Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No mazkapitāla uzņēmuma SIA JPD Production triju gadu laikā kļuvis par vienu no lielākajiem veikalu mēbeļu ražotājiem Latvijā, savu produkciju lielākoties eksportē.

2010. gadā uzņēmuma JPD Productions apgrozījums bija 63 tūkst. eiro, 2011. gadu tas noslēdza ar 1 miljona eiro apgrozījumu, bet 2012. gadā apgrozījums audzis līdz 3,6 milj. eiro. Šogad uzņēmums plāno apgrozīt 4,8 miljonus eiro. Kompānija savu darbību sāka 2010. gadā, reģistrējot mazkapitāla SIA ar 100 latu pamatkapitālu.

Latvijā uzņēmējs ieradās 1996. gadā un, vairākus gadus strādājis kā veikalu iekārtu montieris, pievērsās veikalu aprīkojuma tirdzniecībai, līdz nolēma uzsākt savu biznesu. Pirms JPD Production J. P. Dīruds nodibināja uzņēmumu JPD, kas nodarbojās ar tirdzniecības iekārtu pārdošanu. Uzņēmumam veicās labi, klientu skaits auga, un divus gadus vēlāk uzņēmējs nolēma biznesu paplašināt.

«Ja gribi atvērt uzņēmumu, nekad nedibini to ar 100 latu pamatkapitālu. Uzņēmums taču tā nevar strādāt. Nauda, kas tiek ieguldīta uzņēmumā, tiks izmantota, lai šis uzņēmums strādātu. Ja uzņēmumam nav to 2000 latu, tad kā tas vispār var strādāt? Vajag kapitālu – kaut vai lai datoru nopirktu,» savu nostāju pauž J. P. Dīruds. «Manuprāt, valstij nevajadzētu atļaut reģistrēt uzņēmumus ar tik mazu kapitālu. Šādas kompānijas parasti atver, lai pelnītu «melno naudu», es esmu pret to,» norāda uzņēmuma izpilddirektors.

2011. gadā uzņēmums paplašinājās, pārņēma mēbeļu ražotāju HM+, iepirka jaunu tehniku un pārcēlās uz plašākām telpām. Šobrīd JPD Production ir viens no lielākajiem specializēto biroju un mazumdirdzniecības veikalu mēbeļu ražotājiem Latvijā. Uzņēmuma lielākie klienti ir Tiger, Jysk, Latvijas mobilais telefons un citi. Ražošanas cehā šobrīd darbinieku skaits gada laikā pieaudzis no 28 līdz 47. Kopumā uzņēmumā strādā teju 70 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru