Pakalpojumi

Svinīgi atklāta pirmā senioru rezidence Baltijas valstīs Dzintara melodija

Dienas Bizness, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Šodien Rīgā, Jaunpils ielā 20, svinīgi atklāta Baltijas valstīs pirmā senioru rezidence ar medicīnisko aprūpi Dzintara melodija.

«Dzintara melodija no citām iestādēm Latvijā, kurām ir līdzīga specifika, atšķiras ar elastīgumu un individuālu pieeju, kas raksturīgi Francijas senioru aprūpes modelim. Tajā iemītniekiem tiek nodrošināta cieņpilna un mājīga dzīves vide, atbilstoša medicīniskā aprūpe, atpūtas un socializācijas iespējas, kā arī citas priekšrocības, kas atbilst viņu vajadzībām un vēlmēm,» stāsta par rezidences būvniecību atbildīgā uzņēmuma Senior Baltic mārketinga menedžere Nataļja Baškirova.

Rezidences būvniecība aizsākās 2012.gada 12.martā, un tajā investēti pieci miljoni latu, ieskaitot rezidences būvniecību, labiekārtošanu, nepieciešamā inventāra iegādi un koncepta ieviešanu Latvijā.

5600 kvadrātmetru ēkā būs 200 gultasvietas, kas izvietotas vienvietīgos un divvietīgos apartamentos. Telpas netiks pārdotas, bet gan nodotas izīrēšanai par aptuveni 600 latiem mēnesī. Šajā summā tiks iekļauta ne tikai apartamentu noma, bet arī sociālie un aprūpes pakalpojumi.

Projekta interjers paredz plašus gaiteņus, durvis, lai caur tām varētu brīvi pārvietoties ratiņkrēslā, balstus uz sienām, bet neparedz kāpnes - to vietā būs slīpas grīdas ar ne vairāk kā 6% slīpni.

Rezidencē tiek plānots nodarbināt 120 cilvēku apkalpojošo personālu. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām tiks nodrošināta sociālā aprūpe, medicīniskā aprūpe un rehabilitācija.

Rezidences celtniecība tika īstenota ar privāto investoru līdzekļiem, tostarp ar bankas Citadele finansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BaltCap, vadošais privātā kapitāla fondu pārvaldnieks Baltijā, ar meitasuzņēmuma Adoro starpniecību ir parakstījis līgumu par uzņēmuma Senior Baltic SIA iegādi, kas pārvalda senioru rezidenci Dzintara Melodija.

Šis ir nākamais solis, lai izveidotu Adoro par Latvijas vadošo senioru sociālās aprūpes ķēdi un ieviestu augstas kvalitātes pakalpojumus šajā jomā.

BaltCap Latvijas sociālās un veselības aprūpes nozarē ienāca 2022. gada novembrī, iegādājoties sociālas aprūpes centru Dzīves Ābece Šampētera apkaimē, Rīgā. BaltCap meitasuzņēmums Adoro nākamo piecu gadu laikā plāno izveidot vairākas jaunas sociālās aprūpes iestādes ar kopā 500+ gultasvietām. BaltCap kā investors šajā jomā saredz potenciālu, ņemot vērā ievērojamu augstas kvalitātes pakalpojumu trūkumu senioru aprūpē Latvijā, kopējo sabiedrības novecošanās tendenci, kā arī esošo situāciju ar valsts un pašvaldību aprūpes iestāžu lielo noslogojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā pirmās senioru rezidences Dzintara melodija būvniecībā investēti pieci miljoni latu, ieskaitot būvniecību, labiekārtošanu, nepieciešamā inventāra iegādi un koncepta ieviešanu Latvijā.

Plānots, ka pirmie iemītnieki rezidencē ieradīsies jau 14.maijā, informēja rezidences attīstītāja Senior Baltic ģenerāldirektors Reinis Ignatavičs.

Dzintara melodija ir pirmā no piecām plānotajām senioru rezidencēm, kurās tiks attīstīts Francijas aprūpes koncepts. Kopumā plānots atvērt divas rezidences Latvijā un pa vienai Lietuvā, Igaunijā un Polijā. Patlaban ir pabeigta gadu ilgusī rezidences būvniecība, un šonedēļ jauno ēku pieņem ekspluatācijā. Savukārt 26. un 27.aprīlī rezidencē plānotas atvērto durvju dienas.

Jaunā rezidence ir 5600 kvadrātmetrus plaša četru stāvu ēka, un kopumā tā varēs uzņemt 202 iemītniekus - 90 vienvietīgās un 56 divvietīgās istabiņās. No tiem 27 seniorus varēs uzņemt specializētajā nodaļā personām ar demenci. Tāpat rezidence radīs 120 jaunu darba vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Kā veicas Dzintara melodijai, kurā tika investēti 7 miljoni eiro?

Linda Zalāne, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātās iestādes, kas darbojas senioru aprūpes jomā, Latvijā ir perspektīva un pagaidām brīva niša.

To potenciālie klienti varētu būt arī ārzemēs mītoši latvieši, kas vecumdienas vēlas pavadīt dzimtenē. Privātais tirgus senioru aprūpes jomā ir samērā mazs. Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā atrodami apmēram 20 uzņēmumi un biedrības, kas piedāvā šādu pakalpojumu, bet ne visi reģistrētie uzņēmumi aktīvi darbojas.

Ar ārvalstu kapitālu

Pirms gada, investējot 7 milj.eiro, Rīgā atvērta SIA Senior Baltic rezidence Dzintara melodija, kur iespējams uzņemt 202 iemītniekus. Kopumā gada laikā tajā apmetušies vairāk nekā 300 cilvēku, bet patlaban patstāvīgi uzturas 110. «Esam meitas uzņēmums franču kompānijai Monroe Invest, 5% pieder OPI Conseil. Mātes uzņēmumam ir liela pieredze sociālās aprūpes jomā Francijā, Vācijā un Itālijā. Tas iecerējis paplašināt darbību Baltijā un Polijā. Latvijā rezidence ir pilotprojekts, bet nākotnē iecerēts atvērt vēl vienu šādu iestādi Latvijā un pa vienai Lietuvā, Igaunijā un Polijā,» stāsta Dzintara melodijas direktors Matīss Pudāns. Latvija esot piemērotākā šādas privātas iestādes izveidošanai, jo konkurence ir neliela. Lietuvā šādai darbībai neesot pateicīga normatīvu bāze, jo privātiem uzņēmumiem par sociālo pakalpojumu sniegšanu tiek piemērots PVN, bet valsts pakļautībā esošajām iestādēm šis nodoklis nav jāmaksā. Turpretim Igaunijā jau kopš 2000. gada sociālās aprūpes jomā attīstīts privātais sektors un valsts to aizvien vairāk cenšas nodot uzņēmumu rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru