Būvniecība un īpašums

Tukuma uzņēmums SIA Amatnieks saņem 2,3 miljonu eiro aizdevumu

Žanete Hāka, 06.05.2016

Jaunākais izdevums

SEB banka piešķīrusi Tukuma uzņēmumam Amatnieks aizdevumu 2,3 miljonu apmērā kompānijas saistību refinansēšanai no citām finanšu iestādēm, informē bankas pārstāvji.

SIA Amatnieks nodarbojas ar nekustamo īpašumu būvniecību un pārvaldīšanu, apsaimniekojot gan tirdzniecības platības un biroju telpas, gan arī dzīvojamos īpašumus. Būvniecības projektu īstenošanai uzņēmums aktīvi izmanto arī SEB bankas sniegtās garantijas.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars: «SIA Amatnieks ir stabils uzņēmums ar pārliecinošu finanšu plūsmu, diversificētu biznesa modeli un pārdomātu stratēģiju. Mērķtiecīgu sadarbību uzsākām 2011. gadā, un ar katru gadu tā ir paplašinājusies, sekojot uzņēmuma augošajiem mērķiem un vajadzībām. Šis darījums ir vēl viens solis uz priekšu, kas cita starpā palīdzēs uzņēmumam arī efektivizēt finanšu vadību.»

SIA Amatnieks darbība galvenokārt koncentrējas Tukumā un tā apkārtnē, kur uzņēmums būvē un renovē gan valsts un pašvaldību uzņēmumiem piederošus objektus, gan arī privātā sektora kompāniju īpašumus. Tāpat kompānija apsaimnieko arī savā īpašumā esošās biroju telpas, dzīvojamos īpašumus, tirdzniecības centru un citus objektus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Baltic Block valdes komentārs par rosināto maksātspējas izvērtēšanas lietu

Andis Šķēle, SIA Baltic Block valdes loceklis, 28.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar uzņēmuma SIA Baltic Block valde uzzināja, ka SIA Amatnieks An ir vērsies tiesā, lai panāktu mūsu uzņēmuma maksātnespējas ierosināšanu.

Pēc izskanējušiem publiskiem paziņojumiem par centieniem ierosināt maksātnespēju informējam:

Uzņēmums SIA Baltic Block šā gada pirmajā ceturksnī ir strādājis ar 2,9 miljonu € apgrozījumu un 137 000 € lielu peļņu. Pašlaik uzņēmums nodarbina 61 darbinieku un uzņēmuma bilances vērtība ir 18.7 miljoni €. Uzņēmums ir, iespējams, modernākā ražotne savā produkcijas segmentā visā Ziemeļeiropā.

Viens no izejvielu piegādātājiem ir bijis SIA Amatnieks An. Mūsu parāds šim uzņēmumam šobrīd sastāda 17 tūkstoš € par piegādāto izejvielu – mazvērtīgas koksnes šķeldu.

Savukārt mūsu prasījums pret šo uzņēmumu ir 36 tūkstoši €. Šā gada 2. maijā piedāvājām veikt prasību savstarpējo ieskaitu starp SIA Baltic Block un SIA Amatnieks An. Šo priekšlikumu risināt situāciju pārrunu ceļā Amatnieks An izvēlējās ignorēt. Tā vietā saņēmām šo publisko informāciju par centieniem rosināt maksātnespējas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodots Gāliņciema daudzfunkcionālais pakalpojumu centrs Ventspilī, informē "Ventspils nekustamie īpašumi".

Būvniecības valsts kontroles birojs 27.janvārī ir izsniedzis aktu par objekta pieņemšanu ekspluatācijai. Tuvākajā laikā būvuzņēmējs SIA "Amatnieks" nodos Gāliņciema sabiedriskā centra atslēgas "Ventspils bibliotēkas" rīcībā.

"Ventspils nekustamo īpašumu" valdes priekšsēdētājs Armīns Kleinbergs informē, ka apmeklētajiem centru plāno atvērt vasaras sākumā. Pagaidām vēl notiek mēbeļu un aprīkojuma izgatavošana un piegāde.

Centra telpas aizņem 620 kvadrātmetrus. Savukārt plašā piegulošā teritorija labiekārtota ar dekoratīviem koku un krūmu stādījumiem.

Centra izveide tika sākta 2019.gadā 19.novembrī, kad ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru tika noslēgta vienošanās par Gāliņciema sabiedriskā centra projekta īstenošanu, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 2,85 miljoni eiro, no kuriem lielāko daļu summas - 2,385 miljonus eiro - sedz ERAF līdzfinansējums, bet vēl ap 84 000 eiro ir valsts budžeta dotācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tukuma piens par gandrīz 2 miljoniem eiro atjaunos ražošanas un noliktavas telpas

Db.lv, 02.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies AS Tukuma piens izsludinātais konkurss par ražošanas un noliktavu telpu atjaunošanu un rekonstrukciju, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumā tika saņemti trīs uzņēmumu piedāvājumi, un par uzvarētāju atzīts SIA Amatnieks, kura piedāvātā līgumcena bija 1,727 miljoni eiro bez PVN.

Db.lv jau rakstīja, ka pērnā gada sākumā noslēdzās AS Tukuma piens iepirkums par ražošanas ēkas projektēšanu, būvdarbiem un autoruzraudzību.

Arī šajā iepirkumā par uzvarētāju pasludināts SIA Amatnieks, kura piedāvātā līgumcena bija 2,079 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajā būvniecības konkursā VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa izveidei Meirānu ielā 2, Rīgā, Šķirotavas apkaimē pieteikušies 14 pretendenti. VNĪ uzsāk vērtēšanas procesu, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Latvijas Nacionālās operas un baleta personālam tiks radītas telpas 5 700 m2 apjomā dekorāciju glabāšanai, izgatavošanai un mēģinājumiem, vienlaikus labiekārtojot un apzaļumojot apkārtējo teritoriju.

Piedāvājumus iesnieguši liels skaits būvuzņēmēju – SIA "AIMASA", SIA "AMATNIEKS", SIA "BūvKORE", SIA "Lagron", SIA "Merks", PS "MMG", piegādātāju apvienība "3A", piegādātāju apvienība "BBA, TILTS, AE", SIA "Pillar Contractor", pilnsabiedrība "SBSC", SIA "PRO DEV", SIA "Selva Būve", personu apvienība SIA "Eltex" un SIA "LAGUTA"",SIA "VELVE". Piedāvājumu summas – no 5,9 miljoniem eiro līdz 7,46 miljoniem eiro. Par iepirkuma uzvarētāju un līguma summu varēs runāt tikai pēc piedāvājumu izvērtēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Akmens virsmas uzņēmumā SIA Pilsakmens

Žanete Hāka, 15.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties SIA Pilsakmens ražotnē, kur top akmens virsmas, kamīni un citi izstrādājumi no granīta un marmora.

«Ar akmens apstrādi sāku nodarboties 1994.gadā kā amatnieks akmeņkalis,» stāsta SIA Pilsakmens vadītājs Rihards Mateisons. Tolaik tas bija ļoti ekskluzīvs produkts. Ņemot vērā, ka Latvijā nevienā mācību iestādē nav iespējams apgūt šo amatu, pašam strādājot nācās krāt pieredzi un uzlabot prasmes.

SIA Pilsakmens dibināts 2011.gadā un atrodas Salaspilī. Pēc tam, kad atrastas telpas biznesam, pakāpeniski iegādātas iekārtas un akmens sagataves no Itālijas, Polijas, Čehijas, Ukrainas, Spānijas, Grieķijas un Ķīnas, attīstot biznesu tālāk.

Produkcija tiek tirgota gan Latvijā, gan arī ārvalstīs – Skandināvijā, Vācijā, Anglijā, Francijā. Lielāko daļu pārdošanas apjomu veido tieši Jūrmala un Rīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi SIA Energokomplekss

Žanete Hāka, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrs reģistrēja 88 komercķīlas, bet 67 tika dzēstas, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 236,57 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 167.87 miljardi eiro.

Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 68,70 miljardi eiro.

Aizvadītajā nedēļā lielāko komercķīlu devusi SIA Energokomplekss – 1,425 miljonu eiro vērtībā. Ķīlu ņēmusi AS Citadele banka.

Otru lielāko komercķīlu devusi Alūksnes rajona Jaunalūksnes pagasta zemnieku saimniecība Sprogas – 190,5 tūkstošu eiro vērtībā, un to ņēmusi AS SEB banka.

Savukārt trešo lielāko komercķīlu devusi SIA Amatnieks AN – 126 tūkstošu eiro vērtībā. To ņēmusi AS Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Kādas lietas un kāpēc netirgo Latvijas dizaina veikals Riija

Anda Asere, 22.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dizaina un dzīvesstila veikalam Riija 2015. gadā izdevies palielināt apgrozījumu par 5% – līdz 320 tūkst. eiro; šogad plānots tā kāpums vismaz par 15%, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Veikala darbības laikā daudz kas ir bijis citādi, nekā sākotnēji plānots, piemēram, prognozētie straujas attīstības tempi izrādījušies lēnāki. «Uzņēmums strādā ar pašu naudu, neesam aizņēmušies,» skaidro Sarmīte Stabulniece, veikala Riija (SIA Baltic Select) vadītāja un radošā direktore.

Kopš pagājušā gada nogales kompānijas darbību papildina internetveikals.

Apmēram reizi nedēļā uz Riija atnāk kāds dizainers vai amatnieks parādīt savu produktu. Uzņēmums ir definējis, ka netirgos gadatirgus izstrādājumus, jo īpaši rokdarbus, piemēram, rišainus adījumus vai tamborējumus. Riija atsaka arī tiem pārstāvjiem, kas produktu izveidojuši ar domu, ka latvju zīmes tam nodrošinās panākumus. Lai gan Sarmītei nav nekādu iebildumu pret šīm zīmēm, viņa uzskata, ka tās jālieto pamatoti un nepārspīlētā daudzumā. «Mēs turam savu rāmi, mēģinām neiziet no tā ārā. Starp citu, tas nemaz nav tik vienkārši – ievērot savus noteikumus bieži vien ir tas grūtākais uzdevums. Tajā pašā laikā tas nodrošina pastāvīgo klientu loku, jo viņi zina, ko te sagaidīt gan kvalitātes, gan cenas ziņā,» saka Sarmīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tukuma piens investēs 2,08 miljonus eiro jaunas ražošanas ēkas izveidē

Žanete Hāka, 08.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies AS Tukuma piens izsludinātais iepirkums par uzņēmuma ražošanas ēkas projektēšanu, būvdarbiem un autoruzraudzību, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā saņemti trīs pretendentu piedāvājumi.

Par uzvarētāju iepirkumā pasludināts SIA Amatnieks, kura piedāvātā līgumcena ir 2,079 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lavandu audzētāji paplašināšanās vietā izvēlas daudzveidot piedāvājumu

Lavandu audzēšanas saimniecības Latvijā saskaitāmas uz vienas rokas pirkstiem. Ar šo kultūraugu apstādītās zemes kopējā platība ir tik maza, ka ne Lauku atbalsta dienestā, ne Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā konkrētu skaitļu nav. Tomēr saimniecības, kas šai nišā strādā, ar roku visam atmest negrasās un turpina pilnveidot savu piedāvājumu.

Tirgus mazs un nesakārtots

Šogad lavandas zied neierasti agri. Parasti tās novāc jūlija vidū, bet Zanes Gustas saimniecībā LavenderVilla ( SIA Zoovilla) Grobiņas novadā mēneša sākumā ziedi jau nogriezti, atstājot vien mazu stūrīti, kur ciemiņiem nobildēties.

«Lai augus izmantotu produkcijas ražošanai, svarīgi ziedus ievākt pareizā laikā,» saka Z. Gusta, uzsverot, ka lavandas audzē ne vien acu priekam, bet arī pārstrādei. Ar tām pilda pašu šūtas rotaļlietas, smaržu maisiņus un citus izstrādājumus. Tā kā ar lavandām apstādītā platība nav liela, izmanto bezatlikumu tehnoloģiju un nelielā apjomā destilē ēterisko eļļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tukuma piens par 266 tūkstošiem rekonstruēs saldētavu un ražošanas ēku

Žanete Hāka, 16.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies AS Tukuma piens izsludinātais iepirkums par saldētavas un ražošanas ēkas rekonstrukciju, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumā saņemti četru pretendentu pieteikumi, un par uzvarētāju atzīta SIA Amatnieks. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 266 tūkstoši eiro.

Iepirkums tiek īstenots ar Lauku atbalsta dienesta finansējuma palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru