Būvniecība un īpašums

Tikai laikrakstā Dienas Bizness: Dažas adreses uzņēmējus pievelk kā magnēts

Māris Ķirsons, 23.03.2016

Jaunākais izdevums

Latvijā ir 40 adreses, kurās deklarējušies vismaz 110 uzņēmumu, tomēr tas ir 4,5 reizes mazāk nekā rekordistei, kurā mājo teju 600 kompāniju; juridisko adresi var iznomāt par 100 – 150 eiro gadā

To rāda SIA Lursoft pētījums un eksperiments. «Latvijā nevienā normatīvā nav noteikti ierobežojumi tam, cik uzņēmumiem vienā adresē drīkst būt juridiskā adrese. Biroju centru un arī biznesa inkubatoru adrese ir pat vairākiem desmitiem uzņēmumu juridiskā adrese, taču pētījumā konstatētajās vairākās adresēs tikai ar lielu fantāziju var pieņemt, ka tajās patiešām būtu sastopami nevis tikai daži vai daži desmiti, bet pat simtiem uzņēmumu,» skaidro SIA Lursoft pētniece Indra Urtāne.

Viņa kategoriski noraida pieņēmumu par to, ka visi – daudzi simti uzņēmumu – būtu «kreisie». «Tas, ka kādā adresē ir daudz reģistrētu kompāniju, vēl nenozīmē, ka tās visas ir nestrādājošas un fiktīvas. Piemēram, Rīgā, Šampētera ielā 139A, kurā reģistrēti 198 uzņēmumi, vairums no tiem ir saistīti ar Baltic Taxi zīmolu,» tā uz jautājumu, vai daudzi simti uzņēmumu vienā adresē nav uzskatāmi par riskantu parādību, atbild I. Urtāne.

Plašāk lasiet rakstā Dažas adreses uzņēmējus pievelk kā magnēts trešdienas, 23.marta laikrakstā Dienas Bizness (6.,7.lpp)!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrējot adresi, uzņēmumiem vairs nevajadzēs nekustamā īpašuma saimnieka piekrišanu, pietiks ar valdes locekļa apliecinājumu, taču par uzņēmuma nesasniedzamību adresē valdes loceklim draudēs kriminālatbildība, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

To paredz Tieslietu ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums par komersantu juridisko adrešu regulējumu. Par šajā ziņojumā ietvertajiem risinājumiem un to likteni būs jālemj valdībai, kurai tiek piedāvāts noteikt termiņu - līdz nākamā gada februārim sagatavot attiecīgus grozījumus normatīvajos aktos. DB aptaujātajiem komerctiesību ekspertiem un uzņēmējiem nav iebildumu pret ziņojumā minēto, taču svarīgākais būšot sagatavotie normatīvo aktu grozījumu projekti.

Informatīvajā ziņojumā tiek piedāvāta revolūcija attiecībā uz uzņēmumu adresēm, proti, tiek piedāvāts atteikties no tā dēvētās juridiskās adreses, kurā jāatrodas konkrētā uzņēmuma vadībai, tā vietā pārejot uz tā dēvēto sasniedzamības adresi. Bijušais Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs, Saeimas deputāts Ringolds Balodis norāda, ka būtībā tiek piedāvāts legalizēt esošo situāciju, kad ļoti daudziem uzņēmumiem to juridiskā adrese nesakrīt ar faktisko, turklāt, viņaprāt, valsts rīcībā arī neesot instrumentu, kā šo problēmu vispār atrisināt. Eiropā tiek lietoti divi jēdzieni – juridiskā adrese un galvenā biroja adrese –, kuri var atšķirties. Arī Latvijā ir piemēri, kur uzņēmuma juridiskā adrese būtībā ir tikai korespondences saņemšanas adrese, savukārt uzņēmuma lēmuma pieņēmēji atrodas citviet – vada uzņēmumu, piemēram, no ārzemēm. Lai arī Latvijā ar Komerclikumu un Civillikumu juridiskā adrese ir piesaistīta pie tās, no kuras uzņēmums tiek vadīts – kur atrodas valde, tomēr, kā atzīst Tieslietu ministrija, praksē šī prasība pilnībā netiekot iedzīvināta. Tādējādi uzņēmuma juridiskā adrese – sēdeklis – vēl nenozīmējot, ka tajā kādam ir visu laiku jāatrodas, turklāt tehnoloģiju attīstība ļauj uzņēmuma vadību un arī lēmumu pieņemšanu nodrošināt attālināti. Tāpat jārēķinās, ka papīra dokumentu kļūst arvien mazāk un to vietā tiek izmantoti elektroniskie, tādējādi tie ir arī pieejami attālināti gan kontrolējošām iestādēm, gan arī citiem. Arī ES paliek arvien mazāk valstu, kurās ir saglabājusies juridiskās adreses kā patiesās uzņēmuma vadības atrašanās vietas sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vairāk nekā 1000 uzņēmumi pandēmijas laikā mainījuši savu adresi

Māris Ķirsons, 27.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo pandēmijas ierobežojumu laika divos mēnešos juridiskās adreses mainījuši 1033 uzņēmumi, visbiežāk adreses maiņa saistīta ar Rīgu.

To liecina SIA "Lursoft" pētījuma dati.

Katrā atsevišķā gadījumā sava loma ir specifiskiem aspektiem, taču ir arī vietējās varas aktivitāšu faktors. Vairāki aptaujātie uzskata, ka juridisko adrešu maiņas saknes meklējamas tādās jomās kā tiesību aizsardzība, datu atbilstība realitātei un arī izmaksas. Vienlaikus tiek norādīts, ka tikai atsevišķos gadījumos juridiskās adreses maiņa varētu būt saistīta ar vietējās varas aktivitātēm.

Var būt daudz iemeslu

«Uzņēmumu juridisko adrešu migrācijai bez biznesa interesēm noteikti ir arī citi ietekmējošie faktori, piemēram, juridiskie, it īpaši, ja nepieciešams kārtot kādus jautājumus saistībā ar tiesvedību, tāpat par neatrašanos (nesasniedzamību) juridiskajā adresē var saņemt bargu sodu, administratīvie – atļauju saņemšana no vietējās varas, kā arī nodokļi, — nekustamā īpašuma nodokļa apmērs un, protams, darbaspēka pieejamība un izmaksas,» veselu iespējamo iemeslu buķeti min bijušais Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības sadarbības padomes priekšsēdētājs Andris Lasmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu juridisko adrešu migrācijai nav viena iemesla, bet gan to kokteilis.

Katrā atsevišķā gadījumā sava loma ir specifiskiem aspektiem, taču aptaujātie to nesaista ar vietējās varas aktivitātēm.

Tādu ainu rāda dažādās jomās strādājošie aptaujātie. Pēc SIA Lursoft pētījuma datiem, ik gadu juridisko adresi maina 8–10 tūkst. uzņēmumu, kas ir diezgan mazs skaits pret kopējo pašlaik nelikvidēto uzņēmumu skaitu, kas pašlaik ir nepilni 198 tūkstoši. DB aptaujātie uzskata, ka juridisko adrešu maiņas saknes meklējams tādās jomās kā tiesību aizsardzība, datu atbilstība realitātei un arī izmaksas. Vienlaikus tiek norādīts, ka tikai atsevišķos gadījumos juridiskās adreses maiņa varētu būt saistīta ar vietējās varas aktivitātēm, piesaistot konkrētu uzņēmumu – investoru savai teritorijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad apritēs 14 gadi, kopš SIA "Berga foto pakalpojumi" sniedz foto pakalpojumus mācību iestāžu audzēkņiem, un 16 gadi, kopš tirgū ir pazīstama "Berga foto" preču zīme.

"Berga foto" izveidotājs, fotogrāfs Gundars Bergs biznesa portālam db.lv stāsta: "Ideja radās ilgstoši darbojoties šajā sfērā kā darbiniekam citu uzņēmumu paspārnē. Biznesā tā ir ierasta prakse, kad ar laiku izkristalizējas savs skatījums uz to, kādu gribētu redzēt šo pakalpojumu. Arī es nebiju izņēmums un, pēc pavadītiem 10 gadiem šajā nozarē, ar domubiedriem nolēmām uzsākt lietu ar citādāku, svaigāku skatījumu.

Tobrīd mērķis bija iekarot savu vietu un noturēties. Par prioritāti tika izvirzīta uzņēmuma attīstība, ieguldījumi tehnoloģijās, kā arī jaunu produktu radīšana."

Laika gaitā no neliela uzņēmuma "Berga foto" kļuvis par vienu no lielākajiem foto pakalpojuma sniedzējiem Latvijā, nodarbinot vairāk nekā 30 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oficiālā elektroniskā adrese jeb e-adrese no 2023. gada 1. janvāra būs obligāta visām juridiskajām personām –uzņēmumiem, biedrībām, nodibinājumiem, arodbiedrībām un citiem reģistros reģistrētiem tiesību subjektiem Latvijā.

E-adrese ir drošas saziņas pakalpojums – uzņēmuma digitālā pastkastīte, kuru juridiskas personas var izveidot divos veidos – portālā Latvija.lv vai integrējot risinājumu sava uzņēmuma dokumentu vadības sistēmā, atgādina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) programmas “Dari digitāli “ ietvaros un aicina neatlikt e-adreses izveidi uz pēdējo brīdi.

“Uzņēmēju vidū e-risinājumu izmantošanas apjoms un intensitāte aug, taču bieži vien galvenie šķēršļi to plašākai izmantošanai mēdz būt vajadzības un e-risinājumu izmantošanas ieradumu trūkums. Prieks, ka uzņēmēji arvien biežāk izrāda interesi jaunās pieejas - “digitāli vispirms” iedzīvināšanai, kas ir mūsdienīga saziņa ar valsts un pašvaldību iestādēm, veido mūsdienīgu, ilgtspējīgu darba vidi un, kas paceļ Latviju jaunā digitālās attīstības līmenī. Piemēram, kopš e-adreses izveides elektroniski nosūtīti jau 3 377 340 ziņojumi, kas pielīdzināmi vairāk nekā 16,9 tonnām ietaupīta papīra,” norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielākais reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā – SIA RB Real Estate

Dienas Bizness, 12.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un Komercreģistrā ierakstīts 251 jauns subjekts, kas ir par 10 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 24 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 235 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 21 biedrība.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 576 subjekti, kas ir par 39 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA RB Real Estate ar 33,8 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Andromedas gatve 7 – 81. Vienīgā uzņēmuma valdes locekle ir Beate Šņuka.

Otrs lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA Z Capital ar 10 tūkstošiem eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 16 – 12, bet vienīgais valdes loceklis – Andrejs Zadornovs.

Trešais lielākais aizvadītajā nedēļā reģistrētais uzņēmums bija SIA Kravauto ar 9000 eiro pamatkapitālu.Kompānijas juridiskā adrese ir Ķekavas novads, Baloži, Skolas iela 5 – 30. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Sergejs Vasiļjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lielākais aizvadītajā nedēļā reģistrētais uzņēmums – SIA Rūdolfa mantojums

Žanete Hāka, 02.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēti 125 jauni subjekti, kas ir par 67 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 21 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 112 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 6 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 353 subjekti, kas ir par 2 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA Rūdolfa mantojums ar 3,5 miljonu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Lāčplēša iela 75B. Kompānijas valdes locekļi ir Jānis Lielcepure un Māra Gaveika-Lielcepure. Kā portālam db.lv skaidroja J. Lielcepure, Rūdolfa mantojums ir kompānija, kas nodarbosies ar privātu ieguldījumu pārvaldi.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Vides resursu centrs ar 300 tūkstošiem eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Vietalvas iela 5. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Jānis Leimanis, bet valdes loceklis – Guntars Levics.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pagājušajā nedēļā lielākie reģistrētie uzņēmumi – AS NordBrik, AS MLJH Capital, AS Cantus grupa un AS Creative media partner

Žanete Hāka, 21.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un Komercreģistrā reģistrēts 251 jauns subjekts, kas ir par 51 subjektu vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 32 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 224 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 27 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 396 subjekti, kas ir par 54 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā reģistrēti četri uzņēmumi ar 35 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Viens no tiem ir AS NordBrik. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Lielirbes iela 17A – 14. Uzņēmuma darbības veids ir būvniecībai paredzēto betona izstrādājumu ražošana, kā arīcitu betona, ģipša un cementa izstrādājumu ražošana. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Gatis Liniņš, bet valdes locekle – Inga Vilde. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Edgars Dupats, padomes priekšsēdētāja vietnieks – Andris Garda, bet padomes locekle – Māra Pazuša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – SIA Kempings Sniedzes

Žanete Hāka, 13.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un Komercreģistrā reģistrēti 237 jauni subjekti, kas ir par 42 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti.

No kopējā skaita visvairāk jeb 212 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 19 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 240 subjekti, kas ir par 61 subjektu vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA Kempings Sniedzes ar 142 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Sniedzes, Tomes pagasts, Ķeguma novads. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Eižens Kanskis.

Otrajā vietā pēc pamatkapitāla ir SIA A69 – tas ir 135 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Artilērijas iela 69, Rīga. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Ieva Purniņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums - SIA Deuteros

Žanete Hāka, 09.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 248 jauni subjekti, kas ir par vienu subjektu mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 20 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 231 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 11 individuālie komersanti un 20 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 190 subjekti, kas ir par 45 mazāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums, skatoties pēc pamatkapitāla, bija SIA Deuteros – 468,9 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Olaine, Rūpnīcu iela 4. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Daumants Vītols.

Otrs lielākais uzņēmums bijusi SIA Raihert Racing Academy ar 195,4 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Brīvības iela 165 – 3. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Leons Osipovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA Nemco

Žanete Hāka, 22.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 275 jauni subjekti, kas ir par 36 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, informē UR.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 30 subjekti.

No kopējā skaita visvairāk jeb 247 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 21 individuālais komersants un 5 zemnieku saimniecības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 292 subjekti, kas ir par 64 vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA Nemco. Tā pamatkapitāls bija 20 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Pērnavas iela 44 – 13. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Muntis Vilciņš.

Tāpat aizvadītajā nedēļā reģistrēti divi uzņēmumi ar 10 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Viens no tiem bija SIA Sefinance Corporate. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Rūpniecības iela 14 – 19, bet vienīgais valdes loceklis – Igors Aleksejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lielākais reģistrētais uzņēmums – AS Rising Hill

Žanete Hāka, 21.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 215 jauni subjekti, kas ir par 77 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēts 31 subjekts. No kopējā skaita visvairāk jeb 196 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 12 individuālie komersanti, 4 zemnieku saimniecības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 168 subjekti, kas ir par 35 mazāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija AS Rising Hill ar 35 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Dzirnavu iela 92 – 3. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Sergejs Izmestjevs, un padomē strādā valdes locekļi Artjoms Grivkovs un Mihails Šilovs.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Nordichem ar 10 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Mārupes novada Ceļinieki. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Itālijas pilsonis Massimo Pigni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA Andre Motors

Žanete Hāka, 06.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 188 jauni subjekti, kas ir par 36 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 22 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 169 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 15 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 248 subjekti, kas ir par 15 mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bija SIA Andre Motors – 100 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Kārļa Ulmaņa gatve 90. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Ansis Auziņš.

Otrs lielākais uzņēmums aizvadītajā nedēļā bija AS Interstore Solutions ar 35 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Ulbrokas iela 38. Kompānijas valdes locekle ir Ilona Bogačova, bet padomē ievēlēts padomes priekšsēdētājs Sergejs Meļņiks, padomes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Fedotovs un padomes locekle Anna Marčenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielākais reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā – SIA AmberStone Shipping

Žanete Hāka, 02.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēti 217 jauni subjekti, kas ir par 9 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, informē UR.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 18 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 200 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 18 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 378 subjekti, kas ir par 130 subjektu mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā bija SIA AmberStone Shipping ar 592 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Elizabetes iela 23, bet kompānijas valdes locekļi ir Agris Grīnbergs un Kārlis Kavass.

Otrs lielākais uzņēmums bija AS Home Solutions ar 35 tūkstošiem eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Strēlnieku iela 3 – 2. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir Armands Masulis, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Harijs Lielvārds, bet padomes loceklis – Dmitrijs Kurbanovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – SIA V Investment

Žanete Hāka, 08.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēti 149 jauni subjekti, kas ir par 16 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 21 subjekts. No kopējā skaita visvairāk jeb 142 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 20 biedrības, liecina UR dati.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 257 subjekti, kas ir par 29 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA V Investment ar 160 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Kuldīgas iela 51. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Andrejs Visockis.

Otrs lielākais uzņēmums bija AS Gtech ar 35 tūkstošiem eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Gāles iela 3. Kompānijas valdes loceklis ir Austrijas pilsonis Žeralds Hopstedlers.

Trešais lielākais uzņēmums bija SIA R9597 ar 21,3 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Matīsa iela 41 – 34. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Kristaps Mikoss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – SIA New Century Investments

Žanete Hāka, 23.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēti 196 jauni subjekti, kas ir par 6 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 25 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 183 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 21 biedrība.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 521 subjekti, kas ir par 4 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bija AS New Century Investments – 900 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Tērbatas iela 49/51 – 2. Uzņēmuma valdes loceklis ir Jevgēnijs Lukašuks, bet padomes locekļi – Dmitrijs Kasjarums, Artjoms Voitovs un Venedikts Račkins.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Hansa Charcoal ar 20 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Ogre, Jaunā gatve 53un tās valdes priekšsēdētājs – Juris Birniks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Reģionālā investīciju banka dibina jaunu uzņēmumu

Žanete Hāka, 29.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstīts 209 jauns subjekts, kas ir par 8 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 21 subjekts. No kopējā skaita visvairāk jeb 200 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 8 individuālie komersanti.

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā bijis SIA Grunewald Residence ar 6,6 miljonu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Jura Alunāna iela 2, bet vienīgais valdes loceklis – Edgars Vadzītis. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Reģionālā investīciju banka.

Otrs lielākais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bijusi SIA Jaunā Teika Ausma ar 5,2 miljonu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Ropažu iela 10 k-1 - 1, bet vienīgais valdes loceklis – Andrejs Martinovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «PNB Banka» (iepriekš AS «Norvik Banka») 4.decembrī reģistrējusi trīs jaunus uzņēmumus, kuru pamatkapitāls noteikts vairākos miljonos eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Viens no jaunreģistrētajiem uzņēmumiem ir SIA «EL15», tā pamatkapitāls ir 7 937 000 eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Elizabetes iela 15-3; šajā ēkā atrodas AS «PNB Banka» VIP klientu apkalpošanas ofiss.

Otrs jaunreģistrētais uzņēmums ir SIA «BU21». Šī uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 126 000 eiro, un tā juridiskā adrese ir Rīga, Ernesta Birznieka-Upīša iela 21E, kur atrodas bankas filiāle.

Savukārt trešais jaunreģistrētais uzņēmums ir SIA «BU21 fitness». Šī uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 663 000 eiro, un arī tā juridiskā adrese ir Rīga, Ernesta Birznieka-Upīša iela 21E.

Visi trīs ir AS «PNB Banka» pagājušajā nedēļā reģistrētie uzņēmumi ir lielākie jaunreģistrētie uzņēmumi pēc pamatkapitāla, liecina «Lursoft» statistika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aizvadītajā nedēļā reģistrēts uzņēmums ar 12,5 miljonu eiro pamatkapitālu

Žanete Hāka, 16.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 239 jauni subjekti, kas ir par 9 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 23 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 216 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 18 individuālie komersanti un 23 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 210 subjekti, kas ir par 20 vairāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā, skatoties pēc pamatkapitāla, lielākais uzņēmums bijis SIA Darwin’s theory. Tā pamatkapitāls ir 12,5 miljoni eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Brīvības iela 149. Tās vienīgais valdes loceklis ir ASV pilsonis Alens Džeralds Virts.

Otrs lielākais uzņēmums bijis SIA Bluecrest Holding ar 82,5 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Katlakalna iela 11G. Uzņēmuma valdes loceklis ir Dmitrijs Kabanovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aizvadītās nedēļas lielāko uzņēmumu dibinājis bijušā premjera Krasta dēls

Žanete Hāka, 07.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 261 jauns subjekts, kas ir par 24 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, informē UR.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 26 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 244 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 10 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 203 subjekti, kas ir par 8 vairāk nekā pirms nedēļas.

Vērtējot pēc pamatkapitāla, lielākais reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā bija SIA San Parks – 320 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Vecmīlgrāvja 5. līnija 18 – 3. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Guntars Krasts.

Otrā vietā pēc pamatkapitāla ierindojas AS EMJ īpašumi ar 200 tūkstošiem eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Tukums, Meža iela 20 – 15. Kompānijas valdes loceklis ir Jānis Simanoviča, bet padomes locekļi – Ilze Altroka, Liene Altroka un Juris Altroks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA Larus mēbeles

Žanete Hāka, 18.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 257 jauni subjekti, kas ir par 17 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēts 31 subjekts. No kopējā skaita visvairāk jeb 245 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 8 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēts 251 subjekts, kas ir par 83 vairāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, aizvadītajā nedēļā bija SIA Larus mēbeles ar 40 tūkstošiem eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Dārzciema iela 39. Kompānijas valdē strādā Mārtiņš Bolēvics un Aleksandrs Novikovs.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Zeltiq ar 21 tūkstoti eiro. Tā juridiskā adrese ir Rīga, Ģertrūdes iela 32 – 15. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Jānis Ķīsis, bet valdes locekļi – Elīna Grieze un Agris Nagliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – SIA BR72

Dienas Bizness, 26.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēts 184 jauns subjekts, kas ir par 48 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 26 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 177 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 24 biedrība.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 576 subjekti, kas ir par 179 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA BR72 ar 128 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Bruņinieku iela 72A – 32. Kompānijas valdes priekšsēdētāja ir Jeļena Libermane.

Otrs lielākais uzņēmums ir SIA Perons 9 3/4 ar 50 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Elizabetes iela 85A – 3A, bet vienīgais valdes loceklis – Uldis Tēraudkalns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – AS Alpari Europe IBS

Žanete Hāka, 05.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā komercreģistrā reģistrēti 193 jauni subjekti, kas ir par 16 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 25 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 186 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 290 subjekti, kas ir par 105 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bijusi AS Alpari Europe IBS – tās pamatkapitāls bija 730 tūkstoši eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Republikas laukums 3 – 317. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Krievijas pilsonis Sergejs Vjazmins, bet padomes priekšsēdētājs – Kipras pilsonis Andrejs Dašins. Padomē strādā arī Krievijas pilsoņi Igors Kuzins un Boriss Šilovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – SIA Krasta Property

Žanete Hāka, 21.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un Komercreģistrā reģistrēti 191 jauns subjekts, kas ir par 8 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 179 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 10 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 195 subjekti, kas ir par 70 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā, vērtējot pēc pamatkapitāla, bijusi SIA Krasta Property ar 2,3 miljoniem eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Mūkusalas iela 73. Uzņēmuma valdes loceklis ir Igaunijas pilsonis Kīks Pāvo.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Elkabe ar 800 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Baldones nov., Baldones pag., Vīgranti. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Aivars Bunkšis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA LS Medical Property

Žanete Hāka, 23.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 290 jauni subjekti, kas ir par 27 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 268 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 16 individuālie komersanti un 3 zemnieku saimniecības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 195 subjekti, kas ir par 39 vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bijusi SIA LS Medical Property ar 1,7 miljonu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Antonijas iela 3 – 1. Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Sergejs Medvedevs.

Otrs lielākais uzņēmums bijusi SIA PLP ar 1,4 miljonu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Mūkusalas iela 71. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Polijas pilsonis Dori Kerens, bet valdes loceklis – Edgars Līvmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru