Tehnoloģijas

Valsts kasei budžeta plānošanas informācijas sistēma izmaksā 650 tūkstošus

Gunta Kursiša, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Valsts kase noslēgusi atklātu konkursu par vienotās valsts budžeta plānošanas un izpildes informācijas sistēmas (VVBPIIS) uzturēšanu un papildināšanu, kas izmaksās 650 tūkstošus latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Konkursā, kurā par galveno uzvarētāja izvēles kritēriju tika noteikta zemākā cena, pieteicās viens pretendents, kas kļuva arī par uzvarētāju - SIA Lattelecom Technology.

SIA Lattelecom Technology ir datorprogrammēšanas uzņēmums, kura pamatkapitāls ir 3,44 miljoni latu. Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā veidoja 10,7 miljonus latu, bet peļņa – 75 tūkst. Ls. Pērn SIA Lattelecom Technology strādāja 232 darbinieki.

Vērtējot pēc 2011. gada apgrozījuma, kas SIA Lattelecom Technology veidoja aptuveni devviņus miljonus latu, uzņēmums Latvijas lielāko kompāniju sarakstā TOP 500 ierindojās 499. vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakaru kompānija SIA Lattelecom pērn strādājusi ar 30,2 miljonu eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija.

Tā ir par 0,5 miljoniem eiro lielāka nekā 2012.gadā gūtā 29,7 miljonu eiro peļņa.

Lattelecom apgrozījums samazinājies par 12% - no 188,89 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 165,61 miljonam eiro pērn.

Vienīgo negatīvo ietekmi rezultātos radījis Lattelecom 23% piederošā Latvijas Mobilā telefona peļņas kritums 2013.gadā par vairāk nekā 11 miljoniem eiro, turklāt kritums no Latvijas Mobilā telefona ieņēmumiem ir vērojams jau otro gadu pēc kārtas, uzņēmuma apgrozījuma kritumu skaidroja Lattelecom pārstāve Līga Bite.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads Lattelecom vērtējams kā veiksmīgs, galvenokārt pateicoties veiksmīgai Lattelecom stratēģijai, kā arī ekonomikas izaugsmei Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

FOTO: Lattelecom turpinās digitālo attīstību, līdz 2021.gadam investējot 12 miljonus eiro

LETA, 28.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» konsolidētais apgrozījums pērn bija 212 miljoni eiro, kas ir par 16 miljoniem eiro jeb 8% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa - 42 miljoni eiro, pirmdien žurnālistus informēja «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, atsaucoties uz uzņēmuma konsolidētajiem neauditētajiem datiem.

«Lattelecom» grupas apgrozījums 2017.gadā bija 195,67 miljoni eiro, savukārt tā peļņa - 40,7 miljoni eiro. Tostarp pērn EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, sasniedza 67,9 miljonus eiro.

«Lattelecom» grupas uzņēmumi pērn valstij nodokļos nomaksāja kopumā 46 miljonus eiro. Savukārt kopējais investīciju apmērs «Lattelecom» grupā aizvadītajā gadā sasniedza 27,2 miljonus eiro.

«Lattelecom» grupas peļņa - 42 miljoni eiro - tiks izmaksāta dividendēs uzņēmuma akcionāriem - Latvijas valstij un «Telia Company».

Gulbis uzsvēra, ka «Lattelecom» apgrozījums ir palielinājies visiem uzņēmuma darbības virzieniem - datu centru pakalpojumiem, tehnikas mazumtirdzniecībai, reklāmas izvietošanai, mākoņpakalpojumiem, drošības risinājumiem un televīzijas pakalpojumiem. Straujākais ieņēmumu pieaugums 2018.gadā vērojams jaunajās biznesa līnijās, tai skaitā mākoņpakalpojumu (+109%) un drošības risinājumu (+113%) jomā. Tāpat būtisks pieaugums vērojams arī citos pakalpojumos, piemēram, mazumtirdzniecībā (+33%), datu centru nodrošināšanā (+25%), reklāmas biznesā (+22%). Aizvadītajā gadā uzņēmums turpināja palielinār arī elektrības tirgus daļas par 8%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom grupas ieņēmumi šī gada deviņos mēnešos pieauguši par 3% jeb 3,9 miljoniem eiro, sasniedzot 142,6 miljonus, informē uzņēmumā.

Trešais ceturksnis uzrādījis pozitīvu tendenci televīzijas pakalpojumu jomā, kas augusi par 6%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn. Tostarp ir divkāršots Lattelecom interneta televīzijas lietotāju skaits, pateicoties Shortcut aplikācijas ieviešanai šī gada jūlijā.

Palielinājies arī datu centru biznesa ieņēmumi, 2016. gada pirmajos deviņos mēnešos pieaugot par 23%. Izvēršot datu centru pakalpojumu eksportu, 13. oktobrī Lattelecom un Ukrainas lielākais fiksēto sakaru un interneta operators Ukrtelekom noslēdza vienošanos par sadarbību Ukrainas tirgū. Turpmāk Ukrtelekom vietējiem uzņēmumiem nodrošinās iespēju nomāt Lattelecom virtuālo serveri un "mākoņa" datu centru (IaaS) vienā no aizsargātākajiem datu centriem Ziemeļeiropā Dattum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom Technology peļņa augusi 2,6 reizes

Žanete Hāka, 11.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom Technology neto apgrozījums 2013. gadā sasniedzis 13,582 miljonus eiro, tajā skaitā 6,8 miljoni bija par programmatūras izstrādes, ieviešanas un uzturēšanas pakalpojumiem, un 3,5 miljoni eiro - par datu centru pakalpojumiem, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 11,3%. 2013.gadā uzņēmuma neto peļņa bija 283,492 tūkstoši eiro kas ir 2,6 reizes vairāk nekā 2012. gadā.

Uzņēmums ir reģistrēts 1991. gada 9.augustā. SIA Lattelecom Technology ir Lattelecom grupas uzņēmums, SIA Lattelecom 100% meitas uzņēmums, kas piedāvā klientiem pilnu IT risinājumu un pakalpojumu klāstu, savukārt Lattelecom Technology meitas uzņēmums Baltijas Datoru Akadēmija ir Latvijas vadošais uzņēmums IT apmācību jomā. Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka pērn SIA Lattelecom Technology reģistrēta filiāle Lietuvā.

Pērn notikušas izmaiņas SIA Lattelecom Technology valdē, liecina Lursoft pieejamā informācija. 2013. gada 31. jūlijā darbu uzņēmuma valdē beigusi Ineta Juškēviča un Ieva Meldrāja, savukārt 2013. gada 1. augustā darbu Lattelecom Tehnology valdē uzsācis Programmatūras risinājumu realizācijas dienesta direktors Aleksejs Beloglazovs. Kopš 2012. gada valdes locekļa amatu ieņem Jānis Kirilka un valdes priekšsēdētāja ir Anita Mertena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Drošība – datu centru panākumu atslēga

Jānis Vēvers, sadarbībā ar Lattelecom, 30.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstība ISO standartiem ir nepārprotams signāls klientiem, ka to dati Lattelecom sistēmās būs drošībā

Augsts, globāliem standartiem atbilstošs drošības līmenis palīdzējis Lattelecom tikt pie starptautiska sertifikāta par atbilstību informācijas drošības pārvaldības standartam ISO 27001, kā arī jau divus gadus stabili audzēt datu centru biznesu. 2017.gadā apgrozījuma pieaugums pret iepriekšējo gadu bija 25%, bet šogad tas būs vēl par 26% lielāks nekā pērn. Turklāt 70% veido pakalpojuma eksports, Ukrainas mākoņpakalpojumu tirgū pat ieņemot ceturto vietu.

Lattelecom ir viens no lielākajiem datu centru pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs, un 70% no uzņēmuma datu centra biznesa veido eksports. Pēc IDC tirgus pētījuma datiem, 2017. gadā uzņēmuma tirgus daļa Ukrainā bija 10% no kopējā mākoņpakalpojumu tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom grupas 2017. gada pirmā ceturkšņa ieņēmumi sasnieguši 44,6 miljonus eiro, savukārt EBITDA sasniegusi 16 miljonus eiro. Lattelecom audzējis jauno biznesu un ar tet pakalpojumu sevi pieteicis jaunā nozarē, informē uzņēmums.

2017.gadā ir saglabājusies tradicionālās televīzijas izaugsme, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ieņēmumiem palielinoties par 4%. Tomēr lielāko ieņēmumu pieaugumu uzrāda jaunās darbības jomas – filmu, seriālu un tiešraižu lietotne Shortcut, tehnikas mazumtirdzniecība, reklāmas izvietošana, kā arī datu centru pakalpojumi.

Pirmajā ceturksnī līdz ar pamatbiznesa – interneta, televīzijas pakalpojumu – attīstību turpinām aktīvu darbu pie jaunu virzienu apguves. Viens no lielākajiem uzņēmuma soļiem bija ieiešana elektroenerģijas tirgū, pārspējot sākotnēji uzstādītos biznesa mērķus un pievēršot plašāku sabiedrības uzmanību izdevīgākajam biržas pakalpojumam. Tāpat esam startējuši telemedicīnas jomā, uzsākot attālinātas pacientu novērošanas pilotprojektu Jūrmalas slimnīcā, sekmīgi īstenojuši pilotprojektus ražošanas iekārtu monitoringa pakalpojumam, kā arī attīstījuši citus pakalpojumus, skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom grupas šī gada pirmā pusgada peļņa sasniegusi 16,7 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2016. gada attiecīgajā periodā, liecina koncerna neauditētie finanšu rezultāti.

Tostarp televīzijas pakalpojumu jomā par 4% pieauguši tradicionālās televīzijas ieņēmumi. Vairāk nekā par pusi pieauguši interneta televīzijas – filmu, seriālu un tiešraižu lietotnes Shortcut ieņēmumi. Tāpat Lattelecom sācis darboties lektroenerģijas tirgū.

«Šī gada pirmajā pusgadā audzis gan pamata, gan jaunais bizness. Arī turpmāk saglabāsim uzņēmuma fokusu jaunu darbības virzienu attīstībai, vienlaikus rūpējoties par esošo pakalpojumu kvalitāti,» saka Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Tehnikas tirdzniecības ieņēmumi pieauguši par 56%. Salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu, ir vairāk nekā dubultoti reklāmas izvietošanas ieņēmumi – Lattelecom pārstāvēto kanālu klāstam pievienojušies Discovery, Sony kanāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom pērnā gada peļņa 22 milj. Ls; apgrozījums – 147 milj. Ls

Sanita Igaune, 06.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom pērn strādājis ar 22 milj. Ls peļņu, kas ir par miljonu latu vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 11 milj., 2012. gadā sasniedzot 147 milj. Ls. Uzņēmuma konsolidēto gada pārskatu par 2012. gadu trešdien apstiprināja Lattelecom padome.

Uzņēmuma padome ir rekomendējusi akcionāriem 100% peļņas sadalīt dividendēs. Par peļņas sadali tiks lemts ikgadējā akcionāru sapulcē, kas plānota maija sākumā.

«Lattelecom finanšu rezultāti apliecina, ka īstenotā uzņēmuma pārvaldības un attīstības stratēģija bijusi precīza, savlaicīgi nodrošinot samērīgas investīcijas tīkla attīstībā un inovatīvos pakalpojumos, kā arī palielinot darba ražīgumu,» skaidro Lattelecom padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

Viņš norāda, ka izbūvētā starptautiskā ātrgaitas datu maģistrāle Baltic Highway paplašināja eksporta iespējas kā Austrumu, tā Rietumu virzienā. «Tas ir svarīgs uzņēmuma attīstības virziens, jo augstās tirgus daļas Lattelecom pamatpakalpojumos Latvijā neļauj cerēt uz ievērojamu pašmāju biznesa pieaugumu nākotnē,» G. Kokins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju uzņēmuma Lattelecom peļņa šā gada deviņos mēnešos pieaugusi par 1,6 miljoniem, salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn, sasniedzot 25 miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

Šā gada trešā ceturkšņa rezultāti iezīmējot pozitīvo tendenci Lattelecom jauno biznesu attīstības virzienā, kas lielā mērā ir, pateicoties Lattelecom ienākšanai TV satura veidošanā.

«Telekomunikāciju nozarē Eiropā joprojām aktīvi notiek uzņēmumu apvienošanās procesi – saplūst fiksēto un mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēji, telekomunikāciju uzņēmumi piepērk mediju kompānijas, tādejādi ienākot arī satura biznesā. Šādu procesu rezultātā, ir pēdējais laiks domāt, kā Latvijas telekomunikāciju uzņēmumi konkurēs jaunajā, digitālajā laikmetā un kādus jaunus, pievienotas vērtības pakalpojumus piedāvās saviem klientiem,» komentē Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom 2013. gadu noslēdzis ar 28,5 miljonu eiro peļņu

Dienas Bizness, 03.02.2014

Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis datu centra Dattum atklāšanā.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmuma Lattelecom pērnā gada finanšu rādītāji – bruto peļņa un EBITDA - saglabājušies iepriekšējā gada līmenī. Lattelecom grupas peļņa 2013. gadā bija 28,5 miljoni eiro (jeb 20 miljoni latu), Db.lv informēja uzņēmums.

Kā liecina, Lattelecom grupas konsolidētie rezultāti, vienīgo negatīvo ietekmi rezultātos radījis Latvijas Mobilā telefona peļņas kritums.

Lattelecom grupas konsolidētais apgrozījums 2013.gadā ir 188.2 miljoni eiro.

«2013.gads uzņēmumam ir bijis veiksmīgs,» komentējot kompānijas finanšu rādītājus, saka Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, kā vienu no spilgtākajiem pērnā gada darbiem pieminot Tier3 sertificēto datu centrs Dattum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom ieņēmumi pirmajā pusgadā auguši par 5%

Lelde Petrāne, 19.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom grupas šā gada pirmā pusgada ieņēmumi, salīdzinot ar 2015. gada attiecīgo periodu, pieauguši par 4,7 miljoniem eiro jeb 5%, sasniedzot 95 miljonus eiro, liecina koncerna neauditētie finanšu rezultāti.

Izaugsmi saglabā ieņēmumi gan no jaunajām biznesa jomām – par 35% pieauguši datu centru pakalpojumu ieņēmumi –, gan pamatpakalpojumiem – televīzija ir augusi par 6%.

«Jaunās izklaides platformas Shortcut tehnoloģijās un satura piedāvājumā divu gadu laikā investēsim ap diviem miljoniem eiro. Tāpat mazumtirdzniecības segmenta attīstībā šogad plānojam ieguldīt aptuveni trešdaļu miljona eiro,» skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Salīdzinot ar attiecīgo iepriekšējā gada pirmo pusgadu, ir četrkāršoti mazumtirdzniecības ieņēmumi, pateicoties ieviestajam dalītā maksājuma pakalpojumam un veikalu tīkla paplašināšanai. Ir atjaunoti un izvērsti Lattelecom veikali Liepājā, t/p Alfa un t/c Origo, atvērts jauns veikals Saldū un attīstīts interneta veikals.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lattelecom šī gada pirmajā ceturksnī nopelnījis 8,6 miljonus eiro

Dienas Bizness, 21.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums Lattelecom šī gada pirmajā ceturksnī par 14% kāpinājis grupas tīro peļņu, sasniedzot 8,6 miljonus eiro, kas ir par 1,1 miljonu vairāk nekā attiecīgajā periodā 2014.gadā, liecina koncerna neauditētie finanšu rezultāti.

Būtiskākais ieņēmumu pieaugums par 12% ir televīzijas biznesā, savukārt ieņēmumi no platjoslas pakalpojumiem palielinājušies par 3%, salīdzinot ar šādu periodu pērn, informē Lattelecom sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

«Lai arī par 13% ir pieaudzis Lattelecom optiskā interneta lietotāju skaits un šobrīd jau vairāk kā 490 000 mājsaimniecību visā Latvijā tas ir pieejams, Lattelecom ir uzsācis pēdējā laika vērienīgāko Latvijas interneta tīkla modernizāciju, ieguldot 3,5 miljonus eiro, lai līdz šī gada beigām 180 000 klientiem arī ārpus pilsētu centriem, būtu pieejams pat desmit reizes ātrāks internets, sasniedzot ātrumu līdz 60Mbit/sek. Mēs gribam visus iedzīvotājus nodrošināt ar pēc iespējas vienādām tehnoloģiju iespējām, neatkarīgi no viņu dzīvesvietas. Latvijas nākotne ir saistīta ar tehnoloģiju pieejamību iedzīvotājiem, un tā ir informācijas laikmeta platforma, kas ļauj realizēt augstāku dzīves kvalitāti. Jāatgādina, ka kopīgo Eiropas mērķi, kas paredz līdz 2020. gadam pusei valsts iedzīvotāju nodrošināt piekļuvi interneta ar ātrumu vismaz 100 Mbit/s, Latvija jau ir izpildījusi 2014.gadā,» uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Atraisīt rokas lielākiem darbiem

Jānis Vēvers, 25.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Optiskās šķiedras ražotājam Light Guide Optics International uzņēmumu resursu vadības risinājums palīdz efektīvāk pārraudzīt darbu Latvijā un ārzemēs

«Mūsu uzņēmums strauji aug, aizvien aktīvāk darbojamies starptautiskajā biznesā, un kompānijas pārvaldīšana ar līdzšinējām metodēm sāka sagādāt grūtības. Tādēļ nolēmām meklēt labāku risinājumu. Izskatījām trīs dažādus variantus, no kuriem beigu beigās izvēlējāmies SAP uzņēmumu resursu vadības jeb ERP risinājumu,» stāstu par iepazīšanos ar vienu no iecienītākajiem uzņēmumu pārvaldības risinājumiem iesāk optiskās šķiedras ražotāja un piegādātāja Light Guide Optics International valdes priekšsēdētājs Daumants Pfafrods.

Līvānos bāzētais uzņēmums, kas nodibinājis meitas uzņēmumus ASV, Vācijā, Baltkrievijā un kļuvis par vienu no vadošajiem optiskās šķiedras piegādātājiem Eiropā, nosliecās par labu SAP programmai tādēļ, ka tā ir komplekss risinājums. «Ja agrāk lietojām atsevišķu programmu grāmatvedībai, noliktavas uzskaitei, piedāvājumu sagatavošanai un citām lietām, tad tagad viss notiek vienotā sistēmā. To izmantojam visās filiālēs, tādēļ uzņēmuma darbība kļuvusi pārskatāmāka un vieglāk organizējama,» stāsta D. Pfafrods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Gulbis: Austrumeiropas kompāniju interese par datu izvietošanu Latvijā pieaug

LETA, 26.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties ģeogrāfiskajam izvietojumam, kompetencei un vairāk nekā 15 gadu pieredzei datu centru pakalpojumu nodrošināšanā, kā arī spējai individuāli apkalpot klientus viņiem saprotamā valodā, Austrumeiropas kompāniju interese par datu izvietošanu Latvijā pieaug, aģentūrai LETA sacīja telekomunikāciju operatora Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš piebilda, ka Lattelecom nodrošina datu uzglabāšanu vadoties pēc Eiropas Savienības datu aizsardzības direktīvām, tādējādi datu drošība un augtie standarti ir viena no galvenajām pakalpojuma priekšrocībām.

«Pateicoties 2015.gada laikā ieviestās mākoņskaitļošanas platformai Lattelecom Cloud un datu rezerves kopēšanas platformai, Lattelecom Technology 2016.gadā sāka piedāvāt IaaS (Infrastructure as a Service) pakalpojumus, kā arī attīstīt SaaS (Software as a Service) pakalpojumus korporatīvajiem klientiem un sadarbības partneriem. Novērtējot Lattelecom kompetenci un uzticamību, 2016.gada oktobrī Ukrainā tika noslēgts sadarbības līgums ar Ukrainas telekomunikāciju operatoru Ukrtelekom par iespēju nomāt virtuālos serverus un Dattum datu centru,» sacīja Lattelecom vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada pavasarī telekomunikāciju uzņēmums «Lattelecom» mainīs nosaukumu un zīmolu uz «tet», šodien «Lattelecom» forumā pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš sacīja, ka «tet» ir zīmols, kas patlaban nodrošina elektrības biznesu, bet tagad «ar jaunu enerģiju tas būs jaunais tehnoloģiju zīmols, kas turpinās attīstīties ārvalstu tirgos».

«»Lattelecom« vienmēr ir bijis uzņēmums, ar kura radītajiem pakalpojumiem esam lepojušies valstiskā līmenī. (..) Uzņēmuma izaugsme pēdējos gados ir bijusi strauja un biznesa virzieni paplašinājušies. Līdzšinējais nosaukums vairs neatspoguļo uzņēmuma darbību. Mēs jau sen strādājam ārpus Latvijas robežām, veiksmīgi eksportējot mūsu pakalpojumus Baltijas valstīs, Ziemeļeiropā un Austrumeiropā, kā arī mūsu pakalpojumu klāsts ir krietni sazarotāks, pārsniedzot ierastās telekomunikāciju industrijas robežas,» teica Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom apgrozījums nedaudz palielinājies

Žanete Hāka, 17.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom grupas normalizētā EBITDA šī gada deviņos mēnešos augusi par 5%, savukārt ieņēmumi pieauguši par 2%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2013.gadā, informē kompānijas pārstāvji.

Lattelecom grupas apgrozījums deviņos mēnešos ir 141 miljons eiro, kas ir par 2% vairāk nekā šajā pašā periodā 2013.gadā.

Savukārt EBIDTA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas), sasniegusi 54,7 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgā periodā 2013. EBIDTA marža šī gada 9 mēnešos ir 39%, kas ir par 1% punktu vairāk nekā līdzīgā periodā pērn.

Lattelecom grupas peļņa 2013.gadā bija 28,5 miljoni eiro. Vienīgo negatīvo ietekmi rezultātos radījis Lattelecom 23% piederošā Latvijas Mobilā telefona peļņas kritums 2013.gadā par vairāk nekā 11 miljoniem eiro.

Lattelecom grupa piedāvā elektroniskās saziņas risinājumus mājsaimniecībām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī korporatīvajiem klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom ar datu centru Dattum plāno pievilināt ārvalstu dūžus

Sanita Igaune, 24.04.2013

Līdz ar datu centra nodošanu ekspluatācijā, Lattelecom noslēdzis apjomīgu investīciju projektu datu pārraides maģistrāles Baltic Highway un datu glabātuves izbūvē.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom ir nodevis ekspluatācijā datu centru Dattum, kas ir ieguvis pasaules līmeņa drošības TIER III sertifikātu. Tajā ir 4500 serveru vietas. Plānots, ka lielākā daļa Dattum klientu būs ārvalstu kompānijas. Lattelecom pakalpojumu eksports plānots aptuveni 80% apmērā.

Dattum primārā mērķauditorija būs biznesa nozares, kurās ir milzīgs datu apjoms. «Digitālās pasaules apjomi ik gadus pieaug ģeometriskā progresijā, un prognozes liecina, ka tuvāko septiņu gadu laikā internetam būs pieslēgti vairāk nekā 50 miljardi ierīču, ap 10 ierīcēm uz katru vidusmēra iedzīvotāju,» tendences iekrāso Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Dattum portfelī pakalpojumu klāsā cita starpā datu centra izmantošana kā rezerve esošajai IT&T infrastruktūrai, tehnikas noma, iekārtu izvietošana, sistēmu administrēšana, datu rezerves kopiju veidošana un glabāšana, virtuālo serveru un virtuālo darba vietu veidošana, kas ļauj klientiem veikt attālinātas darbības no jebkuras vietas, kur pieejams internets.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmums Lattelecom 2014.gadu noslēdzis ar 30,1 miljona eiro tīro peļņu, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt Lattelecom grupas normalizētā EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, pērn augusi par 4%, sasniedzot turpat 72 miljonus eiro.

Koncerna apgrozījums 2014.gadā bija 191 miljons eiro, kas saglabājies iepriekšējā gada līmenī, liecina medijiem sniegtā informācija.

«Pateicoties efektivitātes celšanai un izmaksu samazināšanai, mums ir izdevies izvairīties no Eiropas telekomunikāciju nozares negatīvajām tendencēm, kur vērojams būtisks apgrozījuma un ienākumu kritums. Eiropas un Latvijas ekonomikas konkurētspējas nodrošināšanai būtiski izmantot digitālo potenciālu un attīstīt inovācijas,» uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Negatīvu ietekmi Lattelecom finanšu rezultātos, līdzīgi kā iepriekšējos gados, radot SIA Latvijas Mobilais Telefons peļņas samazinājums 2014.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien visā Latvijā traucēts «Lattelecom» internets.

To sociālajos tīklos apstiprinājis telekomunikāciju operators «Lattelecom».

«Arī internets šur tur šai skaistajā laikā izlēmis «paņemt brīvdienu». Atvainojamies - mūsu čaklie meistari jau dzenā viņu rokā un pavisam drīz viss atkal darbosies kā līdz šim,» ziņoja uzņēmums tviterī.

Savukārt savā «facebook» kontā uzņēmums vēstīja: «Diemžēl sestdienas vakarā novērojām globālas problēmas interneta darbībā un arī citās jomās (..)».

Pēc tam tika paskaidrots, ka tā ir bijusi neplānota avārija, kas skārusi visu Latviju.

Vēlāk uzņēmums ziņoja, ka bojājums ir novērsts un sakari pakāpeniski atgriezīsies visiem pieslēgumiem.

«Lattelecom» konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% jeb 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa palielinājās par 26,4% jeb 8,5 miljoniem eiro, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom ieņēmumi auguši par 4%

Žanete Hāka, 18.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom grupas šī gada pirmā ceturkšņa ieņēmumi, salīdzinot ar 2015. gada attiecīgo periodu, pieauguši par 1,7 miljonu eiro jeb 4%, sasniedzot 46,8 miljonus eiro, informē uzņēmums.

Savukārt EBITDA saglabājusies līdzvērtīga attiecīgajam pērnā gada periodam – 17,3 miljonu eiro apmērā.

Palielinās ieņēmumi no jaunajām biznesa jomām – tie gandrīz dubultoti, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem trim mēnešiem. Bezprocentu dalītā maksājuma ieviešana, jaunu veikalu atvēršana un interneta veikala izveide ir veicinājusi mazumtirdzniecības apjoma trīskāršu pieaugumu. 2,5 reizes kāpuši arī attālinātās skaitītāju nolasīšanas pakalpojuma – telemetrijas – ieņēmumi, kā arī gandrīz pusotru reizi pieauguši ieņēmumi no reklāmas izvietošanas. Datu centru pakalpojumi ienesuši par 40% vairāk nekā 2015. gada pirmajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Lattelecom Technology autorizējies SAP HANA licenču uzturēšanai

Lelde Petrāne, 23.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais biznesa programmatūras un izstrādes uzņēmums SAP AG autorizējis Lattelecom Technology sniegt HANA licenču uzturēšanas pakalpojumus. Tādējādi Lattelecom Technology kļuvis par pirmo uzņēmumu Latvijā, kurš autorizēts vienlaikus visu SAP saimes licenču uzturēšanai, liecina medijiem sniegtā informācija.

Pateicoties līdzšinējai pieredzei, strādājot pie SAP sistēmu ieviešanas, Lattelecom Technology ir autorizēts sniegt arī HANA datu bāzes licenču uzturēšanas pakalpojumus.

Lattelecom Technology ir SAP partneris ar sistēmu ieviešanas, licenču uzturēšanas un administrēšanas pieredzi kopš 1996.gada, līdz šim specializējoties SAP Business All-in-One un SAP BusinessObjects (biznesa inteliģences) risinājumu ieviešanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn martā Lattelecom norēķinu sistēmas uzlabošanas darbus pēc Lattelecom pasūtījuma veica Indiešu kompānija Ushacomm. Ņemot vērā to, ka attiecīgā projekta realizācija bija veiksmīga gan no darbu izpildes termiņiem, gan no kvalitātes viedokļa, tāpēc sadarbība ar šo indiešu kompāniju tiks turpināta, veicot nozīmīgo visu uzņēmumu sistēmu pielāgošanu pārejai uz eiro, atsaucoties uz Lattelecom Galveno tehnoloģiju direktoru Uldi Tatarčuku, raksta Dienas bizness.

«Lielākā daļa no projekta realizācijas tika veikta attālināti, taču, tā kā viena no projekta svarīgākajām fāzēm ir tieši testēšana un ieviešana, tad tās laikā pārstāvji no Indija atradās Latvijā, lai klātienē, sadarbībā ar Lattelecom darbiniekiem šos procesu paveiktu precīzi, kvalitatīvi un nepieciešamības gadījumā operatīvi varētu risināt nestandarta situācijas,» skaidroja U. Tatarčuks.

Lattelecom Technology štatā šobrīd nestrādā ārvalstu IT speciālisti, taču Lattelecom grupa piesaista indiešus dažādos projektos.

Piemēram, 2010.gadā DB rakstīja, ka Indijas uzņēmums Tech Mahindra izstrādā Lattelecom klientu vadības sistēmu. Lattelecom tolaik stāstīja, ka uzņēmums izvērtēja piedāvājumus arī no vairākām Eiropas kompānijām, taču piedāvātā cena, sagaidāmā kvalitāte un termiņi neatbilda prasībām. Tech Mahindra piedāvātās izmaksas bija 2-3 reizes zemākas, bet termiņi - ātrāki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inženiertehnisko sistēmu būvniecības uzņēmuma Citrus Solutions izpilddirektora amatu atstājis Miks Stūrītis un par jauno izpilddirektori iecelta Jūlija Grinberga, uzņēmuma līdzšinējā valdes locekle un ēku inženiersistēmu būvniecības dienesta direktore, informē Lattelecom sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zanda Šadre.

Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis komentējot izmaiņas Citrus Solutions vadībā norādā, ka M. Stūrītis, strādājot Lattelecom grupā, sasniedzis izcilus rezultātus. Savukārt J. Grinberga pierādījusi sevi kā spēcīga sarežģītu projektu vadītāja, kura nodrošinās pēctecību Citrus Solutions attīstībā.

J. Grinberga Citrus Solutions strādā septiņus gadus, no tiem sešus gadus kā valdes locekle, iegūstot pieredzi ēku inženiersistēmu biznesa līnijas vadībā, klientu portfeļu vadībā, kā arī sadarbībā ar klientiem un piegādātājiem. Iepriekš viņa strādājusi Latvijas Pastā kā mārketinga direktore un piegādes pakalpojumu departamenta direktore. Jūlija ieguvusi biznesa vadības maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums Lattelecom šā gada pirmajā pusgadā par 8% kāpinājis grupas tīro peļņu, sasniedzot 16,5 miljonus eiro, kas ir par 1,2 miljonu vairāk nekā attiecīgajā periodā 2014.gadā, liecina koncerna neauditētie finanšu rezultāti.

Ieņēmumi no televīzijas pakalpojumiem ir pieauguši par 11%, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, savukārt ieņēmumi no platjoslas interneta pakalpojumiem palielinājušies par 2%. Informācijas tehnoloģiju (IT) un ārpakalpojumu jomā korporatīvajiem klientiem ieņēmumi pirmajos sešos mēnešos kāpināti par 25%, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2014.gadā.

«Lattelecom gada pirmajā pusē aktīvi strādājis starptautiskajā tirgū, kur sniedzam datu centru ārpakalpojumus, kā arī programmatūras ieviešanas un uzturēšanas pakalpojumus klientiem Ziemeļvalstīs, kā arī Ukrainas un citu Austrumu partnerības valstu, Krievijas un citos tirgos. Tāpat klientiem ārpus Latvijas piedāvājam mākoņsaziņas pakalpojumus, jo mūsdienu tehnoloģijas ļauj sniegt pakalpojumus pāri valstu robežām,» norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Lattelecom grupas apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā audzis par 3,3% sasniedzot 94,5 miljonus eiro, informē uzņēmuma Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Savukārt EBITDA radītājs, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, pieaudzis par 7,3%, sasniedzot 36 miljonus eiro.

Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis skaidro, ka lielākais klientu pieaugums ir vērojams tieši TV pakalpojumiem.

Lattelecom grupa piedāvā elektroniskās saziņas risinājumus mājsaimniecībām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī korporatīvajiem klientiem.

Lattelecom grupā ir seši uzņēmumi - Lattelecom, Lattelecom BPO un tā meitas uzņēmums BPO Baltic, Citrus Solutions, Lattelecom Technology un Baltijas Datoru akadēmija.

Komentāri

Pievienot komentāru