Jaunākais izdevums

Rīgas pašvaldības pārstāvji aplūkos Varoņu ielas pārvadu pār Meža prospektu, lai lemtu par priekšlikumiem putnu aizsardzībai.

Jau vēstīts, ka jautājums par putnu bojāejas novēršanu tiek risināts aptuveni gadu. Pērn novembrī ornitologi apsekoja pirms gada atklāto Vairoga pārvadu Rīgā, ar nolūku pārbaudīt, cik daudz putnu nositušies, ielidojot trokšņa aizsardzības stikla sienās, kuras tika uzstādītas pārvada augstākajā posmā - uz tilta, kas iet cauri priežu mežam. To migrācijas laikā izmanto daudzi putni.

Šobrīd uz Austrumu maģistrāles Varoņu ielas satiksmes pārvada, tāpat kā citur Eiropā, uz prettrokšņu ekrāniem ir uzlīmēti bīstamo putnu silueti, taču tie nedod vēlamo efektu, un ir novērota putnu bojāeja.

Iepriekš vēstīts, ka viens no iespējamajiem variantiem, kas varētu atturēt putnus no ietriekšanās satiksmes pārvada stiklotajās sienās, ir melnu līniju rūpnieciska iestrāde stiklotajā virsmā. Pēc ornitologu ieteikumiem, šādas līnijas būtu labāk pamanāmas gan lielākiem, gan mazākiem putniem, taču arī šis variants neesot pilnīgi drošs.

Drīzumā sāksies īstā putnu migrācija, kad Rīgu šķērsos miljoniem migrantu, un ir pamats uzskatīt, ka stiklotās ceļa konstrukciju sienās varētu ietriekties un aiziet bojā tūkstošiem migrējošo putnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš aizvadītā gada novembra uz Vairoga pārvada (Gustava Zemgala satiksmes pārvads) situācija nav mainījusies un tur turpina iet bojā putni, secinājuši ornitologi. Rīgas dome problēmas risinājumu joprojām meklē.

[Papildināta ar pēdējo rindkopu]

Pērn novembrī ornitologi apsekoja pirms gada atklāto pārvadu Rīgā, ar nolūku pārbaudīt, cik daudz putnu nositušies, ielidojot trokšņa aizsardzības stikla sienās, kuras tika uzstādītas pārvada augstākajā posmā - uz tilta, kas iet cauri priežu mežam. To migrācijas laikā izmanto daudzi putni.

Lai gan uz pārvada stikla sienām, ar nolūku atbaidīt putnus, bija attēloti melni putnu silueti, ornitologi secināja, ka izvēlētā aizsardzības metode nedarbojas un putni turpina nosisties, ielidojot sienās, vēstīja dabasdati.lv. Apskatot teritoriju, ornitologi pērnā gada rudenī atrada vairāku putnu atliekas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lai glābtu putnus no bojāejas, uz satiksmes pārvada varētu iestrādāt melnas līnijas

Gunta Kursiša, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no iespējamajiem variantiem, kas varētu atturēt putnus no ietriekšanās satiksmes pārvada stiklotajās sienās, ir melnu līniju rūpnieciska iestrāde stiklotajā virsmā, pauž Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Pēc ornitologu ieteikumiem, šādas līnijas būtu labāk pamanāmas gan lielākiem, gan mazākiem putniem, taču arī šis variants neesot pilnīgi drošs.

Jau rakstīts, ka kopš aizvadītā gada novembra uz Vairoga pārvada (Gustava Zemgala satiksmes pārvads) situācija nav mainījusies un tur turpina iet bojā putni, secinājuši ornitologi. Kā Db.lv uzzināja Rīgas domē, Mājokļu un vides departamenta speciālisti, sadarbojoties ar ornitologiem un Rīgas pilsētas būvvaldi, joprojām meklējot risinājumu šai problēmai. No Vides fonda piešķirtais finansējums nav iztērēts, jo pagaidām nav atrasts vislabākais šīs problēmas risinājums. Departaments vēlas atrast tādu metodi, lai pilnībā novērstu putnu bojāeju.

Komentāri

Pievienot komentāru