir sagatavojis pirmo ilgtspējīgas korporatīvās pārvaldības (ESG – Environmental, Social, and Corporate Governance) ziņojumu par 2020. gadu.

Ziņojums veidots, vadoties pēc Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Nasdaq biržu ESG ziņojumu izstrādātajām vadlīnijām.

Latvijas Finanšu sektora attīstības plānā 2021. – 2023. gadam norādīts, ka Ziemeļvalstīs informāciju par ESG mērķiem, kas aptver daudzveidīgus vides, sociālos un pārvaldības jautājumus, šobrīd sniedz aptuveni 430 uzņēmumi. Savukārt Baltijas valstīs ilgtspējīgas korporatīvās pārvaldības novērtējumu veic tikai daži uzņēmumi.

"Gan sabiedrībā kopumā, gan biznesa vidē arvien vairāk apzinās, ka vides, sociālie un pārvaldības jautājumi, vērtējot uzņēmuma ilgtermiņa panākumu iespējas, ir tikpat nozīmīgi kā aktuālo finanšu datu analīze. Tāpēc, startējot ar IPO Nasdaq Riga biržā, ieviešam augstākos standartus un prasības, ko investori un regulējošās institūcijas izvirza finanšu nozares uzņēmumiem. ESG ziņojums ikvienam interesentam sniedz padziļinātu ieskatu ne vien uzņēmuma finanšu datos, bet arī uzņēmējdarbības iekšējos procesos, pārvaldības principos, attīstības filozofijā un ilgtermiņa vīzijā. Nav arī nekāds noslēpums, ka Eiropas Savienība par vienu no centrāliem ilgtspējas mērķiem ir izvirzījusi klimatneitrālu, resursefektīvu un sociāli taisnīgu investīciju veicināšanu gan publiskajā, gan privātajā sektorā. Līdz ar to Eiropā strādājošiem uzņēmumiem un investoriem ESG jautājumi un ar tiem saistīto risku mazināšana būs arvien nozīmīgāks faktors biznesa attīstības lēmumu pieņemšanā," norāda AS DelfinGroup valdes loceklis Ivars Lamberts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Veiksmīgai līderībai svarīga ir visa uzņēmuma kultūra

Dienas Bizness, 12.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radošiem līderiem sevī jāattīsta pretrunīgas prasmes – būt vienlaikus atbalstošiem un stingriem. Viņiem jāspēj saskatīt nākotnes vīziju, saglabāt emocionālo inteliģenci ikdienas komunikācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru