Jaunākais izdevums

No 11.septembra kā Private Banking vadītāja Swedbank Latvija komandai pievienojas Karīna Kulberga. K.Kulbergai ir liela pieredze gan finanšu jomā, gan vadītājas amatā dažādos uzņēmumos Latvijā, informē bankas pārstāvji.

Kopš 2014. gada Karīna Kulberga ir vadījusi Rīgas Juridisko augstskolu un bijusi Rīgas Juridiskās augstskolas fonda valdes locekle, pirms tam strādājusi arī korporatīvo finanšu un uzņēmumu pārmaiņu vadības uzņēmumā Behrens kā asociētā partnere, kā arī kā finanšu analītiķe LHV investīciju bankā.

Karīnai Kulbergai ir Rīgas ekonomikas augstskolā iegūts bakalaura grāds, akadēmiskās zināšanas papildinātas gan Stokholmas ekonomikas augstskolā stratēģiskajā menedžmentā, gan arī Stenfordas Universitātes programmā vadītājiem ar specializāciju organizāciju vadībā.

«Karīnas Kulbergas redzējums un enerģiskā pieeja mērķu sasniegšanā noteikti būs vērtīgs pienesums. Laikā, kad fokusējamies uz vēl lielāku Baltijas un vietējo klientu piesaisti un apkalpošanu, ir svarīgi, lai konkrētās jomas vadītājs būtu spilgta personība ar prasmi veidot klientu attiecības jaunā līmenī,» saka Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā.

«Konkurences un digitalizācijas laikmetā mēs vēlamies būt stabils līderis Private Banking pakalpojumu jomā Latvijā. Esam apņēmības pilni arī uzrunāt jaunus klientus. Šis noteikti būs labs izaicinājums, bet kopā ar pieredzējušu privātbaņķieru komandu esmu droša, ka mums tas izdosies,» saka Karīna Kulberga, Swedbank Private Banking vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo gadu laikā novērotas izmaiņas turīgo klientu segmentā, par "Private Banking" klientiem kļūstot arvien jaunākiem iedzīvotājiem, ceturtdien mediju pasākumā sacīja "Swedbank Private Banking" vadītāja Latvijā Karīna Kulberga.

Viņa skaidroja, ka to sekmējis straujš jaunuzņēmumu dibinātāju un vadītāju labklājības pieaugums. Tādējādi turīgā klienta vidējais vecums Latvijā samazinājies par pieciem gadiem - no 57 gadiem 2014.gadā līdz 52 gadiem 2022.gadā. Savukārt jauno profesionāļu īpatsvars ir vēsturiski lielākais.

Kulberga norādīja, ka Rietumeiropas valstīs un ASV turīgo klientu vidējais vecums svārstās ap 70 gadiem vai pat pārsniedz šo vecumu.

Kopumā turīgo klientu vērtējums par savu labklājību šā gada sākumā bija atgriezies pirmspandēmijas līmenī - 84% klientu labklājība saglabājusies nemainīga vai augusi, kamēr 16% atzina, ka tā samazinājusies.

Pagājušajā gadā 20% turīgo klientu bija atzinuši, ka viņu labklājība samazinājusies, bet 65% norādīja, ka viņu labklājība saglabājusies nemainīga vai palielinājusies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Swedbank Latvija Privātpersonu pārvaldes vadītāju no 12.septembra kļūs Karīna Kulberga, kura šajā amatā nomainīs līdzšinējo vadītāju Renāru Rūsi, informē bankā.

R.Rūsis pēc vairāk nekā 20 bankā pavadītiem gadiem, nolēmis atrast jaunus izaicinājumus ārpus Swedbank Grupas.

Līdz ar kļūšanu par Privātpersonu pārvaldes vadītāju, Karīna Kulberga pievienosies arī Swedbank Latvija vadības komandai. Savukārt pēc Eiropas Centrālās bankas saskaņojuma saņemšanas, pievienosies arī Swedbank Latvija valdei.

“Vēlos visa Swedbank kolektīva vārdā pateikt paldies Renāram Rūsim par rezultātiem, kas sasniegti, strādājot dažādos amatos bankā. Viņš ir bijis iesaistīts neskaitāmos bankai izšķirošos procesos un projektos, kas palīdzējuši veiksmīgi ieviest pārmaiņas, audzēt biznesu un stiprināt Swedbank pozīcijas kā lielākajai privātpersonu apkalpojošajai bankai Latvijā. Renāra pieredze un devums gan iekšējās kultūras veidošanā, gan klientu risinājumu attīstībā noteikti būs vērtīgs kapitāls, dodoties tālākos izaicinājumos. Savukārt Karīna Kulberga ar panākumiem veidojusi attiecības un sasniegusi nozīmīgus rezultātus, strādājot ar bankas turīgākajiem un nereti – prasīgākajiem klientiem, tāpēc novēlu turpināt labi iesākto, uzņemoties atbildību nu jau par teju pusi Latvijas iedzīvotāju, kuri ir Swedbank klienti”, uzsver Swedbank Latvija valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kur šogad plāno ieguldīt Swedbank turīgākie klienti?

Zane Atlāce - Bistere, 12.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiksmīgas uzņēmējdarbības rezultāti, kā arī ieguldījumi vērtspapīros, akcijās un nekustamajā īpašumā, ļāvuši noturēt un arī nedaudz uzlabot Swedbank turīgāko klientu labklājības līmenī, liecina bankas veiktā Private banking jeb turīgāko klientu aptauja par viņu finanšu paradumiem.

Turīgo klientu aktīvus pamatā veido uzņēmējdarbība, nekustamais īpašums un kustamais īpašums, bankai uzticētie aktīvi, piemēram, nauda un vērtspapīri, kā arī citi aktīvi – zelts un citi dārgmetāli, pastāstīja Swedbank Private Banking vadītāja Latvijā Karīna Kulberga.

Swedbank turīgo klientu programmā iekļauj klientus, kuru ikmēneša ienākumi pēc nodokļu nomaksas pārsniedz 5000 eiro, vai arī kopējā aktīvu summa pārsniedz 100 tūkstošus eiro.

Jomas, kurās savus līdzekļus šogad plāno ieguldīt Swedbank turīgākie klienti, skatiet galerijā!

Bankas apkopotie dati liecina, ka klientu turība kopš 2012.gada ir augusi, taču pēdējo piecu gadu laikā pieaugumu ietekmējusi gan pāreja uz eiro, kad lielā apjomā kontos tika iemaksāta skaidra nauda, gan līdzekļu pieaugums no uzņēmējdarbībā saņemtajām dividendēm un darījumiem ar nekustamo īpašumu, kā arī uzņēmuma daļu pārdošanas. Tāpat aktīvu pieauguma izmaiņas ietekmējis arī nerezidentu nekustamo īpašumu darījumu kritums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Darbu Baltic International Bank vadībā uzsāk bijušie SEB un Swedbank darbinieki

Lelde Petrāne, 04.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic International Bank vadības komandai šonedēļ pievienojas Viktors Bolbats, kurš pirms tam ieņēmis Lielo uzņēmumu apkalpošanas vadītāja amatu SEB bankā, un Guntars Reidzāns, kurš iepriekš ir vadījis Individuālās apkalpošanas pārvaldi (Private Banking) Swedbank.

Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka norāda, ka V. Bolbata un G. Reidzāna «pievienošanās Baltic International Bank komandai ļaus apvienot bankas 24 gadu garumā uzkrāto pieredzi turīgu klientu apkalpošanā ar citos tirgos gūto know-how, tādējādi veicinot Baltic International Bank turpmāko attīstību un pieejamību arī pašmāju tirgū».

Pirms pievienošanās Baltic International Bank vadības komandai, pēdējos 8 gadus V. Bolbats ieņēma dažādus vadošus amatus SEB bankas Korporatīvo klientu apkalpošanas jomā, kā arī veica SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas vadītāja pienākumus. V.Bolbats ir absolvējis Rīgas Ekonomikas Augstskolu (Stockholm School of Economics in Riga) un ieguvis MBA grādu Rīgas Biznesa Skolā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank vadībā līdz ar jauno gadu notikušas izmaiņas - par Swedbank Individuālās apkalpošanas daļas jeb Private Banking vadītāju kļuvusi Astra Šepa, bet kamēr Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļu turpmāk vadīs Olga Kotova.

Astrai Šepai ir gandrīz 20 gadu pieredze finanšu nozarē, ar specializāciju tieši ieguldījumu un uzņēmumu finansēšanas jomā. Pirms pievienošanās Swedbank Astra Šepa strādājusi Baltijas lielākajā investīciju fondu pārvaldniekā BaltCap, tostarp kā valdes locekle. Tāpat bijusi arī dažādu uzņēmumu padomes locekle, piemēram, dārza mēbeļu ražotājā EKJU, auto dīlera uzņēmumā Adam Auto, kosmētikas ražotājā Stenders, šokolādes ražotājā Pure Chocolate u.c.

Papildus pieredzei uzņēmējdarbībā, Astra Šepa darbojusies arī nevalstiskajās organizācijās un nozares interešu pārstāvniecībā, darbojoties Latvijas Riska Kapitāla asociācijas valdē, tostarp kā valdes priekšsēdētāja. Savā līdzšinējā darbā Swedbank vadījusi mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas segmentu Rīgas reģionā. Viņai ir augstākā izglītība ekonomikā un finansēs, kas iegūta Rīgas ekonomikas augstskolā, kā arī papildus izglītojusies līderības, pārrunu vadības, riska kapitāla pārvaldības, un biznesa efektivitātes jomās, tai skaitā Oxford Saïd Business School.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Viktors Bolbats

Monta Glumane, 25.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Baltic International Bank valdes priekšsēdētāju ir kļuvis līdzšinējais bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Bolbats. Bankas valdei ir pievienojies arī līdzšinējais bankas klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Guntars Reidzāns, informē Baltic International Bank.

«Latvijas finanšu sektors pašlaik atrodas pārmaiņu periodā,» atzīst V. Bolbats.

Vienlaikus viņš norāda, ka banka ir veikusi nepieciešamos riska samazināšanas pasākumus un būtiski uzlabojusi klientu portfeļa kvalitāti. Tā arī īstenojusi būtisku mērķa tirgu diversifikāciju, un tas atspoguļojas klientu portfeļa ģeogrāfijā – «23% mūsu klientu ir no Latvijas un vairāk nekā 45% pārstāv Rietumeiropas valstis».

V. Bolbats uzsāka darbu «Baltic International Bank» 2017. gada septembrī, veicot valdes priekšsēdētājas padomnieka pienākumus. 2017. gada novembrī V. Bolbats kļuva par bankas valdes locekli, savukārt 2018. gada janvāra sākumā V. Bolbats uzsāka pildīt valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru