Citas ziņas

Tiesā tiek prasīta Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūta maksātnespēja

Lelde Petrāne, 08.12.2016

Jaunākais izdevums

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegts SIA Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts maksātnespējas pieteikums, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās Tretjaka Nataļja.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 7. decembrī.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts (IBTI) dibināta 2001. gadā. Institūta darbības pamatvirzieni ir uzturzinātne, inovatīvu veselīga uztura produktu, kā arī nutrikosmētikas izstrāde un ražošana, liecina informācija uzņēmuma interneta vietnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai pietrūkst tālredzības, lai izciliem zinātniskiem izgudrojumiem piešķirtu naudu, tos pārpērk citas valstis un bauda preparātu panākumus

Tā intervijā DB norāda Latvijas Zinātņu akadēmijas (ZA) vadītājs Ojārs Spārītis.

Fragments no intervijas:

Zinātnes sadarbība ar uzņēmējdarbību. Cik tā ir aktīva patlaban?

Jūsu avīzē jau ir pauduši viedokli dažādi nozares pārstāvji, tieši ieskicējot šo spēcīgo sadarbību. Piemēram, Kurekss lepojas ar to, ka viņi ir īstenojuši jaunu zinātniski izstrādātu tehnoloģiju ieviešanu zāģmateriālu šķirošanā, to precīzākā apstrādē. Zinātnes un biznesa tuvināšanā ir svarīgs biznesa starpposms, kurš strādā ar minimāli birokrātiskiem līdzekļiem, bet spēj piesaistīt naudu, lai kādu projektu novestu līdz galam vai lai radītu kādu starpfinansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru