Pasaulē

Toshiba pārtrauks televizoru ražošanu un likvidēs darbavietas

LETA, 10.12.2015

Jaunākais izdevums

Japānas elektronikas un tehnoloģiju kompānija Toshiba Corp. gatavojas pārdot televizoru rūpnīcas ārvalstīs, cenšoties atgūties no grāmatvedības skandāla, kas iedragāja uzņēmuma reputāciju, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra Kyodo.

Šāds lēmums saistīts ar plašāku izmaksu samazināšanas stratēģiju, kas varētu paredzēt arī ar zaudējumiem strādājošo personālo datoru un mājsaimniecības iekārtu ražošanas struktūrvienību apvienošanu ar citu uzņēmumu struktūrvienībām, ziņo aģentūra.

Toshiba 1959.gadā kļuva par pirmo kompāniju, kas izstrādāja krāsu televizoru, taču uzņēmums saskāries ar tirgus daļas un ienākumu kritumu aizvien lielās konkurences un pieprasījuma samazināšanās dēļ.

Kyodo norāda, ka Toshiba likvidēs vairākus simtus darba vietu saistībā ar televizoru, personālo datoru un mājsaimniecības iekārtu ražošanas struktūrvienību restrukturizāciju.

Kā ziņots, jūlijā Toshiba prezidents Hisao Tanaka un priekšsēdētājs Norio Sasaki bija to astoņu vadītāju vidū, kuri atkāpās no saviem amatiem pēc neatkarīga ziņojuma, kurā konstatēts, ka vadība līdzdarbojusies vairākus gadus ilgā shēmā, lai palielinātu ienākumus.

Toshiba noalgota neatkarīga ekspertu komanda paziņojusi, ka vadītāji vairāku gadu garumā iesaistījušies sistemātiskā peļņas mākslīgā palielināšanā, tādējādi šim kļūstot par vienu no postošākajiem grāmatvedības skandāliem, kas pēdējos gados skāris Japānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Toshiba publisko ilgi aizkavētos finanšu rezultātus; brīdina par uzņēmuma izdzīvošanu

LETA, 11.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas elektronikas un tehnoloģiju kompānija Toshiba Corp. otrdien brīdināja, ka tās izdzīvošana ir apdraudēta, uzņēmumam publiskojot ilgi aizkavētos finanšu rezultātus par šā biznesa gada trešo ceturksni, kas noslēdzās decembrī.

Toshiba vēsta, ka trešais ceturksnis noslēgts ar 532,5 miljardu jenu (4,5 miljardu eiro) tīrajiem zaudējumiem.

Uzņēmums jau divreiz bija aizkavējis finanšu rezultātu publiskošanu un saskārās ar iespējamību, ka tā akciju kotēšana varētu tikt pārtraukta Tokija fondu biržā, ja netiks ievērots arī 11.aprīlī noteiktais termiņš.

Japānas finanšu regulatori bija devuši vairāk laika Toshiba, lai izvērtētu vērienīgo aktīvu norakstīšanu ASV atomenerģētikas tehnoloģiju struktūrvienībā Westinghouse Electric Co., kas pagājušajā mēnesī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu.

Pastāv ievērojama ticamība, ka uzņēmuma finanšu situācija pasliktināsies, ņemot vērā problēmas struktūrvienībā Westinghouse, norāda Toshiba.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas elektronikas un tehnoloģiju kompānija «Toshiba Corp.» otrdien paziņoja, ka nolēmusi pārdot televizoru ražošanas biznesu Ķīnas elektronikas uzņēmumam «Hisense Group».

«Toshiba» vienojusies «Hisense» pārdot 95% struktūrvienības «Toshiba Visual Solutions» akciju par aptuveni 12,9 miljardiem jenu (97,6 miljoniem eiro).

Šo lēmumu «Toshiba» skaidro ar centieniem uzlabot kompānijas finansiālo stāvokli.

Uzņēmums šā biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēgušies septembrī, strādājis ar 436 miljonu dolāru (374,05 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem.

Kā ziņots, «Toshiba» septembrī panāca vienošanos, lai pārdotu savu atmiņas mikroshēmu ražošanas struktūrvienību ASV investīciju firmas «Bain Capital» vadītajam konsorcijam, kurā iesaistījušās ASV tehnoloģiju kompānijas «Apple» un «Dell», atmiņas mikroshēmu ražotāji Dienvidkorejas «SK Hynix» un ASV «Kingston Technology», kā arī ASV datu nesēju ražotājs «Seagate Technology».

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: KlēpjdatorsToshiba Portege X20W-D

Jānis Vēvers, 13.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tikai kilogramu smagais Toshiba Portege X20W-D veiktspējas ziņā pārspēj krietni lielākus klēpjdatorus, turklāt tajā var rakstīt ar irbuli kā burtnīcā

Portatīvo datoru saplūšana ar planšetēm norit pilnā sparā, un 360 grādos atveramu klēpjdatoru ar skārienekrānu skaits nemitīgi aug. Pavasarī klāstu papildināja daži Toshiba modeļi, kas pavisam nesen nonākuši arī līdz mūsu veikaliem.

To vidū ir ultraplānais Portege X20W-D. Kā jau ierasts, klēpjdatori pieejami dažādās modifikācijās, un DB rīcībā pabija 10Q versija ar 7.paaudzes Intel Core i7 procesoru, Intel HD Graphics 620 grafisko karti, 512GB ātro SSD atmiņu un 8GB operatīvo atmiņu.

Dizains

Ietērpjot savus labākos datorus alumīnija korpusā, ražotāji gadu gaitā ir pieradinājuši lietotājus pie domas, ka tas ir sava veida kvalitātes un prestiža rādītājs. Ja alumīnijs nav redzams un sataustāms, lietotāja prātā var pazibēt šaubas par pirkuma atbilstību cenai, jo īpaši gadījumos, kad tā tuvojas divu tūkstošu eiro slieksnim, pat ja «kažociņš» ir taisīts no cita metāla. Šis stāsts tieši attiecas uz Portege X20W-D. Toshiba dizaineri šim klēpjdatoram izvēlējušies magnija sakausējuma apvalku, kas ir gana izturīgs un elegants materiāls. Vienīgi, acīmredzot cenšoties samazināt ierīces svaru, sakausējums izmantots ļoti pieticīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas elektronikas un tehnoloģiju kompānija Toshiba Corp. ceturtdien publiskoja ilgi aizkavētos finanšu rezultātus, paziņojot, ka pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, tā strādājusi ar 965,7 miljardu jenu (7,4 miljardu eiro) zaudējumiem.

Pastāvēja aizvien lielākas bažas, ka uzņēmums nespēs iekļauties ceturtdienas gala termiņā par finanšu rezultātu publiskošanu, ņemot vērā nesaskaņas ar auditoriem par vairāku miljardu jenu zaudējumiem ASV atomenerģētikas tehnoloģiju struktūrvienībā Westinghouse Electric Co..

Toshiba vairākkārt bija aizkavējusi finanšu rezultātu publiskošanu par pagājušo biznesa gadu, skaidrojot, ka uzņēmumam nepieciešams vairāk laika, lai izvērtētu Westinghouse Electric zaudējumu radīto ietekmi.

Kā vēstīts, Toshiba akcijas vērtība piedzīvojusi lejupslīdi kopš decembra nogales, kad uzņēmums brīdināja par vērienīgiem zaudējumiem struktūrvienībā Westinghouse Electric, kas martā tiesā iesniedza bankrota pieteikumu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 5.aprīlī Rīgā, Jāņa Asara ielā 3 tika atklāta Baltijas Radioloģijas akadēmija, ko izveidojusi ARS Diagnostikas klīnika sadarbībā ar Toshiba MedicaL.

Jaunā Baltijas Radioloģijas akadēmija izveidota, apvienojot Latvijas ārstu zināšanas un modernāko diagnostikas metožu iespējas, tiecoties Latvijā ieviest arvien progresīvākas medicīnas tehnoloģijas.

Pasākuma laikā klātesošie tika iepazīstināti arī ar Austrumeiropā līdz šim vienīgo 320 slāņu datortomogrāfu Toshiba Aquilion One. Šī ierīce piedāvā vēl nebijušas iespējas diagnostikā un ārstēšanā, kā arī būs viens no jaunizveidotās akadēmijas stūrakmeņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar ģimenes uzņēmuma A.Medical valdes priekšsēdētāju un līdzīpašnieku Igoru Palkovu

Lelde Petrāne, 15.04.2016

Sniegs, kalni, dēlis un ātrums. Gluži kā ikdienas darba dzīvē, kur ātrums un azarts virza uz mērķi.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild A.Medical valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Igors Palkovs. A.Medical Baltijā nodrošina medicīnisko iekārtu piegādi, uzstādīšanu un apkalpošanu.

«Medicīnas tehnoloģijas ir viena no nozarēm, kas ļoti strauji attīstās ar galveno mērķi – palīdzēt cilvēkiem. Ik dienu mēs esam «ar vienu kāju» tālā nākotnē un šī, es uzskatu, ir fantastiska iespēja mūsu uzņēmumam. A.Medical unikalitāte ir faktā, ka, ņemot vērā tā darbinieku vidējo vecumu, esam jaunākais uzņēmums, kas saistīts ar medicīnas tehnoloģijām. Savukārt, apvienojot šo aspektu ar komandas biedru pieredzi, mums izdevies izveidot augstas profesionalitātes komandu,» stāsta I. Palkovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Elektronikas ražotāji izstādē IFA Berlin demonstrē jaunākos sasniegumus

Db.lv, 30.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 31.augusta līdz 5.septembrim Berlīnē notiks viena no lielākajām elektronikas preču un sadzīves tehnikas izstādēm Eiropā IFA (Internationale Funkausstellung).

30.augustā izstādes norisē bija iespēja ielūkoties medijiem.

Ik gadu izstādi apmeklē vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku un tajā savus jaunākos sasniegumus demonstrē 1000 dalībnieku, kas piedāvā patērētāju elektroniku, tajā skaitā, Microsoft, Bang & Olufsen, Casio, Samsung, LG, Sony, Huawei, ZTE, Asus, Acer, Toshiba, Philips, Panasonic, Amazon un citi.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādes norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaudīgs un stabili strādājošs dators ir nepieciešams ikvienam uzņēmējam, neatkarīgi no izvēlētās biznesa nozares. Portatīvie datori nodrošina iespēju strādāt jebkurā vietā un laikā, gan tiešsaistē, gan bezsaistē, tāpēc datora izvēle ir svarīgs jautājums, ko nevar atlikt uz vēlāku laiku.

Reti kurš uzņēmējs var atļauties greznību meklēt īsto datoru mēnešiem ilgi, tāpēc vērts pievērst uzmanību interneta veikalu piedāvājumam. Kāds portatīvais dators ir pieprasītākais Latvijas pircēju vidū? Kur meklēt labu datoru biznesa mērķiem par adekvātu cenu? Turpini lasīt un uzzini!

##Lenovo portatīvie datori – klusi, stabili, jaudīgi

Viens no vadošajiem datoru ražotājiem pasaulē, Lenovo, piedāvā plašu biznesa datoru segmentu. Interneta veikalā 1a.lv pirktāko portatīvo datoru topā ietilpst pieci Lenovo modeļi:

1. Lenovo V130-15 Full HD SSD Kaby Lake i5

● Windows 10 operētājsistēma;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtības piedzīvojis Japānas elektronikas un tehnoloģiju uzņēmums Toshiba Corp., kura valdes priekšsēdētājs ir Satoši Cunakava. Uzņēmums paziņojis, ka nākamajos piecos gados likvidēs 7000 darbavietu, un samazinājis peļņas prognozi šim biznesa gadam. Tāpat kompānija paredzējusi likvidēt vai apvienot vairākas ražotnes, kā arī par 25% samazināt struktūrvienību skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru