Finanses

Teodors Tverijons vairs nevēlas vadīt Latvijas komercbanku asociāciju

Ieva Mārtiņa, 16.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas komercbanku asociācijas pirmais un līdz šim vienīgais prezidents Teodors Tverijons ceturto reizi nekandidēs uz asociācijas vadītāja amatu.

«Tik ilgi nostrādāts, un man, goda vārds, ienāca prātā, ka laiks aiziet otrajās rindās, padzīvot mierīgāk,» vaļsirdīgi atzina T. Tverijons (attēlā), kurš 1992. gadā izveidoto asociāciju vada 18 gadus.

Kā interesantu faktu T. Tverijons atklāja asociācijas dibināšanas iemeslu – 1992. gada valsts budžeta apstiprināšanas laikā viena deputāta ierosinājums, ko toreiz Augstākā padome arī apstiprināja – palielināt līdz 35% bankām paaugstinātu peļņas nodokli. Tāpēc toreiz tika nolemts veidot profesionālu nozares asociāciju, kas varētu aizstāvēt nozares intereses.

Jāatgādina, ka arī šobrīd valdība budžeta konsolidācijas ietvaros lemj par tā saucamās finanšu stabilitātes nodevas, kas pēc rakstura vairāk līdzīga banku nodoklim, dubultošanu.

T. Tverijons pagaidām neplāno pāriet privātā biznesā, braukt uz ārzemēm, neiet vēl pensijā, bet «kaut kur pie asociācijas vēl palikušu».

Latvijas komercbanku asociācijā šobrīd ir 24 dalībnieki – Latvijā strādājošās bankas un ārvalstu banku filiāles.

Komentāri

Pievienot komentāru