DB projekti

Tas ir svarīgi. Līgumi un «zemūdens akmeņi» tajos

Laura Mazbērziņa, 27.11.2018

Anita Tamberga, «Tamberga & Partneri», Latvijas Zvērinātu Advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisijas locekle.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikdienā uzņēmējiem jāslēdz dažāda veida līgumi. Kaut arī darbības jomas ir dažādas un atšķirīgi ir arī slēdzamie līgumi, tomēr ir vienoti jautājumi un aspekti, kas jāņem vērā visiem.

«Seminārā aplūkosim atslēgjautājumus un noteikumus, kuriem jāpievērš uzmanība, kā, piemēram, līguma spēkā stāšanās noteikumi, atliekošie noteikumi, līguma izbeigšanas noteikumi un citi noteikumi, kas būtiski ietekmē darījuma veiksmīgu īstenošanu un nodrošinājumu,» stāsta Anita Tamberga, «Tamberga & Partneri», Latvijas Zvērinātu Advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisijas locekle.

«Seminārā tiks aplūkotas arī tiesu prakses tendences un atziņas attiecībā uz līgumu noteikumiem un to sekām,» akcentē Lāsma Šimanska, «Tamberga & Partneri», Zvērināta advokāte, personas datu aizsardzības speciāliste.

Viņas par šo tematu runās DB HUB organizētajā seminārā: Līgumi un «zemūdens akmeņi» tajos

Darījumu saprotamai īstenošanai un veiksmīgām attiecībām būtiski ir arī līgumu skaidri un pārdomāti nosacījumi, lai visām darījumā iesaistītām pusēm būtu saprotami «spēles noteikumi». Semināra mērķis ir tos apskatīt un prast tos izvērtēt, sagatavojot vai pārskatot līguma noteikumus.

Papildu vispārīgiem noteikumiem, tiks aplūkots darba tiesību jautājums un tiesas atziņas šajos jautājumos, kas visiem uzņēmējiem, neatkarīgi no darbības jomas, ir aktuāli. Seminārā arī tiks apskatītas un analizētas Vispārīgajā datu aizsardzības regulā noteiktās prasības, kas ir jāiekļauj līgumā par datu apstrādi. Kādos gadījumos šāds līgums starp datu pārzini un apstrādātāju ir jāslēdz un kad tas nav nepieciešams. Tiks veidota labāka izpratne par atbildības robežām, kurš un kādos gadījumos ir atbildīgais par personas datu apstrādes pārkāpumiem, tādejādi saņemot ieteikumus efektīvai Regulas noteikumu ievērošanai un iekļaušanai uzņēmēju dokumentācijā.

Ja Tev interesē šī tēma un vēlies uzzināt vairāk, piesakies DB HUB organizētajā seminārā: Līgumi un «zemūdens akmeņi» tajos

Lai pieteiktos, klikšķini šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru