Tirdzniecība un pakalpojumi

T/c Mols apgrozījums pieaug par 90%

Sandra Dieziņa, 04.02.2004

Jaunākais izdevums

Neraugoties uz pieaugošo konkurenci tirdzniecības centru sfērā, 2003. gads tirdzniecības centram (t/c) Mols bijis īpaši veiksmīgs. Apmeklētāju skaits gada laikā pieaudzis par 92%, pirkumu skaits par 75% un gada apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada periodu pieaudzis par 90.2%. Vidējais pirkums pagājušajā gadā t/c Mols ir bijis Ls 7.04 vērtībā, kas ir augstākais vidējā pirkuma rādītājs t/c Mols darbības laikā. T/c Mols direktore Evija Majevska ir gandarīta ar rezultātiem un stāsta, ka tie ir veiksmīga un precīza pozicionējuma un komunikācijas darba augļi. Taču E. Majevska akcentē, ka šādi rezultāti sasniedzami tikai ciešā sadarbībā ar t/c Mols nomniekiem, kopīgi rūpējoties par pircēju ērtībām, piedāvājumu un apkalpošanas kultūru. 2003. gadā blakus iecienītājām t/c Mols Dāvanu kartēm, kas šogad sasniegušas vēl nebijušu apgrozījumu – vairāk kā 800†000 latu, tika realizēti jauni pakalpojuma veidi – Privilēģiju karte, kas šobrīd ir vairāk nekā 35 000 Latvijas iedzīvotāju, un Dāvanu birojs, kas dod iespēju draugiem pačukstēt», ko sagaidām savas jubilejas vai citu svētku dāvanā. Tieši klientu ērtības un serviss ir izvirzīts par 2004. gada stratēģisko attīstības virzienu – tiks darīts viss, lai vēl vairāk uzmanības veltītu pircēju ērtībām un pakalpojumiem. « Mūsu pircējs uzticas t/c Mols, un mēs nedrīkstam viņus pievilt, tādēļ katru gadu veicam pircēju aptaujas, lai saprastu, ko vēl varam uzlabot, ko ieviest no jauna, lai pircēji mūsu tirdzniecības centrā justos vēl labāk», stāsta Velga Romāne, t/c Mols mārketinga menedžere. 2003. gada laikā t/c Mols savus pircējus priecējis arī ar jaunajiem apģērbu veikaliem, kuri jau ieguvuši pircēju atzinību. « 2004. gadā t/c Mols saviem pircējiem piedāvās aizvien vairāk modes,» sola E.Majevska t/c Mols direktore. Šobrīd t/c Mols ir 130 tirdzniecības vietas ar kopējo tirdzniecības platību ir 32†000 m2, kā arī daudzstāvu autostāvvieta 18†500 kvadrātmetru platībā. Kopš 1998. gada t/c Mols ieguldīti USD 23 miljoni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Par Tirdzniecības centra Mols vienīgo īpašnieci kļuvusi ar Mego partnera līdzīpašnieku saistīta kompānija

LETA, 18.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieci kļuvusi kompānija SIA "F 8", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

"F 8" īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Šulika-Meleša un Mihails Šuliks. Kompānija "F 8" reģistrēta 2015.gada beigās, un tās pamatkapitāls ir 3800 eiro. 2022.gadā kompānijas "F 8" apgrozījums bija 91 855 eiro, bet tās zaudējumi bija 877 560 eiro.

Šuliks ir arī pārtikas vairumtirgotāja SIA "Baltstor", kas ir veikalu "Mego" un "Vesko" partneris, viens no patiesajiem labuma guvējiem. Šuliks ir vienīgais AS "Magnons" īpašnieks, kurai "Baltstor" kapitālā pieder 61,98%. "Baltstor" 2022.gadā strādāja ar 49,242 miljonu eiro apgrozījumu un guva 349 641 eiro peļņu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka Šuliks līdz 2008.gada martam bija arī 23,46% kapitāldaļu īpašnieks SIA "Mono" un 23,46% kapitāldaļu īpašnieks SIA "Monald".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

ASV prezidenta vizīte Latvijā neietekmēs tirdzniecības centra Mols darbību

Ainars Sedlenieks [email protected], 03.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valsts drošības dienestu noteiktie ierobežojumi ASV prezidenta Džordža Buša un viņa pavadītāju vizītes laikā būtiski neietekmēs tirdzniecības centra Mols darbību, domājams – būs vēl lielāks apmeklētāju skaits saistībā ar ierobežoto piekļuvi tirdzniecības vietām centrā. Tirdzniecības centra Mols direktore Zita Siliņa uzskata: “Augsto amatpersonu ierašanās Latvijā ir liels pagodinājums un arī notikums, kas noteikti saistās ar visaugstākās drošības pasākumu organizēšanu. Tā kā esam ārpus noteiktās ierobežotās drošības zonas un tomēr atrodamies pietiekami tuvu centram, plānojam lielāku klientu pieplūdumu un jau gatavojamies tam.” Kā katru nedēļas nogali, arī 7. un 8.maijā bērnus un jauniešus gaidīs jautrā Mola Ollija, aicinot kopīgi svinēt un mācīties svinēt Mātes dienu. Savukārt viesiem hokeja mīļiem visu nedēļu ir iespēja skatīties Latvijas izlases cīņas hokeja laukumā uz abiem lielajiem ekrāniem, sevišķi, ASV prezidenta vizītes laikā, kad Vecrīgas krodziņos iespēja kopīgi just līdz mūsu hokeja komandai būs ierobežota un baudīt alu ar ievērojamu atlaidi visās t/c Mols kafejnīcās. Tā kā Vecrīga, kas ir vispopulārākā Rīgas izklaides teritorija gan iedzīvotājiem, gan viesiem, šajā nedēļas nogalē tiks daļēji slēgta un aktivitātes nenotiks, iespējams - pieaugs interese par citām alternatīvām atpūtas, izklaides un iepirkšanās vietām, piemēram Krasta iela. Tirdzniecības centrā Mols ir vairākas kafejnīcas, restorāni un citas apmeklētāju ļoti iecienītas atpūtas vietas, piemēram, “Čili Pica”, kaukāziešu – indiešu restorāns “Thali”, kafejnīcas “Double Coffee”, “Coffee Nation”, “Theatre Lounge”, “Sala”, kā arī ķīniešu virtuve kafejnīcā “Gan Bei”. “Plānojam t/c Mols apmeklētāju pieaugumu pat līdz 10% šajā nedēļas nogalē, īpaši jauniešus. Tirdzniecības centri jau sen vairs nav tikai iepirkšanās megapoles, bet labas brīvā laika pavadīšanas vietas, kur būt kopā gan ar ģimeni, gan draugiem un pat tikties ar biznesa partneriem kopīgās lietišķajās pusdienās,” domā Zita Siliņa. Šobrīd t/c Mols ir 130 tirdzniecības vietas ar kopējo tirdzniecības platību ~ 29 000 m2 un daudzstāvu autostāvvieta 19 000 m2 platībā. Tirdzniecības centru Mols pārvalda Latvijas un Norvēģijas kopuzņēmums SIA Linstow Center Management.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra «Mols» īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA «Tirdzniecības centrs »Mols«» valdē iecelti četri jauni valdes locekļi un viens valdes loceklis uzņēmumu atstājis, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Turpmāk SIA «Tirdzniecības centrs Mols» valdē darbosies Rolf Rudiger Dany, Patrick Huisman, Gemma Nandita Kataky un Steven Jacob Poelman. Uzņēmuma valdē tāpat kā līdz šim turpina darboties arī valdes locekļi Patrick Francis van Dooyeweert un Elmar Marguerite Theodorus Schoonbrood.

Lai gan SIA «Tirdzniecības centrs Mols» valdē darbojas seši valdes locekļi, tam nav valdes priekšsēdētāja.

Savukārt valdes locekļa amatu atstājis Jean-Francois Pascal Emmanuel Bossy, kurš šo pozīciju ieņēma kopš 2016.gada februāra.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 20.februārī.

SIA «Tirdzniecības centrs Mols» reģistrēts 2001.gadā, un tā vienīgais īpašnieks kopš 2016.gada ir Norvēģijas uzņēmums «AMD Holding AS». 2017.gadā SIA «Tirdzniecības centrs Mols» apgrozījums bija 4,578 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,648 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 29. aprīlī notiks tradicionālais motosezonas atklāšanas pasākums, kur vairāki tūkstoši motobraucēju, moto entuziastu un motosporta līdzjutēju pulcēsies pie t/c Mols.

No plkst. 10.00 pie t/c Mols uz pirmo tradicionālo braucienu pulcēsies motobraucēju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Plkst. 13.00 parādes brauciens norisināsies no t/c Mols pa Rīgas ielām līdz 11. novembra krastmalai, kur tiks finišēts ap plkst. 13.45.

Motosezonas atklāšana pie t/c Mols notiek ceturto gadu. Pasākums ir paredzēts visiem interesentiem un norisinās bez maksas.

T/c Mols apmeklētājiem automašīnu novietošanai būs atvērts daudzstāvu stāvvietas 1. un 2. stāvs. Āra stāvvieta būs slēgta automašīnu novietošanai līdz plkst. 14.00.

Tirdzniecības centrs Mols 1998. gadā tika atklāts kā viens no pirmajiem tirdzniecības centriem Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirdzniecības centru apgrozījumu veicina inflācija

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 1.ceturksnī Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotajos tirdzniecības centros (TC) Latvijā - Alfa, Mols, Origo, Dole apmeklētāji pirkumiem tērējuši par 19% jeb 8,0 miljoniem latu vairāk nekā pērn. Kopumā Alfa, Mols, Origo un Dole apgrozījums šajā laika posmā sasniedza 51,4 miljonus latu.

"Šī gada pirmo mēnešu dati liecina, ka straujš apgrozījuma pieaugums LCM apsaimniekotajos TC ir bijis gan tām preču grupām, kuras būtiskāk ietekmē Latvijas inflācijas rādītāja straujo pieaugumu - apaviem un apģērbiem, gan arī pārējām preču grupām. Tā piemēram, LCM TC ieņēmumi no apavu tirdzniecības pieauguši par 37%, savukārt apģērbiem pieaugums bijis 26%.

Tā kā pirkumu skaits nav audzis tikpat strauji, tas liek secināt, ka daļa apgrozījuma pieauguma ir izveidojusies uz preču cenas pieauguma (t.i. inflācijas) rēķina. Īpaši izteikti tas vērojams tādām preču grupām, kā pārtikai un ēdināšanas sektoram. Otrs būtisks faktors, kas ietekmējis apgrozījuma pieaugumu, ir vidējās pirkuma vērtības palielināšanās - pircēji izvēlas iegādāties aizvien dārgākas preces, kā arī iepērk, piemēram, produktus ilgākam laika periodam," skaidroja LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieku, kā arī par daudznozaru uzņēmuma SIA "Mono" līdzīpašnieku kļuvis uzņēmējs Mihails Šuliks, liecina "Firmas.lv" informācija.

Šuliks kopš pagājušā gada nogales ir SIA "F 8", kura 2023.gada decembrī kļuva par "Tirdzniecības centrs "Mols"" īpašnieci, vienīgais dalībnieks. Iepriekš "F 8" vienādās daļās piederēja Šulikam un Kristīnei Šulikai-Melešai. Attiecīgās izmaiņas iegrāmatotas 2023.gada 22.decembrī.

Vienlaikus Šuliks pagājušā gada nogalē kļuvis arī par "Mono" vienu no īpašniekiem - "Mono" kapitālā Šulikam šobrīd pieder 20,94%. Attiecīgi ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins samazinājis līdzdalību "Mono" kapitālā no 32,67% līdz 23,46%, bet Biomins Kajems samazinājis līdzdalību no 17,9% līdz 6,17%.

Savukārt Mihailam Uļmanam "Mono" kapitālā joprojām pieder 49,43%. Ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2022.gada 30.maija lēmumu ir piemērots arests Uļmana mantai - "Mono" 1 235 746 kapitāldaļām, lai nodrošinātu procesuālo izdevumu, cietušajam nodarītā kaitējuma kompensācijas piedziņu un arī iespējamo mantas konfiskāciju kā papildsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Jysk un The Pier būs arī Molā

Ingrīda Drazdovska, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols aprīlī durvis vērs divi mājsaimniecības preču veikali Jysk un The Pier.

Jysk Molā būs desmitais veikals, bet The Pier – otrais, informē Mola apsaimniekotājs Linstow Center Management. Jauno veikalu iekārtošana noritēs no janvāra vidus līdz aprīļa sākumam, saglabājot pircējiem netraucētu iespēju apmeklēt t/c Mols, kā līdz šim.

Jysk tirdzniecības telpas būs 1360 m2, bet The Pier – 452 m2. Jysk sola ienākt ar jaunu interjera koncepciju, saglabājot savu pozīciju kā pirmā pircēja izvēle mājas labiekārtošanā.

Šobrīd mazumtirdzniecības sektorā ir vērojama stabilizācija, kas pozitīvi ietekmē tirdzniecības centru nozari, raksturo Mārcis Budļevskis, SIA Linstow Center Management Iznomāšanas un attīstības direktors. Apgrozījuma pieaugums pēdējo sešu mēnešu laikā Galactico tirdzniecības centros, tostarp t/c Mols, ir devis pozitīvu impulsu arī nomniekiem, kuri aktīvāk sākuši domāt par esošo telpu paplašināšanu vai jaunu atvēršanu, viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pērn audzis par 4%

Dienas Bizness, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, pieaudzis par 4%, informē kompānijā.

«Īpaši augstus rādītājus 2014. gadā uzrādījuši tirdzniecības parks Alfa, kura apgrozījums ir pieaudzis par +7%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums pieaudzis par +6%,» komentē Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Galactico tirdzniecības centros, 2014. gadā pircēju skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs. Daži tirdzniecības centri tomēr uzrāda arī nelielu pirkumu skaita pieaugumu.

2014. gadā par +5% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar 2013 gadu. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par +6%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar +5% pieaugumu, un Galerija Centrs, Mols un Dole ar +3% pieaugumu vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centros šogad tērēts vairāk

Ingrīda Drazdovska, 24.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums šī gada pirmajos trijos mēnešos ir pieaudzis par 10%, salīdzinot ar pagājušo gadu, informē tirdzniecības centru apsaimniekotājs Linstow Center Management.

Šajā laikā ir palielinājies arī pirkumu un apmeklētāju skaits, kā arī vidējā pirkumu summa.

Augstus rādītājus šī gada pirmajos trijos mēnešos uzrādījis t/c Mols, kura apgrozījums ir pieaudzis vairāk nekā par 12%, līdzīgus rezultātus uzrāda arī Alfa un Galerija Centrs, kuru apgrozījums pieaudzis par 11%. Ņemot vērā, ka emigrācijas dēļ iedzīvotāju skaitam Rīgā un Rīgas reģionā ir tendence samazināties, ir vērojama esošo klientu pirktspējas palielināšanās. To veicina pozitīva ekonomikas izaugsme, kā arī bezdarba līmeņa samazināšanās, raksturo Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Galactico tirdzniecības centri apgrozījuši par 0.2% mazāk

Madara Laicāne, Db, 16.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotie Galactico tirdzniecības centri Galerija Centrs, Mols, Origo, Dole un tirdzniecības parks Alfa uzrādījuši 0.2 % apgrozījuma kritumu salīdzinot ar 2007. gada apgrozījuma datiem.

Kopumā LCM tirdzniecības centrus apmeklējuši 73.6 miljoni pircēju veicot pirkumus par 280.1 miljoniem latu. Pagājušā gada decembrī Linstow Center Management apsaimniekotajos t/c apgrozījums kopā sasniedza 29.3 miljonus latu, kas ir 10% no kopējā pērnā gada apgrozījuma. Visaugstāko apgrozījumu uzrādīja tirdzniecības parks Alfa – 106.5 miljonu latu. Apmeklētāju skaits decembrī bija 6.05 miljoni.

«Kopumā vērtējot visu Galactico alianses tirdzniecības centru rezultātus 2008.gadā, kā arī ņemot vērā to, ka valstī valda daudz pesimistiskāka ekonomiskā situācija nekā pirms gada, jāsecina, ka 2008.gads ir bijis veiksmīgs,» norādīja LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska. Pērnā gada apgrozījums visos centros kopā esot sasniedzis gandrīz 2007.gada līmeni, kas ir labs rādītājs. «Protams, jāatzīmē arī fakts, ka 2008.gada beigās apgrozījuma pieauguma tempi bija būtiski zemāki salīdzinot ar gada sākumu,» tā E. Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Dārgākais pirkums - sporta apģērbs par 12 tūkstošiem

, 12.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs Mols veicis aptauju, lai noskaidrotu dārgāko pirkumu, neparastāko pirkumu, pārsteidzošāko pirkumu un jaukāko pirkumu, tādējādi cerot iedvesmot pircējus dāvanu iegādei. Kā visjaukākie pirkumi atzīti apzeltīts čehu kristāla mini knupītis kā vīra dāvana sievai, gaidot pirmo mazuli, un zelta zivtiņa mīļajam kaķītim.

Visdārgāko pirkumu Molā veikusi organizācija, kas gandrīz 12 tūkstošu latu vērtībā iegādājusies sporta tērpus - īsās sporta formas un apavus, Db.lv pastāstīja tirdzniecības centra pārstāve Elija Krauze.

Savukārt kāda Mola pastāvīgā kliente vienā no tirdzniecības centra veikaliem iegādājusies Murphy&Nye apģērbus un aksesuārus, par pirkumu samaksājot 1534,57 Ls. No šī pirkuma dārdzības ziņā daudz neatpaliek kakadu papagailis ar būri, kas pircējam izmaksājis 1500 Ls.

997 latus ir izmaksājusi viena no dārgākajām rotaļlietām – mašīna, kas strādā ar degvielu (metanolu) un var sasniegt ātrumu 60km/h.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 26.aprīlī notiks motosezonas atklāšanas svētki un tradicionālā motociklistu parāde, informē pasākuma rīkotāji.

«Pagājušajā gadā motosezonā pulcējās ap 5000 motociklu un arī šogad sagaidām lielu motobraucēju atsaucību. Pasākums, kuram starts tiek dots pie t/c Mols, jau kļuvis par tradīciju, kas moto entuziastu aprindās tiek gaidīts ar ilgu un rūpīgu gatavošanos,» pauž Motoklubu asociācijas pārstāvis Arnis Blodons.

Svētdien jau no plkst.10 pie t/c Mols sāksies motobraucēju pulcēšanās, treniņbraucieni un gatavošanās lielajam parādes braucienam. Pulksten 13 motociklisti dosies sezonas atklāšanas parādē, izbraucot no t/c Mols un dodoties pa Salu tiltu, Mūkusalas ielu, Raņķa dambi, Vanšu tiltu un caur Pils laukumu nonākot 11. novembra krastmalā. Tur ar plašu izklaides un kultūras programmu līdz pulksten 18 turpināsies sezonas atklāšanas svētki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Septembrī Mols piedāvā stilista pakalpojumus bez maksas

Elīna Circene, 10.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 11.septembra tirdzniecības centrs Mols sadarbībā ar Bogomolova imidža skolu piedāvās vēl nebijušu pakalpojumu – stilistu konsultantu pakalpojumus ikvienam pircējam, Db informēja T/c Mols mārketinga vadītāja Velga Romāne. Stilistu konsultantu pakalpojumi būs pieejami bez maksas visu septembri — līdz 15.oktobrim. Pieteikšanās šim pakalpojumam, kā arī stilista izvēle būs iespējama pie t/c Mols darbiniecēm informācijas stendā. Pircējs varēs izmantot pakalpojumu jau konkrēta apģērba vai aksesuāru iegādei, kā arī noskaidrot sev piemērotākos piedāvājumus no visiem t/c Mols veikaliem un izveidot sev rudens / ziemas sezonas garderobi vai savu stilu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā MOLS augusta sākumā atvērts pirmais franču sporta zīmola OXBOW veikals ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā.

Saskaņā ar tirdzniecības centra MOLS sniegto informāciju OXBOW dibināts 1985.gadā Francijā.

Veikala platība tirdzniecības centrā MOLS ir 70 kvadrātmetri.

Tirdzniecības centrs MOLS ir viens no pieciem Linstow Center Management grupas tirdzniecības centriem. Grupā ietilpst arī t/p Alfa, Galerija Centrs, t/c Origo un t/c Dole.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gada motosezonas atklāšanas svētku ietvaros pie t/c Mols atklāta speciālā stāvvieta motocikliem. Lai arī Latvijā ir ap 10 000 aktīvo motobraucēju, īpašas stāvvietas motocikliem ir retums.

«Uz t/c Mols lielais vairums apmeklētāju brauc ar auto vai motociklu. Mūsu novērojumi sakrīt ar kopējām tendencēm – motobraucēju kļūst arvien vairāk,» stāsta t/c Mols menedžere Lelde Gangnuse – Bērziņa.

Savukārt, Latvijas Motoklubu asociācijas sekretārs, MC Hermejs valdes biedrs Arnis Blodons atzīst: «Vienmēr ir patīkami, ja tevi uzrunā vai uzaicina personīgi – kā šajā gadījumā: «Hei, motociklisti, jums tagad ir sava stāvvieta!».»

T/c Mols motociklu stāvvieta izvietota iepretī ieejas durvīm, un tā paredzēta 6 spēkratiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirdzniecības centrā Mols investēti 1.5 miljoni USD

Elīna Circene, 01.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra Mols vecākās daļas renovācijā, kas norisinājās no šā gada jūnija,investēti 1.5 miljoni USD, Db informēja tirdzniecības centra pārstāvji. Pēc atjaunošanas Molā darbojas 160 tirdzniecības vietas. Kopējais t/c Mols celtniecības platības apjoms ir 32 tūkst. m2, papildus tam — 19 tūkst. m2 autostāvvietai. Mola tirdzniecības platība no tagad ir 29 tūkst. m2. Jaunumi, ko no šī rudens piedāvā t/c Mols, ir Latvijā jau populārie apģērbu veikali Olsen un Vero Moda, Francijas kosmetoloģijas salons L'occitana, trauku veikals Dorado, kafejnīcas Coffee Nation un Theatre Lounge, šokolādes veikals Emīla Gustava šokolāde un oriģinālais kaukāziešu – indiešu restorāns Thali. Tirdzniecības centra Mols īpašnieki— SIA Linstow ir vadošais uzņēmums tirdzniecības centru tirgū Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti iekšzemes pieprasījuma kritumam šī gada pirmajos deviņos mēnešos Rīgas lielāko tirdzniecības centru apgrozījums ir turpinājis pieaugt, raksta laikraksts Dienas bizness.

Apgrozījums turpinot kristies konkrētās preču kategorijās, kas nav pirmās nepieciešamības preces, - mēbeles, juvelierizstrādājumi un elektropreces. Stabils apgrozījuma pieaugums vērojams pārtikas precēm, kas pamatā skaidrojams ar augstu inflāciju, norāda LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Apgrozījums arī samazinājies tirdzniecības centrā Barona centrs.

Rīgas tirdzniecības centru apgrozījums šī gada pirmajos deviņos mēnešos:

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 6%

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaudzis par 6%, liecina medijiem sniegtā informācija.

Linstow Center Management apsaimniekoto tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska norāda: «Īpaši augstus rādītājus šī gada pirmajos mēnešos uzrādījis tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums ir pieaudzis par 11%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības parks Alfa, kuru apgrozījums pieaudzis par 9%.»

Galactico tirdzniecības centros pirmajā pusgadā pircēju skaits salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs.

Gada pirmajos sešos mēnešos par 7% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par 7%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar 6% pieaugumu un Mols ar 4% vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Starp Galactico tirdzniecības centriem apgrozījums straujāk audzis Molā un Galerija centrs

Ingrīda Drazdovska, 07.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī SIA Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros apgrozījums palielinājies par 9,1%, informē uzņēmums.

Lielāko pieaugumu starp Galactico t/c uzrādīja t/c Mols –19,6%, kam seko t/c Galerija Centrs –16,1% un t/p Alfa – 8 %. LCM atgādina, ka saskaņā ar Centrālās Statistikas pārvaldes datiem mazumtirdzniecības pieaugums faktiskajās cenās (izņemot degvielu) pret iepriekšējā gada attiecīgo periodu bijis 5,3%, tādējādi vidējos industrijas rādītājus pārsniedz arī t/c Dole, kam apgrozījums aprīlī palielinājies par 6,3% (salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi).

T/c Mols apgrozījuma straujais pieaugums ir skaidrojams ar paplašināto veikalu klāstu, ko klienti ir novērtējuši, spriež SIA Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gadā Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotajos tirdzniecības centros (TC) Latvijā - Alfa, Mols, Origo, Dole apmeklētāji pirkumiem tērējuši par 26% jeb 42,7 miljoniem latu vairāk nekā pērn, Db.lv informēja LCM sabiedrisko attiecību konsultante Aija Krūmiņa.

Kopumā Alfa, Mols, Origo un Dole apgrozījums šajā laika posmā sasniedza 205,8 miljonus latu.

LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska prognozē, ka „līdzīgi kā šogad arī nākamgad LCM tirdzniecības centri augs līdzi tirgum, nedaudz apsteidzot nozares vidējos rādītājus. Pēc pašreizējām aplēsēm 2007. gadā nav gaidāma jaunu tirdzniecības centru ienākšana tirgū, tādēļ konkurence saasināsies galvenokārt esošo tirgus spēlētāju starpā, un nozīmīgāks kļūs gan katra atsevišķa tirdzniecības centra pozicionējums, gan jaunu, pircējiem interesantu nomnieku piesaiste, kā arī efektīva un pārdomāta mārketinga instrumentu izmantošana.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pieaug t/c Mols apgrozījums

Sandra Dieziņa, 05.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotā t/c Mols apgrozījums šī gada pirmajos divos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaudzis par 7,5 %.

Kompānija informē, ka šajā laikā posmā t/c apmeklējums audzis par 5,6%. Savu popularitāti klientu vidū saglabājušas arī Galactico elektroniskās dāvanu kartes - to apgrozījums 2011.gada pirmajās astoņās nedēļās t/c Mols veikalos bijis ap 163 tūkstošiem latu.

T/c tuvākajā laikā paredzēts atklāt vairākus jaunus veikalus. 7. aprīlī durvis vērs mājsaimniecības preču veikali Jysk, The Pier un Domo. «Līdz šim mājsaimniecības preču niša t/c Mols bija salīdzinoši brīva, tāpēc esmu gandarīts, ka varēsim apmeklētājiem piedāvāt daudz plašāku preču sortimentu,» komentē SIA Linstow Center Management Iznomāšanas un attīstības direktors Mārcis Budļevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Pārāk strauji atvērtas maizes krāsns dēļ evakuē cilvēkus no tirdzniecības centra Mols

BNS, 27.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols ceturtdien notikusi evakuācija pārāk strauji atvērtas maizes krāsns dēļ, pastāstīja Galactico tirdzniecības centru pārvaldītāja Linstow Center Management (LCM) pārstāve Evija Majevska.

«Evakuācijas iemesls bija dūmu detektorā iekļuvušie tvaiki no Rimi maizes krāsns, kuru Rimi darbinieki atvēra par strauju,» norādīja Majevska, piebilstot, ka notikušā dēļ uz laiku tika evakuēts viss tirdzniecības centrs, taču pašlaik Mols ir atvērts.

LCM pārvalda Galactico tirdzniecības centrus - Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums Linstow, kas Latvijā strādā arī viesnīcu sektorā un ir līdzīpašnieks dzīvojamo māju projektam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils brīvostas pārvalde izsludinājusi atklātu konkursu par tiesībām veikt ostas Dienvidu mola atjaunošanu. Plānots, ka būvdarbi Dienvidu molā varētu sākties šī gada novembrī un ilgt līdz nākamā gada vidum, informē pārvaldes pārstāvji.

Dienvidu mols Ventspilī ir viena no iecienītākajām ventspilnieku un viesu pastaigu vietām, bet ostai mols ir viena no svarīgākajām hidrobūvēm – dambis, kas no cietzemes iestiepjas jūrā un pasargā ostu no viļņiem, ledus un sanesumiem. Ventspils ostas moli to tagadējā veidolā būvēti pirms vairāk nekā 100 gadiem. Pēdējie nozīmīgie atjaunošanas darbi Dienvidu molā veikti 90-to gadu vidū, tomēr tik pamatīgu rekonstrukciju, kāda plānota tuvākajā nākotnē, Dienvidu mols nav pieredzējis vismaz 60 gadus.

Būtiskākie plānotie darbi ir mola tetrapodu krāvuma papildināšana, segumu atjaunošana, fasāžu remonts un jauna apgaismojuma izbūve visā mola garumā.

Pretendenti pieteikumus atklātajam konkursam «Dienvidu mola atjaunošana» var iesniegt līdz 2017.gada 2.novembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labdarības akcija: Dāvini kādu sapni mazam cilvēkam!

Miks Stroža [email protected], 10.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dāvini kādu sapni mazam cilvēkam! T/c «Mols» sadarbībā ar žurnālu «Ieva» un Latvijas Bērnu fondu dāvās Ziemassvētku brīnumu un prieku Latvijas lielajām audžu ģimenēm-bērnu namiem, kuros blakus saviem bērniem vecāki audzina arī pieņemtos. Akciju atbalsta Jāņa Rozes grāmatnīca. No 9. līdz pat 20.decembrim ikviens «Mols» apmeklētājs varēs izlasīt lielo ģimeņu-bērnu namu bērnu sarakstītās kartiņas un piepildīt kādu mazo sapni, nopērkot minēto dāvaniņu un atstājot to zem eglītes. Ziemassvētku vecītis katram no gandrīz 600 bērniem visā Latvijā aiznesīs dāvanā viskārotāko, tā ik reizi padarot pasauli par vienu dvēselīti gaišāku. Daļai bērniem būs iespēja paviesoties t/c «Mols» 20. decembra vakarā «Talantu fabrikas 4» Ziemassvētku koncertā.

Komentāri

Pievienot komentāru