Jaunākais izdevums

Netatmo Welcome novērošanas kamera ne vien nofilmē redzes lokā esošo, bet arī spēj atpazīt cilvēkus

Novērošanas kameras privātmājās nav nekas jauns, taču tās pavada daudzi pamatoti un mazāk pamatoti stereotipi – uzstādīšana ir diezgan piņķerīga, kameras ir dārgas un piekļūšana nofilmētajam materiālam arī nav diez ko ērta. Pateicoties lietu internetam, tagad video novērošanas radītais sirdsmiers kļuvis pieejams ikvienam. Turklāt – ļoti dažādās formās.

Šoreiz mūsu uzmanības lokā ir franču uzņēmuma Netatmo versija par mājas drošību – novērošanas kamera Welcome. Tās stiprākā puse ir vieglā uzstādīšana un ērtā lietošana, jo mājās notiekošajam var sekot līdzi mobilā tālruņa ekrānā, kā arī tai ir līdz šim ļoti reti pieejamā sejas identificēšanas funkcija. Taču ir arī lietas, ko varētu uzlabot.

Dizains

Nevarētu teikt, ka Netatmo Welcome ir kompakta novērošanas kamera. Pilnīgi noteikti ir redzētas mazākas un nemanāmākas konkurentes. Varētu pat teikt, ka zeltīta šampanieša krāsas metāliskais cilindrs ir ļoti uzkrītošs. Taču to paglābj veiksmīgais dizains, jo nezinātājs nemaz nenojauš, ka matu lakas flakoniņu atgādinošais priekšmets viņu filmē. Tātad, ja vien novietosiet Welcome atbilstošā vidē un pavērsīsiet vajadzīgajā virzienā, tas nemanāmi darīs savu darbu. Tiesa, – tikai dienā. Tumsā zem lēcas kvēlo spilgta sarkana diode, kas pievērš uzmanību.

Izvēloties vietu kamerai, jāpatur prātā, ka tai vajadzēs nepārtrauktu strāvas padevi.

Lietošana

Tātad ko šī kamera dara? Atšķirībā no klasiskajām novērošanas kamerām, Welcome nefilmē visu laiku. Tā ieslēdzas vien tad, kad pamana kustību savā 130 grādu uztveršanas zonā.

Visu rakstu Kas notiek mājās? lasiet 25. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novērošanas kamera Netatmo Presence brīdina ne vien par cilvēku, bet arī dzīvnieku un automašīnu kustībām pagalmā

Viedo mājas ierīču ražotāji nepaguruši strādā pie aizvien jaunu nišu meklējumiem, laiku pa laikam iepriecinot pircējus ar kādu visnotaļ interesantu produktu. Reizēm pat nevajag neko izgudrot no jauna. Pietiek apvienot divas noderīgas lietas vienā – cerībā, ka patērētājiem šāds hibrīds šķitīs pievilcīgāks un noderīgāks nekā līdzšinējie risinājumi.

Tieši tā izdarījis Francijas uzņēmums Netatmo, savienojot jau labu laiku ražoto mājas novērošanas sistēmu ar lukturi. Rezultātā tapusi pagalma novērošanas sistēma Netatmo Presence, kas, atbilstoši nosaukumam, sniedz privātmāju un nelielu komercobjektu uzraugiem klātbūtnes sajūtu sētā. Proti, tā parāda, kas notiek ārpus telpām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Netgear Arlo Pro dod iespēju ne vien redzēt, kas notiek mājās, bet arī apsaukt nerātnu kaķi un aprunāties ar bērniem

Neuzkrītoša, kompakta, bez vadiem un ar ļoti plašu funkciju klāstu – šo bagātīgo īpašību komplektu šodien jau var piedēvēt daudzām mājas novērošanas sistēmām. Lai izceltos uz šāda fona, ražotājiem nākas papildināt ierīces ar aizvien jaunām iespējām. Tādēļ Netgear «augšējā plaukta» kamerai Arlo Pro piedevām ir arī ūdensdrošs korpuss, iespēja vienkārši savienot tīklā līdz pat piecām kamerām un lietot tās bez papildu abonēšanas maksas, kā arī tik spēcīga un spalga signalizācija, ka nelūgtajam viesim aizrausies elpa.

Iztēlojoties ideālu novērošanas kameru, prātā nāk patiešām maza kastīte, ko nezinātājs nemaz nepamana. Šajā ziņā Netgear ir trāpījuši desmitniekā. Arlo Pro ir plaukstas lielumā, ar gludu, ūdensdrošu biezas plastmasas korpusu. Tajā nav nekā lieka, tādēļ nelielo kameru var viegli uzstādīt izraudzītajā vietā, lai tā nemanīta glūnētu uz apkārt notiekošo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Novēro tur, kur citi nespēj

Anda Asere, 09.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Video novērošanas sistēma Strops AVS palīdz veikt novērošanu grūti pieejamās vietās; izaicinājums – gana ātri ieiet tirgū

Aptuveni pirms četriem gadiem SIA Strops Technologies vadītājam Normundam Stepānam radās doma par videonovērošanas sistēmu, kas būtu izmantojama vietās, kur nav nepieciešamās infrastruktūras – elektrības un interneta. «Pasaulē daudzi ir mēģinājuši veidot līdzīgu konceptu, jo katram sevi cienošam inženierim šķiet, ka nekas īpašs tas nav. Taču reālā dzīvē tas reti kad strādā, turklāt izskatās neglīti. Video novērošanas sistēmai nepieciešamas sešas komponentes – videonovērošanas kamera, serveris, programmatūra, kas apstrādā video, infrastruktūra (vadi, instalācija), elektrība un internets. Mēs to visu esam iebūvējuši savā risinājumā – lai klients varētu pilnvērtīgi novērot savu sāpīgo problēmu, vajadzīgs tikai mūsu «strops», pilnībā uzlādēta baterija un SIM karte,» apgalvo Normunds. Lai ērti apkalpot

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, pie tirdzniecības centra “Galerija Centrs” pieejamas bezmaksas viedās velonovietnes Bikeep, kas aprīkotas ar vairākiem drošības elementiem: diennakts novērošanas kamera, skaļa signalizācija, stiprināta metāla konstrukcija, signāl-ziņojums transportlīdzekļa īpašniekam un citiem.

“Mēs saviem apmeklētājiem vēlamies nodrošināt maksimāli augstu komforta līmeni, lai, apmeklējot tirdzniecības centru, nebūtu jāuztraucas par savu velosipēdu, jo viedajā velonovietnē transportlīdzeklis ir drošībā. Ticam, ka velobraucēji un centra apmeklētāji novērtē šādus inovatīvus risinājumus, kas palīdz attīstīt velo satiksmes infrastruktūru, kā arī veicina uzņēmumus un pakalpojumu sniedzējus vairāk domāt par draudzīgiem risinājumiem pilsētvides attīstībā. Esam gandarīti attīstīt pilsētas infrastruktūru un ieviest inovācijas tirdzniecības centru pakalpojumos,” stāsta “Galerija Centrs” vadītāja Sanita Krīgere.

Latvijā ienāk igauņu Bikeep viedie mikromobilitātes risinājumi  

Ar vairāk nekā 1 000 000 lietotājiem visā pasaulē, Igaunijas viedie mikromobilitātes...

Viedās velosipēdu novietnes lietošana ir vienkārša, lai to izmantotu jebkurš interesents. Slēdzenes atvēršana un aizvēršana notiek ar jebkuras NFC/RFID kartes palīdzību jeb “pīkstināmo” karti, čipu, piemēram, lojalitātes karti, bankas karti, durvju čipu vai ar Bikeep lietotni.

Lietotnes izmantošanai ir savas priekšrocības, jo velosipēda īpašnieks var saņemt trauksmes signālu vai ziņojumu par velosipēda statusu, apskatīt būtiskus datus – stāvēšanas ilgumu, redzēt pieejamās lokācijas, brīvās vietas novietnē un citus.

Bikeep ir 2013. gadā dibināts igauņu tehnoloģiju uzņēmums. Kopš 2013. gada vairāk kā 30 valstīs ir uzstādītas 3500 viedās velosipēdu novietnes, kuras kopā izmantojuši vairāk kā 1 000 000 lietotāju. Visiem risinājumiem ir 24/7 atbalsts un video novērošana.

Latvijā Bikeep pārstāv viedpilsēta.lv, viedo pilsētvides tehnoloģiju uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru