Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pulsometrs Fitbit Charge 3 bagātīgi uzskaita fiziskās aktivitātes, bet sniedz maz iespēju iedarboties uz piesaistīto viedtelefonu

«Īstās un vienīgās» fitnesa aproces meklējumi var izvērsties mokošā murgā. Jo vairāk variantu izskata, jo skaudrāk pārņem apziņa, ka svarīgākajām prasībām atbilstošas tirgū nemaz nav. Vismaz pagaidām. Viena ir viedāka, cita retāk jālādē, vēl kāda apveltīta ar neordināru funkciju. Netīkamo apziņu pastiprina arī viens no Fibit jaunākajiem veikumiem Charge 3, ko uzņēmums prezentācijā pieteica kā savu «līdz šim viedāko pulsometru». Vai tiešām tas tāds ir?

Dizains

Tīri subjektīvi Charge 3 izskatās sievišķīgs. Gan tā forma, gan izmērs, gan standarta siksniņas veido aksesuāra koptēlu, kas labāk piestāv sievietes rokai. 29 gramu svars ir gana daiļrunīgs, lai saprastu, par cik lielu ierīci ir runa. Pat 1,18 centimetru biezums neliek pulsometram izskatīties masīvam. Faktiski visu ūdensdrošā korpusa virsmu klāj 0,72 collu melnbalts OLED ekrāns ar 100x150 pikseļu izšķirtspēju un plankumus atgrūdošu pārklājumu, bet apakšā izvietoti četri sensori un lādētāja pieslēgvieta. Atšķirībā no līdzīgām aprocēm Charge 3 malās nav pogu, bet gan skārienjutīga iedobe kreisā sāna metāla līstē. Tā jāizmanto, lai izietu no atvērtās lietotnes vai pakāptos vienu soli atpakaļ izvēlnē. Pretēji bažām iedobe darbojas labi pat mitrā un aukstā laikā.

Lietošana

Aproce ir saprotama un vienkārši lietojama pat iesācējam. Taču tās uzstādīšana prasīs pacietību. Pēc Fitbit lietotnes ieinstalēšanas tālrunī, konta izveidošanas un abu ierīču sapārošanas caur Bluetooth vēl nāksies «parakāties» lietotnes uzstādījumos, lai aktivizētu visas sadarbības. Tikai tad Charge 3 un telefons sāks darboties īstā tandēmā. Tiesa, arī tas ne vienmēr norit gludi. Izmēģinājumu laikā ik pa laikam bija manuāli jāpalīdz telefonam sameklēt pēc attālināšanās atvienojušos pulsometru, kā arī jāveic datu sinhronizācija. Reizēm tas izdevās ātri, citreiz nācās mēģināt vairākkārt un gaidīt minūtēm ilgi. Par labu nenāca ļoti ilgā atjauninājumu uzstādīšana pirmajās lietošanas dienās. Charge 3 lietotāja saskarnē apmaldīties nav iespējams. Skārienjutīgajā ekrānā viena pēc otra jāpāršķir darbvirsmas un jāsameklē vajadzīgā ikona. Tā kā lietotņu nav daudz, līdz vajadzīgajai var tikt ar pāris pirksta kustībām.

Iespējas

Ņemot vērā Charge 3 cenu, tā iespēju klāsts ir paliels, lai arī vienveidīgs. Viedpalīgs mēra pulsu, miega kvalitāti, nostaigātos soļus, paveikto distanci, uzkāptos stāvus, patērētās kalorijas, un ar to var ienirt pat 50 metrus zem ūdens. Ir arī hronometra un taimera lietotnes, var redzēt ienākošos telefona zvanus un ziņojumus, kā arī caur pievienoto tālruni var saņemt laika prognozi. Lietotne cītīgi uzkrāj datus un sniedz gana plašu materiālu analizēšanai. Fizisko aktivitāšu mērķus ar šī pulsometra palīdzību sasniegt ir diezgan viegli, jo trūkstošie soļi vai stāvi vienmēr ir acu priekšā. Vienīgi dati jāuztver diezgan kritiski, jo aproce, tāpat kā citas, par soļiem uzskata arī rokas kustības, tādēļ Charge 3 un kādas alternatīvas telefona veselības programmas savāktā informācija mēdz atšķirties. Piesardzīgi jāattiecas arī pret optiskā sirdsdarbības mērītāja datiem, jo tā mērījumi mēdz «lēkāt» atkarībā no rokas pozas un kustībām. Kā redzams, uzsvars ir likts uz fizisko aktivitāšu mērīšanu un informācijas saņemšanu. Pretējā virzienā, uz viedtelefonu, Charge 3 nedarbojas.

Visu tehnoloģiju apskatu Visu nedēļu uz rokas lasiet 25. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru