Pakalpojumi

Teritorijas labiekārtošanas uzņēmuma Gartens peļņa pērn kritusies divkārši

Gunta Kursiša, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teritorijas labiekārtošanas kompānijas SIA Gartens, kuras vārds pagājušajā gadā izskanēja Zolitūdes traģēdijas kontekstā, pērn nopelnījis 30,2 tūkstošus eiro, kas ir teju divreiz mazāk nekā 2012. gadā, liecina Lursoft dati.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums saglabājies iepriekšējā gada līmenī un veidoja 1,1 miljonu eiro.

Pēdējo piecu gadu periodā apgrozījuma apjoma ziņā uzņēmumam veiksmīgākie ir pēdējie divi gadi, savukārt lielākā peļņa gūta 2012. gadā, kad tā veidoja 58,8 tūkst. eiro.

Uzņēmuma vadība norāda, ka šogad iecerēts palielināt uzņēmuma apgrozījumu un strādāt pie objektu rentabilitātes palielināšanas.

SIA Gartens savu darbību uzsācis 2001. gada oktobrī. Tā īpašnieki ir Varis Sprancmanis un Jānis Dālders.

Db.lv jau vēstīja, ka SIA Gartens atbilstoši projektam veica apzaļumošanas darbus uz lielveikala Maxima jumta Zolitūdē. Pērn 21. novembrī jumts iegruva, prasot 54 cilvēku dzīvības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Turpina baudīt termiņuzturēšanās atļauju augļus

Lāsma Vaivare, 30.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apzaļumotāji par dzīvi nesūkstās – košas dobes, koptus zālienus un dzīvžogus vajag gan pie privātmājām un daudzdzīvokļu mājām, gan pilsētu parkos , ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Visu nosaka maciņa biezums,» norāda SIA Gartens valdes priekšsēdētājs Varis Sprancmanis. Starp uzņēmuma lielākajiem sabiedriskajiem objektiem pērn bija Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas jeb Gaismas pils teritorijas labiekārtošana, Nacionālā botāniskā dārza jaunās oranžērijas un teritorijas labiekārtošana, Salaspils, Siguldas, Jelgavas ielu un skvēru apzaļumošana. Ne mazāk būtiski bijuši arī privātie pasūtījumi.

«Krīzes laikā visi centās visu darīt paši, arī tagad tehnikas nomai ir liela nozīme,» viņš turpina. Atšķirība vien tajā, ka tagad paši saviem spēkiem dara tie, kuriem dārzu ierīkošana ir sirdslieta, savukārt tie, kuriem līdzekļi atļauj, izvēlas profesionāļu pakalpojumus. Savukārt valsts un pašvaldības pasūtījumos joprojām dominē zemākā cena.

Komentāri

Pievienot komentāru