Finanses

Tallinna Kaubamaja dividendēs maksās 0,4 eiro par akciju

Žanete Hāka, 09.04.2015

Jaunākais izdevums

Igaunijas mazumtirdzniecības uzņēmums Tallinna Kaubamaja 14. aprīlī saviem akcionāriem izmaksās dividendes, liecina paziņojums Nasdaq Tallinn.

Dividendēs uzņēmums maksās 0,4 eiro par akciju. Kopumā dividendēs izmaksās 16,3 miljonus eiro.

Uzņēmuma pārdošanas ieņēmumi pērn bija 535 miljoni eiro, bet neto peļņa – 20,3 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tallinna Kaubamaja Grupp Latvijā dibinās meitasuzņēmumu Verte Auto

LETA--BNS, 04.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas tirdzniecības grupa Tallinna Kaubamaja Grupp plāno nodibināt meitasuzņēmumu Latvijā Verte Auto, kas darbosies transportlīdzekļu tirdzniecības un servisa jomā, Tallinna Kaubamaja Grupp informējusi Tallinas biržu.

100% Verte Auto SIA kapitāldaļu piederēs Igaunijas uzņēmumam TKM Auto, kas savukārt pilnībā pieder Tallinna Kaubamaja Grupp.

Verte Auto valdes loceklis būs Tenu Pīrmā (Tõnu Piirmaa), kurš kopš 2013.gada ir cita TKM Auto meitasuzņēmuma Latvijā Forum Auto valdes loceklis. Verte Auto padomes locekļi būs Ārne Elleks (Aarne Õllek), Andress Jervings Andres Järving), Rauls Pūseps (Raul Puusepp) un Jiri Kūsks (Jüri Kuusk).

Tallinna Kaubamaja Grupp pamatbizeness ir mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. Grupa pārvalda lielveikalu tīklu Selver, automašīnu, apavu un kosmētikas tirdzniecības uzņēmumus, kā arī darbojas apsardzes biznesā. Tallinna Kaubamaja Grupp lielākais īpašnieks ar 67% akciju ir Igaunijas investīciju kompānija NG Investeeringud, grupas akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

FOTO: Selver Latvijā vairs neatgriezīsies

Db.lv, 05.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas mazumtirdzniecības uzņēmums Tallinna Kaubamaja Grupp nolēmis neatjaunot Selver tirdzniecības tīklu Latvijā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Tallinn.

2009.gada 8.oktobrī Tallinna Kaubamaja Grupp paziņoja, ka iesaldē meitasuzņēmuma SIA Selver Latvia darbību Latvijā. Šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā Latvijas ekonomikas situāciju tolaik, kad tā piedzīvoja ievērojamu kritumu un veikalu rezultāti nesasniedza noteikto mērķi, skaidro uzņēmums. Līdz 2010.gada sākumam visi seši Latvijā strādājošie veikali tika slēgti un SIA Selver Latvia neveica nekādas aktivitātes.

Tagad Tallinna Kaubamaja Grupp pieņēmusi lēmumu neatsākt tirdzniecības centru darbību Latvijā, un kompānija SIA Selver Latvia tiks likvidēta. Māteskompānija apstiprinājusi likvidācijas procesu un par tās likvidatoru tiks iecelta līdzšinējā uzņēmuma valdes locekle Kristi Lompa. Ņemot vērā, ka jau astoņus gadus Selver Latvia nestrādāja, nekādus zaudējumus tā likvidācija mātesuzņēmumam neradīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intervijā laikrakstam Dienas Bizness Igaunijas lielākā mazumtirgotāja Tallinna Kaubamaja Grupp AS valdes priekšsēdētājs Rauls Pūseps (Raul Puusepp) saka: tuvākajā nākotnē Selver lielveikali Latvijas tirgū neatgriezīsies. Jāatgādina, ka uzņēmums bija sācis veidot Selver lielveikalu ķēdi, taču Latviju pameta krīzes laikā.

«Grupā ir 45 Selver veikali, un tie nodrošina aptuveni 70% no tās apgrozījuma. Veikali ir visā Igaunijā, un varētu teikt, ka tas ir mūsu pamatbizness,» teic Marita Voremē (Marit Vooremäe), Tallinna Kaubamaja Grupp AS finanšu direktore. Selver tirgus daļa 2015. gadā bija 16,3%, un tas bija trešais lielākais spēlētājs Igaunijas pārtikas veikalu tirgū aiz Coop ar 20,8% tirgus daļu un Maxima ar 18,7% tirgus daļu. Runājot par to, kā mainās pārtikas veikali, R. Pūseps teic, ka viena no tendencēm ir saistīta ar kvalitāti: cilvēki izvēlas augstvērtīgu gatavo pārtiku, un šis segments strauji aug. Tāpat īpaši iecienītas ir arī kvalitatīvas maltīšu pamatsastāvdaļas, lai pagatavotu ēdienu mājās. «Dažreiz cilvēkiem nav laika, un viņi izvēlas jau gatavu ēdienu veikalā, bet citā dienā iegādājas produktus, lai paši gatavotu maltīti mājās. Augoša tendence ir vietējie produkti – pircēji labprātāk izvēlas vietējo. Tas vairāk attiecas uz pārtiku, bet pamazām ienāk arī citās jomās – dizaina precēs, kosmētikā utt.,» viņš stāsta. Tāpat aktuāla ir bioloģiskā pārtika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Aprēķināts, cik investors varētu nopelnīt no dividendēm, ieguldot Baltijas akcijās

Jānis Šķupelis, 30.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Joprojām salīdzinoši maz apspriesta tēma ir peļņas gūšana Baltijas akciju tirgū. Valdot šādām fonam, Rīgā esošais finanšu pētniecības centrs CE Services, aktīvu pārvaldes kompānija Herens Quality Asset Management un Banku augstskola uz pārējo fona izcēluši Baltijas biržas labākos uzņēmumus.

CE Services skaidro, ka tie tikuši novērtēti atbilstoši izstrādātai finanšu pētīšanas metodoloģijai, analizējot uzņēmuma pašreizējo un vēsturisko attīstību.

Baltijā par uzvarētāju šogad kļuvis Igaunijas mazumtirdzniecības veikalu holdings – Tallinna Kaubamaja. «Uzņēmuma biznesa virzieni ir diversificēti, jo tas nodarbojas ne tikai ar pārtikas mazumtirdzniecību (viens no lielākajiem veikalu tīkliem Igaunijā - Selver), bet ir arī oficiālais KIA automašīnu izplatītājs Baltijā. Tāpat uzņēmumam pieder apavu veikalu tīkls ABC King. Tallinna Kaubamaja sasniedzis šo rezultātu pateicoties spēcīgajai bilancei, pieaugošai peļņai un rentabilitātei. Šos rādītājus uzņēmums sasniedza, pateicoties gan efektivitātes uzlabošanai, gan labvēlīgajai makroekonomiskajai situācijai Baltijas valstīs,» norāda pētījuma autori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallinna Kaubamaja meitasuzņēmums Viking Motors, sākot no 2018.gada 1.janvāra būs oficiālais Peugeot izplatītājs Igaunijā, liecina paziņojums Nasdaq Tallinn.

Līdz šim Tallinna Kaubamaja bija tiesības tirgot Peugeot automašīnas Latvijā.

Peugeot importētājs KW Bruun Baltic un Viking Motors noslēguši līgumu par jaunu Peugeot markas automašīnu izplatīšanu ar mērķi stiprināt Peugeot pozīcijas Igaunijas tirgū.

2019.gadā Tallinā plānots atvērt jaunu un lietotu Peugeot automašīnu tirdzniecības un remonta centru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic 10 indeksa grozs, un jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā ar 2019. gada 2. janvāra tirdzniecības sesijas sākumu, informē Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksam tiek pievienotas Tallinna Sadam (TSM1T) un Olainfarm (OLF1R) akcijas, bet Harju Elekter (HAE1T) akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic 10 indeksa groza sastāvs, kas stājas spēkā 2019. gada 2. janvārī: LHV Group, Silvano Fashion Group, Olainfarm, Merko Ehitus, Tallinna Sadam, Tallink Grupp, Tallinna Kaubamaja Grupp, Telia Lietuva.

15% tirgus kapitalizācijas ierobežojums tiks noteikts, izmantojot 2018. gada 28. decembra tirdzniecības sesijas pēdējās cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Ar pandēmiju cīnās arī Baltijas akcijas

Jānis Šķupelis, 07.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmija un ar tās ierobežošanu saistītie pasākumi lielu ietekmi atstājuši arī uz Baltijas akciju dinamiku. Tiesa gan, līdzīgi kā tas ir citur, arī šī reģiona vietējās biržās pēdējās nedēļas drīzāk dominē cerības par to, ka agrākā izpārdošana, iespējams, bijusi pārspīlēta.

Pasaules akciju tirgiem šā gada pavasara sākumā krītot panikā, kopējā Baltijas OMX Baltic Benchmark akciju indeksa vērtība līdz marta vidum noplanēja par 30% zemāk. Kopš tā brīža tā ir palēkusies jau par 18%. Ja salīdzina ar janvāra sākumā vērojamo līmeni, tad tā gan joprojām ir vairāk nekā par 10% zemāka.

Rīgas biržas akciju OMX Riga indeksa vērtība šīs nedēļas vidū atradās vien nepilnus divus procentus zem sava šā gada sākuma līmeņa. Līdzīgs kritums šādā periodā bijis vērojams arī Lietuvas uzņēmumu akcijām. Straujāk – aptuveni par 11% - cena sarukusi Igaunijas biržā publiski tirgoto uzņēmumu akcijām. No trim Baltijas valstīm tieši Igaunijā pirmajā tika novērots saslimšanas gadījums ar Covid-19. Šobrīd šajā valsī saslimušo skaits ar šo vīrusu ir lielāks un ir pārsniedzis 1700 barjeru. Pieejamā informācija liecina, ka šīs nedēļa vidū Lietuvā tie bija aptuveni 1400 gadījumi un Latvijā – 900 gadījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīts indeksa OMX Baltic 10 sastāvs

Žanete Hāka, 13.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pārskatīts OMX Baltic 10 indeksa grozs, jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 2016. gada 1. jūlija ar tirdzniecības sesijas sākumu, liecina biržas paziņojums.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksam tiek pievienotas Klaipėdos Nafta (KNF1L) akcijas, bet Olainfarm (OLF1R) akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic 10 indeksa groza sastāvs, kas stājas spēkā 2016.gada 1.jūlijā: Apranga, Šiaulių bankas, Klaipėdos nafta, Tallink Grupp, Merko Ehitus, Tallinna Kaubamaja Grupp, Olympic Entertainment Group Tallinna Vesi, Silvano Fashion Group, TEO LT.

15% tirgus kapitalizācijas ierobežojums tiks noteikts, izmantojot 2016. gada 30. jūnija tirdzniecības sesijas pēdējās cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīts Indeksa OMX Baltic Benchmark sastāvs

Žanete Hāka, 14.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs, un jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā 1. jūlijā ar tirdzniecības sesijas sākumu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas LHV Group (LHV1T) un Nordecon (NCN1T) akcijas, bet INVL Technology (INC1L) akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozs, kas stājas spēkā no 2016. gada 1. jūlija: Apranga, Merko Ehitus, Šiaulių bankas, Baltika, Nordecon, Tallink Grupp, Grigeo, Grigiškės, Olainfarm, Tallinna Kaubamaja Grupp, Grindeks, Olympic Entertainment Group, Tallinna Vesi, Harju Elekter, Pieno žvaigždės, TEO LT, Klaipėdos nafta, PRFoods, Valmieras stikla šķiedra, Latvijas Gāze, Pro Kapital Grupp, Vilkyškių pieninė, Latvijas kuģniecība, Rokiškio sūris, Žemaitijos pienas, LHV Group, SAF Tehnika, Linas Agro Group, Silvano Fashion Group.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Indeksa OMX Baltic 10 sastāvā iekļauj Merko Ehitus un Olainfarm akcijas

Žanete Hāka, 12.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic 10 indeksa grozs, un jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 1.jūlijā ar tirdzniecības sesijas sākumu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Merko Ehitus un Olainfarm, bet City Service un Panevėžio statybos trestas akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic 10 indeksa grozā turpmāk tiks iekļautas sekojošu uzņēmumu akcijas: Apranga, Šiaulių bankas, Merko Ehitus, Tallink Grupp, Olainfarm Tallinna Kaubamaja Grupp, Olympic Entertainment Group, Tallinna Vesi, Silvano Fashion Group, TEO LT.

15% tirgus kapitalizācijas ierobežojums tiks noteikts, izmantojot 2015.gada 30.jūnija tirdzniecības sesijas pēdējās cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

No OMX Baltic Benchmark izslēgs Valmieras stikla šķiedras akcijas

Žanete Hāka, 12.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs un jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā 1.jūlijā ar tirdzniecības sesijas sākumu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Vilkyškių pieninė akcijas, bet Valmieras stikla šķiedra akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozā ietilps sekojošas akcijas:

Apranga, Merko Ehitus, SAF Tehnika, Baltika, Nordecon, Silvano Fashion Group, City Service, Olainfarm, Šiaulių bankas, Grigiškės, Olympic Entertainment Group, Tallink Grupp, Grindeks, Panevėžio statybos trestas, Tallinna Kaubamaja Grupp, Harju Elekter, Pieno žvaigždės, Tallinna Vesi, Klaipėdos nafta, PRFoods, TEO LT, Latvijas kuģniecība, Pro Kapital Grupp, Vilkyškių pieninė, Linas Agro Group, Rokiškio sūris un Žemaitijos pienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Indeksa OMX Baltic 10 sastāvs nav mainīts

Žanete Hāka, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic 10 indeksa grozs, jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 2016. gada 4. janvāra ar tirdzniecības sesijas sākumu, informē Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksa sastāvā nav veiktas izmaiņas.

OMX Baltic 10 indeksa grozā ietilps sekojošu uzņēmuma akcijas: Apranga, Šiaulių bankas, Merko Ehitus, Tallink Grupp, Olainfarm, Tallinna Kaubamaja Grupp, Olympic Entertainment Group, Tallinna Vesi, Silvano Fashion Group un TEO LT.

15% tirgus kapitalizācijas ierobežojums tiks noteikts, izmantojot 2015. gada 30. decembra tirdzniecības sesijas pēdējās cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FOTO: Noteikti labākie Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumi

Žanete Hāka, 28.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien 10. ikgadējās Baltic Market Awards ceremonijas laikā paziņoti Nasdaq Baltijas biržās kotētie uzņēmumi ar labākajām investoru attiecībām astoņās nominācijās 2015.gadā, tostarp arī desmitgades nominācijā Labākais sniegums 10 gados.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija ar video tilta starpniecību norisinājās vienlaicīgi Rīgā, Viļņā un Tallinā.

Atzīmējot Baltic Market Awards desmitgadi, Nasdaq Baltijas biržas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā piešķīra īpašās balvas - Labākais sniegums 10 gados – katrā valstī vienam uzņēmumam par lielāko akciju cenas pieaugumu un kāpumu Baltic Market Awards vērtējumā. Visi trīs uzvarētāji – Olainfarm, Tallinna Kaubamaja Grupp un Apranga – saņēma uzaicinājumu svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas atvēršanas zvanu Nasdaq MarketSite studijā Ņujorkas Taimskvērā.

«Mums ir liels gandarījums sveikt 10. Baltic Market Awards uzvarētājus un visus Baltijas biržās kotētos uzņēmumus, kas īstenojuši labas investoru attiecības, nodrošinot caurskatāmu darbību atbilstoši visaugstākajiem starptautiskajiem standartiem,» saka Nasdaq Baltijas tirgus vadītāja Arminta Saladžiene. «Algoritms ir vienkāršs: labas investoru attiecības un korporatīvā pārvaldība veicina uzticēšanos uzņēmumiem un kapitāla tirgum. Kapitāla tirgus nodrošina piekļuvi finansējumam, veicina likviditāti un kalpo uzņēmuma reputācijas stiprināšanai,» viņa piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Škoda importētāja funkcijas Latvijā pārņems Auto 100

Dienas Bizness, 20.07.2017

Čehu autoražotāja modeļu gammā šobrīd ir septiņi modeļi. Augšējā rindā no kreisās puses: KAROQ, KODIAQ. Apakšējā rindā no kreisās puses: CITIGO, FABIA, SUPERB, OCTAVIA, RAPID.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar 2017. gada 1. oktobri par Škoda zīmola attīstību un interesēm Latvijas tirgū sāks rūpēties uzņēmums Auto 100, kas līdz šim sevi veiksmīgi pierādījis Igaunijas tirgū, informē kompānijas mārketinga pārstāvis Ģirts Avotiņš.

Auto 100 Latvijas filiāle jau kopš pagājušā gada rudens veic nepieciešamos sagatavošanās darbus, pārpozicionējot un restrukturizējot Škoda modeļu gammu, atbilstoši mūsdienu tirgum un klientu prasībām.

Ģ. Avotiņš informē, ka Auto 100 Latvijas filiāle ir uzsākusi darbus pie dīleru tīkla attīstīšanas Latvijā, lai Škoda esošajiem un topošajiem klientiem nodrošinātu pakalpojumu pieejamību augstākajā līmenī.

Jau noslēgtas vairākas vienošanās par jaunu pilna servisa dīleru izveidi Rīgā un oktobrī Krasta ielā 5, tiks atklāts Škoda pilna servisa dīlera centrs Green Motors. Tā investori ir Latvijā nozarē sevi pierādījuši spēlētāji – Skandi Motors. Otru jauno Škoda pilna servisa dīlera centru Verta Auto Biķernieku ielā 125 plānots nodot klientu uzņemšanai 2019. gada sākumā. Projekta investors ir Igaunijā bāzēta kompānija TKM Auto OÜ, kurai arī ir plaša pieredze auto nozarē Baltijas reģionā un tās 100% īpašnieks ir Tallinna Kaubamaja Grupp AS.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«KIA», «Peugeot» un «Cadillac» markas automašīnu tirgotāja SIA «Forum Auto» apgrozījums 2017.gadā bija 30,816 miljoni eiro, kas bija par 27% vairāk nekā 2016.gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 7,1% un bija 206 tūkstoši eiro pēc nodokļu nomaksas.

Autotirgotājs 2017.gadā pārdeva 1488 jaunas un 239 lietotas automašīnas, kas ir attiecīgi par 222 jaunām un 11 lietotām mašīnām vairāk nekā SIA «Forum Auto» pārdeva 2016.gadā.

Uzņēmums 2017.gada pārskatā norāda, ka pērn turpināja izdevumu samazināšanu un veica procesu sakārtošanu. Tas pagājušajā gadā pievērsis lielāku uzmanību pārdošanas izmaksām un peļņai, kā arī servisa kvalitātes kontrolei. Liela uzmanība arī vērsta uz dažādu iepirkumu konkursiem un klientu apmierinātību, kā rezultātā panākts peļņas pieaugums, klientu lojalitāte SIA «Forum Auto» un tā pārstāvetajām automašīnu markām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma «Olympic Entertainment Group» akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar «Olympic Entertainment Group» akcijām šonedēļ veikti 338 darījumi par 3 062 085 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 1 611 617 akcijas, kuru cena nedēļas laikā nav mainījusies.

Otrajā vietā bija tirdzniecība ar Lietuvas bankas «Šiauliu bankas» akcijām. Ar šī uzņēmuma akcijām veikti 570 darījumi par 1 120 696 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 1 891 492 akcijas, kuru cena šonedēļ palielinājusies par 1,91%.

Savukārt trešajā vietā pēc apgrozījuma šonedēļ bija darījumi ar Igaunijas tirdzniecības uzņēmuma «Tallinna Kaubamaja Grupp» akcijām, ar kurām veikti 500 darījumi par 788 185 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 82 359 akcijas, kuru cena šonedēļ palielinājās par 2,33%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kāpums

Žanete Hāka, 18.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu Nasdaq Baltijas biržu indeksi aizvadīja ar dažādiem rezultātiem, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,1% līdz 619,73 punktiem.

Par 0,08% līdz 841,6 punktiem samazinājās OMX Tallinn vērtība. Visstraujāko kāpumu – par 0,89% līdz 424,14 punktiem piedzīvoja OMX Riga, bet par 0,26% līdz 474,53 punktiem pieauga OMX Vilnius vērtība.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums bija 2,013 miljoni eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas mazumtirgotāja Tallinna Kaubamaja akcijas, apgrozījumam sasniedzot vairāk nekā vienu miljonus eiro.

Starp Rīgas biržas uzņēmumiem vislielākais tirdzniecības apgrozījums bija AS Grindeks – 18,6 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržas dienu noslēdz ar kritumu

Žanete Hāka, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu visas Nasdaq Baltijas biržas, izņemot Viļņas biržu, kurā bija tirdzniecības brīvdiena, noslēdza ar mīnusiem, liecina vērtspapīru tirgus dati.

OMX Baltic Benchmark saruka par 0,25% līdz 630,75 punktiem. Par 0,23% līdz 863,81 punktam samazinājās OMX Tallinn vērtība, bet par 0,14% līdz 415,66 punktiem – OMX Riga.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 812 tūkstošus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas mazumtirdzniecības uzņēmuma Tallinna Kaubamaja akcijām, apgrozījumam sasniedzot 209 tūkstošus eiro, bet otra tirgotākā akcija bija AS Olainfarm – tirdzniecības apgrozījums sasniedza 208 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržās lielākoties plusi

Žanete Hāka, 01.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa Nasdaq Baltijas biržu noslēdza ar plusiem, liecina vērtspapīru tirgus dati.

OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,3% līdz 635,26 punktiem. Par 0,51% līdz 867,23 punktiem palielinājās OMX Tallinn vērtība, bet par 0,04% līdz 493,4 punktiem – OMX Vilnius indekss. OMX Riga indeksa vērtība samazinājās par 0,01 punktu līdz 421,38 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 412,8 tūkstošus eiro. Visaktīvāk Baltijas biržās tika tirgotas Igaunijas mazumtirgotāja Tallinna Kaubamaja akcijas, apgrozījumam sasniedzot 128,6 tūkstošus eiro, bet starp Rīgas biržas uzņēmumiem lielākais apgrozījums bija ar AS Grindeks akcijām – 8,35 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Biķernieku ielā uzsākta jauna Škoda dīleru centra būvniecība, kas būs otrais dīlera centrs galvaspilsētā un ceturtais Latvijā, informē uzņēmumā.

Autosalonā 650 m2 platībā tiks izvietoti jaunākie zīmola automobiļu modeļi, bet 900 m2 platībā ierīkota servisa zona, kas nodrošinās jauno auto sagatavošanu, garantijas un pēcgarantijas apkopes un remonta iespējas. Otrajā kārtā šajā kompleksā plānots attīstīt virsbūvju un krāsošana cehu.

Jaunais dīleris ir investīciju grupas «Tallinna Kaubamaja Grupp» AS uzņēmums «VERTE AUTO» SIA, kas Latvijā pildīs Škoda dīlera funkcijas. Celtniecības darbus veic Latvijas būvkompānija Aimasa. Centru plānots atvērt šā gada beigās.

«Jaunais dīleris ļaus paplašināt klientu apkalpošanas iespējas tieši galvaspilsētā. Jau vēsturiski lielākā ekonomikas aktivitāte koncentrējas Rīgas reģionā un kā zināms, tad aptuveni 80% jauno auto iegādes darījumu notiek tieši šeit, līdz ar to šis solis ir ļoti pārdomāts. Dīleris Mežciemā būs jau ceturtais pilna servisa Škoda partnera centrs Latvijā kas sekmēs sasniegt uzstādītos Škoda mērķus kļūt par vienu no vadošajiem auto zīmoliem Latvijā»: uzskata «Auto 100» Latvijas filiāles vadītājs Māris Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados cilvēki Latvijā vidēji ir kļuvuši krietni turīgāki. Tajā pašā laikā arī inflācija ir uzņēmusi apgriezienus. Tāpēc loģiska vēlme ir savu līdzekļu pirktspējas saglabāšana un to vairošana, nodarbojoties ar investīcijām. Tajā brīdī ir jāsastopas ar aktuālajiem jautājumiem – kā sākt? Ko darīt? Kur meklēt informāciju?

Lai palīdzētu rast atbildes uz šiem jautājumiem, Investoru Klubs ir izveidojis izdomātu personu – Investoru Andri.

Investors Andris ir 32 gadus jauns IT jomas speciālists, kurš, pateicoties savām lieliskajām darba spējām, ir spējis nopelnīt pietiekami daudz, lai investīcijām novirzītu 25 000 eiro. Jāatzīmē, ka, lai arī Andris ir izdomāta persona, tomēr 25 000 eiro ir reāli līdzekļi, kas tiek ieguldīti reālos finanšu aktīvos.

Uzsākot savas investora gaitas Andris izpētīja, kādu brokeri izvēlēties, kā arī apdomāja savu investīciju stratēģiju. Andra mērķis ir spēt pelnīt 12% ienesīgumu gadā, lai pēc 30 gadiem, kad būtu jādodas pensijā, portfeļa vērtība būtu pieaugusi līdz 750 000 eiro. Andris saprot, ka tas ir ambiciozs mērķis, kuru var arī neizdoties sasniegt, taču nekas nereāls tas arī nav.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Desmit ienesīgākās Baltijas akcijas

Žanete Hāka, 30.12.2015

Ventspils nafta

Cenas izmaiņas 2015.gadā: +303,54%
Ventspils naftas akcijas 2015. gadu iesāka ar 1,13 eiro lielu akcijas cenu, bet noslēdz to ar 4,56 eiro lielu cenu. Kompānijas iespaidīgais akcijas vērtības kāpums ļoti vienkārši izskaidrojams ar to, ka kompānija piekrita, ka to iegādājas Euromin Holdings par 4,56 eiro par akciju.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadam straujiem soļiem tuvojoties beigām, LHV Bankas jaunākais analītiķis Mareks Rudovičs piedāvā atskatīties uz 10 Baltijas akcijām, kuras šajā gadā uzrādījušas labākos rezultātus.

Apskatā iekļautas tikai to kompāniju akcijas, ar kurām tika reģistrēti vismaz 600 darījumi šā gada ietvaros. Kā atskaites punktu akciju rezultātiem var izmantot Baltijas galvenais indekss OMXBBGI, kas šogad audzis par 14,06%.

Par spīti labajiem rezultātiem 2015. gadā, tikai dažas no šo kompāniju akcijām izskatās arī pievilcīgas nākamajam gadam, uzsver eksperts. Savu pievilcību nākamajam gadam noteikti saglabā SAF Tehnika, Tallinna Kaubamaja Grupp, Amber Grid un Tallink Grupp akcijas, bet pārējās varētu arī nenest cerēto rezultātu 2016. gadā, viņš piebilst.

Plašāk - galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru