Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs KNAB ir nosūtījis materiālus par iespējamu mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljons latu.

Informācija, kas ir atklājusies RSK likvidācijas procesā liek secināt, ka jau pirms gada RSK ir bijusi uz maksātnespējas robežas un jau tad bijis jārisina jautājums par uzņēmuma turpmāko darbību. Paralēli, iespējams, tika izkrāpti ievērojami pašvaldības līdzekļi, savukārt desmitiem tūkstošu maznodrošināto Rīgas iedzīvotāju tika radītas problēmas saistībā ar polišu izmantošanu. «Iepazīstoties ar mana rīcībā esošo informāciju, jāsecina, ka šāda veida rīcība nebija iespējama bez augstu tā laika Rīgas domes amatpersonu «līdzzināšanas»», žurnālistiem norādīja N. Ušakovs.

Viņš minēja, ka naudas līdzekļi izkrāpšana varētu būt saistīta ar 1,25 miljoniem, kurus RSK dome piešķīra pērn, lai kompānija varētu apdrošināt maksātspēju, raksta diena.lv. Pazīmes par pārkāpumiem ir vērojamas arī ar jau iepriekš medijos minēto Rīgas satiksmes darbinieku apdrošināšanu, kad RSK pārskaitīja 500 tūkstošus latu par starpniecību brokeru kompānijai Trīs A brokers.

N.Ušakovs sacīja, ka visas minētās darbības RSK nevarēja notikt bez iepriekšējās Rīgas domes vadības ziņas.

Komentāri

Pievienot komentāru