Tehnoloģijas

Twitter atzīts par pasaulē ātrāk augošo sociālo tīklu

Gunta Kursiša, 29.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google un Facebook būtu vajadzējis iegādāties mikroblogošanas vietni Twitter, bet nu šīs kompānijas var kost pirkstos, jo Twitter kļuvis par straujāk augošo sociālo platformu, raksta forbes.com.

Turklāt Twitter nav apsteidzis citus sociālos tīklus par mata tiesu, bet gan atrodas pārliecinošā vadībā, liecina GlobalWebIndex (GWI) ziņojums. Pašlaik 21% pasaules interneta lietotāju vismaz reizi mēnesī izmanto Twitter.

Novērots, ka laikā no 2012. gada otrā ceturkšņa līdz 2012. gada ceturtajam ceturksnim aktīvu Twitter lietotāju skaits audzis par 40% jeb līdz 288 miljoniem aktīvu lietotāju, kas izmantojuši Twitter pēdējā mēneša laikā. Tādējādi kopš 2009. gada jūlija Twitter lietotāju skaits audzis par 714%.

Visstraujāk Twitter lietotāju skaits audzis Honkongā (par teju 100%), ASV (94%), Krievijā (62%), Ķīnā, Itālijā un Dienvidkorejā.

Otrajā vietā pēc lietotāju skaita pieauguma laika posmā no 2012. gada otrā ceturkšņa līdz 2012. gada ceturtajam ceturksnim ierindojas ssociālais tīkls Facebook, kura lietotāju skaits pieaudzis par aptuveni 32%, bet trešajā vietā – Google+, kura lietotāju skaits minētajā laika posmā palielinājies par nedaudz mazāk nekā 30%. Sociālajam tīklam Google+ uz papēžiem min Krievijā populārā sociālā platforma Vkontakte, un nedaudz vairāk lietotāju skaita pieauguma ziņā atpaliek Meksikas sociālais tīkls Sonico. Nedaudz vairāk par 20% minētajā laika posmā pieaudzis LinkedIn lietotāju skaits, bet nedaudz mazāk par 20% - Indonēzijas portāla Mig33 lietotāju skaits. Sarakstā seko tādi sociālie tīkli kā Pinterest, Krievijas Odnoklassniki, Ķīnas 51.com, Indonēzijas Koprol, kā arī Tumblr, Viadeo un Spānijas Tuneti.

Komentāri

Pievienot komentāru