Tehnoloģijas

Tims Kuks: neesmu nākamais Džobss

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Tehnoloģiju kompānijas Apple jaunais izpilddirektors Tims Kuks (Tim Cook) savā pirmajā tiešraides intervijā norādījis, ka viņš necenšas būt «nākamais Stīvs Džobss», vēsta BBC.

«Stīvs bija sapņotājs. Mana loma nekad nav bijusi viņu aizvietot. Viņš bija oriģināls,» norādīja T. Kuks.

Tiešraides intervijā Wall Street Journal ikgadējā All Things Digital konferencē jautāts par iespējamo Facebook integrāciju iTunes vai iPhone, viņš norādīja, ka «mūsu attiecības ir labas un es domāju, ka mēs varēsim sadarboties ar Facebook vairāk», gan neatklājot konkrētus plānus.

Tāpat T. Kuks uzsvēra intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumu. Viņš noliedza, ka Apple un Samsung «patentu karš» aizkavētu jaunu inovāciju radīšanu un ieviešanu, un uzvēra - «mēs nevaram ieguldīt visu savu enerģiju un rūpes zīmējuma pabeigšanā, lai zem tā parakstītos kāds cits».

Savukārt uz jautājumiem par to, kā viņa vadībā varētu mainīties Apple, T. Kuks pauda, ka viņš negrasās kļūt par sava priekšteča aizvietotāju, uzsverot S. Džobsa unikalitāti un nozīmību kompānijas attīstībā. Ādams Lašinskis (Adam Lashinsky), grāmatas Inside Apple: How America's Most Admired -and Secretive - Company Really Works autors, norādīja, ka T. Kuks kā jaunais kompānijas vadītājs ir «ļoti pārliecināts, inteliģents vīrs, kas aizvietojis leģendu».

«Bez šaubām, T. Kuks ir ārkārtēji stiprs līderis, kura mērķis un vīzija ir saglabāt Apple kultūru,» norādīja tehnoloģiju analītiķis Tims Badžarins (Tim Bajarin), kas seko kompānijai Apple kopš 1981. gada.

«Cilvēki līdz galam nesaprot, cik slims bija S. Džobs pēdējos viņa dzīves gadus. T. Kuks faktiski vada kompāniju jau divus gadus,» norādīja analītiķis.

Jau vēstīts, ka Apple līdzdibinātājs un vadītājs S. Džobss mira 56 gadu vacumā pērnā gada oktobrī. S. Džobss jau 2004. gadā atklāja, ka ir slims ar aizkuņģa dziedzera vēzi, un piecus gadus vēlāk viņam tika veikta aknu transplantācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ir inovāciju centrs, un šī kultūra nekad nav bijusi spēcīgāka, bet vārds «ierobežojums» nav atrodams Apple vārdu krājumā, pavēstījis kompānijas izpilddirektors Tims Kuks.

Uzrunājot nozares pārstāvjus un ekspertus pirms Goldman Sachs Tehnoloģiju un interneta konferences, Apple vadītājs centās izgaisināt investoru bažas par kompānijas stagnēšanu. T. Kuks uzvēra, ka Apple tādu vārdu kā «ierobežojumi» nepazīst un ka viedtālruņu tirgū pasaulē joprojām paveras neticamas iespējas, kurās kompānija noteikti piedalīsies. T. Kuks arī atzīmēja, ka Apple ir ieguldījusi vairākus miljonus ASV dolāru programmatūrā – nozarē, kuras galvenās inovācijas pašlaik notiekot gandrīz tikai viedtālruņu un planšetdatoru jomās.

Apple vadītājs arī uzsvēra, ka kompānija joprojām ir ļoti spēcīga planšetdatoru sektorā un ka šim tirgum nākotnē ir lielas perspektīvas, kā arī norādīja, ka Apple pērn izdevies pārdot vairāk iPad planšetdatoru, nekā, piemēram, HP personālos datorus. «Un mēs esam tikai sākuši,» uzsvēra T. Kuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple nāks klajā «ar vēl vairāk spēles noteikumu mainītājiem», aizstāvot kompānijas inovācijas līdera statusu un cenšoties gaisināt šaubas par to, ka viedtālruņu un planšetdatoru tirgu radītājs sāk zaudēt pozīcijas, pavēstījis tehnoloģiju milža izpilddirektors Tims Kuks.

Uzstājoties tehnoloģiju konferencē All Things Digital, T. Kuks deva arī mājienus, ka viena no tādām lietām būšot «valkājamas» ierīces. «[Tehnoloģiju] joma ir gatava inovācijām. Es domāju, ka būs milzīgs daudzums kompāniju, kas to mēģinās,» T. Kuka sacīto citē Reuters. Viņš arī norādīja, ka šādām ierīcēm jābūt piesaistošām, par piemēru minot topošās Google paplašinātās realitātes brilles, kurām būšot tikai šaurs pielietojums. «Neviens nepārliecinās cilvēku, kas nekad nav valkājis brilles, aproci vai rokaspulksteni, ka viņam tādas vajadzīgas,» sacīja Apple vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Māja, kurā jaunietis Stīvs Džobss (Steve Jobs) radīja pirmo Apple datoru, drīzumā varētu kļūt par aizsargātu vēsturisko vietu, ziņo CNN.

Septiņu locekļu Los Altos Vēsturnieku komisija vienstāvīgajai, rančo stila mājai ieplānojusi veikt «vēsturisku īpašuma novērtējumu».

Ja tas tiks apstiprināts, māja Los Altos, Kalifornijā būs jāsaglabā.

Dzobss uz šo māju pārcēlās kopā ar audžuvecākiem un dzīvoja tur vidusskolas laikā. Mājas garāžā viņš un Stīvs Vozniaks, kuru viņš satika vidusskolā, uzmeistaroja pirmos 50 Apple 1 datorus, kas tika pārdoti par 500 ASV dolāriem katrs.

Deviņus mēnešus vēlāk - 1977. gadā - oficiāli tika dibināta Apple Computer Co., un tā pārcēla savu darbību uz tuvējo Kupertino.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Stīva Džobsa galdam kompānijā Apple neviens nav pieskāries kopš viņa nāves dienas

Lelde Petrāne, 18.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liecības par Stīva Džobsa (Steve Jobs) klātbūtni kompānijā Apple joprojām ir jūtamas, arī ļoti fiziskā veidā: S. Džobsa augšējā stāva, stūra kabinetam neviens nav pieskāries kopš viņa nāves, vēsta Business Insider.

Viņa vārds joprojām ir pie durvīm. Iekšpusē nekas nav mainījies.

Par S. Džobsa «iekonservēto» biroju intervijā pagājušajā gadā runājis arī Apple pašreizējais vadītājs Tims Kuks (Tim Cook). Sarunas laikā T. Kuks arī atzina, ka par S. Džobsu viņš joprojām domā katru dienu.

«Viņš ir manā sirdī,» sacījis T. Kuks, piebilstot: «Viņa gars vienmēr būs kompānijas pamatā.»

Stīvens Pols Džobss mira 2011. gada 5. oktobrī. Viņš ir viena no spilgtākajām un pasaulē atpazīstamākajām mūsdienu personībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada 5. oktobrī nomira tehnoloģiju kompānijas Apple bijušais vadītājs un līdzdibinātājs Stīvs Džobss (Steve Jobs), un šodien daudzviet pasaulē notiek viņam veltīti piemiņas pasākumi.

Apple oficiālās mājaslapas speciāli S. Džobsa atcerei izveidotajā sadaļā ar savām domām, pateicību un atmiņām dalījušies vairāk nekā miljons cilvēku, un jauni ieraksti tiek pievienoti ik pēc dažādām sekundēm.

Pilsētā Kupertīno, kurā S. Džobss uzauga un gāja skolā, karogs šodien ir izkārts pusmastā, raksta pasaules mediji.

Jau rakstīts, ka S. Džobss jau 2004. gadā atklāja, ka ir slims ar aizkuņģa dziedzera vēzi, un pēc pieciem gadiem viņam tika veikta aknu transplantācija. Viņš mira neilgi pēc tam, kad Apple prezentēja iPhone 4S. Līdzjūtības vārdus par S. Džobsa aiziešanu pauda gan Microsoft boss Bils Geitss, kurš pauda, ka S. Džobsa ietekmi jutīs vēl daudzas paaudzes, un ASV prezidents Baraks Obama, kas S. Džobsu nodēvēja par vienu no dižākajiem Amerikas novatoriem, kā arī daudzi citi ietekmīgi cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Apple Inc." vadītājs Tims Kuks saņēmis prēmiju aptuveni 750 miljonu dolāru (637,7 miljonu eiro) apmērā, kas atspoguļo viņa sniegumu, viņam šajā amatā jau aizvadot desmit gadus, teikts uzņēmuma paziņojumā ASV Vērtspapīru un biržu komisijā (SEC).

SEC iesniegtajos dokumentos norādīts, ka prēmijā Kuks saņēmis aptuveni piecus miljonus "Apple" akciju, kuras viņš pārdevis.

Šī prēmija atspoguļo akciju iegādes iespēju plānu, kas tika ieviests 2011.gadā, kad Kuks no Stīva Džobsa neilgi pirms viņa nāves pārņēma uzņēmuma vadības grožus.

Kopš tā laika "Apple" tirgus vērtība ir strauji pieaugusi un šobrīd pārsniedz 2,4 triljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple turpinās investēt Ķīnā

LETA--AFP, 22.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija Apple Inc. turpinās investēt Ķīnā, neskatoties uz pasaulē otras lielākās ekonomikas izaugsmes palēnināšanos, trešdien paziņoja uzņēmuma vadītājs Tims Kuks.

«Es zinu, ka daļa cilvēku ir noraizējušies par ekonomiku. Mēs turpināsim investēt,» intervijā Ķīnas ziņu aģentūrai Siņhua norādīja Kuks.

Ķīnas ekonomika šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieauga par 6,9%.

Tādējādi Ķīnas iekšzemes kopprodukts (IKP) reģistrēja lēnāko izaugsmi kopš 2009.gada pirmā ceturkšņa.

Kuks jau iepriekš izteica prognozes, ka Ķīna kādu dienu apsteigs ASV un kļūs par Apple lielāko tirgu.

Uzņēmuma jaunāko viedtelefonu iPhone 6 un iPhone 6 Plus nonākšana Ķīnas tirgū pērn veicinājusi kompānijas tirdzniecības apjoma pieaugumu valstī, taču tā saskaras ar aizvien sīvāku konkurenci, ko izrāda tādi iekšzemes uzņēmumi kā Xiaomi un Huawei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple Tims Kuks: «Maki» tiks ražoti ASV

Lelde Petrāne, 07.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple sāks ražot vienu no tās Mac datoru līnijām tikai savā mītnes valstī, ziņo BBC.

Intervijā NBC kompānijas vadītājs Tims Kuks pavēstījis, ka Apple strādā pie tā, lai arvien vairāk un vairāk tiktu darīts ASV. Apple produkti galvenokārt tiek montēti Ķīnā, kur kompānija saskārusies ar kritiku par darba apstākļiem.

Šī bijusi T. Kuka pirmā intervija televīzijā kopš amata pārņemšanas no Stīva Džobsa, kurš mira 2011. gada oktobrī.

Citā intervijā Bloomberg Business Week T. Kuks norādījis, ka kompānija investēs vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru, lai pārorientētu ražošanu uz ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple šefs atvainojas lietotājiem par karšu programmatūras izraisīto stresu

Gunta Kursiša, 28.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad Apple jaunā karšu programmatūra izpelnījusies daudzu lietotāju kritiku, kompānijas izpilddirektors Tims Kuks (Tim Cook) oficālā vēstulē atvainojies par sagādāto stresu.

Ar jauno karšu programmatūru Apple nav spējis nodrošināt pasaules līmeņa pakalpojumu, un kompānija «ļoti atvainojas» par sagādāto stresu un patlaban «dara visu, lai uzlabotu Apple karšu sistēmu», savā vēstulē klientiem pauda T. Kuks.

Jau rakstīts, ka Apple atteicās no Google piedāvātās karšu programmatūras vienu gadu pirms noslēgtā līguma beigām un izpelnījās skarbu jaunās karšu sistēmas, kas tapusi sadarbībā ar Tom Tom, nopēlumu. Daudzi analītiķi un lietotāji pauda viedokli, ka Apple lēmums lauzt sadarbību ar Google Maps bijis pāragrs. Šāds viedoklis radies, jo kopš jaunā viedtālruņa klajā nākšanas novērotas vairākas neprecizitātes Apple pakalpojumā. Tā, piemēram, Lielbritānijā vietām sajaukti dažādi futbola klubi, norādīta nepareiza pilsētu atrašanās vieta, savukārt kāds muzejs atrodas upē. Tāpat jaunā Apple karte «atrisinājusi» Senkaku salu strīdu starp Japānu un Ķīnu, katrai valstij piešķirot pa vienai salai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ilgi gaidītajā prezentācijā otrdien izrādīja jaunākos iPhone modeļus iPhone 8, iPhone 8 Plus un IPhone X.

Jaunos modeļus jau labu laiku gaidīja gan Apple fani, gan tirgus profesionāļi, gan akciju analītiķi, minot dažādas versijas par to, ko jaunu piedāvās kompānija, un, kā ierasts, liela daļa no iepriekš izteiktajiem minējumiem par to, kas būs iekļauts jaunajos tālruņos, piepildījās.

Kā informēja Apple vadītājs Tims Kuks, iPhone 8 būs tāds pats dizains kā līdzšinējiem modeļiem kopš 2014.gada, A11 procesors un 12 megapikseļu kamera, kā arī tālrunim tiks piedāvāta bezvadu uzlāde.

Viedtālruņiem būs pieejamas 64 un 256 gigabaitu versijas. IPhone 8 cena būs 699 dolāri par 64 gigabaitu versiju, bet IPhone 8 Plus cena būs, sākot no 799 dolāriem.

T. Kuks atklāja arī pavisam jaunu modeli - iPhone X, kas radīts par godu tālruņa desmitgadei. Jaunā tālruņa dizains ir pilnībā pārveidots un visu viedtālruņa virsmu aizņem ekrāns, bet IPhone X korpuss izgatavots no nerūsējošā tērauda un tam ir super retina OLED displejs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple informē par iPhone cenu pazemināšanu

Lelde Petrāne, 30.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoģiju kompānijas Apple vadītājs Tims Kuks (Tim Cook) informējis par to, ka dažviet tiek samazinātas viedtālruņa iPhone cenas ar mērķi palielināt pārdošanas apjomus, ziņo BBC.

Ieņēmumi no iPhone, kas Apple ir īpaši būtiski, pēdējā finanšu gada ceturksnī sarukuši par 15 procentiem.

Kopumā kompānijas ieņēmumi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājās par 5 procentiem līdz 84,3 miljardiem ASV dolāru. Šo situāciju kompānija pati saista ar ekonomikas sabremzēšanos Ķīnā.

T. Kuks gan arī piebilst, ka klientiem netīk Apple produktu augstās cenas. Saskaņā ar viņa sacīto spēcīgais dolārs, kas padara Apple produktus salīdzinoši dārgākus, ievainojis pārdošanas apjomus jaunajos tirgos.

Šobrīd iPhone Xs ar 5,8 collu displeju maksā, sākot no 999 ASV dolāriem ASV (aptuveni 887 eiro), 999 Lielbritānijas sterliņu mārciņām Lielbritānijā (1167 eiro) un 8699 juaņām Ķīnā (aptuveni 1130 eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien tehnoloģiju kompānija Apple plašākai publikai demonstrēja savas jaunākās ierīces, raksta Reuters.

Apple vadītājs Tims Kuks prezentēja lielāka izmēra iPad ar jaunu klaviatūru, kas vērsts uz biznesa klientu segmentu.

T. Kuks prezentēja arī iPad Pro ar 12,9 collu ekrānu un paziņoja, ka tā darbība būtiski neatšķiras no parastā datora. Tam klāt var iegādāties viedo klaviatūru un stilusa zīmuli.

Apple sadarbojies ar uzņēmumu Cisco Systems un IBM iPad Pro izstrādē, un T. Kuks uzsvēris, ka tas ir 1,8 reižu ātrāks un tā akumulators spēj darboties 10 stundas.

Tāpat tika prezentēts jaunais Apple TV, kas ir divreiz dārgāks par iepriekšējo modeli, un tirgū būs pieejams oktobrī.

Jaunais iPhone 6S būs pieejams sudraba, zelta, sarkani zelta vai pelēkā krāsā, bet iPhone 6S Plus displeja izmērs būs, tāpat kā līdz šim, 5,5 collas. Jaunajam telefonam ir jauns 3D Touch skārienjūtīgs ekrāns, kas uztvers, cik spēcīgi tiek spiests ekrāns, pēc tā nosakot komandas. iPhone darbosies ar M9 procesoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien tehnoloģiju kompānijas Apple vadītājs Tims Kuks prezentēja jaunos kompānijas produktus.

Apple publiku iepazīstināja ar planšetdatoru iPad Pro, kuram ir 9,7 collu displejs.

Tāpat Apple vadītājs prezentēja jaunu, mazāka izmēra viedtālruni - iPhone SE ar 4 collu displeju un 12 megapikseļu kameru, un uzņēmums sola, ka tā darbība būs tikpat jaudīga kā iPhone 6S. Ar iPhone SE Apple ir atgriezies pie iepriekšējo iPhone paaudžu dizaina. Jaunos viedtālruņus būs iespējams sākt rezervēt 24.martā, bet tālrunis tirdzniecībā būs pieejams no 31.marta.

Tāpat kompānija izstrādājusi jaunu viedpulksteņa Apple Watch modeli.

Apple TV tiks piedāvāts OS 9.2 programmatūras atjauninājums. T. Kuks, informējot par Apple TV, norādīja, ka pērn uzņēmums pārdevis 4 miljonus Apple TV ierīču.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple šefs: kompānija pievērsīsies jaunu ierīču ražošanai

Gunta Kursiša, 01.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple raugās pēc iespējām, kā paplašināt savu ražoto produktu klāstu, akcionāriem paziņojis Apple izpilddirekotrs Tims Kuks (Tim Cook), cenšoties novērst satraukumu, kas radies kompānijas krītošās akcijas cenas dēļ, ziņo news.cnet.com.

«Protams, ka mēs skatām iespējas pievērsties jaunām produktu kategorijām, bet mēs par to skaļi nerunājam,» paudis T. Kuks.

Jāatgādina, ka Apple akcijas cena dažu mēnešu laikā ir kritusies par 37%. «Man tas arī nepatīk,» paudis T. Kuks, piebilstot, ka Apple fokusējas uz ilgtermiņa stratēģiju labu produktu ražošanā un pašlaik kompānijas komanda strādā cītīgāk nekā jebkad agrāk un «drīzumā klajā nāks kas lielisks».

Iepriekš vēstīts, ka, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, Wall Street Journal rakstīja, ka kompānija Apple eksperimentē ar rokas pulkstenim līdzīgu ierīci, kas pildītu arī viedtālruņa funkcijas. Apple par šādas ierīces ražošanas iespējām konsultējusies ar savu elektroiekārtu izgatavošanas partneri kompāniju Foxconn, kas jau uzsākusi dažādu «uzģērbjamu» tehnoloģiju izmēģinājumus. Galvenokārt Foxconn strādājot pie tā, lai radītu jaunas paaudzes energoefektīvus displejus. Šīs ierīces paredzētas vairākiem Foxconn klientiem, norādījuši avoti. Tāpat Apple patentējusi «viedkurpes» - apavus, kuri aprīkoti ar speciāliem sensoriem, kuri seko kurpju stāvoklim un to īpašnieku brīdina par nepieciešamību pēc jauna pāra. Reģistrētā patenta aprakstā teikts, ka kurpes nodrošina kājai komfortu un aizsardzību, kas samazinās apavus nonēsājot. Dažbrīd apavi var arī neizskatīties ilgi valkāti, tomēr vairs nespēj nodrošināt aizsardzību kājai, kas var novest pie ievainojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» atzinis, ka pieprasījums pēc viedtelefoniem «iPhone» samazinās, apstiprinot investoru bažas, ka uzņēmuma rentablākais produkts zaudējis daļu savas pievilcības.

Šādu atklāsmi vēstulē akcionāriem izteicis «Apple» vadītājs Tims Kuks. Viņš norāda, ka uzņēmuma tirdzniecības apjoms oktobra-decembra ceturksnī būs krietni zemāks gan par kompānijas, gan analītiķu iepriekš izteiktajām prognozēm.

«Apple» tagad prognozē, ka tirdzniecības apjoms šajā periodā veidos 84 miljardus dolāru (73,7 miljardus eiro). «FactSet» aptaujātie analītiķi bija prognozējuši, ka pārdošanas apjoms pieaugs par 9% un sasniegs 91,3 miljardus dolāru.

Kuks tirdzniecības apjoma kritumu galvenokārt skaidro ar situāciju Ķīnā, kur palēninājusies ekonomikas izaugsme un «Apple» saskāries ar sīvu konkurenci, ko izrāda tādi iekšzemes ražotāji kā «Huawei» un «Xiaomi».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akcijas cena sasniegusi rekordaugstu atzīmi, pārspējot 2012. gadā sasniegto līmeni, jo investoru uzmanība ir vērsta uz jaunajiem produktiem, piemēram, liela ekrāna iPhone un rokaspulkstenim līdzīgai ierīcei, kas atkal var palielināt uzņēmuma ienākumus, raksta Bloomberg.

Apple akcijas cena pakāpās par 1,4% līdz 100,53 dolāriem. Iepriekšējais rekords bija 100,3 dolāri un tas tika sasniegts 2012. gada 19. septembrī – tieši pirms iPhone 5 tirgošanas sākšanas. Šajā gadā akcijas cena ir augusi par 25%.

Kopš 2007. gada, kad tirgū debitēja pirmais Apple viedtālrunis, uzņēmuma akcijas cena vairāk nekā septiņkāršojās, taču gada laikā pēc iPhone 5 izlaišanas akcija zaudēja trešdaļu savas vērtības, jo tirgus dalībnieki bažījās, ka uzņēmumam sāk trūkt ideju bez tā līdzdibinātāja Stīva Džobsa dalības. Tomēr cenas virziens atkal mainījās, un analītiķi paredz rekordlielus pārdošanas apjomus jaunajam iPhone, kas tirgū tiks laists šā gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple Japānā iesniegusi iWatch zīmola reģistrācijas pieteikumu, lai tādējādi aizsargātu savu topošo produktu – ap roku nēsājamu viedierīci.

Japānas patentu birojam iesniegtais Apple pieteikumus aptver datorus, to perifērijas iekārtas un rokas pulksteņus, aģentūrai Reuters atklāja biroja pārstāvis. Patlaban nav zināms, cik ilgi tiks izskatīts Apple pieteikums. Savukārt pati kompānija atteikusies sniegt komentārus.

Jau iepriekš vairākkārt izskanējušas runas par to, ka Apple plāno nākt klajā ar viedu rokas pulksteni. Pirms mēneša kompānijas izpilddirektors Tims Kuks pavēstīja, ka «apģērbjamas tehnoloģijas» nākamais attīstības solis.

Viņš gan arī atzina, ka ir skeptisks par Google topošo paplašinātās realitātes produktu Google Glass. «Neviens nekad nepārliecinās cilvēku, kurš nekad nav valkājis brilles vai kuram nekad nav piederējis rokas pulkstenis, ka viņam tāds ir nepieciešams,» sacīja T. Kuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālā apgabaltiesa aizliegusi Samsung planšetdatoru Galaxy Tab 10.1 tirgošanu ASV, kamēr tā sniegs galīgo lēmumu Apple un Samsung «patentu karā», vēsta pasaules mediji.

Jau vairākkārt vēstīts, ka ASV tehnoloģiju milzis Apple sūdzējies, ka Samsung pārkāpusi kompānijas patentu tiesības, kopējot tās populāro ierīci iPad. Daudzi nozares analītiķi sāncenšu Samsung planšetdatoru uzskata par lielāko Apple iPad konkurentu.

«Samsung ir tiesības konkurēt tirgū, tomēr kompānijai nav tiesību to darīt negodīgā ceļā, iepludinot tirgū «pārkāpjošus» produktus,» norādīja ASV Federālā apgabala tiesnese Lūsija Koha (Lucy Koh). Iepriekš viņa gan noraidīja Apple prasību Galaxy planšetdatoru aizliegumam, tomēr Federālā Apelāciju tiesa ieteica viņai šo lēmumu vēlreiz apdomāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Sietiņsone - Zatlere: līdzīgi kā Stīvs Džobss, paļaujamies uz savu izpratni par pircēju vēlmēm un tirgu

Lelde Petrāne, 05.07.2012

Grupas "Prāta vētra" mūziķis Kaspars Roga un AS "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone AS "Cēsu alus" ražotnē ar jaunā alus šķirnes "Mītava" pudelēm.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Līdzīgi kā Stīvs Džobss, mēs paļaujamies uz savu izpratni par pircēju vēlmēm un tirgu, bet pētījumus veicam minimāli. Patērētāju viedokļos ieklausāmies, esam organizējuši sadarbību ar blogeriem, kuri raksta par alu,» tā uz laikraksta Diena jautājumu, kā tiek veikta jaunu produktu izstrāde, atbildējusi Cēsu Alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere.

«Pēc apspriešanās ar patērētājiem izlēmām par jauna produkta Cēsu nefiltrētais alus ražošanu. Tas izrādījās ļoti veiksmīgs produkts un aizsāka nefiltrētā alus popularitāti Latvijas tirgū. Uzklausām arī mūsu darbinieku idejas, rīkojām īpašu inovāciju dienu, kurā darbinieki piedāvāja idejas par to, kādi jauni produkti varētu tikt ražoti,» skaidrojusi uzņēmuma vadītāja.

«Pārtikas produktu ražošanā mārketingam un reklāmai ir nozīme, tomēr ne dominējošā. Galvenais faktors, kas nosaka to, lai produkts būtu veiksmīgs, ir garša. Mēs sistemātiski veicam jauno dzērienu degustāciju. Jaunu garšu atrašana pārtikas ražotājam ir stratēģiski ļoti svarīgs jautājums. Var teikt, tas ir vissvarīgākais. Jo mēs pārdodam garšu!,» sacījusi E. Sietiņsone - Zatlere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Apple boss Tiks Kuks atvainojies Ķīnas patērētājiem, jo valsts mediji apsūdzējuši uzņēmumu augstprātībā un alkatībā, raksta BBC.

Divas nedēļas ilga Ķīnas mediju kampaņa bijusi vērsta uz Apple remonta politiku.

Saskaņā ar paziņojumu Apple Ķīnas tīmekļa vietnē «nesaprašanās» varētu būt novedusi pie viedokļa, ka Apple attieksme pret klientiem Ķīnā bijusi augstprātīga. T. Kuks solījis uzlabot remonta politiku attiecībā uz iPhone 4 un iPhone 4S un informāciju par garantiju, kā arī atvainojies par jebkādiem pārpratumiem vai neskaidrībām.

Apple arī norādījusi, ka tā padarīs stingrāku autorizēto tālākpārdevēju uzraudzību Ķīnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar soļiem ģenerēt elektroenerģiju – to, ka tas ir iespējams un cilvēki to vēlas, pierādījis brits Lorenss Kembels-Kuks (Laurence Kembell-Cook).

2009. gadā viņš realizēja savu ideju par unikālu ietves plāksni, kas ražo un akumulē elektroenerģiju, savukārt 2019. gadā kļuva par tirgus līderi savā jomā, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu atjaunojamās enerģijas tehnoloģiju attīstībā.

«Vēlējos radīt produktu, kas mijiedarbotos ar iespējami lielāku cilvēku skaitu,» viņš stāsta. Izrādās, ka ik dienas pār vienu ietves flīzi pāriet līdz pat 50 tūkstošiem soļu, bet kas notiks, ja gājēju plūsmu izmantos elektroenerģijas ražošanai? Enerģiju akumulējošās flīzes Pavegen spēj uzkrāt kinētisko enerģiju no katra soļa, ražojot 2,1 vatu elektroenerģijas stundā. Gājējam uzkāpjot uz flīzes, kas izgatavota no pārstrādātas gumijas, tās centrā iedegas gaismas diode, atgādinot cilvēkam par viņa dalību elektroenerģijas ražošanā un vienlaikus izgaismojot viņam ceļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Mediji: Apple Ķīnā ieviesīs Apple Pay

LETA, 18.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija Apple Inc. Ķīnā gatavojas ieviest mobilo maksājumu sistēmu Apple Pay, tādējādi cenšoties paplašināt savu darbību tās lielākajā tirgū ārpus ASV, ceturtdienas vakarā ziņoja aģentūra China News Service.

Ziņu aģentūra norāda, ka Apple Šanhajas brīvās tirdzniecības zonā izveidojusi uzņēmumu, kas piedāvās mobilos maksājumus.

Apple konkrētu datumu šī pakalpojuma ieviešanai nesniedz, taču uzņēmuma vadītājs Tims Kuks paudis cerības, ka Apple Pay Ķīnā tiks piedāvāts pēc iespējas ātrāk.

Kuks jau iepriekš prognozēja, ka Ķīna kādu dienu varētu apsteigt ASV un kļūt par Apple lielāko tirgu.

Taču Ķīnas interneta tirdzniecības kompānija Alibaba dominē valsts mobilo maksājumu sektorā, tās PayPal līdzīgajam Alipay pārvaldot aptuveni 80% tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple, kura valdes priekšsēdētājs ir Tims Kuks, kļuvis par pirmo privāto uzņēmumu, kura vērtība vērtspapīru tirgū pārsniegusi triljonu dolāru. Uzņēmums dibināts 1976. gadā, un tā dibinātājs ir Stīvs Džobss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple izpilddirekotrs Tims Kuks (Tim Cook) noraidījis ideju radīt portatīvo datoru un planšetdatoru hibrīda radīšanu, vēsta BBC.

Centieni apvient vienā produktā iPad un MacBook Air beigtos kā abu ierīču kompromiss, par ko priecīgs nebūtu neviens, norādījis Apple vadītājs.

Kompānijas sāncenši Asus kā šādus hibrīdus jau pozicionē ierīces savā sērijā Transformer. Arī kompānija Intel sniegusi atbalstu idejai par portatīvā datora un planšetdatora apvienošanu vienā produktā.

«Jebkas var tikt apvienots, problēma slēpjas tajā, ka šāda produkta radīšana paģēr daudz kompromisu, bet galu galā apmierināts ar iznākumu nav neviens,» viņš norādīja preses konfderencē pēc Apple jaunākā iPad pārdošanas rezultātu paziņošanas. «Jūs varat apvienot tosteri un ledusskapi, tomēr šādi produkti nez vai apmierinās tā lietotāju,» viņš norādīja, uzverot, ka Apple nepievienosies tiem uzņēmumiem, kas plāno konverģēt vienā produktā dažādus sīkrīkus.

Komentāri

Pievienot komentāru