Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar LG 55EC930V ceļu pie Latvijas patērētājiem sāk daudzsološās OLED tehnoloģijas televizori , piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tehnoloģijas OLED priekšrocības zināmas jau vairāk nekā pusgadsimtu – organisko gaismu izstarojošo diožu displeji ir plāni un viegli, to ražošanas izmaksas solās būt zemas un tie patērē maz elektrības, vienlaikus veidojot lielisku attēlu. Tomēr tikai pēdējos gados sākam iepazīt OLED produktus ārpus izpētes laboratorijām. Pavisam nesen saskārāmies ar pirmajiem displejiem mobilajiem telefoniem, – atceramies kaut vai ieliektos LG Flex un Samsung Galaxy Note Edge ar nolocīto malu, bet tagad ar LG gādību iespējams ir iegūt īpašumā reāli strādājošu, izskatīgu un izliektu 55 collu OLED televizoru. Līdz šim OLED tehnoloģijas TV lielākoties gozējušās izstāžu zālēs, bet līdz ar LG 55EC930V tie beidzot ir gatavi ienākt katrā istabā. Tiesa, sākumā droši vien tikai dažās mājās, jo par inovatīvo tālrādi būs jāšķiras no prāva naudas žūkšņa. Tomēr, kā rāda pieredze, jaunās tehnoloģijas ātri zaudē cenu, tiklīdz piedāvājums tirgū pieaug, tādēļ ir pamats domāt, ka pēc diviem, trim gadiem arī OLED TV maksās krietni zem tūkstoša eiro.

Dizains

Apspriest televizora dizainu nav pateicīga lieta, jo pašlaik tie visi ir ļoti līdzīgi – lieli taisnstūri, kurus var pazīt tikai pēc kājas un dažām atšķirības zīmēm. Pavirši paraugoties uz 55EC930V, arī tas īpaši neatšķiras. Taču, papētot to vērīgāk, var pamanīt vairākas interesantas pazīmes.

Visu rakstu Jaunas ēras rītausma lasiet 16. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru