Jaunākais izdevums

Kopš šā gada 27. jūnija Tele2 klientiem Latvijā ir pieejami BlackBerry viedtālruņi un pakalpojumi. Esošajiem un topošajiem Tele2 klientiem būs pieejami BlackBerry Curve 9300, BlackBerry Bold 9780 un BlackBerry Torch 9800 viedtālruņi.

Blackberry viedtālruņi, būs pieejami izvēloties divus tarifu plānus, bet pirmajiem 250 klientiem būs iespēja iegādāties viedtālruni bez pirmās iemaksas veikšanas, informē Tele2.

Savukārt, kā Db.lv jau iepriekš vēstījis, mobilo telefonu operators Bite BlackBerry piedāvā jau kopš 2008. gada.

Jāatgādina, ka LMT līdz šim saviem klientiem nav piedāvājis Blackberry ierīces, tomēr kompānija ir iPhone izplatītājs Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

BlackBerry: Apple ir atpalikusi par pieciem gadiem

Jānis Rancāns, 19.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nav spējusi veiksmīgi tikt līdzi jaunākajām inovācijām viedtālruņu nozarē, pavēstījis BlackBerry izpilddirektors Torstens Heins (Thorsten Heins).

Runājot jauno BlackBerry viedtālruņu prezentācijas pasākumā Austrālijā, T. Heins atzina, ka Apple ar iPhone tālruņiem veikusi revolūciju nozarē, tomēr patlaban kompānija nespēj piemēroties jaunām idejā, raksta laikraksts The Telegraph.

«Apple paveica fantastisku darbu ar to, ka tirgū ieviesa skārienjūtīgas ierīces. Viņi paveica fantastisku darbu, izveidojot lietotāja interfeisu, un ir kļuvuši par dizaina ikonu. Mums tas ir jāatzīst un jārespektē,» klāstīja BlackBerry izpilddirektors. Tomēr viņš arī norādīja, ka vēsture sevi atkārto un inovāciju temps viedtālruņu nozarē ir tik liels, ka kompānija, kura tam nepievērš uzmanību, ātri vien tiek aizstāta. «iPhone lietotāja interfeiss patlaban ir vismaz piecus gadus vecs,» sacīja T. Heins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Papildināta - Iepazīstina ar jaunāko BlackBerry; Latvijā gaidāms aprīļa sākumā

Jānis Rancāns, 31.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Research In Motion (RIM) laidusi klajā ilgi gaidīto papildinājumu BlackBerry viedtālruņu sērijā, jaunu operētājsistēmu, kā arī mainījusi savu zīmolu. Tiesa gan kļuvis zināms, ka jaunie viedtālruņi tirdzniecībā ASV parādīsies tikai martā, kas sarūgtinājis investorus un izraisījis kompānijas akciju kritumu par 12 procentiem.

[Papildināta ar 2. rindkopu]

Latvijā BlackBerry 10 viedtālruņi gaidāmi šā gada aprīļa sākumā, bet to cena paredzēta 400 latu apmērā, Db.lv informēja mobilo sakaru operators Bite Latvija, kas ir BlackBerry viedtālruņu izplatītājs.

Kompānija cer, ka BlackBerry 10 iezīmēs pagrieziena punktu un ļaus atgūt zaudētās pozīcijas viedtālruņu tirgū. Jaunos viedtālruņus bija paredzēts prezentēt jau pirms gada, tomēr termiņš, saistībā ar operētājsistēmas uzlabošanu, tika divas reizes pagarināts. Tirdzniecībā parādīsies divi BlackBerry 10 modeļi – viens ar fizisku tastatūru (BlackBerry Q10) un otrs ar pilnībā skārienjūtīgu ekrānu (BlackBerry Z10).

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kamēr analītiķi skeptiski par BlackBerry, investori kompānijas akcijas nesmādē

Žanete Hāka, 26.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BlackBerry akcijas cenas sešus mēnešus ilgais pieaugums ir veicinājis lielākās plaisas rašanos starp investoru optimismu un analītiķu skepsi, salīdzinot ar citām lielākajām Kanādas kompānijām.

Akcijas cena vakar sasniedza 14,51 Kanādas dolāru, kas ir 21% augstāk nekā vidējā cenas prognoze – 11,97 dolāri, liecina Bloomberg dati.

Lielākā daļa analītiķu skatās skeptiski uz iespēju, ka kompānijas akcijas cena atkal pieaugs līdz rekordaugstumiem. Savukārt daudzi investori šo pesimismu pēdējā pusgada laikā ir ignorējuši, palīdzot akcijas cenai pieaugt par 132%. Tiesa gan, aizvien akcijas cena ir aptuveni 90% zemāka nekā 2008. gadā sasniegtajos līmeņos.

Tādējādi pirms 28. marta, kad BlackBerry sniegs ieskatu savos jauno telefonu pārdošanas apjomos, tikai 6 no 45 analītiķiem ieteikuši pirkt kompānijas akcijas. Kā liecina Bloomberg apkopotie dati, prognozes par BlackBerry ceturkšņa ienākumiem svārstās no 2,41 miljardiem ASV dolāru līdz 3,42 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtībās nonākušais viedtālruņu ražotājs Blackberry piekritis, ka to iegādājas konsorcijs, kuru vada Fairfax Financial. Darījuma summa - 4,7 miljardi ASV dolāru, ziņo BBC.

BlackBerry paziņojumā norādījis, ka Fairfax, tā lielākais akcionārs ar apmēram 10% akciju, piedāvājis 9 ASV dolārus par katru kompānijas akciju.

Taču vienlaikus Blackberry arī norāda, ka, kamēr sarunas ar Fairfax turpinās, tā izskatīšot arī citas iespējas.

Pirmdien BlackBerry paziņoja par 4500 darbavietu likvidēšanu, tādējādi cenšoties apturēt zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmola "Blackberry" viedtālruņu nākotne šobrīd nav skaidra, vēsta "CNN".

Elektronikas uzņēmums "TCL Communication", kas izgatavo "BlackBerry" viedtālruņus, paziņojis, ka partnerība ir beigusies un augustā tas pārtrauks "BlackBerry" zīmola mobilo ierīču pārdošanu.

"TCL" vairs nav tiesību "izstrādāt, ražot vai pārdot" jaunas "Blackberry" ierīces, teikts kompānijas paziņojumā. "TCL" turpinās atbalstīt esošās ierīces ar klientu un garantijas apkalpošanu līdz 2022. gadam.

Šobrīd nav informācijas, vai "BlackBerry" sadarbosies ar citu ražošanas uzņēmumu, lai turpinātu ierīču pārdošanu.

"TCL Communication" sadarbojās ar "BlackBerry" "KEY" sērijas viedtālruņu ražošanā, ieskaitot "BlackBerry KEYonne Motion", "KEY2" un "KEY2 LE".

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

BlackBerry paziņo par 965 miljonu dolāru otrā ceturkšņa zaudējumiem

Lelde Petrāne, 27.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BlackBerry paziņojis par otrā ceturksņa tīrajiem zaudējumiem 965 miljonu ASV dolāru apmērā, kam pamatā ir pārdošanas apjomu kritums, ziņo BBC.

Kompānija pagājušajā nedēļā brīdināja investorus, ka tā ziņos par zaudējumiem, kas varētu sasniegt pat miljardu dolāru, un to pamatoja ar jauno viedtālruņu vājajiem pārdošanas apjomiem.

Tā arī paziņoja par 4500 darbavietu likvidēšanu, tādējādi cenšoties iegrožot zaudējumus.

Šonedēļ BlackBerry piekrita, ka to par 4,7 miljardiem ASV dolāru iegādājas konsorcijs, kuru vada Fairfax Financial, tās lielākais akcionārs. Vienlaikus viedtālruņu ražotājs norādīja, ka turpinās izskatīt citas iespējas, kamēr sarunas ar Fairfax turpinās. BlackBerry finanšu problēmas aktualizējās šogad pēc jaunā Z10 modeļa viedtālruņa neveiksmes. Pēc kavēšanās janvārī tirgū laistais tālrunis nespēja ieinteresēt patērētājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tele2 AB grupa paziņojusi, ka būtiski paplašina sava informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju (IT&T) ārpakalpojumu centra Tele2 Shared Service Center darbību Latvijā. Turpmāk Tele2 Shared Service Center bez IT&T pakalpojumiem nodrošinās arī finanšu pārvaldību, kas līdz šim bija Tele2 AB grupas viena no darbības funkcijām Zviedrijā.

Tele2 Shared Service Center 460 darbinieki birojā Rīgā nodrošina IT&T pakalpojumus visiem Tele2 AB grupas uzņēmumiem deviņās valstīs – Austrijā, Horvātijā, Igaunijā, Kazahstānā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā.

«Mūsu mērķis ir Tele2 Shared Service Center izveidot par multifunkcionālu ārpakalpojumu centru, un finanšu pārvaldības funkcijas pievienošana ir būtisks solis šī mērķa sasniegšanā. Esmu pārliecināta, ka kopīgiem spēkiem ar Latvijas EY ekspertiem mēs izveidosim pasaules līmeņa finanšu ārpakalpojumu centru,» saka Tele2 AB grupas finanšu direktore Alisone Kirkbī (Allison Kirkby).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas viedtālruņu ražotāja BlackBerry pārstāvji tikušies ar Facebook vadību, lai pārrunātu iespējamu pārdošanas darījumu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal.

Nav zināms, kā beigušās šīs sarunas, jo abas kompānijas atteikušās sniegt komentārus. Tomēr ziņas par BlackBerry iespējamu iegādāšanos, var dot jaunu sparu runām, ka Facebook strādā pie sava viedtālruņa izgatavošanas. Aizvadītajos gados sociālais portāls daudz uzmanības un finanšu līdzekļu investējis, lai padarītu savu pakalpojumu pieejamu mobilo ierīču lietotājiem. Strauji kāpuši arī Facebook reklāmas ieņēmumi no mobilo ierīču jomas.

Vienlaikus Facebook kļuvis atkarīgs no tādiem ierīču ražotājiem kā Apple un Samsung, kas nodrošina lietotājiem mobilās platformas, sociālā portāla izmantošanai. Tādējādi BlackBerry iegāde varētu ļaut Facebook iztikt bez starpniekiem mobilā satura nogādāšanā līdz lietotājiem. Taču šāds darījums būtu pilns ar izaicinājumiem, jo sociālajam portālam nāktos atjaunot lietotāju uzticēšanos zīmolam, kura prestižs pēdējā laikā ticis iedragāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noturētos strauji mainīgās nozares priekšgalā, Tele2 grupa ieviesīs jaunu uzņēmuma darbības stratēģiju, piesaistot partnerus un izveidojot jaunas darbības jomas uzņēmuma IT un tīkla sistēmu infrastruktūrā.

Šo izmaiņu ietvaros vairākas Tele2 Shared Service Center (Tele2 SSC) funkcijas tiks nodotas partneriem, ļaujot Tele2 fokusēties uz lielāku automatizāciju un digitalizāciju uzņēmumā. Izmaiņas stāsies spēkā pēc pārejas perioda, 2018. gada 1. maijā.

Tele2 SSC vēl aizvien būs svarīga Tele2 grupasIT stratēģijas sastāvdaļa, taču tiks veiktas izmaiņas tā darbībā. Projektu kontrole un stratēģija paliks Tele2 pārvaldībā, taču vairāki ar IT saistīti pienākumi tiks nodoti Tele2 partneriem,lai izmantotu viņu darbības mērogu, pieredzi un ekspertīzi. 285 no esošajiem Tele2 SSC darbiniekiem tiks aicināti turpināt savu karjeru pie Tele2 izvēlētiem stratēģiskajiem partneriem. Būtiski akcentēt, ka šo pārmaiņu dēļ darbinieki netiks atlaisti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas līmenī servisa centru jomā Latvija vairāk konkurē ar Lietuvu; Tele2 Shared Service Center turpinās audzēt darbinieku skaitu

Lai gan publiskajā telpā ir salī- dzinoši maz informācijas par servisa centriem, tomēr šī joma Latvijā attīstās pietiekami strauji un, atverot darba sludinājumu portālus, ir redzams diezgan daudz vakanču. DB uzmanību pievērst šim segmentam aicināja jau iepriekš, piemēram, 02.06.2011. gada publikācijā, un kopš tā laika Latviju par savu mājvietu šajā jomā ir noskatījuši vairāki šāda veida servisa centri. Tai skaitā Statoil Fuel & Retail Biznesa centrs, kas izveidots ar mērķi atbalstīt uzņēmumu, sniedzot tam finanšu, personāla administrācijas un citus pakalpojumus visu astoņu valstu (Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Baltijas valstu, Polijas un Krievijas) birojiem, kur pārstāvēts uzņēmums. Priekšrocības servisa centru izveidei ir vairākas, galvenokārt tiek minēts darbinieku strādīgums, profesionalitāte, infrastruktūras pieejamība, izmaksas, kas salī- dzinājumā ar Skandināviju ir zemākas, kā arī ir saprotama mentalitāte un kultūra. Tiesa, reizēm tas izraisa diskusijas uzņēmumu mātes tirgū, ko intervijā DB (04.06.2015.) neslēpa Statoil Fuel & Retail (SF&R) Biznesa centra vadītājs Kristians Simensens Kjernsmo. «Ir bijuši strīdi, sevišķi ar Norvēģijas un Zviedrijas arodbiedrībām, jo paplašināšanās Rīgā faktiski nozīmē zaudētu darba vietu Skandināvijā,» teica K. S. Kjernsmo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2 no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Paziņojumā, kas publicēts arī uzņēmuma mājaslapā, uzskaitīti Tele2 sasniegumi, pieminēts lieliskais serviss, visplašākais pārklājums ātram mobilajam internetam Latvijas reģionos un tikai paziņojuma beigās aiz informācijas, ka no 1.jūlija tiek samazinātas viesabonēšanas cenas, pieminēts par jaunām cenām tarifu plāniem Nr.3, Nr.5 un Zelts.

Salīdzinot esošos tarifus ar plānotajiem, Nozare.lv aprēķini liecina, ka tarifu plāns Nr.3 sadārdzināsies par 16,9%, Nr.5 - par 12,37%, bet Zelts - par 5,45%. Operators vēstulē klientiem nav norādījis, ka tarifi tiks pacelti, bet samazinātiem burtiem vēstules beigās devis iespēju atkāpties no līguma bez sodanaudas līdz grozījumu spēkā stāšanās dienai, iesniedzot rakstisku iesniegumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas tehnoloģiju kompānija BlackBerry nākusi klajā ar jaunu viedtālruni, kas paredzēts attīstības valstu tirgiem. Viedtālrunis BlackBerry Q5 aprīkots ar QWERTY tatatatūru un 3,1 collu skārienjūtīgu ekrānu.

Jaunās ierīces prezentācijas laikā kompānijas izpilddirektors Torsteins Heins (Thorsten Heins) plašāku informāciju par viedtālruni gan neatklāja. Tāpat nav precīzi zināms, kāda būs tā cena. Paredzēts, ka viedtālrunis tirdzniecībā jūlijā nonāks atsevišķās Eiropas, Tuvo Austrumu, Āfrikas un Latīņamerikas valstīs. Ierīce būs pieejama vairākās krāsās.

Minētajos reģionos BlackBerry aizvadītajā ceturksnī nodrošinājis 46% no tirdzniecības apjoma. Šeit kompānija pieredzējusi arī izaugsmi – iepriekšējā ceturksnī tirdzniecības apjomi Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā bijuši 37% apmērā. Tikmēr Latīņamerikā BlackBerry tirdzniecības apjomi bijuši stabili – 14% apmērā, bet Āzijā samazinājušies no 21 līdz 18%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas viedtālruņu ražotājs BlackBerry izveidojis speciālu komisiju, kura izskatīs dažādus uzņēmējdarbības tālākas attīstības veidus, tostarp arī kompānijas pārdošanu.

Izplatītajā paziņojumā kompānija norāda, ka izveidotās komisijas uzdevumos ietilps arī iespējamu kopuzņēmumu un dažādu sadarbības veidu meklēšana ar citiem ražotājiem, lai tādējādi censtos palielināt BlackBerry 10 viedtālruņa pārdošanas apjomus.

Stratēģisko alternatīvu izpēte ir kārtējais apliecinājums tam, ka BlackBerry ir grūtības uzrunāt jaunus klientus, neraugoties pat uz nesen izstrādāto viedtālruņu Z10 un Q10 nonākšanu tirdzniecībā. Pēdējos gados BlackBerry, kas kādreiz bija ietekmīgs nozares spēlētājs, ir piekāpies tādu kompāniju kā Apple un Google priekšā.

Janvārī kompānija laida klajā ilgi gaidīto papildinājumu BlackBerry viedtālruņu sērijā un jaunu operētājsistēmu. Kompānija cer, ka BlackBerry 10 iezīmēs pagrieziena punktu un ļaus atgūt zaudētās pozīcijas viedtālruņu tirgū. Jaunos viedtālruņus bija paredzēts prezentēt jau pirms gada, tomēr termiņš saistībā ar operētājsistēmas uzlabošanu tika divas reizes pagarināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Kazene atdzimst vēsturiskajā izskatā

Jānis Vēvers, 15.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BlackBerry KEYOne piedāvā lietotājiem sen aizmirstu lietu – no reāli sataustāmām pogām veidotu pilnu qwerty klaviatūru

Pārcietis kritienu no viedtelefonu tirgus pašām virsotnēm, balansējis uz bankrota robežas, līdz beidzot nonācis Ķīnas kompānijas TCL īpašumā, BlackBerry zīmols apņēmīgi stutējas kājās. Patērētāju intereses atgūšanai sagatavotais KEYOne ļoti atgādina zīmola populārākos modeļus no desmitgades sākuma – pilna fizisku taustiņu qwerty klaviatūra zem ekrāna, ierastais aizmugurējā vāka dizains un tikai «kazenei» raksturīgās lietotnes un servisi. Vienīgi tagad atmesta pašu operētājsistēma, un ierīce darbojas ar Android.

Dizains

Lai arī BlackBerry ziedu laiks globālajā viedtelefonu tirgū nebija ilgs, savu nospiedumu tas noteikti atstāja. Izdzirdot šo nosaukumu, daudziem lietotājiem pirmās asociācijas ir ar sataustāmo klaviatūru. Lai arī šodien valda tendence izstiept ekrānu pa visu pieejamo virsmu un atbrīvoties no pogām, BlackBerry palikuši uzticīgi sev. KEYOne no jebkura cita telefona veikala plauktā var atšķirt pēc četrām pogu rindām zem ekrāna. Tās aizņem aptuveni piekto daļu no pieejamā laukuma. Un, lai arī tālrunis nav mazs, virs pogām vietas pietiek tikai 4,5 collu ekrānam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas kompānija Research in Motion (RIM) ir nākusi klajā ar jaunu BlackBerry Bold 9900/9930 un diviem Torch modeļiem - BlackBerry Torch 9810 un 9850/9860.

Viedtālrunis BlackBerry Bold 9900/9930 ir kompānijas līdz šim plānākais telefons, tomēr tam arī ir visai nopietni parametri – tālrunis aprīkots ar 1,2 Ghz procesoru, 8 GB iebūvēto atmiņu, 720p HD video ieraksta funkciju, kā arī tas atbalsta NFC un 4G tīklus. Viedtālrunis aprīkots ar klasisko BlackBerry klaviatūru un pieskārienjūtīgu LCD ekrānu.

Savukārt abiem Torch modeļiem būs liels pieskārienjūtīgs ekrāns, līdzīgs tam, kādi ir Apple iPhone viedtālruņiem.

BlackBerry Torch 9810 ir izbīdāma klaviatūra, 1,2 Ghz procesors, 640x480 pikseļu skārienjūtīgs ekrāns, 786 MB operatīvā atmiņa un 5 megapiskeļu kamera, kura spēj ierakstīt 720p HD video. Šis telefons būs ekskluzīvi pieejams tikai ASV telekomunikāciju operatora AT&T klientiem. Paredzēts, ka BlackBerry Torch 9810 pārdošanā parādīsies jau šī gada augustā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bite Latvija radušās aizdomas, ka Tele2 veic balss zvanu ierobežošanu no sava konkurenta Bite Latvija tīkla, atklāja Bite Latvija ģenerāldirektors Freds Renčaks.

Pēdējās dienās uzņēmuma darbiniekiem bijušas problēmas sazvanīt mobilā operatora Tele2 numurus, portālam apstiprināja arī valdes locekle Kristīne Britāne. Kā izrādās, Tele2 klienti, saņemot šos zvanus, sākumā dzird automātisku balss ziņojumu, ka, iespējams, viņiem zvana kāds reklāmas aģents un jāveic papildu darbība atbildēšanai.

Savukārt Tele2 atgādina, ka līdzīgu brīdinājumu ieviešanu Lietuvā savulaik esot uzsākusi Bite Lietuva, bet pēc varasiestāžu atzinuma par tādas rīcības pretlikumību esot bijusi spiesta no tā atteikties.

Latvijā notiekošo Tele2 skaidro ar centieniem pasargāt savus klientus no Bite Latvija agresīvā telemārketinga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 prezidents: ir sinerģijas iespējas starp LMT un Lattelecom

Sanita Igaune, 03.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globāli sinerģijas iespējas telekomunikāciju jomā ir ticamas un redzamas, tā DB norāda Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmuma Tele2 AB Grupas prezidents un vadītājs Mats Granrīds.

Tīkla attīstība

Šobrīd Tele2 turpina infrastruktūras izvēršanu pārstāvētajās valstīs, piemēram, Kazahstānā, kompānijai ir plāni savu pakalpojumu portfolio un korporatīvo klientu segmentā. Baltijā kopumā Tele2 ir stabilas pozīcijas un M. Granrīds ir apmierināts ar operatora rezultātiem, neslēpjot, ka konkurence ir liela. Lai arī Latvija ir samērā maza valsts, Tele2 ir svarīgas kompānijas pozīcijas šajā tirgū. Arī ekonomiskā situācija Latvijā ir uzlabojusies, tomēr izaugsme nav strauja. Iepriekš daudz tika domāts par izmaksu samazināšanu, tomēr šobrīd būtu jādomā par izaugsmi, kur talkā var nākt inovācijas. Prakse rāda, ka valstīs, kur ir attīstīts telekomunikāciju tirgus, ir pozitīva korelācija arī iekšzemes kopprodukta (IKP) rādītājos, klāstīja M. Granrīds. Globālas tendences liecina, ka mobilo sakaru jomā akcents no balss un īsziņām tiek pārlikts uz datu pārraidi. Tas aizvien vairāk ir redzams arī mobilo sakaru operatoru tarifu plānos. Šāda tendence tiks turpināta arī nākotnē, norādīja M. Granrīds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

RIM aizkavē jaunā Blackberry 10 tirdzniecību un «cērt» 5000 darbavietu

Gunta Kursiša, 29.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tālruņa Blackberry ražotājs Research in Motion (RIM) pavēstījis, ka viedtālruņa jaunās operētājsistēmas Blackberry 10 klajā laišana tiks aizkavēta, turklāt kompānija «apcirps» darba vietu skatu par pieciem tūkstošiem, vēsta BBC.

Ziņas par darba vietu samazināšanu seko pēc tam, kad RIM paziņoja par 518 miljonu ASV dolāru zaudējumiem triju mēnešu laikā no šā gada marta līdz jūnijam, salīdzinot ar 695 miljoniem ASV dolāru, ko kompānija nopelnīja šajā pašā laika posmā pērn. RIM ieņēmumi šā gada pirmajā ceturksnī samazinājušies par 43% līdz 2,8 miljardiem ASV dolāru, otro ceturksni pēc kārtas krasi samazinoties viedtālruņu Blackberry pārdošanas apjomiem

Analītiķi norādījuši, ka tālruņu ražotāja finanšu rezultāti ir sliktāki nekā tika paredzēts iepriekš, tāpat arī Balckberry 10 aizkavēšanās pievienojusies RIM slikto ziņu sarakstam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

BlackBerry ražotājs palīdzēs policijai izmeklēt Londonas grautiņus

Jānis Rancāns, 09.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas kompānija Research in Motion (RIM) apsolījusi Lielbritānijas policijai, ka sniegs visu nepieciešamo palīdzību Londonas grautiņu izmeklēšanā, pēc tam, kad atklājās, ka kompānijas ražotie viedtālruņi BlackBerry ir spēlējuši nozīmīgu lomu nekārtību organizēšanā.

Grautiņu organizētāji esot izmantojuši BlackBerry Messenger pakalpojumu, kas ļāvis tiem ātri un efektīvi koordinēt savu darbību un izplatīt informāciju. Lai nodrošinātu komunikāciju, BlackBerry lietotājiem jāapmainās ar savu telefonu PIN kodiem, kas nozīmē, ka saziņa ir privāta un publiski nepieejama. Sarunas var notikt starp vairākiem cilvēkiem un tās ir šifrētas un grūti izsekojamas.

Bojā gājušais Marks Dugans, kura nogalināšana kalpoja par cēloni grautiņiem, esot izmantojis BlackBerry Messenger, lai nosūtītu pimsnāves ziņu savai draudzenei, kurā bija teikts - «policija man seko», raksta The Telegraph. Drīz vien ziņas par M. Dugana nāvi plaši izplatījās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vispasaules avārija, kas šonedēļ piemeklējusi Blackberry, var dod «letālu triecienu» kanādiešu kompānijai Research In Motion, kas ražo šos viedtālruņus, uzskata CNN aptaujātie eksperti.

Lai arī tehnoloģiju kompānijas bieži vien piedzīvo dažādas avārijas, kas to perspektīvas maz ietekmē, RIM pašlaik varētu būt nokļuvis daudz savādākā situācijā.

Investori jau ilgāku laiku vēlas mainīt RIM vadību, sadalīt kompāniju vai arī to pārdot. Pēc globālajām nepatikšanām ar Blackberry viņu vēlme var gūt lielāku atbalstu.

Investoru kompānija Jaguar Financial Corporation, kas pārstāv divpadsmit no RIM divdesmit lielākajiem akciju turētājiem jau ir aicinājusi atkāpties Blackberry vadību.

«Vadība nav spējusi attīstīt RIM konkurētspēju, kas izskaidro to, kāpēc samazinās kompānijas tirgus daļa un vērtība. RIM kļuvusi par reakcionāru kompāniju, kas cenšas konkurēt inovatīvā nozarē,» norāda investori. RIM akciju vērtība kopš šī gada sākuma samazinājusies par 60%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas mobilo telefonu ražotājs BlackBerry prezentējis savu jaunāko viedtelefonu Z3. Tas ir pirmais BlackBerry produkts, kas ražots Taivānā bāzētā starptautiskā kompānijā Foxconn.

Viedtālrunis BlackBerry Z3 paredzēts galvenokārt Indonēzijas tirgum. Jaunajai ierīcei ir piecu collu ekrāns, tāpat tajā iestrādātas Indonēzijā pieprasītas lietojumprogrammas. Telefons darbosies, izmantojot BlackBerry 10.2.1. operētājsistēmu.«Z3 ir viss, kas atrodams BlackBerry 10 viedtālrunī, tikai tas ir pielāgot speciāli Indonēzijai,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

Tiek plānots, ka Z3 viedtelefoni būs pieejami Indonēzijā, sākot no šā gada aprīļa.

«Šis ir tikai sākums ilgai un auglīgai sadarbībai starp BlackBerry un Foxconn,» paziņojumā norādījis Foxconn dibinātājs un vadītājs Terijs Gou (Terry Gou).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lai glābtu kompāniju, BlackBerry ražotāja bosi samazina algas līdz vienam dolāram

Jānis Rancāns, 19.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas kompānijas Research In Motion (RIM), kas pazīstama ar viedtālruņiem BlackBerry un PlayBook planšetdatoriem, vadītāji samazinājuši algas līdz vienam ASV dolāram.

RIM līdzvadītājs Džims Balzilijs un kompānijas vadītājs Maiks Lazaridiss sākot ar nākamo gadu saņems gada atalgojumu viena ASV dolāra apmērā. Savu apņemšanos RIM pārstāvji skaidro ar vēlmi uzlabot kompānijas darbību.

Minētie kompānijas vadītāji arī apliecināja savu apņēmību atrisināt kompānijas problēmas un pārtraukt RIM vērtības samazināšanos. Kopš gada sākuma RIM akciju vērtība ir samazinājusies par 75%, vēsta Financial Times. Kanādas viedtālruņu ražotāja vadītāji arī lūguši investoru «pacietību un sapratni».

Šā gada ceturtajā ceturksnī kompānija plāno pārdot tikai 11 līdz 12 miljonus BlackBerry viedtālruņu, kas ir daudz zemāk nekā iepriekš tika paredzējuši analītiķi. Savukārt kompānijas ieņēmumi gada trešajā ceturksnī sasniedza 265 miljonus ASV dolāru, kas ir ievērojams samazinājums no 911 miljoniem attiecīgajā laika posmā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ «Tele2» veic pirmos mobilā sakaru tīkla un interneta ātruma testus, izmantojot operatora tīklā jau uzstādīto 5 G Ready Nokia Air Scale aparatūru un decembrī izlaisto oficiālo «Nokia» programmatūru, informē «Tele2».

«Tagad «Tele2» infrastruktūrā ir viss praktiski nepieciešamais, lai uzsāktu 5G mobilo sakaru tehnoloģiju darbu. Mūsu rīcībā ir sākotnēji nepieciešamā radiofrekvenču spektra josla. Oktobrī sākām aprīkot bāzes stacijas ar 5G Ready aparatūru un tagad ieguvām arī pēdējo svarīgo komponenti – īpašo «Nokia» programmatūru, kas palīdzēs 5G Ready aparatūrai parādīt uz ko tā spējīga. Jau pirmie testi uzrāda iepriekš neredzētus ātrumus, taču mēs turpināsim slīpēt tehnoloģijas, lai sasniegtu 1 gigabitu sekundē (Gbps),» stāsta «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

«Tele2» izdodas ar tirgū pieejamajām iekārtām uzrādījis tīklā vēl nebijušu ātrumu – 575 megabitus sekundē (Mbps).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Tele2 AB” grupa ir izraudzījusies “Nokia” kā piegādātāju, kas uzstādīs uzņēmumam 5G radio piekļuves tīklu (RAN) Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

“Tele2” kopīgi ar “Nokia” Baltijas valstīs veidos nākamās paaudzes savienojumu infrastruktūru, kas privātpersonām un uzņēmumiem palielinās mobilā interneta ātrumu un uzlabos pārklājumu, kā arī samazinās latentumu jeb aizturi iekārtām un nodrošinās lielāku uzticamību.

“Tele2” par sadarbību ar “Nokia” 5G pamata tīkla veidošanā informēja jau 2021. gada janvārī. Tagad “Tele2” paplašina savas partnerattiecības ar “Nokia”, noslēdzot vienošanos arī par 5G RAN uzstādīšanu Baltijā, vienlaikus arī uzsākot “Tele2” 5G tīkla izvēršanu katrā valstī līdzko tajās tiks iegūts nepieciešamais frekvenču spektrs.

“Mums ir spēcīgs un uzticams partneris, lai īstenotu 5G tīkla ieviešanu Baltijā un kopīgiem spēkiem nodrošinātu nozīmīgu mobilā interneta attīstību katrā valstī. “Nokia” piedāvā pirmšķirīgus risinājumus un modernu aprīkojumu apvienojumā ar lielisku servisu. “Nokia” mums ir bijis lielisks partneris, ieviešot iepriekšējās mobilo tehnoloģiju paaudzes, un mēs ar prieku gaidām šīs partnerības turpinājumu nākotnē,” saka “Tele2” izpilddirektors Baltijā Petrs Masjulis (Petras Masiulis).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz gada beigām mobilo sakaru operators Tele2 plāno atjaunot 6 klientu apkalpošanas centrus visā Latvijā, investējot tajos vairāk nekā 300 tūkstošus eiro.

Pirmais klientu centrs pēc rekonstrukcijas Jelgavā, tirdzniecības centrā VIVO centrs ir atvērts un tajā ir ieguldīti 40 tūkstoši eiro.

«Līdz šā gada beigām plānojam vēl rekonstruēt mūsu centrus Jēkabpilī, Valmierā, Talsos, Ventspilī un Rīgā, tādējādi atjaunoti būs jau vairāk nekā puse no mūsu klientu apkalpošanas centriem. Arī nākamgad turpināsim modernizācijas darbus, jo katru mēnesi mūsu centrus apmeklē aptuveni 350 000 klientu un mums ir svarīgi, lai viņi pie mums justos ērti un gaidīti,» saka Dace Škrabe, Tele2 mazumtirdzniecības direktore.

Tele2 ir mobilo sakaru uzņēmums Latvijā un uzņēmuma klienti ir gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju. Tele2 nodrošina Latvijā 4G tīkla pārklājumu, kas ir pieejams 99% iedzīvotāju. Kopš Tele2 dibināšanas kapitālieguldījumi sakaru tīkla infrastruktūrā un klientu servisā pārsnieguši 260 miljonus eiro. Tele2 ir daļa no Tele2 AB grupas, kas ir viens no augušajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā. Tele2 AB grupai ir 17 miljoni klientu astoņās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru