Citas ziņas

Uzņēmēji 27.martā dibinās partiju Latvija - prezidentāla valsts

Dienas Bizness, 12.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noliedzot jelkādu saistību ar Rīgas vicemēru Aināru Šleseru, šogad 27.martā jaunu politisko spēku, ko sauktu Latvija - prezidentāla valsts, nolēmusi dibināt sabiedrībā mazāk pazīstamu uzņēmēju domubiedru grupa, ko vienojis Arēnas Rīga un uzņēmuma Brīvais vilnis valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, vēsta laikraksts Diena.

«Lai arī uzskatu, ka optimāli Latvijā jābūt piecām spēcīgām partijām, atbalstu uzņēmēju iesaistīšanos politikā. Šobrīd daudzu uzņēmumu pastāvēšana ir apdraudēta, tādēļ turpmākā tautsaimniecības attīstība valstī jāuzņemas profesionāļiem,» savu viedokli laikrakstam pauž A. Babris, kurš savulaik jau startējis Saeimas vēlēšanās no Konservatīvās partijas saraksta, taču Saeimā ievēlēts netika.

Aptuveni 80% no topošās partijas biedriem esot uzņēmēji, kuriem rūp turpmākā valsts attīstība. «Galvenais topošās partijas darbības lauciņš ir tautsaimniecības sakārtošana,» saka uzņēmējs. Viņš gan noliedz, ka partijā aktīvi piedalīsies pats. «Man šobrīd ir daudz biznesa projektu, ar kuriem strādāt. Taču nepieciešamības gadījumā būšu gatavs veltīt vairāk laika arī partijas darbiem,» tā viņš.

Topošās partijas uzņēmēju vidū ir arī firmas Grandeg valdes loceklis Andris Lubiņš, kurš gan vēl šaubās, iet politikā vai palikt uzņēmējdarbībā. Viņš gan ir pārliecināts, ka uzņēmējiem «pietiek čīkstēt» un jāsāk kaut ko darīt, lai notiktu pārmaiņas valstī.

Skaidru izvēli toties ir izdarījis firmas Bostons valdes priekšsēdētājs Vilnis Silarājs, kurš piedalījies arī partijas programmas izstrādāšanā. Viņš, piemēram, partijas darbības prioritātēs esot iekļāvis tādas lietas kā nodokļu izlīdzināšana ar Lietuvu un Igauniju, lai uzņēmēji būtu konkurētspējīgi, kā arī robežu kontroles stiprināšana, lai būtu mazāk kontrabandas preču.

Viens no partijas ilgtermiņa mērķiem ir vēlēšanu sistēmas maiņa, taču patlaban tā koncentrēšoties uz sabalansēta budžeta veidošanu sakārtotas tautsaimniecības ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru