Vide

Tūristu izpostīto filmas The Beach slaveno pludmali slēgs uz nenoteiktu laiku

LETA--AFP, 03.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taizemes pludmale, ko slavenu padarīja 2000.gadā uz ekrāniem iznākusī filma «The Beach» («Pludmale») ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā, tiks slēgta uz nenoteiktu laiku, lai palīdzētu tās ekosistēmai atkopties no tūristu bariem, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Jūnijā pludmale tika slēgta uz četriem mēnešiem erozijas un piesārņojuma dēļ, ko izraisījis lielais tūristu pieplūdums. Taču pētījums, kas tika veikts šai laikā, liecināja, ka īstermiņa aizliegums nebūs pietiekams risinājums un kaitējums ir lielāks, nekā tika sākotnēji domāts.

«Mēs veicām novērtējumu katru mēnesi un atklājām, ka ekosistēmu ir nopietni iznīcinājis tūrisms,» sacīja Nacionālo parku biroja direktors Songtams Suksavangs, norādot, ka pludmalē ik dienas ieradās vidēji 5000 cilvēku.

Viņš sacīja, ka pludmale un tās augu sega ir pilnībā iznīcināta un to nevar izlabot četru mēnešu laikā. Tādēļ izlemts pludmali slēgt uz nenoteiktu laiku, kamēr ekosistēma atkopsies līdz normālam līmenim.

Piesārņojums un lielie tūristu bari pludmalēs ir problēma arī citās reģiona valstīs, sākot no Filipīnām līdz Indonēzijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Tiek slēgta viena no slavenākajām pludmalēm Taizemē

Laura Mazbērziņa, 23.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā uz četriem mēnešiem tiks slēgta Taizemes Phi Phi salas Maya Bay pludmale.

Maya Bay pludmale ir slavena ar to, ka tajā uzņemta filma «Pludmale» (2000. gads) ar Leonardo Di Kaprio galvenajā lomā. Kopš tā laika uz turieni plūst tūristu straumes, tai nodarot lielu kaitējumu. Un tas ir pludmales slēgšanas iemesls.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Tev varētu interesēt arī:

FOTO: Tiek slēgta tūristu iemīļotā Borakaja sala

Komentāri

Pievienot komentāru