Jaunākais izdevums

Netatmo termostats ir askētisks un vienkāršs, taču palīdz būtiski ietaupīt energoresursus

Izdaudzinātais lietu internets bez lieka trokšņa ienāk daudzās mājās, lietotājiem dažkārt pat neapjaušot, ka viņu rīcībā ir daļiņa gaišās nākotnes. Bieži vien viedie palīgi izskatās tik vienkārši un neuzkrītoši, ka to pārdabiskajām spējām pat grūti noticēt. Tomēr, ja paraugāmies uz tiem no 20 gadu tālas pagātnes skatupunkta, tad lietu interneta produktiem šādas īpašības noteikti piemīt. To vidū ir arī kompānijas Netatmo ražotais apkures viedpanelis. Kad pērnā gadsimta nogalē fantastikas filmas saskatījušies cilvēki pašmāju apkures katlu tirgotājiem jautāja pēc iekārtas, kuru varētu ieslēgt attālināti, pārdevēji ar zobgalīgu smaidu aicināja potenciālos klientus «nolaisties no mākoņiem».

Šodien šī fantāzija ir pavisam viegli īstenojama, jo Netatmo viedpaneli paša spēkiem var pievienot apkures katlam 20 minūšu laikā un pilnībā kontrolēt no internetam pieslēgta viedtelefona.

Visu rakstu Pirmais solis ceļā uz gudro māju lasiet 4. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novērošanas kamera Netatmo Presence brīdina ne vien par cilvēku, bet arī dzīvnieku un automašīnu kustībām pagalmā

Viedo mājas ierīču ražotāji nepaguruši strādā pie aizvien jaunu nišu meklējumiem, laiku pa laikam iepriecinot pircējus ar kādu visnotaļ interesantu produktu. Reizēm pat nevajag neko izgudrot no jauna. Pietiek apvienot divas noderīgas lietas vienā – cerībā, ka patērētājiem šāds hibrīds šķitīs pievilcīgāks un noderīgāks nekā līdzšinējie risinājumi.

Tieši tā izdarījis Francijas uzņēmums Netatmo, savienojot jau labu laiku ražoto mājas novērošanas sistēmu ar lukturi. Rezultātā tapusi pagalma novērošanas sistēma Netatmo Presence, kas, atbilstoši nosaukumam, sniedz privātmāju un nelielu komercobjektu uzraugiem klātbūtnes sajūtu sētā. Proti, tā parāda, kas notiek ārpus telpām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Netatmo Welcome novērošanas kamera ne vien nofilmē redzes lokā esošo, bet arī spēj atpazīt cilvēkus

Novērošanas kameras privātmājās nav nekas jauns, taču tās pavada daudzi pamatoti un mazāk pamatoti stereotipi – uzstādīšana ir diezgan piņķerīga, kameras ir dārgas un piekļūšana nofilmētajam materiālam arī nav diez ko ērta. Pateicoties lietu internetam, tagad video novērošanas radītais sirdsmiers kļuvis pieejams ikvienam. Turklāt – ļoti dažādās formās.

Šoreiz mūsu uzmanības lokā ir franču uzņēmuma Netatmo versija par mājas drošību – novērošanas kamera Welcome. Tās stiprākā puse ir vieglā uzstādīšana un ērtā lietošana, jo mājās notiekošajam var sekot līdzi mobilā tālruņa ekrānā, kā arī tai ir līdz šim ļoti reti pieejamā sejas identificēšanas funkcija. Taču ir arī lietas, ko varētu uzlabot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Viedais durvju zvans Ring Video Doorbell 2 pamana atnācēju, nofilmē un ļauj ar viņu aprunāties, pat ja neviena no saimniekiem nav mājās

Paviesojoties pie paziņām, kuru ārdurvis modri pieskata video namrunis, kāds noteikti ir prātā apcerējis līdzīgas mantiņas uzstādīšanu pie sava mājokļa. Līdz šim no ieceres īstenošanas atturējusi nevēlēšanās pievilkt elektrības vadus, bet tagad tā vairs nav problēma.

Ring Video Doorbell 2 durvju zvans ar iemontētu video kameru ir gan viegli uzstādāms, gan arī pavēsta, kas atnācis paviesoties laikā, kad pats neesat mājās.

Izstrādājot durvju zvanu, Ring komandas pārstāvji pilnīgi noteikti nav mērķējuši uz dizaina balvu. Acīmredzot viņu motivācija bijusi pavisam cita – lai ikvienam ir skaidrs, ka tas ir durvju zvans, jo Video Doorbell 2 izskatās tik vienkāršs, cik vien durvju zvanu var iedomāties. Vienīgais viltīgais triks ir videokameras vizuāla paslēpšana aiz tumšāka stikla. Līdz ar to no attāluma nezinātājs nemaz nepateiks, ka virs zvana pogas ir modra acs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Idejas ģimenes locekļu un radu Ziemassvētku dāvanām, ko varat iegādāties arī pēdējā brīdī

Dāvanas

Līdz Ziemassvētku vakaram palikušas vairs tikai dažas dienas, un ne visiem izdevies īstenot apņemšanos šogad sagādāt dāvanas laikus. Visu vēl var vērst par labu, pat nešturmējot veikalus un nenīkstot rindās. Internetveikalu ekspansija mainījusi iepirkšanās ieradumus, un tagad dāvanas pašas ierodas pie jums. Piemēram, Lattelecomveikals.lv pirmssvētku laikā daudzas no tām par velti piegādā līdz pašām namdurvīm.

Piedāvājam dažas idejas, kā iepriecināt tuviniekus svētkos ar atbilstošām dāvanām. Pat ja ģimenē esat vienojušies izvairīties no apdāvināšanās, decembra nogale ir ļoti piemērots laiks dažādu preču iegādei, jo šajā laikā daudzas preces nopērkamas ar tādām atlaidēm, kādas citos mēnešos neredzēsiet.

Komentāri

Pievienot komentāru