Auto

Uz mazpazīstamās SIA Čiekuri-Shishki vārda reģistrēts īpaši ekskluzīvs auto

Lato Lapsa, pietiek.com, speciāli Db, 29.04.2016

Jaunākais izdevums

Šonedēļ Latvijā uz mazpazīstamās SIA Čiekuri-Shishki vārda reģistrēts īpaši ekskluzīvs auto – vismaz 770 tūkst. eiro vērts arābu šeihu «tuksneša auto» Mercedes-Benz G63 AMG 6x6, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Virkne faktu liecina, ka šoreiz nav runa par mikroskopisku SIA, kas par nezināmiem līdzekļiem iegādājas dārgus auto. Tās faktiskais īpašnieks, visticamākais, ir krievu multimiljonārs, uzņēmuma Latvijas balzams saimnieks Jurijs Šeflers. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) dati rāda, ka automašīna nav jauna – tās pirmās reģistrācijas datums ir 2014. gada 1. jūlijs un nobraukums – 8693 kilometri, bet Latvijā tā pirmoreiz reģistrēta 25.aprīlī.

Turklāt, kā rāda CSDD dati, uzņēmumam jau pirms tam ir bijis iespaidīgs auto un arī citu pārvietošanās līdzekļu parks.

Visu rakstu Arābu šeihu «tuksneša auto» ticamākais īpašnieks – Jurijs Šeflers lasiet 29. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijas uzņēmums plāno attīstīt ekoloģisku gaisa atsvaidzinātāju ražošanu

Lelde Petrāne, 03.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas start up uzņēmums SIA Pic-box uzsācis ekoloģisku gaisa atsvaidzinātāju ražošanu – Re-leaf. Atsvaidzinātāju ražošanai tiek izmantoti Latvijā iegūstami ekoloģiski dabas materiāli.

Kā galvenās izejvielas to izveidē tiek izmantotas priežu skujas un čiekuri, siens, bērzu lapas, upeņu lapas un dambriežu spiras. Lai aromātu padarītu ilgnoturīgu, tajos tiek pievienotas arī dabīgās ēteriskās eļļas.

SIA Pic-box valdes priekšsēdētājs Jānis Trekteris stāsta, ka eksperimentēts ar dažādām izejvielām un to smaržu noturīgumu, līdz tika atrastas piecas, ar kurām spert soli šajā nišā.

Šobrīd tirgū laisti: atsvaidzinātājs Vasara laukos no siena, Sudraba pirts no bērzu lapām, Melnais samts no upeņu lapām, Maigās adatas no priežu čiekuriem un skujām, un Meža karalis no dambriežu spirām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Kokmuižas alus brūža atjaunošanu, Kokmuižas alus ieguvis jaunu dizainu un identitāti, informē Valmiermuižas alus darītava.

Jaunā dizaina izveidē investēti 10 000 eiro.

Pirmās no Kokmuižas garšām, kuras ietērps jaunā dizaina etiķetes, ir Kokmuižas Mozaīka APA un Biezoknis IPA. Tās pirmo reizi tiks prezentētas šajā nedēļas nogalē un pakāpeniski tās nomainīs pudeles ar esošā dizaina etiķetēm tirdzniecības vietās.

«Vēlamies ar jauno dizainu vēl izteiksmīgāk parādīt Kokmuižas garšu daudzveidību un atšķirību. Kokmuiža kļūs pamanāmāka, raksturā izteiksmīgāka, krāsaināka un atmiņā paliekošāka,» komentēja Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Pašlaik ar Kokmuižas zīmolu top eili Kaskādes krāces, Mozaīka APA, Trīs čiekuri, Biezoknis IPA, Kirasao Witbier, Tropu tango session IPA, kā arī bezalkoholiskie dzērieni - toniks ar pienenes sakni, citra kvass un mate tējas dzēriens.

Komentāri

Pievienot komentāru