Jaunākais izdevums

«Pēc taustīšanās gar zilajām govīm, SPA kūrēm, jūgendstila ēkām un citiem tēliem, ir radies vēl viens veids, kā tūristu acīm padarīt krāšņāku Latviju – prezervatīvu iepakojumi ar Latvijas politiķu sejām un izteikumiem, kā arī Rīgas ainavām. Viedokļi pašiem iesaistītajiem un ekspertiem par šo ideju ir dažādi,» svētdien vēstīja LNT raidījums Top 10.

Dažādās tirdzniecības vietās pieejamo prezervatītu iepakojumus rotā Rīgas galva Nils Ušakovs un viņa vietnieks Ainārs Šlesers, kuri attēloti uz kuģa, aicinot viesus uz klāja, finanšu ministrs Einars Repše citplanētiešu ielenkumā atzīst kļūdas, bet Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle, sabraucot ezīti, sola atgriezties. Prezervatīviem ir arī īpašas pamācības, piemēram, Nasing spešal ar bijušo finanšu ministru Ati Slakteri uz iepakojuma esot domāts pēc angļu valodas nodarbībām, Lielais grūdiens ar bijušo premjeru Aigaru Kalvīti uz iepakojuma labi saderot kopā ar naudu un šampanieti, bet tā saucamais Šlesera prezervatīvs - orientēts uz traktoristiem un ceļa ruļļu vadītājiem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs nesatraucas par sava attēla izmantošanu uz prezervatīva iepakojuma un uztver to kā joku. Viens šāds iepakojums viņam jau esot uzdāvināts, vēstīja raidījums.

Savukārt Šlesers iepakojumus uztverot kā neizdevušos joku, kas viņu šokējis. «Ja kāds tādā veidā mēģina pievērst uzmanību, tur var rasties problēmas,» sacījis Šlesers.

«Politiķiem jebkura reklāma nāk par labu,» tā sava attēla un izteiciena izmantošanu komentējis Atis Slakteris.

SIA Censuns valdes loceklis Ģirts Ločmelis norādījis, ka prezervatīvs kā produkts pastāv jau gadiem ilgi, taču tā iepakojums ir neizteiksmīgs. Tieši tā arī radusies ideja par jaunu veidolu.

Par aktīvu pirkšanu patlaban nevarot būt runa, un lielā daudzumā iepakojumi netiek ražoti. Tomēr vairāku mēnešu garumā kopš produkts ir tirgū, pircēji īpaši iecienījuši Šlesera XL, ar Rīgas ainām, kā arī prezervatīvu iepakojumus ar Ļeņina attēlu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Prognozē prezervatīvu un riepu cenas pieaugumu

Lelde Petrāne, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar dabiskā kaučuka cenas lēcienu par 65% gaidāma arī tādu preču kā riepas, gumijas cimdi un prezervatīvi cenu pieaugums, vēsta Financial Times.

Dabiskā kaučuka cenas pieauguma pamatā ir spēcīgās lietusgāzes Dienvidaustrumāzijas reģionā.

Kaučuka cena divu gadu laikā esot trīskāršojusies, pārsniedzot pat rekordaugsto līmeni, kas tika reģistrēts 1952.gadā, kad bažas par iespējamo Korejas Kara vēršanos plašumā izraisīja paniku pircējos.

Cenas pieaugums savukārt radot spiedienu uz ražotājiem.

Lielākie riepu ražošanas uzņēmumi, tostarp Bridgestone, Michelin, Goodyear un Continental šogad cenas paaugstinājuši par 5-15% un daži brīdinājuši par tālāku cenu kāpumu. Piemēram, Continental no nākamā gadā sākuma cenas paaugstināšot vēl par 5%. Goodyear pagājušajā nedēļā paziņoja par trešā ceturkšņa zaudējumiem, neraugoties uz lielākajiem pārdošanas apjomiem divu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ar iPhone palīdzību Ņujorkā varēs atrast bezmaksas prezervatīvus

Lelde Petrāne, 16.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV pilsētas Ņujorkas veselības departaments laidis klajā viedtālruņu aplikāciju, kas palīdzēs lietotājiem atrast tuvāko vietu, kur tiek izsniegti bezmaksas prezervatīvi, ziņo Reuters.

«Mēs gribas, lai Ņujorka būtu drošākā pilsēta pasaulē, kur nodarboties ar seksu,» sacījusi viena no atbildīgajām par šo projektu Monika Svīnija.

Aplikācija, kuru var lejupielādēt iPhone un Android telefonos, sniedz informāciju no pilsētas datubāzes, kurā iekļautas vairāk nekā 1000 dažādas vietas, kas piedāvā bezmaksas prezervatīvus.

Lietotāji tikšot informēti par piecām tuvākajām vietām.

Pilsēta aplikāciju laidusi klajā Valentīna dienā.

Pēdējos piecos gados mēneša laikā pilsētā tiekot izdalīti trīs miljoni bezmaksas prezervatīvu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ap 300 t piena dienā neplūdīs uz Lietuvu, bet paliks Latvijā.

Šādu galveno ieguvumu sola jaunās kooperatīviem piederošās piena rūpnīcas realizētāja SIA Latvijas piens, kuras iesniegtā projekta realizēšanai Jelgavā Lauku atbalsta dienests (LAD) pirmdien devis zaļo gaismu. Tāpat jau skaļu publicitāti guvušā projekta īstenotāji sola 50-60 jaunas darba vietas un konkurētspējīgu eksporta produktu ražošanu.

Zinātnieki biznesam piedāvā gatavas idejas

Apģērbs, kas spēj savākt elektrību, piena produktu fotopasterizācija u.c. idejas gaida finansējumu.

Bankas

Bankas joprojām grēko

Atsevišķos gadījumos bankas joprojām grēko, liekot kredītā ņemto nekustamo īpašumu apdrošināt par lielāku summu nekā nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas prezervatīvu Safex izplatītājs Baltijā SIA CVM tuvākajā laikā plāno nostiprināt pozīcijas prezervatīvu automātu jomā Latvijā.

Db.lv jau iepriekš rakstīja, ka Igaunijas uzņēmuma Royal Baltic Group pārstāvis Keijo Jerts bija izteicies, ka Latvijā prezervatīvu automātu niša ir brīva un viņa uzņēmums nākotnē plāno ienākt Latvijā.

Tomēr igauņiem nāksies saskarties ar vietējo konkurenci. SIA CVM Valdes loceklis Edgars Ellers Db.lv apliecināja, ka uzņēmums tuvākajā laikā uzstādīs 30, bet līdz gada beigām līdz 100 prezervatīvu tirdzniecības automātiem.

CVM atvēris interneta vietni, kur iespējams pasūtīt prezervatīvus, kas pircējiem tiek piegādāta ar kurjeru vai pa pastu. Taču kopš jūnija uzņēmums ir izlēmis pastiprināt preču pieejamību un lēnām virzās uz šo mērķi, ieviešot tirdzniecības automātu CVM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Jurkāns: Lembergs no bailēm sarūk

Lelde Petrāne, 29.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Rūpes par savu ģimenes drošību, bailes iesēsties cietumā cilvēku ļoti nomāc. No koka nav izdrāzts ne Lembergs, ne Šlesers, ne Šķēle. Kas tā par dzīvi, ja visu laiku tev jādreb,» intervijā izdevumam Klubs sacījis politiķis Jānis Jurkāns.

«Nezinu, kad jūs to Lembergu pēdējoreiz redzējāt, bet man liekas, ka viņš kļūst mazāks, fiziski mazāks. Sarūk. No kā? No bailēm.

Visi tie cilvēki dārgi maksā par savu personisko brīvību. Tērē lielu, privatizācijas procesā nozagtu naudu, apmaksā politiskās partijas. Nesaku, ka viņi ir iedzīti pagrīdē. Laiks rādīs, cik mūsu tiesībsargājošās iestādes būs profesionālas,» stāstījis Jurkāns.

Runājot par sevi, politiķis sacījis: «Droši vien jākaunas par balsojumiem, kuri bija jāatstrādā. Tā ir viena riebīga lieta. Kamēr partijas finansēs oligarhi, vienmēr ir jāatstrādā. Ja ventspilnieki vai kargini prasa sertifikātu termiņa pagarināšanu... It kā saimnieciska lieta, bet jūties slikti. Jo vienmēr ir sajūta, ka jāizvēlas starp kaut ko sliktu un ļoti sliktu. Katru ceturtdienu pēc sēdēm gribējās iet uz pirti.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

ASV veikalā atvērta vīriešu eja ar alu, prezervatīviem un liellopu gaļas uzkodām

Lelde Petrāne, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļai ASV vīriešu vairs nav nepieciešams klīst pa lielveikalu, lai atrastu sev nepieciešamās preces. Kāds veikals tās pacenties izvietot vienā ejā, vēsta metro.co.uk.

Pārtikas veikals Manhetenā radījis Ņujorkā pirmo vīriešu eju, kurā atrodamas tādas vīriešiem tik nepieciešamas lietas kā alus, prezervatīvi, liellopu gaļas uzkodas un skuvekļi.

«Sākumā tas bija joks,» stāstījis veikala īpašnieks Džordžs Zoitas. Taču izrādījies, ka šī ideja darbojas.

Vīriešiem parasti nepatīkot iepirkties, tādēļ vīriešu eja nozīmē, ka viņi var ātri ieiet veikalā, iegūstot visu sev nepieciešamo, un tikpat ātri to pamest.

Viens no klientiem - 23 gadus vecais Endijs Hūbers - medijiem stāstījis: «Man nepatīk pavadīt daudz laika pārtikas veikalā, tāpēc šāda eja atvieglo man dzīvi.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceļojums: Vjetnamā var pat nogaršot pukstošu čūskas sirdi

Linda Zalāne, 11.08.2014

Hanojas lellīšu teātra aktieri iznākuši paklanīties ar savām lellēm, stāvot uz skatuves līdz viduklim ūdenī...

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iesaka Kaspars Ulsts, Idea Havas Media stratēģiskais direktors un bloga adventures.lv autors.

Pirms diviem gadiem kopā ar draugiem devāmies uz Vjetnamu. Mūsu mērķis bija 16 dienās redzēt un izbaudīt pēc iespējas vairāk no šīs valsts daudzveidības, jo Vjetnamas apgabali dabas ziņā cits no cita ievērojami atšķiras. Vjetnama ir izstiepusies gar Dienvidķīnas jūru vairāk nekā 1000 km garumā. Ziemeļos ir bambusiem noauguši kalni un Holongas līcis, kurā iespējams dzīvē redzēt unikālos dabas veidojumus – milzīgos kaļķakmens stabus, kurus bieži attēlo tūrisma ceļvežos, savukārt dienvidos ir Indoķīnas ievērojamākās upes Mekongas delta.

Kad turp braukt?

Rudens tiek uzskatīts par zelta sezonu ceļošanai uz Āziju, tostarp Vjetnamu, kur laika apstākļus ietekmē musona un lietus sezonas. Vasarā tur ir karsts un katru dienu līst, savukārt rudenī ir patīkami laika apstākļi. Mēs uz Vjetnamu devāmies novembrī, kad gaisa temperatūra bija ap 30 grādiem. Patīkams un silts laiks bija arī naktīs, izņemot kalnus, kur, guļot metāla angārā, izsalām līdz kaulam, bet no rīta bambusa stublājus klāja sarma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baidoties vienmēr kādu neizbēgami aizskart, var aizliegt jokus

Pirmais aprīlis, kas bieži tiek atzīmēts kā starptautiskā joku diena, šogad jau ir vēsture. Šajā pasākumā dažkārt mēdz iesaistīties gan uzņēmumi, gan arī, piemēram, mediji, kas cita starpā publicē pa kādam uzjautrinošam jaunumam. Mūsdienās informācijas aprite ir ļoti strauja, un vienmēr atradīsies kāds, kurš kādu joku nesaprot vai kuru tas kāda iemesla dēļ aizskar. Pēdējā laikā vismaz uz pasaules korporatīvās skatuves tendences liecina, ka labāk šajā ziņā neriskēt un vieglāk ir pat aizliegt jokot, lai šādi gadījumi nerastos un pēc tam nebūtu jānovērš, piemēram, kāda sociālo mediju vētra par kādu pūļa gudrībai vai kādai grupai netīkamu joku. Piemēram, tehnoloģiju milzis Microsoft nupat ziņoja, ka aizliedz saviem darbiniekiem publiskus 1. aprīļa jokus. Kompānijas vadība teikusi, ka dati neliecinot, ka šim jokošanas pasākumam būtu kāda pozitīva ietekme, tas pat drīzāk var novest pie nevēlamiem ziņu cikliem. Microsoft klāstīja, ka tam no šādas vienas dienas mēģināšanas jokot esot vairāk, ko zaudēt, ja salīdzina ar guvumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru