Citas ziņas

Valentīns Kokalis mēģina piedzīt 166 tūkstošus no SIA Ēdoles druvas

Vēsma Lēvalde, Db, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Kuldīgas rajona uzņēmējs Valentīns Kokalis vēlas piedzīt 166 tūkstošus latu no lauksaimniecības SIA Ēdoles druvas, pamatojoties uz sabiedrībai nezināmu līgumu.

Kurzemes apgabaltiesa prasībā pret lauksaimniecības SIA Ēdoles druvas spriedumu pasludinās 19. februārī.

Prasību tiesā iesniedzis uzņēmējs Valentīns Kokalis un viņam piederošā Kuldīgas rajona zemnieku saimniecība Ezernieki pret SIA Ēdoles druvas par parāda piedziņu un prasības nodrošinājumu lietā. Parāda summa ir 27 000 latu, tikpat V. Kokalis vēlas saņemt procentos, bet sākotnējā prasībā minēts arī līgumsods 112 tūkstoši latu.

"Mēs nezinām, kas tā par prasību, tas ir kaut kāds Kokaļa izdomāts līgums, jo saimniecības rīcībā nav neviena dokumenta, kas apliecinātu, ka šāds līgums vispār eksistējis. Esam arī no VID pieprasījuši un tiesā iesnieguši izvērsto bilanci, lai pierādītu, ka mums nav nekādu saistību pret z/s Ezernieki," Db pastāstīja SIA Ēdoles druvas valdes locekle Maiga Kaminska.

Līgums it kā noslēgts laikā, kad SIA Ēdoles druvas un V. Kokalim piederošo viesnīcu Kuldīgas metropole vadīja Edijs Ozoliņš.

Tomēr grāmatvedības dokumenti šādu darījumu neuzrādot, apgalvoja M. Kaminska. Pēc viņas teiktā, V. Kokalis vēlas iegūt SIA Ēdoles druvas, jo sākotnēji piedāvājis parādu kapitalizēt, iegūstot SIA Ēdoles druvas daļas.

V. Kokalis iepriekš Kuldīgas rajona tiesā bijis iesniedzis arī pret SIA Ēdoles druvas prasību atzīt maksātnespēju, taču tiesa to noraidījusi, nerodot dokumentālu pamatu maksātnespējai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida Kokaļa prasību pret SIA Ēdoles druvas

Vēsma Lēvalde, Db, 19.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa 19. februārī nolēma noraidīt Valentīna Kokaļa un z/s Ezernieki prasību pret SIA Ēdoles druvas par aptuveni 166 tūkstošu latu piedziņu.

Tiesa noraidīja prasību par pamatparāda, procentu un līgumsoda piedziņu, kā arī apmierināja SIA Ēdoles druvas pretprasību par 2006. gada 19. jūnijā noslēgtā aizdevuma līguma starp z/s Ezernieki un LKS Ēdoles druvas, pēc reorganizācijas - SIA Ēdoles druvas, atzīšanu par spēkā neesošu, un lēma atcelt lietā piemērotos prasības nodrošinājumus. Tiesas izdevumi piecu dienu laikā no sprieduma stāšanās spēkā būs jāmaksā prasītājam. Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Db jau rakstīja, ka Valentīns Kokalis un viņam piederošā z/s Ezernieki bija iesniegusi prasību pret SIA Ēdoles druvas, pamatojoties uz noslēgtu līgumu, ko savukārt SIA Ēdoles druvas neatzina. Parāda summa bija noteikta 27 000 latu, tikpat V. Kokalis vēlējās saņemt procentos, bet sākotnējā prasībā minēts arī līgumsods 112 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valentīns Kokalis pieprasa izsolīt bijušā darbinieka mantu

Vēsma Lēvalde, Db, 30.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2010. gada 6. janvārī Ventspilī izsludināta bijušā V. Kokaļa viesnīcas Kuldīgas metropole direktora Edija Ozoliņa nekustamā īpašuma izsole. Parāda piedzinējs ir uzņēmējs Valentīns Kokalis.

Tomēr E. Ozoliņš esot panācis tiesas lēmumu, ar kuru paredzētā izsole pagaidām atcelta, Db apgalvoja E. Ozoliņš. Izsole esot saistīta ar privātu konfliktu, tomēr netieši arī ar tiesvedību, kas notiek starp Valentīnu Kokali un SIA Ēdoles druvas.

Db jau rakstīja, ka Valentīns Kokalis un viņam piederošā z/s Ezernieki bija iesniegusi prasību pret SIA Ēdoles druvas, pamatojoties uz noslēgtu līgumu, ko savukārt SIA Ēdoles druvas neatzina. Parāda summa bija noteikta 27 tūkstoši latu, tikpat V. Kokalis vēlējās saņemt procentos, bet sākotnējā prasībā minēts arī līgumsods 112 tūkstoši latu. Līgums it kā noslēgts laikā, kad SIA Ēdoles druvas un V. Kokalim piederošo viesnīcu Kuldīgas metropole vadīja Edijs Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saldus novada SIA «Druvas Unguriem» izmaksājamā kompensācija par zaudējumiem, kas radušies Āfrikas cūku mēra (ĀCM) dēļ, varētu pārsniegt miljonu eiro, sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

Viņš skaidroja, lai saimniecība saņemtu kompensāciju, PVD iesniegs Zemkopības ministrijā (ZM) informāciju par «Druvas Unguros» iznīcināto dzīvnieku skaitu. Pēcāk ZM, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, aprēķinās atbalsta likmes - konkrētu daudzumu naudas par konkrētas kategorijas dzīvniekiem. Tad ZM iesniegs valdībā pieprasījumu, lūdzot papildus finansējumu, ko valsts saimniecībai samērā ātri izmaksās.

Balodis piebilda, ka pēcāk daļu līdzekļu valsts atgūs no Eiropas Komisijas (EK). Līdz tam gan paies zināms laiks, kamēr EK veiks aprēķinus. EK Latvijai līdzfinansē izdevumus līdz 75% apmērā par pasākumiem, kas veikti ĀCM uzraudzībā, kontrolē un apkarošanā, taču EK lēmumā par konkrētā gadījumā izmaksājamo atbalsta apmēru ir «griesti».

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Druvas Unguru cūku likvidācijai piešķir 367 000 eiro, darbs varētu ilgt deviņas dienas

LETA, 03.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojuma Saldus novada uzņēmumā SIA «Druvas Unguri» visu cūku likvidācija varētu tikt īstenota deviņās dienās, ja nebūs tehnisku aizķeršanos, piektdien intervijā Latvijas Radio prognozēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis. Valdība cūku likvidēšanai piešķīrusi 367 000 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

M.Balodis stāstīja, ka dienests šobrīd gatavojās sākt cūku likvidāciju saimniecībā. «Apmēri ir tiešām lieli un mūs gaida saspringtas nedēļas,» teica Balodis. Cūkas tiks likvidētas uz vietas saimniecībā, izmantojot humānu metodi - gāzi. Pēc tam dzīvnieku līķi tiks nogādāti uzņēmumā Limbažos, kur tie augstā temperatūrā tiks sadedzināti. Kopumā ir jālikvidē vairāk nekā 15 tūkstoši cūku.

PVD vadītājs uzsvēra, ka «Druvas Unguri» bija viena no paraugsaimniecībām, kurā biodrošības prasības tika ievērotas visaugstākajā līmenī, stingrākas nekā to paredz Ministru kabineta noteikumi. Tādēļ Balodis nevarēja pateikt, kā vīruss iekļuvis saimniecībā. «Pabeigsim akūto fāzi un tad centīsimies saprast, kā vīruss iekļuvis saimniecībā. Tas gan nebūs viegli,» atzina Balodis. Iespējamība, ka ĀCM vīruss fermā nonācis ļaunprātības dēļ pagaidām netiek izskatīta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saldus novada SIA «Druvas Unguri» ar Āfrikas cūku mēri (ĀCM) slimo cūku likvidēšanai plāno atvēlēt 367 000 eiro, paredz valdības ārkārtas sēdē iesniegtais Zemkopības ministrijas (ZM) rīkojuma projekts.

ZM informēja, ka ceturtdien valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors izdeva rīkojumu par karantīnas noteikšanu un ierobežojumiem Saldus novada Saldus pagastā, pamatojoties uz Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta «Bior» testēšanas pārskatu, kurā ir oficiāli apstiprināts, ka «Druvas Unguros» dzīvniekiem ir konstatēts ĀCM.

Saskaņā ar Lauksaimniecības datu centra datubāzē pieejamo informāciju, inficētajā novietnē šā gada 1.augustā bija reģistrētas 15 570 cūkas. Visi dzīvnieki inficētajā novietnē ir jālikvidē, lai nodrošinātu slimības uzliesmojuma likvidēšanu.

Tā kā patlaban Latvijā ir ļoti silti laikapstākļi, kas pēc cūku nogalināšanas sekmē līķu ātru sadalīšanos, ir pieņemts lēmums dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus pēc iespējas ātrāk likvidēt uzņēmumā SIA «Grow Energy». Uzņēmums ir iesniedzis sarakstu ar dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu transportēšanas un pārstrādes izmaksām, kas veido 316,89 eiro par tonnu. Tādējādi valdībai būs jālemj piešķirt uzņēmumam līdzekļus, kas nepārsniedz 307 700 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgā šodien noslēgsies paviljona Ventas krastā piebūves sabiedriskā apspriešana,liecina informācija Kuldīgas domes mājas lapā.

Paviljona pārbūves priekšlikumu domē iesniegusi SIA Kuldīgas metropole, kam Kuldīgas vecpilsētā pieder viesnīca Metropole. Kā jau Db vairākkārt rakstījis, tās īpašnieks ir uzņēmējs un miljonārs Valentīns Kokalis. Projektētājs ir SIA Lauku Dzīve.

Paviljona pārbūves priekšlikums paredz veidot piebūvi esošam paviljonam Ventas krastā, piešķirot kompleksam kafejnīcas - restorāna funkcijas. (80 personām ziemā, ap 100 - vasarā). Ūdens pieejamību apmeklētājiem nodrošinās serpentīnveida noeja pie Ventas. Esošo paviljonu paredzēts daļēji stiklot, saglabājot nelielu terasi pret Ventas upi. Pagrabstāva līmenī plānots izbūvēt telpas bāram. Esošajā paviljonā būs izkārtotas kafejnīcas telpas, dalot to divās zonās. Abu līemņu sasaisti veidos kāpnes un ēdienu padeves lifts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kokalis atgriezies nodokļu parādnieku sarakstā

Elīna Pankovska, 23.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Simts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā atgriezies tranzītuzņēmējs Valentīns Kokalis. Viņš ar 1,05 milj. Ls lielu nodokļu parādu ierindojies 27. vietā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publicētā informācija.

DB jau iepriekš rakstīja, ka iepriekšējo reizi V. Kokalis parādnieku sarakstā parādījās pagājušā gada septembrī, kad viņa parāds bija 1,01 milj. Ls. Toreiz VID uz jautājumu, vai V.Kokalis savu parādu ir samaksājis, atbildēja, ka par konkrētu nodokļu maksātāju – šajā gadījumā V.Kokali – sniegt informāciju nedrīkst.

Savukārt pagājušā gada oktobrī viņš sarakstā vairs neparādījās. Parādnieku TOP 100 viņš bija atrodams arī pērnā gada augustā, kā arī sarakstā uzņēmējs parādījās 2007.gadā, bet vēlāk no saraksta tika izslēgts

V.Kokalis deviņdesmitajos gados bijis a/s Ventspils nafta viceprezidents un arī valdes loceklis, vēlāk ievēlēts arī SIA LatRosTrans valdes priekšsēdētāja amatā. 2000.gadā netika pārvēlēts Ventspils naftas valdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

PVD: Cēloni Druvas Unguru mājas cūku saslimšanai ar ĀCM, visticamāk, neizdosies noskaidrot

LETA, 03.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkrētu cēloni Saldus novada SIA «Druvas Unguru» mājas cūku saslimšanai ar Āfrikas cūku mēri (ĀCM), visticamāk, neizdosies noskaidrot, aģentūrai LETA sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

Viņš teica, ka «Druvas Unguri» augstā līmenī ievēroja biodrošību, un arī uzņēmuma teritorija bija norobežota. Tik lielā fermā, kāda ir «Druvas Unguri», būs ļoti grūti noskaidrot patieso cēloni mājas cūku saslimšanai un, visticamāk, to arī neizdosies noskaidrot.

«Ir iespējams noskaidrot, kur ĀCM sākās un kad tas sākās. Taču tiešu saslimšanas ar ĀCM cēloni ir ļoti grūti noskaidrot, ja analīzēs skaidri nav redzams, piemēram, tas, ka cūkām ir baroti āboli, zāle vai dzīvnieku kuņģos atrodas neapstrādātā veidā tieši no laukiem nākusi zaļā masa,» viņš teica. PVD ģenerāldirektors piebilda, ka plānots pētīt «Druvas Unguru» dzīvniekus pa grupām, novietnēm, lai noskaidrotu, kad saslimšana ar ĀCM aizsākās un kāda bija tās dinamika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzņēmumā Druvas Unguri reģistrēts līdz šim lielākais ĀCM uzliesmojums; sasaukta valdības ārkārtas sēde

LETA, 02.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums mājas cūkām kopš pirmā uzliesmojuma 2014. gadā - slimība konstatēta Saldus novada SIA «Druvas Unguri» cūku novietnē ar 15 570 cūku lielu ganāmpulku, informē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Saistībā ar to piektdien, 3.augustā, plkst.8.30 sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde. Sēdē tiks lemts par veicamajiem pasākumiem, lai ierobežotu slimības tālāku izplatību. Pēc ārkārtas valdības sēdes atbildes uz žurnālistu jautājumiem sniegs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis.

PVD informē, ka novietnē tiek veikti slimības apkarošanas pasākumi un uzņēmuma darbs ir apturēts. Iemesli, kas varēja izraisīt slimības uzliesmojumu, tiks skaidroti epidemioloģiskajā izmeklēšanā, kas jau ir uzsākta.

Kā norāda PVD, uzliesmojuma dēļ noteikta karantīna - aizsardzības zona trīs kilometru rādiusā un uzraudzības zona desmit kilometru rādiusā ap slimības skarto saimniecību. Šajā teritorijā esošajās novietnēs tiks pastiprināti kontrolēta cūku reģistrācijas un biodrošības prasību ievērošana un cūku veselības stāvoklis, kā arī transportlīdzekļu kustība. Īpaša uzmanība būs pievērsta dzīvnieku, kā arī gaļas produktu pārvadāšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

PVD: Iespējams, ka ĀCM Druvas Unguru cūku novietnē nonācis ar zāģu skaidām vai autotransportu

LETA, 14.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nevar izslēgt, ka Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīruss tā skartajā Saldus novada SIA «Druvas Unguri» cūku novietnē nonācis ar zāģu skaidām vai autotransportu, aģentūrai LETA pastāstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Pārbaudot cūku turēšanas sistēmu un biodrošības pasākumus «Druvas Unguri» cūku novietnēs, PVD eksperti konstatējuši, ka biodrošības sistēma bija ieviesta un darbinieki ikdienā to ievērojuši. «Tomēr nevar izslēgt iespēju, ka vīruss novietnē nonācis ar zāģu skaidām, kas ļoti lielā apjomā regulāri tika ievestas novietnēs un izmantotas pakaišiem. Tas ir pozitīvi no cūku labturības, taču ne no biodrošības viedokļa. Tāpat vīruss novietnē varēja nonākt ar autotransportu, kas gan tika regulāri dezinficēts, taču tai pašā laikā ļoti intensīvi izmantots gan izvedot cūkas ārpus novietnes uz kautuvi, gan cūku kompleksa teritorijā, pārvadājot cūkas no viena korpusa uz otru,» sacīja Meistere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gads būtu vērtējams kā izdevies Āfrikas cūku mēra apkarošanā, ja nebūtu slimības uzliesmojuma SIA Druvas Unguri cūku novietnē Saldus novadā, kur augustā vajadzēja likvidēt 15 570 cūku lielu ganāmpulku, uzskata Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

«Šis slimības uzliesmojums ir rosinājis pārdomas par biodrošību kopumā, kurām nevajadzētu būt. Druvas Unguros biodrošība bija labā līmenī, tomēr slimība izplatījās. Biodrošība šobrīd ir vienīgais ceļš, kā izvairīties no epidēmijas mājas cūkām, vienīgais, ja vēlamies arī turpmāk tirgot un ēst cūkgaļu,» Dienas Biznesam sacīja M. Balodis.

«Druvas Unguru gadījums atkal liek pārdomāt biodrošības efektivitāti. Šādām šaubām nevajadzēja būt,» DB uzsvēra M. Balodis, piebilstot, ka līdz šim Pasaules dzīvnieku veselības aizsardzības organizācijā ir panāktas izmaiņas Āfrikas cūku mēra kodeksā, proti, saslimšana mežacūku vidū automātiski nenozīmē ierobežojumus starptautiskai tirdzniecībai ar mājas cūkām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Kā top? Druvas saldējums ar košļeņu garšu

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 17.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ rubrikā Kā top? portāls Db.lv piedāvā aplūkot, kā top zīmola Druvas saldējums produkcija divu kilogramu iepakojumos ar košļeņu aromātu (bubble gum) ražotnē Saldus novada Druvā.

Pēc aptuveni gadu ilga klusuma perioda pagājušā gada rudenī atsāka darboties saldējuma ražotne Saldus novada Druvā. Pēc iepriekšējo saimnieku – Druva Food – maksātnespējas 2017. gadā, ēkas, iekārtas un zīmolu pagājušā gada sākumā iegādājās SIA Tērvete food, kas ietilpst holdingā Agrolats Group.

Jaunie ražotnes saimnieki produkcijai saglabājuši iepriekšējo zīmolu – Druvas saldējums. «Vārds ir vērtība, kas jāsaglabā. Šie mēneši, kopš esam atsākuši ražot un pārdot produkciju, to pierāda. Dzirdam komplimentus, klienti pauž prieku, ka Druvas saldējums atkal redzams veikalos,» stāsta SIA Tēvete food valdes loceklis Andris Limanāns. «Tas tikai apliecina, ka būtu bijis ļoti žēl, ja tas pazustu no tirgus,» viņš piebilst. Pirmajā sezonā Druvas saldējums orientējas uz klientiem Kurzemē, kur zīmols vēsturiski ir vislabāk atpazīstams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Medības vieno sīvākos Ventspils tranzītkara pretiniekus

Vēsma Lēvalde, 02.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9. jūnijā Ventspilī Livonijas ordeņa pilī plānota Ventspils novada medību trofeju 2010’ izstādes Zvēri mežos un ūdeņos atklāšana.

Kā izstādes atbalstītāji minēti Aivars Lembergs, Uldis Pumpurs, Igors Skoks, Valentīns Kokalis (SIA Kurland Hunting), Andris Eglītis, Aldis Ābele, Uldis Frīdenbergs un pilskrogs Melnais Sivēns.

DB jau vairākkārt rakstīja, ka šoreiz vienā projektā apvienotie Aivars Lembergs un Valentīns Kokalis ir pretējās pusēs tiesvedībā. V. Kokalis uztur sava pārstāvja Andreja Elksniņa tiesā iesniegto mantiskās kompensācijas pieteikumu par 289,36 tūkstošu latu piedziņu no A.Lemberga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Patlaban var nopirkt jebko, tikai pircēju nav,» laikrakstam Neatkarīgā stāstījis Latvijas Piļu un muižu asociācijas viceprezidents Juris Zviedrāns. Pārdošanā izlikta arī Ēdoles pils - prasītā cena ir 2.5 miljoni.

«Kurzemes bīskapijas krāšņākā liecība - Ēdoles pils - 745 gadus jau ir nostāvējusi, un nav nekādu šaubu, ka tikpat stalta tā pārcietīs arī tagadējo krīzi. Neatkarīgi no tā, vai paliks miljonāru Ivo Zonnes un Kaspara Viškinta īpašumā vai nonāks citās rokās,» raksta Neatkarīgā.

Teorētiska interese par pili esot, stāstījis K. Viškints, taču darījumā tā pagaidām nav realizējusies. Par pārdošanas iemesliem uzņēmējs nav bijis pārāk runīgs vien teicis, ka par labu cenu ikviens taču būtu gatavs pārdot savu īpašumu.

Pieticīgs sludinājums, ka Ēdoles pils atkal ir nopērkama, portālā ss.lv parādījās pavasarī un joprojām tur atrodas. Cena tagad gan ir krietni augstāka - 2007.gadā vairākos mēģinājumos, briesmīgi kašķējoties ar Kultūras ministriju, vietējā pašvaldība to pārdeva par 1.15 miljoniem latu, atgādina laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada dome izdevusi plānošanas un arhitektūras uzdevumu Valentīna Kokaļa z/s Ezernieki vermuta un kalvadosa ražošanas ēkas būvniecībai.

Tāpat z/s Ezernieki gatavojas jauna briežu dārza ierīkošanai. Briežu dārza jaunbūve paredzēta Ēdoles pagasta Upmaļos, savukārt vermuta un kalvadosa ražotne - Ēdoles pagasta bijušajos Amolos, liecina publiski pieejamā informācija.

DB rakstīja, ka V.Kokalis deviņdesmitajos gados bijis a/s Ventspils nafta viceprezidents un arī valdes loceklis, vēlāk ievēlēts arī SIA LatRosTrans valdes priekšsēdētāja amatā. 2000.gadā netika pārvēlēts Ventspils naftas valdē. Vairākas reizes minēts arī Latvijas miljonāru sarakstos. Piemēram, 2005. gadā žurnāls Pastaiga viņa īpašumu novērtēja trīs līdz piecu miljonu latu apmērā. Pagājušā gada pavasarī V.Kokalis ieņēma pirmo vietu zemnieku – miljonāru sarakstā. Viņa redzamākā un vērtīgākā manta ir zemnieku saimniecība Ezernieki, kurai pieder četri zemesgabali Kuldīgas, Ventspils un Pāvilostas novadā un kuras pašu kapitāls pagājušā gada sākumā bija 1,79 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kokalis: Saeimas priekšsēdētājam maksāja stipendiju, nu, tik štruntīgu – tūkstoš dolāru mēnesī

Dienas Bizness, 10.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Ventspils tranzītbiznesa dūžiem, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados otrs ietekmīgākais cilvēks aiz Aivara Lemberga - Valtentīns Kokalis intervijā žurnālam Playboy stāsta par attiecībām Ventspils uzņēmēju starpā un to, kāpēc labprātāk strādātu ar Andri Šķēli nevis Aivaru Lembergu.

Kokalis apstiprina, ka savulaik biznesa interešu vārdā politiķi tikuši dāsni sponsorēti un slavenenie Lemberga stipendiātu saraksti ir īsti: «Protams, ir. Neteikšu, kuram Saeimas priekšsēdētājam* maksāja stipendiju, nu, tik štruntīgu – tūkstoš dolāru mēnesī! Man arī ir bloknoti pilni pierakstīti, kurā datumā, kurš bija atbraucis, cik kurš prasīja, kura partija kā radās un kurai partijai kura firma pārskaitīja. To visu prokuratūra zina.»

Vienlaikus viņš uzskata, ka likums, šādā veidā darbojoties, nekad nav pārkāpts, jo labs jurists likumu apies, nevis pārkāps. «Ja ir ietekme Saeimā, nav problēmu arī mainīt likumu. Šāda ietekme taču bija visus šos gadus. Naudiņa...»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Tērvete food", kas ietilpst "Agrolats Grupas" uzņēmumu saimē, 2023.gadā turpina ieviest arvien jaunus saldējumu veidus un garšas, kā arī atver veikalu Rīgā, informē uzņēmums.

Šīs sezonas lielākais pārsteigums ir jauni saldējumi mini eskimo grupā. "Domājot par mūsu jaunāko auditoriju, līdzās "TUTAS BIO" saldējumiem vēlējāmies izveidot arī ko košāku un pārsteigumiem pilnu - kā jau bērniem tas patīk -, tāpēc tapa Zemeņu cukurvates saldējums ar sprakšķiem un Zili brīnumi ar sprakšķiem, kuru radīšanā izmantotas augstākās kvalitātes izejvielas, to skaitā, spirulīna ir tā, kas nodrošina Zilo brīnumu skaisti zilgano krāsu," stāsta SIA "Tērvete food" ražošanas vadītāja, pārtikas tehnologs Sanita Vaičkus.

Rūpējoties par to, lai arī klasiski iecienītās garšas tiktu pasniegtas pavisam jaunā veidā, šogad radīti arī jauni saldējumi pašu ceptā vafeļu glāzītē - "divi vienā", proti, vienā saldējuma vafelītē tiek pildīti divi dažādu garšu saldējumi. Citronu sorbets tiek apvienots vienā saldējumā ar vaniļas plombīru, radot "Vasaras" saldējumu, bet Pandas saldējumu līniju papildinās divi "divi vienā" saldējumi - Vaniļas-šokolādes PANDA vafeļu glāzītē un Vaniļas-zemeņu PANDA vafeļu glāzītē. Tāpat kā citu Druvas saldējumu vafeles, arī PANDAS līnijas vafeles tiek ceptas uz vietas Druvas saldējuma ražotnē. Jauno produktu izveidē investēti aptuveni 40 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar pieprasījums pēc saldējuma palielinājies un ražotājiem kāpuši realizēto saldējumu apjomi, atzina aptaujātie saldējumu ražotāji.

"Food Union" mārketinga vadītāja un valdes locekle Latvijā Ieva Lejniece norādīja, ka, salīdzinot ar 2022.gada martu, aprīli un maiju, šogad realizēto saldējumu apjoms nedaudz pieaudzis.

Pieaugumu viņa skaidroja, kā rezultātu sabiedrības kopējam noskaņojumam un ekonomiskajai situācijai valstī - patērētāji ir sapratuši, kā sadzīvot ar aizvadītā gada inflāciju, tāpēc lēnām sāk līdzekļus tērēt precēm, kas nav pirmās nepieciešamības.

Vienlaikus Lejniece norādīja, ka Latvijā visvairāk tiek realizēti trīs "klasiskie" saldējumi - "Tio" plombīra saldējums lielajā iepakojumā, "Karlsons" un klasiskais "Pols" uz kociņa. Tikmēr internetveikalā "pienaveikals.lv" pircēju grozos biežāk parādās sezonas jaunumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maksātnespējīgā Baltic Frozen Food Group vēršas pret Druvas pārtiku

Vēsma Lēvalde, 31.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa 7. jūnijā plāno skatīt maksātnespējīgās a/s Baltic Frozen Food Group (BFFG) prasību pret a/s Druvas pārtika. Tiesai jālemj par darījuma atzīšanu par spēkā neesošu, parāda piedziņu, prasības nodrošinājumu.

Šī ir jau otrā instance, pirmajā BFFG prasība ir noraidīta, DB pastāstīja a/s Druvas pārtika vadītājs Aldis Ošenieks. Viņaprāt, prasība ir BFFG administratores mēģinājums iegūt kaut kādus finanšu līdzekļus, jo a/s Druvas pārtika ir lielākais nenodrošinātais BFFG kreditors.

BFFG palikusi parādā Saldus saldējuma ražotājam aptuveni 250 tūkstošus latu, norādīja A. Ošenieks. Savukārt BFFG apstrīd pirms vairākiem gadiem starp abiem uzņēmumiem notikušu bezskaidras naudas darījumu. DB neizdevās sazināties ar ma/s BFFG administratori Gunitu Pikmani.

DB jau rakstīja, ka 2007. gada novembrī A. Ošenieks saņēmis a/s Druvas pārtika lielāko akcionāru piedāvājumu izpirkt a/s akcijas, un, izmantojot privātu kredītu Hansabankā, 2007. gada 28. decembrī parakstīja darījuma līgumu. Loģistikas a/s Baltic Frozen Food Group 2006. gadā izveidoja a/s Druvas pārtika iepriekšējie īpašnieki un Daugavpils saldējuma fabrika. 2008. gada jūnijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ierosināja a/s BFFG maksātnespējas lietu. A/s Druvas pārtika šobrīd veiksmīgi strādā, uzsvēra A. Ošenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kokalis atstājis lielāko nodokļu parādnieku sarakstu

Elīna Pankovska, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Simts lielāko nodokļu parādnieku sarakstu pametis kādreiz tik pazīstamais tranzītuzņēmējs Valentīns Kokalis. Viņš sarakstā parādījās septembra sākumā un viņa nodokļu parāds valsts budžetā veidoja 1,01 milj. Ls, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publicētā informācija.

Uzņēmējs deviņdesmitajos gados bijis a/s Ventspils nafta viceprezidents un arī valdes loceklis, vēlāk ievēlēts arī SIA LatRosTrans valdes priekšsēdētāja amatā. 2000.gadā netika pārvēlēts Ventspils naftas valdē.

Kā liecina publiski pieejamā informācija, V.Kokalis iesaistīts arī dažādos tiesu procesos. Vairākas reizes minēts arī Latvijas miljonāru sarakstos. Piemēram, 2005. gadā žurnāls Pastaiga viņa īpašumu novērtēja 3 līdz 5 milj. Ls apmērā.

Šā gada pavasarī V.Kokalis ieņēma pirmo vietu zemnieku – miljonāru sarakstā. Viņa redzamākā un vērtīgākā manta ir zemnieku saimniecība Ezernieki, kurai pieder četri zemesgabali Kuldīgas, Ventspils un Pāvilostas novadā un kuras pašu kapitāls pagājušā gada sākumā bija 1,79 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Simts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā minēts arī kādreiz tik pazīstamais tranzītuzņēmējs Valentīns Kokalis. Viņa parāds valsts budžetā uz pirmo septembri veidoja 1,01 milj. Ls, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publicētā informācija.

Viņš deviņdesmitajos gados bijis a/s Ventspils nafta viceprezidents un arī valdes loceklis, vēlāk ievēlēts arī SIA LatRosTrans valdes priekšsēdētāja amatā. 2000.gadā netika pārvēlēts Ventspils naftas valdē.

Kā liecina publiski pieejamā informācija, V.Kokalis iesaistīts arī dažādos tiesu procesos. Vairākas reizes minēts arī Latvijas miljonāru sarakstos. Piemēram, 2005. gadā žurnāls Pastaiga viņa īpašumu novērtēja 3 līdz 5 milj. Ls apmērā.

Šā gada pavasarī V.Kokalis ieņēma pirmo vietu zemnieku – miljonāru sarakstā. Viņa redzamākā un vērtīgākā manta ir zemnieku saimniecība Ezernieki, kurai pieder četri zemesgabali Kuldīgas, Ventspils un Pāvilostas novadā un kuras pašu kapitāls pagājušā gada sākumā bija 1,79 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kokalis nopērk daļu no likvidējamā kokapstrādes uzņēmuma Vulkāns

Inese Helmane, Db.lv, 03.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamais uzņēmējs Valentīns Kokalis izsolē nopircis daļu no likvidējamā kokapstrādes uzņēmuma Vulkāns nekustamajiem īpašumiem.

Izsolē augusta beigās tika piedāvāti divi atsevišķi objekti: par sākumcenu 7.4 tūkstoši latu - bijušā veikala ēka un par 60 tūkstošiem latu – komplekss, kurā ietilpst kantora un ēdnīcas ēka, galdniecība, visi bijušie ražošanas cehi, noliktavas, caurlaides ēka un sūkņu stacija. V. Kokalis ražošanas kompleksu, kuru nopirkt vēlējies vēl viens pretendents, nosolījis par 71 tūkstoti latu, raksta Kuldīgas rajona avīze Kurzemnieks.

V. Kokalis jau sācis teritorijas sakopšanu un nolīdzis sargu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Latvijas lielākie zemes saimnieki Uļmans, Fokerots un Kokalis

Dienas Bizness, 10.11.2011

No kreisās: Mihails Uļmans (Foto: Dienas Mediji arhīvs), Modris Fokerots (Foto: Dienas Mediji arhīvs), Valentīns Kokalis (Foto: LETA)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais zemes, it īpaši jau mežu zemes īpašnieks Latvijā joprojām pārliecinoši ir valsts. Bet lielākie zemes saimnieki privātuzņēmumu un personu vidū ir Mono holdinga boss Mihails Uļmans, meža nozares uzņēmējs no Kurzemes Modris Fokerots un Ventspils uzņēmējs Valentīns Kokalis.

Pētījums par privātpersonām, kam Latvijā pieder vislielākās zemes platības, veidojis žurnālists Lato Lapsa sadarbībā ar Valsts zemes dienestu. Pētījums publicēts portālā Pietiek.com.

Īpašnieks Zemes platība (ha) Izmaiņas gada laikā (m2)

1. Mihails Uļmans 5253,2921 +4065100,2

Jau vairākus gadus Mono holdinga boss ir Latvijas lielāko zemes īpašnieku fizisko personu saraksta līderis, - šo statusu viņam nodrošināja no pazīstamā uzņēmēja, pašlaik parādu piedzinēju vajātā Gata Saknīša iegādātās iespaidīgās platības.

2. Modris Fokerots 4132,3103 -1572000

Arī pazīstamais Kurzemes puses meža nozares uzņēmējs turpina samazināt sev piederošās platības, taču arī gada laikā mazumā gājušie 157 hektāri nemaina viņa pozīciju šajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašu kapitāls lielāks par miljonu latu ir 12 zemnieku saimniecībām, liecina Latvijas turīgāko zemnieku TOP 50, kas publicēts Latvijas Avīzē.

Savukārt miljona eiro robežu sasniegušas un pārsniegušas 29 zemnieku saimniecības, bet turīgāko lauksaimnieku piecdesmitnieka apakšējā robeža ir pusmiljons latu.

Saraksta 1. vietā ir Valentīns Kokalis – kādreiz tik pazīstamā tranzītuzņēmēja redzamākā un vērtīgākā manta pašlaik ir zemnieku saimniecība Ezernieki, kurai pieder četri zemesgabali Kuldīgas, Ventspils un Pāvilostas novadā un kuras pašu kapitāls pagājušā gada sākumā bija 1,79 miljoni latu. 2. vietā ierindojies Arnis Burmistris – līdz pagājušā gada novembra beigām zemnieku saimniecība Vilciņi, kuras pašu kapitāls pārsniedz 1,41 miljonu latu, piederēja 1943. gadā dzimušajai Rutai Burmistrei, bet nu pārgājusi 1974. gadā dzimušā Arņa Burmistra oficiālā īpašumā. Zemnieku saimniecībai Tērvetes, Jelgavas un Dobeles novadā pieder kopumā 26 zemesgabali. Savukārt 3. vietā – pazīstamais motobraucējs Jānis Vinters, kura zemnieku saimniecībai Līgo Lielplatones un Vilces pagastā pieder kopumā septiņi zemesgabali, tās pašu kapitāls pagājušā gada sākumā bija 1,35 miljoni latu. Sarakstā ierindojies arī pazīstamais ekspolitiķis Gundars Bērziņš, kura vadītā saimniecība Delles pagājušo gadu sākusi ar 774 tūkstošu latu pašu kapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru