Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukraiņiem piederošais piena pārstrādes uzņēmums SIA Latvian Dairy sācis darbu bijušajā DK Daugava piena pārstrādes rūpnīcā Jaunjelgavas pagasta Sērenē, ražojot dažādus siera veidus eksportam un nodarbinot vairāk nekā 60 cilvēkus, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Latvian Dairy ir ukraiņu kompānijas Terra Food meitasuzņēmums, kas nodibināts, ukraiņu investoriem 2015.gada oktobra beigās nopērkot DK Daugava piena pārstrādes rūpnīcu no Krievijas uzņēmuma Gogol-Mogol, kuram savukārt savas kapitāldaļas iepriekš nodeva rūpnīcas dibinātājs un īpašnieks Aigars Vaivars.

Terra Food atrodas Kijevas pievārtē un ir viens no piena pārstrādes industrijas līderiem Ukrainā, kas specializējas siera un sviesta ražošanā, eksportējot produkciju uz vairāk nekā 30 valstīm.

Kā liecina Firmas.lv dati, Latvian Dairy reģistrēts 2015.gadā 23.septembrī Rīgā ar pamatkapitālu 350 000 eiro.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 70% kapitāldaļu ir Kiprā reģistrēta kompānija Goforth Limited, bet pa 10% daļu katram pieder Ukrainas pilsoņiem Staņislavam Vitovičam, Andrejam Vitovičam un Sergejam Kovaļčukam.

Savukārt informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka Latvian Dairy drīzumā modernizēsies, iegādājoties piena pārstrādes un siera ražošanas iekārtas par 250 000 eiro. Tiks iegādātās trīs piena uzglabāšanas tvertnes katra 25 000 litru tilpumā, kā arī piena pārstrādes līnija ar jaudu 16 000 litru piena stundā. Iekārtas tiks uzstādītas pienotavā Sērenē.

Pretendentiem iesniegumi jāiesniedz līdz 23.martam, savukārt projekta īstenošanas laiks ir līdz šā gada 1.decembrim.

Kā ziņots, Vaivars jau 2015.gada februārī atzina - tā kā piena produktu ražošana savulaik perspektīvajam Krievijas tirgum vairs nav aktuāla, par 1,5 miljoniem eiro uzņēmuma DK Daugava akcionāri piedāvā iegādāties rūpnīcu Sērenē, kurai ir arī Krievijas tirgum derīgais produkcijas sertifikāts.

Rūpnīca ir ap 3000 kvadrātmetru plaša, tajā uzstādītas siera ražošanas iekārtas ar jaudu līdz 300 tonnām mēnesī. Rūpnīcas teritorijā ir angārs, noliktava, saldēšanas kameras, artēziskais urbums un notekūdeņu attīrīšanas ietaises.

Komentāri

Pievienot komentāru