Auto

Timrots savāc 10 tūkstošus atbalstītāju un iesniedz Saeimā iniciatīvu Fotoradari15+

Gunta Kursiša, 20.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Televīzijas raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots Saeimā iesniedzis iniciatīvu Fotoradari15+, ko atbalstījuši vairāk nekā desmit tūkstoši Latvijā dzīvojošo. Iniciatīva paredz ar fotoradaru palīdzību fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk kā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

Savukārt kontrole līdz minētajai robežai tiktu atstāta tikai ceļu policistu kompetencē, kuri, izvērtējot katru konkrēto gadījumu - pārkāpuma bīstamību atkarībā no tā izdarīšanas vietas, personas sodāmību un citus atbildību mīkstinošos vai pastiprinošos apstākļus - var pieņemt objektīvu un pamatotu lēmumu, rosina raidījums Zebra.

«Šis ir īstais brīdis salikt lietas pa plauktiņiem - Vitronic fotoradari uz ceļiem vairs nenerro autovadītājus, savukārt līdz jaunai kārtībai vēl laiks. Tāpēc šis brīdis jāizmanto, lai uzzīmētu spēles laukumu un izdomātu visiem saprotamus noteikumus - kas konveijeriem jeb fotoradariem, kas - cilvēku darbam,» norāda P. Timrots.

Kolektīvo iesniegumu palīdzējuši izveidot juridiskā biroja Ieva Broka & partners juristi, kas iesaka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa pantu «Braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošana» papildināt ar normu, kas precizē naudas soda piemērošanas gadījumus, kad atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu par vairāk kā 15km/h fiksē fotoradars.

Desmit tūkstošu cilvēku atbalsts idejai Fotoradari15+ tika savākts portālā manabalss.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru