Ražošana

Timberex Group peļņa sarukusi uz pusi; vadītājam piemērots nodrošinājums

Žanete Hāka, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Kokmateriālu zāģēšanas, ēvelēšanas un impregnēšanas uzņēmuma Timberex Group apgrozījums pērn sasniedzis 12,011 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Pēc nodokļu nomaksas uzņēmums guvis 22,413 tūkstošu eiro peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, uzņēmuma apgrozījums ir audzis teju divas reizes, savukārt peļņa sarukusi vairāk nekā uz pusi jeb par 56%.

Būtisko apgrozījuma kāpumu uzņēmuma vadība skaidro ar 2013. gada otrajā pusgadā, uzsākto sadarbību ar Nordea Bank AB Latvijas filiāli, kas piešķīra uzņēmumam kredītlīniju un līdz ar to ļāva palielināt ražošanas apjomus. 2013.gadā kopā iepirkti zāģbaļķi 53 644 cbm apjomā, tajā skaitā no AS Latvijas Valsts Meži – 42 287 cbm. Pārskata periodā uz Lielbritāniju nosūtīti zāģmateriāli – jumta latas – 44 456 cbm apjomā.

Timberex Group vadība norāda, ka pērn zāģmateriālu pārstrādes un ražošanas paplašināšanai tika turpināta 2012.gada rudenī uzsāktā esošo ražošanas telpu rekonstrukcija un jauna ražošanas angāra būvniecība, kā arī zāģbaļķu šķirošanas līnijas montāža.

Lursoft pieejamie dati liecina, ka Timberex Group valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Andris Baumanis, savukārt uzņēmuma valdes locekļi ir Artis Baumanis,Jānis Baumanis un Rihards Baumanis. Timberex Group reģistrēts 2008. gada maijā un uzņēmuma pamatkapitāls sasniedz 1,138 miljonus eiro. Lursoft sadarbībā ar Capitalia novērtējuši SIA Timberex Group 4,512 miljonu eiro vērtībā, salīdzinot ar 2012. gadu uzņēmuma vērtība augusi par 83,7%.

3. oktobrī SIA Timberex Group valdes priekšsēdētājam un 30% kapitāldaļu īpašniekam Andrim Baumanim piemērots kapitāla daļu atsavināšanas aizliegums, aizliegums mainīt daļu nominālvērtību, kā arī aizliegums veikt darbības, kas samazina personai piederošo daļu vērtību, un aizliegums reģistrēt komercķīlas.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka tāds pats aizliegums piemērots Andrim Baumanim piederošajiem 34% kapitāldaļu dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmumā SIA Gastein Baltics. A. Baumanis ieņem arī valdes priekšsēdētāja amatu šajā uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Pirmskrīzes apgrozījumam klāt liek jau 12%

Māris Ķirsons, 12.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokrūpnieki pirmskrīzes laika sasniegtos apgrozījuma rekordus šogad pārspēj teju par 12,5%; strauji ienākumus audzē vidējie uzņēmumi

Par to liecina asociācijas Latvijas koks apkopotie dati par saimniecisko darbību šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar analogu laiku pērn. «Kopējais pieaugums 2,47 milj. eiro apmērā ir panākts uz lielāku eksporta ienākumu rēķina,» skaidro asociācijas izpilddirektors Andris Plezers. Asociācijā ietilpstošo uzņēmumu apgrozījuma pieaugums par 5,88 milj. eiro ir amortizējis a/s Latvijas Finieris apgrozījuma kritumu par 3,3 milj. eiro. «Tā ir pērnā gada nogales ugunsgrēka radītā ietekme,» skaidro A. Plezers. Visstraujāko pieaugumu procentuālā izteiksmē uzrāda SIA Dižmežs – par 95,9%, Timberex Group – par 46,8%, savukārt naudas izteiksmē vislielāko pieaugumu – par 2,71 milj. eiro uzrāda kokskaidu un OSB plātņu ražotāja SIA Kronospan Riga un par 1,56 milj. eiro – Timberex Group.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārzemju noieta tirgi joprojām ir galvenais dzinējspēks koksnes izstrādājumu ražotāju ienākumu pieaugumam, tomēr pieaugums ir arī pašmāju tirgū

To liecina asociācijas Latvijas koks apkopotie dati par saimniecisko darbību 2015. gadā salīdzinājumā ar 2014. gadā iespēto, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kopumā pērn asociācijā ietilpstošie uzņēmumi savu neto apgrozījumu salīdzinājumā ar aizpērno gadu ir spējuši palielināt par 8,21 milj. eiro jeb 1,9%, sasniedzot 435,78 milj. eiro lielu neto apgrozījumu, kurā lauvas tiesa pienākas diviem plātņu ražotājiem – a/s Latvijas finieris un SIA Kronospan Riga. Pēc asociācijas Latvijas koks izpilddirektora Andra Plezera sacītā, apgrozījuma pieaugumu visvairāk ir cēluši bērza saplākšņa izstrādājumu ražotāji SIA Verems – par 4,44 milj. eiro – un a/s Latvijas finieris – par 1,23 milj. eiro, kā arī skujkoku zāģētās produkcijas izstrādājumu ražotājs SIA Timberex Group ar 3,19 milj. eiro, kas jau kuro gadu pēc kārtas turpina strauju augšupeju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eiropas straujāk augošo uzņēmumu sarakstā arī 161 Latvijas uzņēmums

Anda Asere, 25.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Inc. publicējis Eiropā straujāk augošo uzņēmumu sarakstu Inc. 5000 Europe. Sarakstā iekļuvis arī 161 Latvijas uzņēmums.

Sarakstā tiek iekļauti privātie uzņēmumi ar straujāk augošajiem ieņēmumiem trīs gadu periodā.

Otrajā vietā šajā sarakstā iekļauts Latvijas uzņēmums Creamfinance - patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzējs, kas Latvijā pārstāv tādus zīmolus kā CreditOn.lv un Ladyloan.lv. Šobrīd Creamfinance darbojas sešās valstīs un nodarbina 200 darbiniekus.

2015. gadā kompānija ir palielinājusi ieņēmumus divas reizes, sasniedzot 25 miljonus eiro. 2016. gada aprīlī Creamfinance plāno uzsākt darbību Dānijā, tādejādi atverot sev pieeju Skandināvijas tirgum. Vienlaicīgi uzņēmums veic izpētes darbus Dienvidamerikas valstīs un plāno paplašināt IT komandu DACH reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Informācijai: Latvijas lielākie eksportētāji uz Lielbritāniju

Aļona Zandere, 14.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā vakar vēstīja laikraksts Dienas Bizness, līdz ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) zināmu nervozitāti piedzīvo arī Latvijas uzņēmumi, kam līdz šim tas bija viens no galvenajiem eksporta tirgiem.

Publicējam Latvijas lielāko eksportētāju uz Lielbritāniju sarakstu. Tie visi ir kokapstrādes uzņēmumi:

- Akz

- Bsw Latvia

- Byko-LAT

- Gaujas Koks

- Kronospan Riga

- Kurekss

- LatGran

- Latvijas Finieris

- Timberex Group

- Vudlande

Provizoriskie dati liecina, ka pērn 10 lielākie eksportētāji uz Lielbritāniju eksportējuši preces gandrīz 543 milj.eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Globālie procesi «apēd» rentabilitātes procentus

Māris Ķirsons, 23.01.2017

SIA Rettenmeier Industry Latvia un SIA Rettenmeier Baltic Timber valdes loceklis Rolands Rimicāns

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā strādājošo kokzāģētavu neto apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā pieaudzis, tomēr sarukusi to rentabilitāte attiecībā pret apgrozījumu

To liecina DNB bankas ekspertu aprēķini, vērtējot Latvijas lielāko kokzāģētavu (ar gada neto apgrozījumu 10 milj. eiro vai vairāk – SIA AKZ, SIA Kurekss, SIA Vika Wood, SIA Gaujas koks, SIA BSW Latvia, SIA Lameko Impex, SIA Timberex Group, AS Pata Saldus, SIA Jēkabpils mežrūpsaimniecība, SIA Rettenmeier Industry Latvia, SIA Rettenmeier Baltic Timber) gada pārskatus. Šie uzņēmumi ir lieli zāģētās produkcijas ražotāji un arīdzan eksportētāji, to vidū ir gan tādi, kuri tikai ražo, gan tādi, kuri saviem ārvalstu partneriem piegādā citu ražotāju saražoto (iepērk un eksportē). Bez tam teju vai visi šajā sarakstā minētie uzņēmumi pēdējo piecu gadu (2011.-2015.) laikā ir īstenojuši vērienīgus investīciju projektus, kuri ir bijuši vērsti ne tikai uz darba ražīguma paaugstināšanu, koksnes resursu ekonomiskāku un racionālāku izmantošanu, bet arī jaunu produktu ražošanas uzsākšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Plātņu ražotāji pieliek 10 miljonus eiro

Māris Ķirsons, 06.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Agrāk veikto investīciju dēļ koksnes plātņu ražotāji savu neto apgrozījumu palielinājuši par vairāk nekā 10 milj. eiro, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

To liecina asociācijas Latvijas koks apkopotie dati par saimniecisko darbību šā gada deviņos mēnešos salīdzinājumā ar analogu laiku pērn.

Kopumā asociācijas uzņēmumu neto apgrozījums šogad pieaudzis par 4,3% jeb 13,3 milj. eiro salīdzinājumā ar analogu periodu 2013. gadā. Eksporta ienākumi šogad palielinājušies par 7 milj. eiro jeb 2,9%. Pēc asociācijas Latvijas koks izpilddirektora An- dra Plezera sacītā, apgrozījuma pieaugumu visvairāk ir cēluši bērza saplākšņa izstrādājumu ražotāji a/s Latvijas finieris – par 7,17 milj. eiro, SIA Troja – par 1,57 milj. eiro un SIA Verems – par 0,56 milj. eiro, kā arī kokskaidu un OSB plātņu ražotājs SIA Kronospan Riga (agrāk SIA Bolderaja Ltd) – par 0,78 milj. eiro. Lielu kāpumu uzrāda arī skujkoku zāģētās produkcijas izstrādājumu ražotājs SIA Timberex Group ar 3,62 milj. eiro. «Plātņu ražotāju neto apgrozījuma pieaugums nepārsteidz, jo šajās ražotnēs iepriekš veiktas būtiskas investīcijas augstākas pievienotās vērtības produkcijas ražošanā, kā arī konkurētspējas paaugstināšanā,» situāciju vērtē A. Plezers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Divreiz vairāk nekā krīzes laikā

Māris Ķirsons, 02.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstu noieta tirgi joprojām ir galvenais dzinējspēks koksnes izstrādājumu ražotāju ienākumu pieaugumam, kas ļauj pārspēt iepriekšējo gadu neto apgrozījuma rekordus, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tas izriet no asociācijas Latvijas koks apkopotajiem datiem par saimniecisko darbību 2014. gadā salīdzinājumā ar 2013. gadā iespēto. Kopumā pērn asociācijā ietilpstošie uzņēmumi savu neto apgrozījumu salīdzinājumā ar aizpērno gadu ir spējuši palielināt par 14,63 milj. eiro jeb 3,5%, sasniedzot 427,6 milj. eiro lielu neto apgrozījumu, kurā lauvas tiesa pienākas diviem plātņu ražotājiem – a/s Latvijas finieris un SIA Kronospan Riga. Pēc asociācijas Latvijas koks izpilddirektora Andra Plezera sacītā, apgrozījuma pieaugumu visvairāk ir cēluši bērza saplākšņa izstrādājumu ražotāji a/s Latvijas finieris (par 6,25 milj. eiro), SIA Troja (par 2,03 milj. eiro) un SIA Verems (par 0,56 milj. eiro). Lielu kāpumu uzrāda arī skujkoku zāģētās produkcijas izstrādājumu ražotājs SIA Timberex Group ar 6,34 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru