Citas ziņas

Valsts Prezidents ar protestētājiem netiekas

Andra Briekmane, 24.03.2011

Jaunākais izdevums

Lai arī Valsts Prezidents Valdis Zatlers iepriekš solīja tikties ar piketējošajiem iedzīvotājiem, pie protestētājiem viņš neiznāca.

Pils laukumā ceturtdien bija sapulcējušies vairāk nekā 1000 iedzīvotāji, kas aptuveni stundu pavadīja, paužot savu noraidošo attieksmi pret Latvenergo tarifu paaugstināšanu. Pēc akcijas dalībnieku izstrādātās petīcijas par tarifu nepaaugstināšanu nodošanas Rīgas pilī iesniegšanai valsts Prezidentam, piketa dalībnieki tālāk dosies uz Saeimu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Sūdzēties par tarifiem var tikai ar Latvenergo līgumu

Līva Melbārzde, 18.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesa noraidījusi vairāku privātpersonu sūdzību par jaunajiem Latvenergo tarifiem, pieprasot pievienot Latvenergo klientu līgumus, kuru daudziem iedzīvotājiem vispār nav.

«Mēs savācām vairāk nekā 1000 iedzīvotāju parakstus pret jaunajiem a/s Latvenergo tarifiem, taču tiesa pieprasīja, lai prasībai tiktu pievienots katra prasības parakstītāja līgums ar Latvenergo. Secinājām, ka daudziem no iedzīvotājiem līguma ar Latvenergo nemaz nav, jo dzīvoklī tiek dzīvots jau sen. Elektrības norēķinu grāmatiņas gan pret klientu kartēm nomainīja, bet monopolists Latvenergo tā arī nav papūlējies ar saviem patērētājiem noslēgt līgumus, no mums prasa tikai maksāt arvien vairāk un vairāk bez jebkādām līgumiskajām attiecībām,» DB sacīja Latvijas Patērētāju interešu aizsardzības asociācijas padomes priekšsēdētāja Tekla Žabova. Pēc viņas individuālas prasības a/s Latvenergo gan ir apņēmies nosūtīt klientei standartlīgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa pieņem arī Neo prasību saistībā ar Latvenergo tarifiem

Elīna Pankovska, 21.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa ierosinājusi lietu pēc Ilmāra Poikāna jeb Neo pieteikuma saistībā ar a/s Latvenergo jaunajiem elektroenerģijas tarifiem, DB uzzināja tiesā. Neo tiesā vērsies pagājušajā nedēļā.

Jāatgādina, ka arī Ķekavas novada pašvaldība lūgusi Administratīvajai apgabaltiesai atcelt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmumu par jaunajiem elektroenerģijas tarifiem. Ķekavas novada pašvaldība uzskata, ka jaunie tarifi aizskar pašvaldības kā pieteicēja tiesisko paļāvību, kas ievērota, veicot budžeta plānošanu.

DB jau rakstīja, ka ar jaunajiem Latvenergo tarifiem, kas stāsies spēkā šā gada 1.aprīlī, neapmierinātība ir ļoti liela. Sūdzības tiesā iesniedza gan SIA Sātiņi, gan vairākas privātpersonas, tajā skaitā Saeimas deputāte Rita Strode. Savukārt 24. martā pie Prezidenta pils tiek plānots pikets pret jaunajiem tarifiem. Līdz šim Latvenergo gala tarifi vēl nekad nav sūdzēti tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunie elektroenerģijas tarifi nav ekonomiski pamatoti un tiesiski, jo tie tiek palielināti par aptuveni 45% dienā un 24% naktī, tā uzskata Ķekavas novada pašvaldība.

Tāpēc pašvaldība lūgusi Administratīvajai apgabaltiesai atcelt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmumu par jaunajiem elektroenerģijas tarifiem. Ķekavas novada pašvaldība uzskata, ka jaunie tarifi aizskar pašvaldības kā pieteicēja tiesisko paļāvību, kas ievērota, veicot budžeta plānošanu.

Saskaņā ar likumu Par pašvaldībām, par ielu apgaismojumu atbild pašvaldība, un šīs funkcijas izpilde tiek finansēta no pašvaldības budžeta. Atbilstoši noslēgtajam līgumam Ķekavas novada pašvaldība no AS Latvenergo saņēma elektroenerģiju ielu apgaismojumam saskaņā ar šobrīd spēkā esošo tarifu T–9 par kopējo summu apmērm 32 144 latiem.

Komentāri

Pievienot komentāru