Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma A. A. Mežmalas vikingu laivai Lāčplēsis Klintaines pagasta Liepsalās tagad ir jaunākais «brālis» — Namejs. Neilgi pirms valsts svētkiem tas devies pirmajā braucienā pa Daugavu, lai vēlāk turpinātu ceļu citos ūdeņos, vēsta reģionālais medijs Staburags.

Pirmā laiva izgatavota Lietuvā, taču Namejs jau tapis pašu spēkiem. Uzņēmuma A. A. Mežmalas pārstāvis Arvīds Apfelbaums stāstījis, ka bija pieredze, konstrukcijas paraugs un arī speciālas sagataves, tāpēc šovasar ķērušies pie darba. Atbalsts ieceres īstenošanai gūts, arī piedaloties Lauku atbalsta dienesta izsludinātajā Eiropas Savienības fondu finansētajā projektu konkursā. Novembra sākumā Namejs bija gatavs.

Laivas būvei pamatā izmantots ozols un lapegle, kā arī citi materiāli un modernākas tehnoloģijas. Jaunā laiva ir metru šaurāka par Lāčplēsi, bet arī tajā ir vieta ap 20 pasažieriem.

«Jaunās laivas nosaukuma varianti bija dažādi, bet izlēmu par labu Namejam. Namejs bija Tērvetes zemgaļu vecākais, vēlāk visas Zemgales ķēniņš un brīvības cīņu vadonis. Arī laivas mājvieta būs Zemgales sirdī,» Staburagam stāstījis Arvīds Apfelbaums.

Biznesa portālam db.lv gan neizdevās noskaidrot, cik izmaksājusi laivas būvniecība un kurā vietā Namejs vizinās klientus, jo, zvanot uz izziņās norādīto tālruni, uzņēmuma A. A. Mežmalas pārstāvis bija ļoti nerunīgs un atbildēja vien to, ka nav īstais laiks runāt ar medijiem un arī neviens cits, kurš varētu sniegt atbildes, netika ieteikts.

Komentāri

Pievienot komentāru