Citas ziņas

Uzrobežām aizturēta 41 meklēšanā esoša persona

, 23.11.2006

Jaunākais izdevums

2006.gada oktobrī aizturēta 41 meklēšanā esošās persona, Db.lv informēja Valsts robežsardze. Valsts policijai nodoti 25 Latvijas pilsoņi, 3 Lietuvas, 1 Igaunijas, 1 Turcijas, 1 Baltkrievijas, 1 Īrijas pilsonis, 3 Latvijas pilsoņi brīdināti par nepieciešamību ierasties pie meklēšanas iniciatora, 4 Igaunijas pilsoņi nodoti Igaunijas robežsargiem, 2 Lietuvas pilsoņi nodoti Lietuvas robežsargiem.

Kopā 2006.gada desmit mēnešos aizturētas 118 meklēšanā esošās personas. Tajā skaitā 60 Latvijas, 16 Lietuvas Republikas, 2 Igaunijas, 1 Turcijas, 1 Baltkrievijas, 1 Īrijas un 1 Krievijas Federācijas pilsonis nodots Valsts policijai, 13 Latvijas Republikas pilsoņi, 1 Igaunijas Republikas nepilsonis un 1 Krievijas Federācijas pilsonis brīdināti par nepieciešamību ierasties pie meklēšanas iniciatora, 9 Lietuvas Republikas pilsoņi nodoti Lietuvas Republikas robežapsardzības dienestam, 7 Igaunijas Republikas pilsoņi nodoti Igaunijas Republikas robežsargiem, 3 Latvijas Republikas pilsoņi nodoti Lietuvas Republikas policijai, 2 Latvijas Republikas pilsoņi nodoti Valsts ieņēmuma dienesta Finansu policijai.

2006.gada desmit mēnešos uz valsts robežas aizturētas 17 personas, kurām bija piemērots drošības līdzeklis un nebija tiesības atstāt valsti.

2006.gada desmit mēnešos par agrāk izdarītajiem pārkāpumiem Latvijas Republikā liegts ieceļot četriem ārzemniekiem – 2 Lietuvas Republikas, 1 Krievijas Federācijas, 1 Igaunijas Republikas nepilsonim, 1 Izraēlas pilsonim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likums

, 20.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

I nodaļa

Vispārīgie noteikumi

1.pants. Likuma mērķis

Likuma mērķis ir radīt atskaites punktu par fizisko personu mantisko stāvokli un uzkrājumiem un nodrošināt visu fizisko personu uzkrājumu, ienākumu un izdevumu atbilstības un attiecīgi nodokļu nomaksas un ienākumu legalitātes kontroles iespējas.

2.pants. Likuma darbība

Likums nosaka fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas pienākumu, mantiskā stāvokļa deklarāciju iesniedzējus, deklarācijās iekļaujamās ziņas, deklarāciju iesniegšanas kārtību, deklarāciju iesniedzēju pienākumus, tiesības un atbildību, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta kompetenci šā likuma izpildē.

II nodaļa

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašrocīgi pārlabo pases derīguma termiņu

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās brīvdienās, no 2007.gada 27.aprīļa līdz 1.maijam, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas kopā 117 personas, tajā skaitā 34 Latvijas Republikas pavalstniekus un 83 ārzemniekus, Db.lv informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Inese Bērziņa.

Konstatētas divas personas ar viltotiem dokumentiem

27.04. VRS Liepājas pārvaldes Ezeres robežkontroles punkta robežsargi konstatēja, ka 1976.gadā dzimis Lietuvas pilsonis robežkontroles laikā uzrādīja pasi, kurai beidzies derīguma termiņš. Persona pašrocīgi bija pārlabojis pases derīguma termiņu. Lietuvas pilsonis nodots Lietuvas robežapsardzības dienesta amatpersonām.

01.05. VRS Jelgavas pārvaldes Grenctāles robežkontroles punkta robežsargi aizturēja Latvijā no Lietuvas ieceļojošu 1979.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kuram robežkontroles laikā tika konstatēta viltota Lietuvas transportlīdzekļa vadītāja. Persona atbrīvota, uzsākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daugavpilī viensētā atrod zagtas automašīnas

, 31.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts robežsardzes (VRS) Daugavpils pārvaldes Medumu robežapsardzības nodaļas robežsargi, veicot personu un transportlīdzekļu pārbaudi Latvijas – Lietuvas pierobežas joslā Medumu pagastā, kādā viensētā atklāja divas automašīnas MAZDA 626, kuras atradās Daugavpils pilsētas rajona policijas pārvaldes (PRPP) meklēšanā kā zagtas, Db.lv informēja Valsts robežsardze.

Robežsargi, konstatēja, ka viena no automašīnām Daugavpils PRPP meklēšanā ir kopš 30.janvāra plkst.7:00, bet otra kopš 24.janvāra. Automašīnā konstatētas aizdedzes atslēgas laušanas pazīmes, kā arī zem sēdekļa noslēptas citas automašīnas numura zīmes. Abas automašīnas skaitās nozagtas Daugavpilī.

Saistībā ar zagtajām automašīnām turpat aizturēti divi Latvijas pavalstnieki (1982. un 1972. gadā dzimušie), kuri nevarēja uzrādīt pases un transportlīdzekļu dokumentus.

Aizturētās personas un transportlīdzekļi nodoti Daugavpils PRPP Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem.

Divi Moldovas pilsoņi uzrāda viltotas Lietuvas pilsoņu pases

VRS Rīgas pārvaldes lidostas Rīga robežkontroles punkta robežsargi uz aizdomu pamata par viltotas Lietuvas pilsoņu pases izmantošanu aizturējuši no Latvijas uz Īriju izceļojošus divus 1949. un 1962. gadā dzimušus Moldovas pilsoņus (pēc pašu vārdiem). Personas apstākļu noskaidrošanai tiks ievietotas Rīgas pārvaldes nelegālo imigrantu uzturēšanās nometnē Olaine. Uzsākti kriminālprocesi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas prokuratūra saņēmusi informāciju no Kipras, ka šajā valstī Jūrmalas pašvaldības 2005.gada vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā notiesātais uzņēmējs Germans Milušs uz tiesas sēdi nav ieradies un viņš izsludināts meklēšanā.

No Kipras galvaspilsētas Nikosijas starptautiskās kriminālpolicijas organizācijas Interpols saņemta informācija, ka Milušs 5.septembrī uz tiesas sēdi neieradās, līdz ar ko attiecībā uz viņu pieņemts nacionālais apcietinājuma lēmums un izsludināta viņa nacionālā meklēšana, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Tas nozīmē, ka Milušs tagad tiek meklēts gan Kipras līmenī, gan starptautiskā līmenī.

Iepriekš 7.septembrī un 8.septembrī nozīmētās tiesas sēdes ir atceltas.

Miluša advokāte Latvijā Jeļena Kvjatkovska aģentūrai LETA atbildēja, ka Miluša aizstāvību Kiprā īsteno šīs valsts advokāts un visi jautājumi par klienta situāciju Kiprā ir adresējami viņam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā

, 24.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdarīt Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā (Latvijas Vēstnesis, 2004, nr.65.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā tekstā vārdu "inspekcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "aģentūra" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt visā tekstā vārdus "ceļu satiksmes negadījumu izraisīt (izraisītājs, izraisījušais)" (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem "ceļu satiksmes negadījumā zaudējumu nodarīt (nodarījušais)" (attiecīgā locījumā).

3. 1.pantā:

izslēgt 3. punktā vārdu "rakstveida";

izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8) cietusī persona -- fiziskā persona, kurai ceļu satiksmes negadījumā nodarīts veselības kaitējums, izņemot ceļu satiksmes negadījumā zaudējumu nodarījušā transportlīdzekļa vadītāju;"

izslēgt 9. punktu;

izteikt 11. punkta a) apakšpunktu šādā redakcijā:

"a) tās valsts teritorija, kur transportlīdzeklim piešķirts valsts reģistrācijas numurs un izsniegta atbilstoša valsts reģistrācijas numura zīme (turpmāk - numura zīme), neatkarīgi no tā, vai šī numura zīme ir pastāvīga vai pagaidu,";

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 17. oktobrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ( KNAB) darbinieki aizdomās par kukuļņemšanu aizturējuši Jūrmalas prokuratūras prokurori Irinu Bogdanovu.

I. Bogdanova aizturēta brīdī, kad starpnieks nodeva viņai 15 tūkstošus latu, ziņo biznews.lv atsaucoties uz kompromat.lv. Aizturēts arī starpnieks. Nauda izspiesta no kāda uzņēmēja. Kopumā no uzņēmēja mēģināts izspiest 25 tūkstošus latu, apmaiņā pret to, lai viņu liktu mierā un izbeigtu tiesvedību pret viņu, kas balstīta uz safabricētas krimināllietas.

Prokurores aizturēšanas aculiecinieki, norādījuši, ka viņa nav pretojusies, taču mēģinājusi strīdēties ar KNAB darbiniekiem. Pērn I. Bogdanovas mēneša alga bija vairāk nekā 1 000 lati pēc nodokļu nomaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Ģenerālprokuratūra lems vai Ukrainai izdot par piesavināšanos aizdomās turēto baņķieri

LETA, 16.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokuratūrai būs jālemj vai Ukrainai izdot Latvijā aizturēto Ukrainas bankas «CityCommerce Bank» īpašnieku Reini Tumovu, kurš tiek turēts aizdomās par teju 300 miljonu grivnu (9,5 miljonu eiro) piesavināšanos.

Latvijas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA teica, ka persona apcietināja 11.novembrī un patlaban notiek pārbaude par izdošanas lūgumu, taču precīzs pārbaudes pabeigšanas laiks nav zināms.

Eiduka arī apliecināja, ka Tumovs nav Latvijas pilsonis.

Kriminālprocesa likums paredz, ka Latvija personas izdošanu var atteikt, ja noziedzīgs nodarījums pilnībā vai daļēji izdarīts Latvijas teritorijā. Tāpat izdošanu var atteikt, ja to lūdz sakarā ar politiskiem vai militāriem noziedzīgiem nodarījumiem. Izdošanu arī var atteikt, ja izdošanu lūdz ārvalsts, ar kuru Latvijai nav līguma par izdošanu.

Personas izdošana nav pieļaujama, ja persona ir Latvijas pilsonis un personas izdošanas lūgums ir saistīts ar mērķi sākt tās kriminālvajāšanu vai sodīt personu tās rases, reliģiskās piederības, tautības vai politisko uzskatu dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tiesai nodod krimināllietu par naudas izkrāpšanu no septiņām ātro kredītu firmām

Žanete Hāka, 20.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona 23 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, iegūstot no vienas privātpersonas tādus datus, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot svešu maksāšanas līdzekli, kā arī par nelikumīga sveša maksāšanas līdzekļa izmantošanu un svešas mantas iegūšanu, veicot krāpšanu, izdarot dokumenta viltošanu, kas piešķir tiesības uz tā izmantošanu, informē Prokuratūra.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā persona, izmantojot cietušās personas uzticēšanos un apstākli, kad cietusī persona nelieto datoru un internetbanku, pierunāja viņu atvērt kontu bankā. Apsūdzēta persona cietušajai personai norādīja, ka konts un internetbankas pieslēgšana ir nepieciešama, lai varētu piedeklarēties tās dzīves vietā, kā arī pārliecināja cietušo personu, ka pašvaldībā nepieciešams iesniegt internetbankas karti. Pēc konta atvēršanas bankā, apsūdzētā persona ieguva attālināto elektronisko bankas operāciju programmatūras (internetbankas) lietotāja numuru, paroli, pieejas kodus, kurus izmantoja saviem nolūkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uz robežas joprojām prāvas auto rindas

, 24.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā diennaktī, 2007. gada 23. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas 14 personas, tajā skaitā 2 Latvijas Republikas pavalstniekus un 12 ārzemniekus, Db.lv informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Inese Bērziņa.

Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

VRS Rīgas pārvaldes lidostas Rīga robežkontroles punkta robežsargi aizturēja Latvijā ieceļojošu 1976. gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš par izvairīšanos no pirmstiesas izmeklēšanas atradās Valmieras rajona policijas pārvaldes meklēšanā. Persona nodota lidostas Rīga policijas iecirkņa amatpersonām.

VRS Jelgavas pārvaldes Meitenes robežkontroles punkta robežsargi aizturēja 1987. gadā dzimušu Lietuvas pilsoni, kurš atradās VID Muitas kriminālpārvaldes meklēšanā. Persona nodota VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonām.

Par nelikumīgu uzturēšanos valstī sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols Armēnijas pilsonim

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nozieguma brīdī pieķerta viltus AS Latvijas Gāze darbiniece

Zane Atlāce - Bistere, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties attapīgam un drosmīgam iedzīvotājam, ceturtdien, 4. jūlijā, nozieguma brīdī Rīgā tika aizturēta viltvārde, kura kārtējo reizi, uzdodoties par AS «Latvijas Gāze» darbinieci, bija iekļuvusi seniores dzīvoklī ar mērķi izdarīt zādzību.

Pašreizējā informācija liecina, ka aizturētā, iespējams, saistīta gan ar šonedēļ izdarītu zādzību un zādzības mēģinājumiem, gan ar citiem līdzīgiem gadījumiem Rīgā šogad un pagājušajā gadā. Valsts policija aicina iedzīvotājus aplūkot sievietes fotogrāfiju un atsaukties arī citus, kuri cietuši no viņas noziedzīgajām darbībām, zvanot policijai pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts policija reģistrēja trīs gadījumus, kad tobrīd nenoskaidrota sieviete, uzdodoties par AS «Latvijas Gāze» darbinieci un apgalvojot, ka jāpārbauda skaitītāju rādījumi, bija iekļuvusi senioru dzīvokļos Rīgā, Ķengaragā. Sieviete centusies novērst dzīvokļu iemītnieku uzmanību un meklēt dažādus aizbildinājumus, lai tie aizietu uz citu telpu un viltvārdi atstātu vienu. Divos gadījumos mājokļu saimnieki, nojautuši ko nelāgu, bija uzmanījuši sievieti, līdz ar to viņai neizdevās neko nozagt. Taču 3. jūlijā noziedzniece kādai 1925. gadā dzimušai sievietei nozagusi 1100 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizturētā VID amatpersona ir bijušais Muitas lietu izmeklēšanas daļas vadītājs Ābols

LETA, 17.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) aizvadītajā nedēļā aizturētā amatpersona ir nu jau bijušais Nodokļu un muitas policijas pārvaldes Muitas lietu izmeklēšanas daļas vadītājs Andris Ābols, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

VID šorīt preses paziņojumā amatpersonas amatu un vārdu neatklāja, vien norādīja, ka aizturēta augsta līmeņa VID amatpersona.

Dienestā šorīt norādīja, ka, aizturot amatpersonu, VID novērsis mēģinājumu veikt koruptīvas darbības saistībā ar akcīzes preču apriti muitā.

Pēc VID amatpersonas aizturēšanas ar viņu pārtrauktas darba tiesiskās attiecības. VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA apliecināja, ka amatpersona aizturēta piektdien, 13.novembrī. Aizturētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

"Viena no VID vērtībām līdzās profesionalitātei ir godīgums. Kolēģis, kuram vienaldzīga VID reputācija, kurš nav sapratis, ka laiki, kad tika piesegti negodīgi darbinieki, ir pagājuši, un kolēģi, kā arī komersanti bez minstināšanās ir gatavi ziņot par šādiem gadījumiem mūsu Iekšējās drošības pārvaldei, bija stipri pārrēķinājies," pauda VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jelgavā par amfetamīna realizāciju aizturēts vīrietis

, 21.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

20.februārī Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes (JPRPP) Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem operatīvā pasākuma ietvaros aizdomās par psihotropās vielas realizāciju aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti, liecina sniegtā informācija medijiem.

Aizdomās turētā persona aizturēta realizācijas brīdī, kad tika realizēta psihotropā viela - amfetamīns, kura bija iepakota 3 polietilēna maisiņos.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, pie aizturētā izņemti vēl 2 polietilēna maisiņi pildīti ar gaišas krāsas pulverveida vielu un 7 tukši maisiņi.

Par noziedzīgo nodarījumu uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 2531.panta 1.daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad Oslo lidostā tika aizturēta aviokompānijas airBaltic lidmašīnas apkalpe, kurai pārbaudes uzrādīja nepieļaujamu alkohola līmeni, aviokompānija pastiprinājusi drošības pasākumus.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, alkohola pārbaudes lidmašīnu apkalpēm tiek veiktas izlases kārtībā. Taču tās ir krietni stingrākas nekā citās Eiropas valstīs.

Šādas pārbaudes notiekot katru dienu. Šobrīd pārbaužu skaits esot četrkāršots.

Vanags uzsvēra, ka šāds gadījums ir pirmo reizi aviokompānijas vēsturē

airBaltic pārstāvis nevarēja atklāt citus faktus par notikušo, jo ar aizturētajiem apkalpes locekļiem aviokompānijas pārstāvji var sazināties tikai caur juristiem.

Ja izmeklēšanā apstiprināsies aizturēto apkalpes locekļu vaina, šie cilvēki nevarēs turpināt strādāt airBaltic, teica Vanags. Viņš piebilda, ka aizturēta ļoti pieredzējusi apkalpe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Pārķerot Krājbankas klientus, bankas pagarina darba laikus

Jānis Rancāns, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas bankas novērojušas paaugstinātu klientu intersi par iespējām atvērt tajās kontus, Db.lv pastāstīja aptaujātie banku pārstāvji. Vairākas bankas, piemēram, Citadele un Swedbank pat paziņojušas, ka pagarinās darba laiku un apkalpos visus klientus, kas vēlēsies atvērt kontus.

SEB banka novērojusi, ka vairākās filiālēs klientu aktivitāte ir pat divas – trīs reizes lielāka nekā ikdienā, Db.lv pastāstīja SEB bankas Korporatīvās komunikācijas vadītāja Agnese Strazda.

Iedzīvotāji apmeklē SEB bankas filiāles, lai interesētos par sadarbības uzsākšanu ar SEB banku – kontu atvēršanu, maksājumu karšu formēšanu, kā arī noguldījumu veikšanu.

Par kontu atvēršanu interesējas kā privātpersonas, tā arī uzņēmumi – sevišķi mazie un vidējie uzņēmumi, skaidroja A. Strazda. Arī SEB bankas Klientu centrā saņemts vairāk zvanu nekā ierasts. Banka arī norāda, ka nepieciešamības gadījumā nodrošinās ilgāku darba laiku filiālēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Nerimstot protestiem un nekārtībām, ASV pilsētās izsludināta komandantstunda

LETA--AFP, 01.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV varasiestādes svētdien izsludinājušas komandantstundu galvaspilsētā Vašingtonā un vairākās citās lielajās pilsētās, šādi cenšoties nepieļaut, ka atkārtojas iepriekšējās dienās pieredzētā plaša mēroga vardarbība un nekārtības, veikalu masveida izlaupīšana un ēku dedzināšana, kas daudzviet notikusi līdzās protestiem pret policijas brutalitāti.

Komandantstundas ierobežojumi skar miljoniem cilvēku, bet 15 ASV štatos un galvaspilsētā Vašingtonā drošības operācijās, lai sniegtu atbalstu vietējiem likumsargiem, iesaistīti 5000 Nacionālās gvardes karavīru.

Konfrontācija policijas un protestētāju starpā, kā arī veikalu izlaupīšana pieredzēta arī svētdien, bet ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija nekārtību rīkotājus nodēvējusi par iekšzemes teroristiem.

Vietējie līderi mudinājuši pilsoņus rast konstruktīvu izpausmi savam sašutumam par pirmdien Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, vienlaikus komandantstunda naktīs izsludināta tādās pilsētās kā Vašingtona, Losandželosa, Hjūstona un Mineapole, kas līdz šim bijusi nekārtību epicentrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK: privātpersonas Krājbankā no rītdienas varēs tikt pie 50 latiem dienā; uzņēmējiem vēl neko nesola

Ritvars Bīders, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No rītdienas Latvijas Krājbankas klienti, kas ir privātpersonas, varēs no bankas saņemt līdz 50 latiem lielu summu dienā. Šī pagaidām ir vienīgā bankas darbība, kurai dota «zaļā gaisma», līdz ar ko juridiskās personas, pēc patlaban pieejamās informācijas, rītdien nekādas operācijas Krājbankā veikt vēl nevarēs.

Db.lv norādīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece.

Jau ziņots, ka FKTK padome 21. novembra sēdē nolēmusi apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra, Db.lv paziņoja Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Saskaņā ar šo komisijas lēmumu ir apturēta arī bankas valdes un padomes darbība un iecelti komisijas pilnvarnieki, kas veic bankas pārvaldīšanu un iegūst bankas valdes un padomes tiesības. Pilnvarnieku grupas uzdevums ir veikt bankas pārvaldi ar nolūku nodrošināt bankas aktīvu saglabāšanu. Par pilnvarnieku grupas vadītāju ir iecelts komisijas priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallija ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals nestartēs šajā nedēļas nogalē paredzētajā pasaules autorallija čempionāta posmā Sardīnijas salā, Itālijā. Iemesls – starta saraksta publicēšanas brīdī Andim Neikšānam bija aizturēta autovadītāja apliecība.

Iepazīšanās ar trasi ekipāžai Neikšāns/Dzirkals nenoritēja gludi. Pierakstot trasi, Andis Neikšāns izraisīja nelielu sadursmi, nedaudz sabojājot savu un kāda vietējā iedzīvotāja automobili. Itālijas likumi paredz, ka šādos gadījumos autovadītāja apliecība tiek aizturēta līdz apstākļu noskaidrošanai. Kā apstākļu noskaidrošanas datums tika nolikts piektdienas, 22. maija, rīts.

Diemžēl starta saraksts tika publicēts ceturtdienas, 21. maija, vakarā un līdz tam brīdim Andim Neikšānam autovadītāja apliecība netika atgriezta. Komisāru lēmums – neļaut Latvijas ekipāžai piedalīties Sardīnijas rallijā. Nelīdzēja arī vietējās policijas apgalvojumi sacīkšu rīkotājam, ka autovadītāja apliecība tiešām ir tikai aizturēta, nevis atņemta, un ka 22. maija rītā tā noteikti tiks atgriezta Andim Neikšānam un latvietis drīkstēs piedalīties satiksmē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzas pārejas periods, kura laikā nekustamā īpašuma darījumu starpnieki varēja reģistrēt savu darbību un sākot ar 2021.gada 1.jūliju, starpniecības pakalpojumus drīkstēs sniegt tikai personas, kuras iekļautas nekustamā īpašuma darījumu starpnieku reģistrā, atgādina Ekonomikas ministrija (EM).

2020.gada 1.augustā stājās spēkā Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likums, kas paredz, ka visiem nekustamā īpašuma darījumu starpniekiem jābūt reģistrētiem nekustamā īpašuma darījumu starpnieku reģistrā. Lai reģistrētos nekustamā īpašuma darījumu starpnieku reģistrā nepieciešams EM iesniegt iesniegumu.

Ņemot vērā to, ka starpnieka atbilstības izvērtēšana var aizņemt laiku līdz vienam mēnesim, ministrija aicina starpniekus neatstāt reģistrēšanos uz pēdējo brīdi, bet iesniegt iesniegumu jau savlaicīgi.

Vienlaikus Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likums paredz, ka nekustamā īpašuma darījumu starpniekam, neatkarīgi no tā, vai šī persona ir fiziska persona, juridiska persona vai personālsabiedrība, ir jāapdrošina savas profesionālās darbības civiltiesiskā atbildība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vārdu un uzvārdu varēs mainīt no 15 gadu vecuma

, 27.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 27.septembrī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Vārda, uzvārda un tautības maiņas likums, ko izstrādājuši Tieslietu ministrijas speciālisti.

Kā teikts likumprojekta anotācijā, jaunā likuma mērķis ir noteikt ir nodrošināt tiesisku pamatu personas vārda, uzvārda un tautības maiņai, Db.lv informēja Tieslietu ministrija.

Šobrīd spēkā esošajā likumā Par vārda uzvārda un tautības ieraksta maiņu ietvertais regulējums nav pietiekams, jo paplašinājies to personu loks, kas vēlas kļūt par šī likuma subjektiem.

Likumprojekts paredz, ka vārdu vai uzvārdu varēs mainīt, ja tas apgrūtinās personas iekļaušanos sabiedrībā, persona vēlēsies dzimšanas reģistrā ierakstītajam vārdam pievienot otru vārdu vai pievienot savam uzvārdam otra laulātā uzvārdu, kā arī gadījumos, kad personai mainīts dzimums. Vārdu vai uzvārdu varēs mainīt arī tad, ja persona vēlēsies iegūt savu dzimtas uzvārdu tiešā augšupējā līnijā, savu dzimto vai pirmslaulības uzvārdu, kā arī nepilngadīgas personas tēvs vai māte būs tiesāta par tīša, smaga nozieguma izdarīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kiprā aizturēts Jūrmalgeitā notiesātais uzņēmējs Milušs

LETA, 07.08.2017

Germans Milušs tiesas sēdē, kurā izskata kukuļošanas krimināallietu 2007. gada janvārī.

Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kiprā aizturēts Jūrmalas pašvaldības 2005.gada vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā notiesātais uzņēmējs Germans Milušs, secināms no Kipras ziņu aģentūras CNA vēstītā.

Latvijas Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA apliecināja, ka no 2007.gada 23.aprīļa starptautiskajā meklēšanā izsludinātais Milušs aizturēts Larnakā un tagad Latvijas Ģenerālprokuratūra kārtos formalitātes, lai panāktu viņu izdošanu un nogādāšanu Latvijā. Šādos gadījumos fiziski ar personas nogādāšanu Latvijā nodarbojas Valsts policija.

Pievienota 3. rindkopa

Latvijas Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūrai LETA teica, ka Ģenerālprokuratūras Starptautiskā sadarbības nodaļa tuvākajā laikā iesniegs izdošanas lūgumu Kipras Tieslietu ministrijai attiecībā uz minētās personas izdošanu sprieduma izpildei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iesaistot specvienību Omega, Ekonomikas policija pirmdienas, 16.maija, pēcpusdienā veikusi kratīšanu Valērijam Belokoņam piederošajā Baltic International Bank (BIB), ziņo Latvijas Televīzija.

Izmeklētāji apstiprina, ka kratīšana veikta saistībā ar kriminālprocesu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju grupā. Banku uzraugi par notiekošo esot informēti, bet par konkrētiem tirgus dalībniekiem komentārus nesniedz.

Ekonomikas policija pēc kratīšanas bankā un vēl vairākos saistītos objektos aizturējusi vienu no BIB darbiniecēm, kura bija atbildīga par sadarbību ar pārstāvniecību Ukrainā. «Ir aizturēta viena persona, kura ievietota īslaicīgas aizturēšanas izolatorā, par viņas procesuālo statusu tiesa vēl lems. Tika izņemti gan dokumenti, gan arī citi priekšmeti, kam varētu būt nozīme kriminālprocesā kā lietiskajiem pierādījumiem,» norādīja Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietniece Ilze Sokolovska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

KNAB atstāj Rīgas satiksme telpas Vestienas ielā un dodas uz tramvaja depo

LETA, 11.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki otrdienas pēcpusdienā atstājuši pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» (RS) telpas Vestienas ielā, taču ir devušies uz 5.tramvaja depo Brīvības ielā, aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā.

Neviena persona RS telpās Vestienas ielā nav aizturēta.

RS preses pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA apstiprināja, ka uzņēmumā Vestienas ielā bija ieradušies divi KNAB darbinieki, kuri atradās RS priekšnieka Leona Bemhena kabinetā un sarunājās ar viņu.

Tomēr vēlāk RS preses pārstāves Baiba Bartaševiča apliecināja, ka pēcpusdienā KNAB darbinieki ir atstājuši Vestienas ielas telpas un kopā ar vienu no uzņēmuma juristiem devušies uz 5.tramvaja depo Brīvības ielā.

Zaķis papildināja, ka neviena persona Vestienas ielā nav aizturēta, tāpat viņš nav ievērojis, ka KNAB darbinieki būtu paņēmuši sev līdzi kādus RS piederošus priekšmetus.

Patlaban nav zināms, vai KNAB darbinieku ierašanās RS varētu būt saistīta ar uzņēmēja Māra Martinsona aizturēšanu. LETA jau vēstīja, ka KNAB darbinieki aizturējuši Martinsonu, un aizturēšana nav saistīta ar izmeklēšanām pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pēc pakaļdzīšanās aiztur kontrabandistu

, 08.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas personu, kuras automašīnā atrasti 500 tūkstoši cigarešu Jing Ling ar Krievijas akcīzes markām.

Kā liecina informācija robežsardzes mājas lapā, persona aizturēta pēc pakaļdzīšanās, kuras laikā bēgošais kontrabandists izraisīja sadursmi ar ceļmalā stāvošu automašīnu Chrysler Voyager, kā arī savai automašīnai pie Cirmas ezera pārdūra riepu, pēc tam vīrietis, pametot automašīnu, turpināja bēgt.

Pēc nepilnu divu stundu pakaļdzīšanās ar Ludzas pārvaldes Pasienes robežapsardzības nodaļas kinologa un dienesta suņa Elektra palīdzību meklētā persona tika aizturēta. Uzsākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Aicina atsaukties no Prieks Tūre amatpersonu nelikumīgām darbībām cietušos

Lelde Petrāne, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu par SIA «Prieks Tūre» amatpersonu iespējamu naudas piesavināšanos, saņemot no klientiem naudu par tūrisma braucieniem, bet tos nenodrošinot.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu šobrīd ir aizturēta viena persona. Valsts policija aicina atsaukties arī citus iespējamos cietušos.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē bija saņemta informācija no vairākām personām par SIA «Prieks Tūre» amatpersonu iespējamām nelikumīgām darbībām - naudas pieņemšanā no klientiem, solot organizēt tūrisma braucienus, bet nenodrošinot tos. Tāpat arī vairākiem klientiem, vēl atrodoties ceļojumos ārvalstīs, atpakaļceļā uz Latviju nav ticis nodrošināts transports.

Pamatojoties uz saņemtajiem iesniegumiem, 6. septembrī tika uzsākts kriminālprocess, kurā šobrīd notiek izmeklēšana par iespējamu naudas piesavināšanos, par ko paredzēta kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 179. panta pirmo daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas policija ir notvērusi zagli, kurš Krievijā nozadzis 4 miljonus rubļu (78 000 LVL) vērtu dimanta gredzenu. Aizturētā persona ir kāds 62 gadus vecs vīrietis no Latvijas, ziņo Interfax.

Kāda Maskavas juvelierizstrādājumu veikala direktors 2007. gada 10. novembrī ziņoja par faktu, ka viņa veikalā iegriezušies neidentificēti apmeklētāji, kuri, pielaikojot dažādas rotas, nozaga baltā zelta gredzenu ar 4,53 karātu dimantu, kā arī 19 mazākus dimantus un rubīnus.

Pēc veikala direktora teiktā nozagtā dimanta gredzena vērtība ir 3,9 miljoni rubļu (76 050 LVL).

Pateicoties Krievijas slepenpolicijas palīdzībai uz aizdomu pamata par zādzību tika aizturēts kāds 62 gadu vecs latvietis, taču gredzenu atrast policijai vēl nav izdevies.

Aizturētā persona arī tiek turēta aizdomās arī par darbību kādā noziedzības grupā, kura nodarbojas ar dārglietu zādzībām veikalos, izliekoties par turīgiem pircējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru