Citas ziņas

Valmieras Biznesa un inovāciju inkubators aicina iesniegt jaunas biznesa idejas

Lelde Petrāne, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Valmieras Biznesa un inovāciju inkubators (VBII) atgādina, ka līdz 2013.gada 18.janvārim jaunu biznesa ideju autori tiek aicināti iesniegt savas biznesa idejas darbībai biznesa inkubatorā.

Inkubatorā tiek aicināti komersanti, kuriem jau ir sava uzņēmējdarbības vēsture un kas vēlas attīstīt nesen uzsāktu vai jaunu biznesa ideju, kā arī individuālas personas, kurām biznesa ideja vēl ir tikai galvā, bet kuras ir gatavas dibināt savu uzņēmumu, lai uzsāktu uzņēmējdarbību.

Pieteikumi iesniedzami personīgi VBII (Purva ielā 12A, Valmierā vai Ābeļu ielā 8, Gulbenē) vai elektroniski [email protected]. Papildus informāciju un konsultācijas par biznesa idejas atbilstību, pieteikuma veidlapas aizpildīšanu iespējams saņemt personīgi VBII, pa tālruni 642 50880 vai elektroniski [email protected].

Iesniegtos pieteikumus un kandidātu prezentācijas 2013.gada 25.janvārī izskatīs Vērtēšanas komisija, kura lems par biznesa idejas uzņemšanu biznesa inkubatorā.

Darbojoties kopš 2007.gada, VBII ir konsultējis un sniedzis atbalstu dažādu nozaru Vidzemes iesācējuzņēmumiem to darbības sākuma fāzē, piesaistot tiem finansējumu, kā arī partnerus gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valmieras Biznesa un inovāciju inkubators aicina pieteikties jaunos uzņēmējus

Gunta Kursiša, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa ideju autori aicināti pieteikties dalībai Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatorā (VBII), kurā var saņemt konsultācijas no pieredzējušiem biznesa vides pārstāvjiem, infrastruktūras, mārketinga, finanšu vadības, eksporta un produkta attīstības pakalpojumus ar finansiālu atbalstu līdz 85%.

Jaunie uzņēmēji var pieteikties atbalstam līdz 18. augustam. Inkubatorā tiek aicināti komersanti, kuriem jau ir sava uzņēmējdarbības vēsture un kas vēlas attīstīt nesen uzsāktu vai jaunu biznesa ideju, kā arī individuālas personas, kurām radusies tikai biznesa ideja, bet kas ir gatavas dibināt savu uzņēmumu, lai uzsāktu uzņēmējdarbību.

Pieteikumi iesniedzami personīgi VBII (Purva ielā 12A, Valmierā vai Ābeļu ielā 8, Gulbenē) vai elektroniski [email protected].

Iesniegtos pieteikumus un kandidātu prezentācijas izskatīs vērtēšanas komisija, kura lems par biznesa idejas uzņemšanu biznesa inkubatorā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Bizness reģionos: Valmierā biznesa attīstībai vajag jaunas teritorijas

Lāsma Vaivare, 17.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras dome biznesa attīstībai var piedāvāt samērā nelielas teritorijas, plašāku industriālo zonu izveidei nepieciešama sadarbība ar apkārtējiem novadiem.

Ja Valmiera, kas sevi pozicionē kā rūpniecības pilsētu, grib attīstīties, tai nepieciešamas jaunas platības ražošanai. Pašvaldībai pašai pieder pieci hektāri pie bijušā gaļas kombināta Rūpniecības ielas apkārtnē, ko iegādājies krievu investors, un vēl pa diviem hektāriem citās divās vietās pilsētā.

Ir potenciālie investori, kas, meklējot vietu ražotnēm, atzinuši, ka zemes ir par maz, neslēpj ilggadējais Valmieras mērs Inesis Boķis. «Uzņēmēji grib nākt tur, kur kaut kas ir. Skatās, vai ir darbaspēks, vai tas ir kvalificēts, bet galvenais – izvietojums. Valmierai vajag papildu rūpniecisku zonu, pie tā strādājam, tā varētu atrasties apkārtējo novadu teritorijās, bet tas ir divu pašvaldību dialogs, kādā veidā to īstenot,» stāsta I. Boķis. Jautāts, vai nepastāv iespēja atpirkt privātiem īpašniekiem piederošus zemes gabalus rūpniecības attīstībai, viņš atbild noliedzoši – pašvaldībai šādu līdzekļu nav. Tai jāsedz gan pašas tēriņi, gan jāfinansē par pienākumu uzliktās funkcijas, gan jāveic iemaksas pašvaldību izlīdzināšanas fondā, kas šogad ir 656 tūkst. eiro. I. Boķis domā, ka ir virkne lietu, ko par šo naudu varētu uzlabot turpat Valmierā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras Biznesa un inovāciju inkubators vakar parakstīja līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par inkubācijas pakalpojumu sniegšanu pārejas posmā līdz 31. oktobrim, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Tikko parakstījām līgumu un atkal varēsim atjaunot finansiālu atbalstu mūsu uzņēmumiem,» saka Elīna Leimane, Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatora (VBII) vadītāja. Periods ir īss, taču tas, ko uzņēmējs šajā laikā var paspēt paveikt, būs atkarīgs no katra paša. «Ja uzņēmums nāk ar skaidru darbības plānu, šajā laikā var paspēt izdarīt tiešām daudz. Tāpēc es rekomendēju apdomāt stratēģiju, būtisko, kas jāizdara un ko var paspēt izdarīt, lai šos piecus mēnešus nepazaudētu sapņojot,» teic E. Leimane.

Būtisks arguments

VBII finansiālu atbalstu uzņēmumiem sniedza līdz pagājušā gada augustam. Tas, ka inkubators vienu laiku darbojas, pēc tam seko pārrāvums un vēlāk tas atkal atsāk darbu, uzņēmējiem radot lielu neskaidrību par to, vai inkubators reģionā ir vai nav. E. Leimane teic, ka pārejas posmā ir bijuši uzņēmēji, kuri ir interesējušies par piedāvātajiem pakalpojumiem un to, kad atkal būs pieejams arī finansiālais atbalsts. Viņa uzskata, ka gadījumos, kad ģimene domā par pārcelšanos uz dzīvi kādā citā pilsētā un plāno sākt savu uzņēmējdarbību, inkubators ir būtisks arguments par labu vienai vai otrai pilsētai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Biznesa inkubācijas pakalpojumi izmaksās 726 tūkstošus eiro

Žanete Hāka, 19.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) izsludinātie konkursi par biznesa inkubācijas pakalpojumu sniegšanu Latvijas reģionos, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumā izvēlēts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums, kas izvērtēts saskaņā ar kritērijiem, kas iekļauti iepirkuma procedūras dokumentos.

Iepirkumā par biznesa inkubācijas pakalpojumu sniegšanu jauniem mikro, mazajiem un vidējiem komersantiem Vidzemes plānošanas reģionā 1 saņemti trīs piedāvājumi. Tajā uzvarējusi SIA VBII un uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 413 tūkstoši eiro.

Iepirkumā par biznesa inkubācijas pakalpojumu sniegšanu jauniem mikro, mazajiem un vidējiem komersantiem Kurzemes plānošanas reģionā 1 saņemti divi piedāvājumi, un uzvarējusi SIA B-Cap. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 313 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru