Finanses

Uzsākta SIA AgroCredit Latvia obligāciju kotēšanas procedūra

Žanete Hāka, 31.03.2017

Jaunākais izdevums

Pamatojoties uz saņemtajiem dokumentiem, Nasdaq Riga ir uzsākusi kotēšanas procedūru SIA AgroCredit Latvia obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Emisijas apjoms ir 1,25 miljoni eiro, bet dzēšanas termiņš – 2026.gada 31.decembris.

Uz kotēšanas pieteikuma iesniegšanas brīdi ir emitētas 350 obligācijas ar kopējo vērtību 1 750 000 eiro, kas kopš 2016. gada 26. augusta ir iekļautas Nasdaq Riga Parāda vērtspapīru sarakstā. Saskaņā ar emisijas prospektu SIA AgroCredit Latvia ir tiesības emitēt papildus 1 650 obligācijas līdz 2026. gada 1. decembrim, sasniedzot kopējo emisijas apjomu 10 000 000 eiro.

Norēķinu datums papildus emitējamajām 250 obligācijām, par kurām ir iesniegts Kotēšanas pieteikums, ir 2017. gada 3. aprīlis.

Nasdaq Riga valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai palielinātu finansējuma saņemšanas iespējas Latvijas lauksaimniekiem, banka "Citadele" piešķīrusi finansējumu 1,95 miljonu eiro apmērā "AgroCredit Latvia", kas sniedz kreditēšanas pakalpojumus lauksaimniecības nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, informē banka.

Pērn "AgroCredit Latvia" aizdevumos izsniedza ap 12 miljoniem eiro, no kuriem 70 % tika izsniegti graudkopības nozarē strādājošajiem un saimniecībām, kurām raksturīga darba sezonalitāte. Sezonālais finansējums paredzēts lauksaimniecības izejvielu – sēklu, minerālmēslu un ķīmijas iegādei, kā arī citu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai. Kā aizdevuma nodrošinājums kalpo parakstīts graudu pārdošanas līgums ar iepircēju.

"Citadele finansējumu izmantosim, izsniedzot aizdevumus galvenokārt mazajām un vidējām zemnieku saimniecībām. Visvairāk kredītus izsniedzam graudkopjiem, jo šai nozarei ir raksturīga sezonalitāte – samaksu par izaudzēto saņem vienreiz gadā, taču uzņēmuma darbība un apgrozījums jānodrošina cauru gadu. Finansējam gan izejvielu, degvielas un tehnikas iegādi, gan arī to remontu," stāsta "AgroCredit Latvia" valdes priekšsēdētājs Ģirts Vinters.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis gads biržai un Latvijas vērtspapīru tirgum kopumā ir bijis ļoti veiksmīgs, stāsta Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Biržā ir divi jauni akciju emitenti - augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotāja HansaMatrix un LHV Banka. HansaMatrix”ienākšana biržā skaidri parādīja, ka biržā kapitālu var piesaistīt strauji augoši mazie un vidējie uzņēmumi, t.i., uzņēmumi ar tirgus kapitalizāciju ap 15 miljoniem eiro, tādējādi, ievērojami paplašinot biržā potenciālo ienācēju loku, skaidro biržas vadītāja

Veiksmīgs gads bijis arī Baltijas korporatīvo obligāciju tirgū, uzsver biržas vadītāja. Obligāciju kotāciju ir uzsākuši 5 jauni emitenti, 4 no tiem biržā Nasdaq Riga. Kopumā Baltijas tirgū tika izlaista 21 jauna korporatīvo obligāciju emisija, tostarp 20 emisijas biržā Nasdaq Riga. Šogad ir paplašinājies nozaru spektrs - ja līdz šim starp emitentiem dominēja bankas, tad šogad obligācijas emitēja gan informācijas tehnoloģiju produktu vairumtirgotāja ELKO Grupa, gan AgroCredit Latvia, kas sniedz specializētus kreditēšanas pakalpojumus lauksaimniekiem, gan nekustamo īpašumu uzņēmums Baltic RE Group.

Komentāri

Pievienot komentāru