Citas ziņas

Vecāki bērnu skolas gaitām tērē 50-100 latus

Žanete Hāka, 21.08.2013

Jaunākais izdevums

Iepērkoties skolas gaitām, vecāki vidēji tērē līdz 50 vai 100 latiem, liecina mazākumtirgotāja Elvi aptaujas dati par iepirkšanās paradumiem uz 1.septembri.

Abos gadījumos atbildi izvēlējušies 33% aptaujāto respondentu, kam vismaz viens bērns apmeklē skolu.

Tajā pašā laikā 36% atzinuši, ka reāli būtu nepieciešami līdz 100 latiem, bet 34% - līdz 200 latiem. Šāda tendence bija vērojama arī pērn. Aptaujas dalībnieki atzīst, ka visdārgāk sagatavot skolai ir bērnu vecumā no 6 līdz 8 gadiem.

Neskatoties uz šo, tikai 1% aptaujāto respondentu, kam vismaz viens bērns apmeklē skolu, visu mācībām nepieciešamo izvēlas aizņemties no tuviniekiem. Pērn šādu iespēju izmantoja nedaudz vairāk - 8% aptaujāto vecāku.

93% aptaujas dalībnieku, kam vismaz viens bērns apmeklē skolu, visu nepieciešamo skolai iegādājas, izmantojot akcijas preces un piedāvājumus.

59% aptaujas respondentu, kam vismaz viens bērns iet skolā, norādīja, ka visu nepieciešamo mācībām iegādājas pēdējās vasaras mēnesī un 13% - pēdējā brīdī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Valdība un pašvaldības panāk vienošanos saglabāt pašreizējo IIN sadalījumu

LETA, 03.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien panāca vienošanos ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) arī nākamgad saglabāt pašreizējo iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) proporciju - 80% par labu pašvaldībām un 20% valsts budžetā.

LPS gan ikgadējā domstarpību un vienošanās protokolā lūdza paredzēt izmainīt IIN proporciju, paredzot, ka pašvaldību budžetā tiek ieskaitīts 81% no IIN. Tomēr valdība pret proporcijas pārdali iebilda.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis gan bilda, ka pašvaldības varētu piekrist saglabāt pašreizējo situāciju, ja protokolā tiek iekļauta atruna, ka gadījumā, ja tiek pieņemti lēmumi, kas ietekmē pašvaldību budžeta bāzi vai izdevumus, tad tiek kompensēti negatīvie fiskālie efekti. Pret to iebilda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), skaidrojot, ka tas var novest pie absurdām situācijām, kad kompensēšana notiek automātiski, par to nediskutējot.

Komentāri

Pievienot komentāru