Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Weenect Kids ir noderīgs pavadonis 3-9 gadus veciem bērniem, jo ziņo par viņu atrašanās vietu un ļauj sazināties ar vecākiem

Paraugoties uz daudziem mūsdienu trīsgadniekiem, rodas iespaids, ka viņi ar viedajām ierīcēm darbojušies mūžību. Ar nopietnu seju veras ekrānā, spiež uz komandu ikonām, pat ja vēl nepazīst burtus, un pēc redzes atmiņas spēj sameklēt ne vien aplikācijas, bet arī interneta vietnes pārlūkā. Pat ja daži bērni patiešām ir gatavi viedtelefonu lietošanai, to iegāde mazajam, iespējams, nav pati labākā doma. Tālrunis, protams, ļauj uzturēt kontaktu ar atvasi, taču tā iespējas varētu novērst bērna uzmanību no reālās pasaules iepazīšanas un mācīšanās bērnudārzā vai skolā.

Te radās vieta tādām ierīcēm, kā Weenect Kids saziņas iekārta, ko pie mums izplata mobilo sakaru operators Bite. Francijas uzņēmuma izgatavotā ierīce ir īpaši paredzēta bērniem, kuri vēl neprot lasīt un kuriem vecāki vēl neuztic mobilo telefonu. No vienas puses tā māca bērnam patstāvību, jo vecāki var ļaut atvasei vairāk laika pavadīt savā nodabā. No otras tā sniedz sirdsmieru, jo jebkurā brīdī var noskaidrot, kur mazais atrodas, un viņš arī var izsaukt palīdzību.

Weenect Kids ir salīdzinoši neliela ierīce – aptuveni sešus centimetrus gara un ap simts gramiem smaga. Varētu vien vēlēties, lai tā būtu plānāka, citādi raidītājs bērna kabatā pārlieku izspiežas.

Weenect Kids pieslēgšana ir salīdzinoši vienkārša, bet jārēķinās, ka būs jāņem talkā maksājumu karti. Par pakalpojuma lietošanu uzņēmumam Weenect ir jāmaksā abonēšanas maksu – 4,20 eiro mēnesī. Var arī uzreiz samaksāt 30 eiro par pusgadu vai 50 eiro par visu gadu. SIM karte nav izņemama, tādēļ gribot negribot jālieto tikai šī uzņēmuma pakalpojums. Ierīces cena ir ap 100 eiro.

Visu rakstu Kastīte vecāku sirdsmieram lasiet 11. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru