Auto

Suzuki cieš sakāvi «kaujā par ASV»

Jānis Rancāns, 06.11.2012

Jaunākais izdevums

Japānas autobūves kompānija Suzuki slēgs savu ASV struktūrvienību, kas tiesā iesniegs bankrota pieteikumu. Tāpat kompānija arī samazinās ASV tirgoto transportlīdzekļu skaitu, valstī turpinot pārdot motociklus, ūdens transporta motorus un bezceļa transportlīdzekļus, vēsta CNN Money.

Autobūves kompānija ASV saskārusies ar vairākām problēmām – ieskaitot jenas vērtības pieaugumu un zemo pieprasījumu pēc mazlitrāžas automašīnām. Savukārt Suzuki ASV struktūrvienība American Suzuiki Motor Cor pamanījusies iekrāt 346 miljonu dolāru lielas parādsaistības.

«Lēmums pamest ASV bija smags, tomēr nepieciešams patlaban valdošo apstākļu dēļ,» pavēstījusi Japānas kompānija. Suzuki turpinās garantijas remontu apkalpošanu un nodrošinās rezerves daļu pieejamību.

Suzuki ASV tirgū iegāja 1985. gadā un nespēja iekarot nozīmīgas tirgus daļas, kā tas izdevās citiem Āzijas autoražotājiem, piemēram, Toyota un Honda.

Analītiķi prognozē, ka aiziešana no ASV Suzuki ļaus vairāk uzmanības pievērst savas tirgus daļas aizsardzībai Indijā, kur kompānija saskaras ar pieaugošu konkurenci no Hyundai puses, vēsta Bloomberg.

Šā gada desmit mēnešos Suzuki ASV pārdeva 21,2 tūkstošus automašīnu, kas, salīdzinot ar attiecīgu laika periodu pirms gada, ir samazinājums 4,7% apmērā. Suzuki piederēja 0,2% ASV automašīnu tirgus, aplēsuši analītiķu kompānija Autodata Corp. Salīdzinājumam – Toyota kontrolē 14,4% no ASV tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no šī gada daudzsološākajiem atklājumiem ir kompakto krosoveru saimes jaunpienācējs Suzuki Vitara

Modeļa vārds, kas iepriekš pie mums bija vairāk pazīstams pagarinātajā nosaukumā Suzuki Grand Vitara, asociējās ar uzticamu tehniku, robustu dizainu, kas ir pasniegts kombinācijā ar pastāvīgo pilnpiedziņu un pazeminātajiem pārnesumiem. Uz Suzuki Grand Vitara modeli vismaz tuvākajā laikā nav ko cerēt, taču Ungārijā ražotais Vitara ir jauns un svaigs, un daudz smalkāks izstrādājums par citiem Suzuki ar vienkāršu pilnpiedziņas sistēmu bez pazeminātiem pārnesumiem, kas aizgūta no Suzuki SX4 S-Cross. Tam visam klāt ir vesela kaudze dažādu elektronikas atbalsta ierīču, tostarp adaptīvā kruīzkontrole ar attāluma radaru un automātisko bremzēšanas funkciju, kā arī jauna multimediju sistēma. Tomēr, neraugoties uz elektroniskām ekstrām, Vitara pamatā ir saglabājis vienkāršību un askētismu. Patīkamākais, ka pieticība un askētiskums ir attiecināms arī uz cenu lapu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Suzuki testu problēmās vaino globālo finanšu krīzi

LETA, 31.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves kompānija Suzuki Motor Corp. otrdien paziņoja, ka problēmas ar degvielas ekonomijas un kaitīgo izmešu testiem skaidrojamas ar 2008.gada globālo finanšu krīzi, taču kārtējo reizi noliedza apzinātu manipulēšanu ar datiem.

Uzņēmums maija sākumā atzina, ka tas izmantojis Japānas regulatoru neapstiprinātu testēšanas metodi, šādu paziņojumu izplatot neilgi pēc tam, kad konkurents Mitsubishi Motors Corp. bija atzinies nepiemērotas degvielas ekonomijas testēšanas metodes izmantošanā.

Otrdien Suzuki norādīja, ka tas saistīts ar nepieciešamību samazināt testēšanai paredzētus resursus pēc investīciju bankas Lehman Brothers sabrukuma, kas izraisīja globālo finanšu krīzi.

«Pēc Lehman Brothers satricinājuma darba slodzes pieaugums saistībā ar jaunu modeļu un dzinēju izstrādi radīja Suzuki nespēju nodrošināt pietiekamu darbaspēku apstiprinātajiem testiem,» skaidro uzņēmums. «Turklāt mēs nespējām investēt nepieciešamajā infrastruktūrā, kā arī veikt pūliņus, lai uzlabotu testēšanas tehnoloģiju.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums "Autobrava", kuram ir viens no lielākajiem autosaloniem Latvijā, ārkārtas situācijas apstākļos ir izveidojis tiešsaistes salona rīku, lai turpinātu klientiem nodrošināt automašīnu tirdzniecības pakalpojumus šai situācijai atbilstošā veidā.

Uzņēmuma valdes loceklis Ruslans Vlasjuks ir pārliecināts, ka jaunie apstākļi mainīs autosalonu nākotni, arī pēc krīzes arvien vairāk pārceļot pakalpojumus uz online vidi.

Uzņēmums desmit gadu laikā ir kļuvis par vienu no lielākajiem auto dīleriem Baltijā, pārstāvot tādus zīmolus kā "Hyundai", "SEAT", "JEEP", "FIAT", "FIAT Professional", "Alfa Romeo", "Suzuki", "Isuzu" un "SsangYong". Pērn uzņēmums pārdevis 700 jaunas un mazlietotas automašīnas.

"Lai nodrošinātu klientus ar nepieciešamo pakalpojumu klāstu, spējām ātri pielāgoties ārkārtas situācijai un operatīvi nomainījām klātienes salonu ar tikko izveidotu online salonu, kurā ikviens tiešsaistē var apskatīt automašīnas un uzdot mūsu ekspertiem jautājumus. Savukārt, ja ir interese par izmēģinājuma izbraucieniem, tad mēs, ievērojot visus nepieciešamos piesardzības pasākumus, vienojamies par individuālu laiku un vietu," skaidro R. Vlasjuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Autobrava direktoru Andri Sivicki

Lelde Petrāne, 01.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Autobrava (FIAT, Alfa Romeo, JEEP, Hyundai, Isuzu, Suzuki, SsangYong un Seat autorizētais pārstāvis Latvijā) direktors Andris Sivickis. «Esam viens no jaunākajiem auto nozares uzņēmumiem Latvijā un 2015.gada oktobrī svinējām savu piecu gadu jubileju. Manā vadībā katru jaunu gadu attiecībā pret iepriekšējo noslēdzam ar vairāk nekā 40% vispārējā apgrozījuma apjomu pieaugumu. Esam komanda un savu rezultātu sasniedzam kopā,» stāsta uzņēmuma vadītājs.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

– Esmu kopā ar motorizēto tehniku no 14 gadu vecuma, kad sāku aizrauties ar kartingu. Nozares izvēle jau bija skaidra tajā mirklī. Un man vienmēr ir patikuši izaicinājumi un atrašanās ārpus komforta zonas. Uzsākot savas gaitas SIA Autobrava, pieņēmu dzīves izaicinājumu. Savukārt, par izaicinājuma dinamiku esmu atbildīgs pats un droši varu apgalvot, ka dinamikas netrūkst!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku auto zīmolu tirgotāja SIA Auto halle no nākamā gada vairs netirgos Peugeot markas automašīnas, aģentūru LETA informēja Peugeot importētājs Baltijā KW Bruun Baltic.

KW Bruun Baltic norādīja, ka šā gada 31.decembrī noslēdzas līgums ar pašreizējo dīleri Rīgā Auto Halle un importētājs nolēmis to nepagarināt.

Auto halle, kas bez Peugeot tirgo arī Seat, Suzuki, Isuzu un Hyundai automašīnas, aģentūrai LETA apstiprināja šo faktu un skaidroja, ka šāds lēmums tika pieņems vairāku iemeslu dēļ.

«Viens no galvenajiem iemesliem bija tas, ka Auto Halle, domājot par ilgtermiņa attīstību, vairāk koncentrēsies uz peļņu nesošākiem zīmoliem, piemēram, Hyundai, Seat un Suzuki. Nākamā gada aprīlī uzņēmums sniegs plašāku informāciju par jauniem zīmoliem, kurus tirgotājs pārstāvēs,» sacīja Auto halles pārstāvis Niks Jaunzems.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pilna Servisa līzinga peļņa sarukusi divas reizes

Žanete Hāka, 08.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Pilna Servisa līzings 2014. gadu aizvadīja ar apgrozījuma kāpumu, gada nogalē tas sasniedza jau 3,163 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Neskatoties uz to, ka apgrozījuma rādītāji ievērojami uzlabojās, uzņēmuma peļņa, salīdzinot ar 2013. gadu, pērn saruka vairāk nekā divas reizes. Pagājušajā gadā Pilna Servisa līzings nopelnīja 70,754 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas, liecina Lursoft rīcībā esošie dati.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā tas turpināja attīstīt iepriekšējā gadā uzsāktos saimnieciskās darbības virzienus, kas ir jaunu un mazlietotu transportlīdzekļu tirdzniecība un servisa pakalpojumu sniegšanu. Svarīgi atzīmēt, ka pērn uzņēmumam izdevās noslēgt vienošanos par automašīnu Suzuki un Isuzu dīlera statusa iegūšanu divās Latvijas pilsētās - Jēkabpilī un Valmierā. Tāpat uzņēmums aizvadītajā gadā turpināja attīstīt savu autocentru Rīgā, paplašinot tā klientu loku un noslēdzot vairākus jaunus līgumus par servisa pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrāleiropas plūdi nodarīs milzīgus zaudējumus – pēc tam gaidāmi atjaunošanas darbi, kas var stimulēt ekonomiskās aktivitātes pieaugumu .

Šonedēļ jaunas lietusgāzes mazinājušas cerības, ka ātrāk atkāpsies plašākie plūdi Centrāl­eiropā pēdējos 10 gados. Lai gan plūdi vēl ir aktuāli, ekonomisti sākuši rēķināt šīs dabas stihijas ietekmi uz ekonomiku. Pašlaik Centrāleiropas plūdi skāruši dienvidu un austrumu Vāciju, Čehiju, Ungāriju, Poliju, Slovākiju un Austriju. Plūdu skartajās valstīs evakuēti tūkstošiem cilvēku. Valdot šādam fonam, daudzas kompānijas bijušas spiestas pārtraukt ražošanu, kas plūdu dēļ ir apgrūtināta, bīstama vai pat neiespējama.

Piemēram, šīs nedēļas sākumā viens no lielākajiem Ungārijas eksportētājiem Suzuki aizvēra savu ražotni netālu no Budapeštas. Arī citas kompānijas plūdu skartajos reģionos ziņojušas par līdzīgiem lēmumiem. Cietuši arī lauksaimnieki – Čehijā plūdi izpostījuši lauksaimniecības zemes aptuveni 50 tūkstošu hektāru platībā. Savukārt Vācijā izpostītas lauksaimniecības zemes aptuveni 335 tūkstošu hektāru platībā. Pagaidām gan analītiķi norāda, ka jāsagaida plūdu atkāpšanās, lai novērtētu to ietekmi uz ražu. Tiek lēsts, ka plūdos nodarīto postījumu apmērs varētu pārsniegt 16,5 miljardus ASV dolāru, ziņo The Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu zīmolu pārstāvniecība Baltijas Gada auto konkursu finālos šogad ir sasniegusi savu kulmināciju. Igaunijas konkursā korejiešu KIA spēja nosmelt pat divas pirmās vietas, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Latvijas un Igaunijas konkursos uzvarēja KIA zīmola ražotie KIA Ceed un KIA Stinger. Tikai neliela «pārpratuma» dēļ Lietuvas Gada auto konkursā uzvarētāja tituls tika Peugeot 508. Toties nekur tālu neatpalika jau pieminētais KIA Ceed, kas kaimiņvalsts konkursā nopelnīja otro vietu. Starp citu, KIA Ceed ir arī starp Eiropas Car of the Year 2018 septiņiem titula pretendentiem. Uzvarētāju šajā konkursā uzzināsim 2019. gada 4. martā – Ženēvas auto izstādes laikā.

Lietuviešu izvēli var saprast: elegants auto ar oriģinālu virsbūvi un greznu pildījumu, neba velti tas tika apbalvots par labāko dizainu arī Latvijas Gada auto 2019 konkursa ietvaros. Bezrāmju durvju konstrukcija ir stilīgs, bet vienlaikus ļoti riskants gājiens no Peugeot puses, kas jauno Peugeot 508 var pacelt debesīs vai arī tikpat viegli nogremdēt. Pie stūres vai, sēžot aizmugurē, sajūtas ir atbilstošas tam, kā auto izskatās no ārpuses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Samazinājies SIA Auto Halle apgrozījums

Žanete Hāka, 27.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto tirgotājs SIA Auto Halle aizvadītajā gadā piedzīvojis 35,40% apgrozījuma kritumu, liecina uzņēmuma publicētie dati Lursoft.

Kā norāda SIA Auto Halle vadība, apgrozījuma samazinājums izskaidrojams ar kompānijas stratēģijas maiņu, kur galvenais mērķis ir samazināt eksporta darījumu īpatsvaru, palielinot noietu vietējā tirgū. Tāpat arī viens no iemesliem bijis apstāklis, ka pērn nav veikti lielo autoparku konkursi un iepirkumi, kuros uzņēmums varētu piedalīties un vinnēt.

Pārskata gadā SIA Auto Halle pārdevusi 939 jaunas automašīnas, kas veido 7,3% no Latvijas kopējā jauno automašīnu tirgus apjoma. Pērn Latvijā reģistrēti 12,8 tūkstoši jaunu automašīnu, no kurām 10,6 tūkstoši bijuši vieglie automobiļi.

2013.gadā SIA Auto Halle apgrozījusi 17,569 miljonus eiro, gadu noslēdzot ar 44,008 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 11. līdz 13. aprīlim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinās ikgadējā starptautiskā autoindustrijas izstāde Auto 2014, informē BTA1.

Tāpat kā līdz šim, arī šogad tā apvieno četras tematiskās sadaļas plašam interešu lokam – Auto, Transporta tehnika, Auto mehānika un Auto Exotica.

Izstādē iespējams aplūkot tādas automašīnas kā Alfa Romeo, Cadillac, Chevrolet, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Lancia, Mazda, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat un Suzuki.

Neskaitot jaunos vieglos un apvidus automobiļus, starptautiskās izstādes Auto 2014 tematiskajā sadaļā Transporta tehnika aplūkojams arī jaunākais komerctransports un industriālā tehnika, kā arī aprīkojums tranzīta un loģistikas nozaru uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Ieteikumi elektroauto iegādei ar valsts atbalstu

Edgars Korsaks-Mills, Elektrum elektromobilitātes eksperts, 25.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinetā ir apstiprināta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātā atbalsta programma elektroauto iegādei fiziskām personām, kas paredz par jaunu elektroauto iegādi piešķirt 4500 eiro, bet lietotu – 2250 eiro, lai veicinātu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.

Par to, kas jāņem vērā, lai varētu saņemt valsts atbalstu un kā izvēlēties elektroauto, varēja uzzināt Elektrum Energoefektivitātes centra marta sākumā rīkotajā vebinārā "Ieteikumi elektroauto iegādei ar valsts atbalstu".

KAM UN KĀ PIEŠĶIRS ATBALSTU?

SIA "Vides investīciju fonds" finanšu vadītājs Gints Kārkliņš skaidroja, ka ir izsludināta atbalsta programma bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei ar kopējo finansējuma apjomu 10 miljoni eiro.

Šajā programmā atbalsts paredzēts elektroauto un ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei. Maksimālais atbalsts 5500 eiro, no kuriem 4500 eiro paredzēts tieši auto iegādei, bet 1000 eiro kā papildu atbalsts, norakstot līdz šim lietoto transportlīdzekli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas mežziņi tiks pie 140 Suzuki SX4 automašīnām

Gunta Kursiša, 12.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mežziņi teritorijas pārraudzībai tiks apgādāti ar 140 apvidus automobiļiem Suzuki SX4, kuru kopējā maksa ir vairāk nekā 1,26 milj. Ls, liecina Valsts meža dienesta noslēgtā iepirkumu konkursa rezultāti Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Automobiļi aprīkoti ar meža ugunsgrēku dzēšanas iekārtām un paredzēti mežu uzraudzībai Valsts meža dienesta darbiniekiem. «Patlaban katra mežziņa pārraudzībā ir vairāk nekā 9000 hektāri meža, tādēļ to ir grūtu pārraudzīt, neizmantojot automašīnu,» Db.lv norādīja Valsts meža dienesta pārstāve Selva Šulce.

Iepirkuma konkursa ietvaros paredzēta ne tikai automobiļu iegāde, bet arī to tehniskā apkope.

S. Šulce Db.lv norādīja, ka šis ir pēdējā laikā Valsts meža dienesta otrs vērienīgais automobiļu iegādes iepirkums, jo noslēgumam tuvojas arī pērnā gada nogalē izsludinātais konkurss par 150 automobiļu iegādi dienesta vajadzībām, no kuriem lielakā daļa Isuzu D Max markas automobiļu jau ir piegādāta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē, no 15. līdz 17. aprīlim, Ķīpsalā notiks autoindustrijas izstāde Baltijā Auto 2016, informē BT1.

Izstādē varēs aplūkot dažādu marku jaunākos modeļus, piemēram, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Hyundai, Isuzu, Suzuki, SsangYong, Seat, Nissan, Peugeot, Renault, Dacia, Subaru, Chrysler, Dodge, Ford, Mazda un citu autoražotāju,

Apmeklētāji varēs apskatīt gan Latvijas Gada auto 2015 titula ieguvēju Ford Mondeo, gan Latvijas Ģimenes auto 2016 – Ford S-Max, gan arī pagājušajā gadā labāko komerctransportu Ford Transit.

Tāpat eksotisko spēkratu sadaļā Auto Exotica 2016 apmeklētāji varēs aplūkot vairāk nekā 100 tūninga šedevrus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Čehijas, Šveices, Krievijas, Baltkrievijas un Vācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

IIHS: vidējas cenas automašīnas ir drošākas nekā luksusa klases

Jānis Rancāns, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējas cenas automašīnas frontālu sadursmju testos izrādījušās izturīgākas nekā dārgāki, luksusa klases transportlīdzekļi, secinājis Autoceļu drošības apdrošināšanas institūts (Insurance Institute for Highway Safety (IIHS)).

IIHS kopumā pārbaudījis 18 vidējas cenu kategorijas ģimenes automašīnas. Testos vislabākos rezultātus uzrādījusi četru durvju Honda Accord un Suzuki Kizashi. Vienpadsmit automašīnu rezultāti atzīti par apmierinošiem, bet divu – par sliktiem, vēsta ASV medijs CBS.

Savukārt, pārbaudot luksusa klases automašīnas, pavērusies pavisam cita aina – no vienpadsmit transportlīdzekļiem tikai trīs uzrādījuši «labus» vai «apmierinošus» rezultātus.

«Atšķirība ir pārsteidzoša. Trīspadsmit testētās vidējas cenu kategorijas automašīnas nodrošina labāku aizsardzību avārijas gadījumā nekā gandrīz visas luksusa klases automašīnas,» norādīja IIHS prezidents Adrians Lunds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tuvākie pieci gadi veiksmīgākie varētu būt VW un BMW

Jānis Šķupelis, 09.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo piecu gadu laikā Volkswagen un BMW būs tie autoražotāji, kas visveiksmīgāk spēs audzēt savu tirgus daļu, liecina KPMG veiktā pasaules vadošo autoražošanas kompāniju vadītāju aptaujas rezultāti, ziņo Reuters.

Volkswagen šī topa virsotnē atrodas jau trešo gadu, un šogad 81% no aptaujāto kompāniju vadītājiem pauž viedokli, ka šai kompānijai tuvāko piecu gadu laikā izdosies palielināt savu tirgus daļu. Jāpiebilst, ka līdzīgā aptaujā pirms gada tā uzskatīja 70% aptaujas dalībnieku. Savukārt otra veiksmīgākā autobūves kompānija pasaulē varētu būt BMW, kurai šogad 70% aptaujāto paredz tirgus daļas palielināšanos (par 7 procentpunktiem vairāk nekā pērn).

Visstraujāk gan vadītāju optimisms uzlabojies attiecībā uz Toyota. Šogad 64% aptaujāto uzskata, ka šai kompānijai tuvāko piecu gadu laikā izdosies audzēt tirgus daļu. Vēl pirms gada tā uzskatīja vien 44%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Auto halles apgrozījums sarucis teju par ceturtdaļu

Žanete Hāka, 25.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā pārskata gadā SIA Auto halle apgrozījums samazinājies par 22,9% līdz 13,547 miljoniem eiro, savukārt zaudējumi palielinājušies līdz 232,433 tūkstošiem eiro, liecina Lursoft dati.

Pērn uzņēmuma vadība nolēmusi atzīt zaudējumus no mazlietoto automašīnu vērtību korekcijas, pielīdzinot automašīnu cenas aktuālajai tirgus vērtībai, kas turpmāk uzņēmumam palīdzēs efektīvāk izmantot neracionāli izmantotos finanšu līdzekļus.

Automašīnu tirdzniecības uzņēmums SIA Auto halle 2014.gadā mainījis savu attīstības stratēģiju, nepagarinot sadarbību ar Peugeot zīmola izplatītāju, liecina gada pārskatā iesniegtā informācija. Šogad uzņēmums pārstāv četrus zīmolus – spāņu Seat, japāņu Suzuki un Isuzu, korejiešu Hyndai un, sākot ar 2015.gada aprīli, SIA Auto halle zīmolu klāstu papildinās arī piektais zīmols – Sang Young.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Papildināta - Starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Jurjevs atkāpjas no amata

LETA, 12.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās lidostas Rīga oktobra beigās darbu sākušais valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs atkāpjas no amata, pavēstīja uzņēmumā.

Jurjevs šodien iesniedzis paziņojumu par atkāpšanos no amata.

Pārējie lidostas valdes locekļi turpina pildīt pienākumus, nodrošinot lidostas Rīga darbības nepārtrauktību.

Lidostas Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Kanels aģentūrai LETA pauda, ka viņam šāds Jurjeva solis bija pārsteigums un nav zināmi iemesli, kāpēc lidostas vadītājs nolēmis tā rīkoties. Rītdien, 13.janvārī, plkst.13 notiks lidostas Rīga padomes ārkārtas sēdē, kurā paredzēts lemt par uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju, kā arī par tālāko darbību un jauna konkursa izsludināšanu.

Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece un lidostas kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa bija pārsteigti par šādu lēmumu, vienlaikus nezinot tā iemeslus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai risinātu vecumvecu problēmu – kā saglabāt ģimenes uzņēmuma pēctecību, ja nav dēlu, kas to turpinātu, – japāņi izmanto sentēvu metodi, raksta Latvijas Avīze.

Kā skaidro laikraksts, šis stāsts esot aizsācies 717. gadā, kad budistu mūkam Taičo Daiši sapnī parādījies kalnu dievs Haku un ieteicis sameklēt karsto avotu tuvējā Avazu ciemā, kas mūsdienās atrodas Išikavas apgabalā. Daiši atradis avotu un licis savam skolniekam Gario Hoši šajā vietā uzcelt viesu namu, kur viņš turpināja sludināt budismu. Lai uzņēmums pēc viņa nāves neiznīktu, Hoši adoptēja kādu zēnu un deva viņam savu bērnības vārdu Zengoro. Tā pirms gandrīz 1300 gadiem esot iedibināts pasaulē vecākais ģimenes uzņēmums Zengoro Hoši, teikts Ginesa rekordu grāmatā. Viesu nams Zengoro Hoši esot ģimenes īpašumā jau 46 paaudzes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Auto Halle pērn pārdevusi 1564 automašīnas

Žanete Hāka, 28.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglo automašīnu tirdzniecības un servisa pakalpojumu sniedzējs SIA Auto Halle aizvadīto gadu pabeidzis ar 78,75 tūkstošu latu lielu pieļņu, liecina uzņēmuma pērnā gada pārskats Lursoft.

Uzņēmuma apgrozījums pērn palielinājies 1,4 reizes, sasniedzot 19,12 miljonus latu. Pērn Auto Halle pārdevusi 1564 jaunās automašīnas, kas veido 12,12% no kopējā jauno automašīnu tirgus Latvijā. 2012.gadā Latvijā pavisam piereģistrēta 12,9 tūkstoši jaunu automašīnu, no kurām 10,66 tūkstoši bijuši vieglie automobiļi.

Ievērojamu daļu no uzņēmuma pārdošanas apjoma veido reeksports - 854 vienības. Neskatoties uz zemo ienesīgumu, reeksports palīdzējis uzņēmumam pārskata gadu pabeigt ar peļņu.

SIA Auto Halle patlaban it viens no lielākajiem automašīnu mazumtirgotājiem Latvijā, pārstāvot tādus zīmolus, kā Suzuki, Hyundai, Seat, Peugeot, kā arī Isuzu. Uzņēmums dibināts 2001.gadā un iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness veidotajā Latvijas veiksmīgāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā. Pēc 2011. gada apgrozījuma uzņēmums TOP 500 ieņēma 315. vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Melburnā gājēju pūlī ietriekusies automašīna

Zane Atlāce - Bistere, 21.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Melburnā ceturtdien gājēju pūlī ietriekusies baltas krāsas automašīna Suzuki SUV, ievainojot vismaz 14 cilvēkus, tostarp arī bērnus, vēsta ārvalstu mediji.

Sākotnēji tika ziņots, ka ievainoti 19 cilvēki. Vairākiem cietušajiem traumas ir ļoti smagas. Viktorijas štata policija informējusi, ka auto vadītāju un līdzbraucēju izdevies aizturēt.

Policija sociālajā tīklā Twitter lūgusi dalīties ar aculiecinieku fotogrāfijām no notikuma vietas, lai tādējādi iespējams palīdzētu notikušā izmeklēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Volkswagen krāpies piesārņojuma testos; akcijas cena nogāžas par 17%

Žanete Hāka, 21.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien autoražotāja Volkswagen AG akcijas cena piedzīvoja smagāko kritumu gandrīz septiņu gadu laikā pēc tam, kad kompānijas pārstāvji atzinās, ka vairākus gadus ir krāpušies dīzeļa dzinēja emisijas testos, raksta Bloomberg.

Tādējādi uzņēmums riskē saņemt soda naudu vairāku miljardu dolāru apmērā un pasaules otrā lielākā autotirgus patērētāju nosodījumu.

Pēc šīm ziņām pirmdien kompānijas akcijas cena saruka par 17% jeb 27,9 eiro līdz 134,5 eiro, kas ir lielākais kritums kopš 2008. gada novembra. Kopumā Volkswagen akcijas cena šajā gadā ir sarukusi par 25% un kompānijas vērtība patlaban ir 65,3 miljardi eiro.

Svētdien Volkswagen vadītājs Martins Vinterkorns paziņoja, ka kompānija patlaban sadarbojas ar izmeklētājiem un šajā lietā ir pasūtījusi iekšējo izmeklēšanu. Kompānijas vadītājs uzsvēris, ka viņam ir ārkārtīgi žēl par sabiedrības uzticības iedragāšanu. Volkswagen apturējusi to automašīnu tirdzniecību, kuras iesaistītas šajā skandālā, neskatoties, ka tās bijušas Vinterkorna ASV tirgus iekarošanas stratēģijas stūrakmens. Kopumā tas aptver gandrīz pusmiljonu automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopbraukšanas platforma - Igaunijā dibinātais uzņēmums Taxify - noslēdzis investīciju raundu 175 miljonu ASV dolāru apmērā. Piesaistītās investīcijas uzņēmums ieguldīs savu tehnoloģiju attīstībā un turpinās strādāt pie risinājumiem kā pārvietoties pilsētās, galvenokārt Eiropas un Āfrikas tirgos, liecina medijiem sniegtā informācija.

Investīciju raundu vadīja starptautiskais autotirgus līderis «Daimler», kura portfelī jau ir vairāki Eiropas mobilitātes un tehnoloģiju uzņēmumi. «Daimler » pārstāvji pievienosies arī «Taxify» valdei.

Investoru vidū ir Eiropas riska kapitāla fonds «Korelya Capital» un «TransferWise» līdzdibinātājs Taavets Hinrikus, kuri pievienojas vairākiem jau esošajiem investoriem, tostarp «Didi Chuxing». Investīciju raundā «Taxify» uzņēmums novērtēts 1 miljarda ASV dolāru apmērā.

«Taxify» ir viena no straujāk augošajām braucienu izsaukšanas platformām pasaulē, to izmantojuši vairāk kā 10 miljoni pasažieru un 500 000 vadītāju vairāk nekā 25 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autoražotājs Volvo investēs 500 miljonus dolāru jaunas ražotnes būvniecībā ASV, raksta Financial Times.

Uzņēmums pārdoto automašīnu skaitu šajā valstī vēlas palielināt par 100 tūkstošiem gadā, tādējādi pašreizējos pārdošanas apjomus tajā palelinot par gandrīz 80%.

ASV autotirgus izaugsme slikto laika apstākļu dēļ februārī bremzējās, taču paredzams, ka šajā gadā tajā tiks pārdoti 16,9 miljoni automašīnu. Jāatzīmē, ka kopš recesijas tādu lielu autoražotāju kā General Motors, Chrysler un Ford pārdošanas apjomi šajā valstī ir auguši.

Volvo paziņoja, ka jaunā rūpnīca radīs arī jaunas darba vietas, taču konkrēti neminēja, cik cilvēki tajā tiks pieņemti darbā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ferrari: Meksika ir nākamā Ķīna

Jānis Rancāns, 06.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājiem Meksika ir nākamā Ķīna – vieta, kurā paredzams automašīnu tirdzniecības pieaugums, uzskata Itālijas autobūves kompānijas Ferrari Ziemeļamerikas struktūrvienības izpilddirektors Marko Matiaci (Marco Mattiacci).

«Mēs redzam liecības, ka liela daļa ražošanas pārceļas uz Meksiku. Valstī ir augsts izglītības kvalitātes līmenis, jauna valdība un netālu atrodas ASV,» sacījis M. Matiaci.

Meksikā esot augsts pieprasījums pēc ekskluzīvām automašīnām. «Kad mēs laidām klajā jauno La Ferrari, to vēlējās iegādāties 15 Meksikas miljardieri. Savukārt 2003. gadā, kad tirdzniecībā nonāca Enzo, no Meksikas bagātniekiem nebija pasūtījumu. Tas liecina par daudz ko,» sacīja M. Matiaci.

Paredzamā Meksikas autotirgus izaugsme ir saistāma ar valsts iedzīvotāju bagātības līmeņa pieaugumu, ārvalstu investīcijām un ražošanas palielināšanos. Tajā pašā laikā lielais pieprasījums sagādā Ferrari arī izaicinājums. Aizvadītajā gadā autoražotājs pārdevis 7,3 tūkstotošus automašīnu, kas kompānijas vadītājam licis pavēstīt, ka uzņēmums grib turpināt būt tikai ekskluzīvs transportlīdzekļu ražotājs, un tāpēc šogad ražošanas apjomi tiks samazināti līdz septiņiem tūkstošiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Paspēt iekāpt Mjanmas straujās izaugsmes vilcienā

Līva Melbārzde, Didzis Meļķis, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidaustrumāzijas plaukstošākajā valstī Mjanmā ir labas biznesa izredzes enerģētikas, IT, telekomunikāciju un transporta, loģistikas uzņēmumiem, kā arī dažādu produktu ražotājiem

Indoķīnas pussalā esošajā Mjanmā attīstība pēdējos gados notikusi vēja soļiem. Iekšzemes kopprodukta pieaugums šim gadam tiek lēsts 8,5% apmērā, bet tūrisms kopš 2010. gada ir pieaudzis pat par 1000%. Mjanma ir pievilcīga ar gandrīz 2000 km garu baltu smilšu krasta līniju, bagātīgiem zivju resursiem un derīgajiem izrakteņiem. Mjanmai ir gan sava nafta, gan gāze – šo nozari biznesa plānos aktīvi cenšas iekļaut Ķīna un Indija. Pie Mjanmas bagātībām pieskaitāmas arī ogles, dārgakmeņi un dārgmetāli – tās rubīni no globālā rubīnu tirgus veido pat 78%. Valstī, īpaši Mandalejas apgabalā ir nefrīts, kura meklēšanā īpaši aktīvi iesaistījušies ķīnieši. Arī mežu netrūkst, tāpēc eksportēti tiek gan tīka, gan ozola, bambusa un palmu koksnes izstrādājumi. Eksporta produkti ir arī rīsi un augļi. Lielākās ar biznesu saistītās pilsētas ir Jangona (8,5 milj. iedzīvotāju), Mandaleja (2,5 milj. iedzīvotāju) un Nipitava (1,3 milj. iedzīvotāju).

Komentāri

Pievienot komentāru