Citas ziņas

Veicinās parlamentāro sadarbību

, 16.11.2006

Jaunākais izdevums

16.februārī Saeimā tika izveidotas desmit deputātu grupas, lai veicinātu Latvijas parlamentāro sadarbību ar Apvienotās Karalistes, Grieķijas, Gruzijas, Izraēlas, Krievijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas, Ukrainas un Vācijas parlamentiem, Db.lv informēja Saeimas preses dienests.

1.Latvijas un Apvienotās Karalistes parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Ainars Latkovskis (JL), bet par vietnieci - Karina Pētersone (LPP/LC).

2.Latvijas un Grieķijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Ērika Zommere (TP), bet par vietnieci - Sarmīte Ķikuste (JL).

3.Latvijas un Gruzijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Dzintars Zaķis (JL), bet par vietnieci - Silva Bendrāte (JL).

4.Latvijas un Izraēlas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Boriss Cilevičs (SC), bet par vietnieku - Jakovs Pliners (PCTVL).

5.Latvijas un Krievijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Dainis Turlais (LPP), bet par vietnieku - Nils Ušakovs (SC).

6.Latvijas un Lietuvas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Sarmīte Ķikuste (JL), bet par vietnieku - Sergejs Dolgopolovs (SC).

7.Latvijas un Polijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Anta Rugāte (TP), bet par vietnieku - Ivans Klementjevs (SC).

8.Latvijas un Spānijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Ina Druviete (JL), bet par vietnieku - Jānis Eglītis (TP).

9.Latvijas un Ukrainas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Andrejs Klementjevs (SC), bet par vietnieci - Anta Rugāte (TP).

10.Latvijas un Vācijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Solvita Āboltiņa (JL), bet par vietnieku - Uldis Ivars Grava (JL).

8.Saeimā parlamentārai sadarbībai ar citām valstīm bija izveidota 61 grupa. 7.Saeimā darbojās 44 šādas grupas, 6.Saeimā - 37, bet 5.Saeimā - 9.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputātu darbību saistītu interešu apmierināšanai. Šādām deputātu grupām atsevišķs finansējums netiek piešķirts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iecelti parlamentārie sekretāri

, 02.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Ivars Godmanis parakstījis rīkojumus par parlamentāro sekretāru iecelšanu, Db.lv informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 12.pantu, kā arī vides ministra Raimonda Vējoņa ieteikumu, par Vides ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Mārtiņš Jirgens.

Ievērojot ekonomikas ministra Kaspara Gerharda ieteikumu, par Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Artūrs Bergholcs.

Ievērojot īpašu uzdevuma ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normunda Broka ieteikumu, par īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās parlamentārā sekretāra amatā iecelta Ilze Viņķele.

Ievērojot reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna ieteikumu, par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā iecelts Māris Krastiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 14.novembrī parakstījis sešus rīkojumus par parlamentāro sekretāru iecelšanu, Db.lv informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Ievērojot finanšu ministra Oskara Spurdziņa ieteikumu, par Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri iecelta Elita Šņepste.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 12.pantu, kā arī ievērojot aizsardzības ministra Ata Slaktera ieteikumu, Juris Dalbiņš iecelts par Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru.

Ievērojot bērnu un ģimenes lietu ministra Ainara Baštika ieteikumu, par Bērnu un ģimenes lietu ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Pēteris Simsons.

Ievērojot izglītības un zinātnes ministres Baibas Rivžas ieteikumu, par izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāri iecelta Tatjana Koķe.

Ievērojot kultūras ministres Helēnas Demakovas ieteikumu, par Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Andrejs Radzevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien atbalstīja Ministru prezidenta Aigara Kalvīša ierosinājumu nepalielināt valdības vadītāja, ministru un parlamentāro sekretāru atalgojumu.

Pieņemtie "Noteikumi par Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojumu, reprezentācijas un braukšanas naudu" paredz, ka Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojums netiks pārrēķināts par laika posmu no 2006.gada līdz 2007.gadam. Tas nozīmē, ka Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojums 2007.gadā netiks palielināts. Līdz ar to arī turpmāk premjera atalgojums būs 2162 lati, bet ministru atalgojums - 1944 lati pirms nodokļu nomaksas.

Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojums nav konstants, un tas tiek pārrēķināts katru gadu pēc valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts iestādēm, tai skaitā arī drošības iestādēm, nevar būt savu personīgo interešu, tām ir jādarbojas vienotas konstitucionālas sistēmas ietvaros. Bet ir tā sagadījies, ka «iestādes» atrodas Vienotības ietekmē, intervijā uzsver pie frakcijām nepiederošais 12. Saeimas deputāts, Latvijas Universitātes profesors Ringolds Balodis, kurš šopavasar kļuvis par Nacionālās apvienības biedru

Medijos ir nonākušas ziņas par to, ka ekspremjers Indulis Emsis it kā ir brīdinājis deputātu Askoldu Kļaviņu, izsakot versiju, ka pie notikušā vainīgi ir arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, premjers Māris Kučinskis un KNAB vadītājs Jēkabs Straume. Kas notiek?

Notiek sabiedriskā viedokļa ietekmēšana ar apzināti veidotiem skandāliem. Cilvēkiem liek novērsties no būtiskā un pievērsties lietām, kuras beigsies ar čiku. Es esmu tiešām ārkārtīgi izbrīnīts, ka šādu jezgu var sacelt par, manuprāt, ārkārtīgi maznozīmīgām lietām, ja paskatāmies pēc būtības. Ja runājam par informācijas nopludināšanu, virknē gadījumu informācija no drošības iestādēm ir gājusi ārā kā pa «laidara vārtiem». Konkrētajā gadījumā par tiem diviem deputātiem, kas tika aizturēti, – Kaimiņu un Kļaviņu – abos gadījumos es nesaskatu pamatu tik lielai jezgai un rezonansei. Ja deputāts Askods Kļaviņš «muhļījās» ar benzīna atskaites papīriem, vai bija pamats prasīt kratīšanas? Ko tad tajās kratīšanās var atrast – degvielas mucas, vai? Trilleris riktīgais, Kučinskis neko nevienam nav teicis, bet Emsis nodarbojas ar analītiku. Kļaviņš kā Žanna d’Arka uz ešafotu dodas, nenododams analītiķi Emsi. Un kas?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunā laika ministri taupīs uz parlamentāro sekretāru rēķina

Madara Fridrihsone, Db, 18.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno laiku pārstāvošie ministri – ekonomikas ministrs Artis Kampars, finanšu ministrs Einars Repše un iekšlietu ministre Linda Mūrniece - neiecels savās ministrijās parlamentāros sekretārus, tādējādi iecerēts taupīt valsts budžeta līdzekļus.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu, parlamentārie sekretāri pārstāv ministrus saiknē ar Saeimas komisijām, piedalās likumprojektu sagatavošanā un izskatīšanā, kā arī veic citus ministra dotos uzdevumus.

Algas parlamentārajiem sekretāriem tiek maksātas no Valsts kancelejas budžeta un tās tiek noteiktas, Centrālās statistikas pārvaldes aprēķinātajai vidējai sabiedriskajā sektorā strādājošo algai piemērojot koeficientu 5.4.

Savus amatus parlamentārie sekretāri zaudē, ja savu amatu zaudē ministrs, kurš iecēlis attiecīgo parlamentāro sekretāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visdrīzākajā laikā premjers Valdis Dombrovskis (JL) varētu iecelt savu parlamentāro sekretāru, kura uzdevums būtu Tieslietu ministrijas politiskā pārraudzība.

Vēl trešdien provizoriska vienošanās paredzēja, ka šo amatu varētu ieņemt Pilsoniskās savienības (PS) līderis un partiju apvienības Vienotība valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, liecina DB rīcībā esošā informācija. Tomēr tad viņam būtu jānoliek savs Rīgas domes deputāta mandāts. Ģ. V. Kristovskis ceturtdien DB teica, ka jautājums par kandidatūru vēl nav izlemts, jo «vēl precizējam juridiskās nianses». Viņš arī izteicās, ka, visticamāk, uz šo amatu nepretendēs viņš pats, bet atteicās iztirzāt, vai tas saistīts ar izšķiršanos starp amatu Rīgas domē un valdībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien konceptuāli atbalstīja pirmajam lasījumam grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz Ministru prezidenta, ministru un parlamentāro sekretāru algu iesaldēšanu uz gadu.

Komisija atbalstīja deputātu Krišjāņa Feldmana (JKP), Jura Juraša (JKP), Aleksandra Kiršteina (NA), Māra Možvillo (KPV LV), Kaspara Ģirģena (KPV LV) un Edvīna Šnores (NA) priekšlikumu, kas paredz, ka no 2021.gada 1.janvāra līdz 2021.gada 31.decembrim ministru prezidenta, ministru un parlamentāro sekretāru mēnešalgu, bāzes mēnešalgas apmērs ir Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētais valstī strādājošo 2018.gada mēneša vidējās darba samaksas apmērs (1004 eiro).

Savukārt partijas "Saskaņa" deputātu priekšlikums iesaldēt algas uz diviem gadiem līdz 2022.gada 31.decembrim tika noraidīts.

Jau ziņots, ka 30.novembrī Jaunās konservatīvās partijas (JKP), Nacionālās apvienības un partijas "KPV LV" Saeimas frakciju deputāti izskatīšanai parlamentā bija iesnieguši grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, rosinot līdz nākamā gada beigām iesaldēt valdības locekļu un ministriju parlamentāro sekretāru algas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets 13.novembra sēdē akceptējis grozījumu Ministru kabineta 2006.gada 17.oktobra noteikumos Nr.862 Noteikumi par Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojumu, reprezentācijas un braukšanas naudu.

Esošie noteikumi nosaka Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojuma piesaisti Centrālās statistikas pārvaldes noteiktajai valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo vidējai darba samaksai ar koeficientiem. Tādējādi to atalgojums nav konstants un to pārrēķina ik gadu pēc tam, kad tiek publicēts Centrālās statistikas pārvaldes oficiālais statistikas paziņojums par valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmēru, skaidroja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Ievērojot valdības īstenotos pretinflācijas pasākumus, grozījums noteikumos nosaka, ka Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojums tiks pārrēķināts, sākot no 2009.gada. Tas nozīmē, ka Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojums 2008.gadā netiks palielināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nākamnedēļ Ministru prezidenta birojā sāks strādāt Bordāns

Lelde Petrāne, 05.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 9.jūnija Ministru prezidenta Valda Dombrovska birojā darbu sāks padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Bordāns, kurš saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 24.pantu no 9.jūnija tiks iecelts arī par Ministru prezidenta parlamentāro sekretāru, informēja Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Minētais likuma pants nosaka, ka Ministru kabineta loceklis uz savu pilnvaru laiku var iecelt parlamentāro sekretāru tikai no Saeimas deputātu vai attiecīgā Ministru kabineta locekļa biroja amatpersonu vidus.

Ministru kabineta iekārtas likuma 24.panta 3.daļa nosaka, ka parlamentārais sekretārs atbilstoši attiecīgā Ministru kabineta locekļa kompetencei uztur saikni ar Saeimu un tās komisijām, pārstāv attiecīgo Ministru kabineta locekli likumdošanas procesā Saeimā, piedalās likumprojektu sagatavošanā un izskatīšanā, kā arī veic citus Ministru kabineta locekļa dotos uzdevumus un pilda normatīvajos aktos noteiktos pienākumus. Bet šī paša panta 4.daļa papildus skaidro, ka Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs, ja nepieciešams, arī sasauc un vada parlamentāro sekretāru sanāksmes, lai nodrošinātu informācijas apmaiņu un parlamentāro sekretāru darbības koordināciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Jaunās vienotības" (JV) kopsapulcē un "Vienotības" domes sēdē šodien nolemts labklājības ministri Eviku Siliņu (JV) izvirzīt kā JV Ministru prezidenta amata kandidāti.

Iepriekš arī JV Saeimas frakcija atbalstīja Siliņas kandidatūru premjera amatam.

JV virzītā valdības vadītāja amata kandidāte ievēlēta 14.Saeimā no JV saraksta. Vidzemes vēlēšanu apgabalā Siliņa ieguva trešo labāko rezultātu no JV kandidātiem, saņemot 4509 plusus un 2154 svītrojumus.

"Jaunās vienotības" premjera amata kandidāte dzimusi 1975.gadā. Viņa studējusi Latvijas Universitātē, iegūstot bakalaura grādu tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju, kā arī Rīgas Juridiskajā augstskolā, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē un starptautiskajās tiesībās un Eiropas tiesībās.

Siliņa bijusi individuāli praktizējoša zvērināta advokāte, kā arī izdevniecības "Tēva mantojums" dibinātāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosaka kārtību Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru prēmēšanā

, 06.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets 6.novembra sēdē pieņēma grozījumu Ministru kabineta 2006.gada 17.oktobra noteikumos Nr.862 "Noteikumi par Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojumu, reprezentācijas un braukšanas naudu".

Grozījums noteikumos noteiks konkrēta atalgojuma veida - prēmijas piešķiršanas kārtību. Grozījums paredz, ka reizi gadā, izvērtējot Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru veikumu valdības deklarācijas izpildē un valdības darba efektivitātes nodrošināšanā, Ministru prezidents var ierosināt Ministru kabineta sēdē jautājumu par Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru prēmēšanu vienas mēnešalgas apmērā.

Noteikumu īstenošanai nepieciešami papildu budžeta līdzekļi. Jautājums par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 2007.gadā un turpmākajos gados tiks skatīts Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem kārtējā gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas un izskatīšanas procesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosaka ministru prēmēšanas kārtību

, 06.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets 6.novembra sēdē pieņēma grozījumu Ministru kabineta 2006.gada 17.oktobra noteikumos Nr.862 Noteikumi par Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojumu, reprezentācijas un braukšanas naudu, db.lv informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Grozījums noteikumos noteiks konkrēta atalgojuma veida – prēmijas piešķiršanas kārtību. Grozījums paredz, ka reizi gadā, izvērtējot Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru veikumu valdības deklarācijas izpildē un valdības darba efektivitātes nodrošināšanā, Ministru prezidents var ierosināt Ministru kabineta sēdē jautājumu par Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru prēmēšanu vienas mēnešalgas apmērā.

Noteikumu īstenošanai nepieciešami papildu budžeta līdzekļi. Jautājums par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 2007.gadā un turpmākajos gados tiks skatīts Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem kārtējā gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas un izskatīšanas procesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien uzrunājot Latvijas Republikas 9.Saeimu tās pirmajā sēdē Valsts prezidente Vairas Vīķes-Freiberga aicināja deputātus veicināt Latvijas eksportu, garantēt Latvijas ekonomisko drošību, kā arī pievērst lielāku uzmaību darbaspēka aizplūšanai no Latvijas.

Piedāvājam iepazīties ar visu runas tekstu.

Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas runa

Latvijas Republikas 9.Saeimas pirmajā sēdē

Saeimas namā, 2006.gada 7.novembrī

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze,

Godātais Saeimas prezidij,

Ļoti cienījamās deputātes un augsti godātie deputāti,

Dāmas un kungi!

Šodien man ir gods sveikt Jūs pirmajā savas darbības dienā 9.Saeimā. Pēc neilga brīža Jūs dosiet zvērestu savai valstij, tautai un valsts pamatdokumentam – Satversmei, svinīgi soloties darboties valsts labā. No sirds novēlu, lai visa Jūsu darbība nākamo četru gadu laikā būtu vērsta uz šī zvēresta pildīšanu un lai 9. Saeimas darbs ieietu vēsturē kā labākais, kas līdz šim vēl piedzīvots un arī kā tāds, kam izdosies būtiski palielināt Saeimas kā institūcijas prestižu tautas acīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Deklarācija par Godmaņa vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību

, 20.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv publicē deklarāciju par Ivara Godmaņa vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību.

"Latvijā – valstī ar straujāk augošo ekonomiku Eiropas Savienībā – ir radīti apstākļi un vide, kurā paplašinās sabiedrības vidusslānis, strauji pieaug cilvēku ienākumi, mājokļu iegāde un būvniecība, turpina pieaugt ārvalstu investīciju un ES fondu ieplūšana Latvijā, panākts būtisks progress Latvijas starptautiskās lomas un vietas pieaugumā ES, kļūstot par pilntiesīgu Šengenas zonas valsti, ar noslēgto Latvijas – Krievijas robežlīgumu radīti nosacījumi būtiskai ekonomisko attiecību attīstībai.

Straujā ekonomiskā attīstība un iedzīvotāju ienākumu palielināšanās, mājokļu tirgus attīstības izraisītais hipotekārās kreditēšanas bums radījis strauju inflācijas lēcienu, finanšu resursu ieplūdi spekulatīvajā, neražojošā sfērā, izraisot disproporcionālu ražojošo un pakalpojumu nozaru attīstību. Demogrāfisko procesu un Latvijas darbaspēka emigrācijas uz attīstītākām ES valstīm ietekmē daudzās tautsaimniecības nozarēs sāk pietrūkt darba roku, sadrumstalotā administratīvi teritoriālā struktūra veicinājusi nevienmērīgu Latvijas reģionu attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esam ieinteresēti paplašināt politisko un ekonomisko dialogu ar Indiju, tajā skaitā intensificēt savstarpējo vizīšu apmaiņu, tikšanās laikā ar Indijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Moniku Kapilu Mohtu (Monika Kapil Mohta) uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Latvija ir piemērota vieta tranzīta un loģistikas organizēšanai starp Eiropas Savienības un Āzijas tirgiem. Tāpat Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību izglītības, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomās, sacīja Raimonds Vējonis.

Savukārt iespējas veicināt valstu politisko, ekonomisko, kultūras un izglītības jomas sadarbību bija galvenās tēmas, kuras Valsts prezidents pārrunāja ar jauno Marokas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Aminu Buajašu (Amina Bouayach).

Kā perspektīvas Latvijas un Marokas ekonomiskās sadarbības nozares redzam lauksaimniecību un pārtikas rūpniecību, koksni un tās izstrādājumus, zaļo enerģiju, IKT jomu, transportu un loģistiku, kā arī tūrismu, sacīja Raimonds Vējonis, kā vienu no praktiskajiem soļiem minot dažādu jomu ekspertu sadarbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Paplašinās ekonomisko sadarbību ar Baltkrieviju jaunos virzienos

Dienas Bizness, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ, Daugavpilī Latvijas – Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos (SVK) 11. sēdē Latvijas un Baltkrievijas pārstāvji vienojās veicināt divpusējo ekonomisko sadarbību, meklējot arvien jaunus sadarbības virzienus un formas, informē Ekonomikas ministrijā.

Sanāksmes laikā puses vienprātīgi atzina, ka ir ieinteresētas attīstīt sadarbību transporta, tranzīta un loģistikas, sakaru un IKT, pārtikas, lauksaimniecības un mežsaimniecības, tūrisma, izglītības, zinātnes un tehnoloģiju, vides aizsardzības u.c. jomās.

Baltkrievijas puse norādīja, ka ir ieinteresēta arī turpmāk attīstīt sadarbību ar Latviju lauksaimniecības tehnikas, metālapstrādes produkcijas, elektronikas, lielās sadzīves tehnikas u.c. preču piegādēs Latvijas tirgum.

Ekonomiskās sadarbības sekmēšanai un sadarbības partneru loka paplašināšanai, puses vienojās rīkot Latvijas – Baltkrievijas biznesa forumu Rīgā 2016. gada pirmajā pusē. Forumā iecerēts pārrunāt sadarbības aktivizēšanu transporta un loģistikas, IKT, finanšu u.c. virzienos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Latvijas - Baltkrievijas starpvaldību komisijas sēde

, 24.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā no 25.-27.oktobrim Minskā (Baltkrievijā) notiks 2 nozīmīgi pasākumi, lai veicinātu Latvijas un Baltkrievijas ekonomisko sadarbību: Baltkrievijas - Latvijas finanšu un investīciju forums, un Latvijas - Baltkrievijas starpvaldību komisijas 2.sēde. Latvijas delegācijas vadītājs - Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards.

25.oktobrī K.Gerhards piedalīsies otrajā Baltkrievijas - Latvijas finanšu un investīciju forumā "Baltkrievija - Latvija pēc gada. Dialogs turpinās. Jaunie horizonti", uzrunājot tā dalībniekus par abu valstu līdzšinējo sadarbību un aicinot sadarbību aktivizēt vēl vairāk nākotnē. K.Gerhards piedalīsies arī starptautiskajā būvniecības izstādē, kā arī apmeklēs Minskas traktoru rūpnīcu.

26.oktobrī notiks Latvijas - Baltkrievijas starpvaldību komisijas par ekonomisko un zinātniski tehnisko sadarbību 2.sēde. Kā zināms, 2004.gada 21.aprīlī tika parakstīta Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību vienošanās par ekonomisko un zinātniski tehnisko sadarbību, kuras ietvaros tagad norisināsies šī starpvaldību komisijas sēde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Līdz ar Čigānes jauno amatu maina Saeimas komisiju sastāvu

Zanda Zablovska, 24.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā ievēlēta deputāte Lolita Čigāne (Vienotība), kura nesen iecelta par Finanšu ministrijas (FM) parlamentāro sekretāri.

L. Čigāne komisijā ieņems deputātes Līvijas Plavinskas (Vienotība) vietu, kura savukārt ievēlēta Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā L. Čigānes vietā.

DB jau rakstīja, ka finanšu ministrs Andris Vilks pieņēmis lēmumu par ministrijas parlamentāro sekretāri iecelt Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja vietnieci L. Čigāni.

L. Čigāne absolvējusi Londonas ekonomikas skolu, iegūstot Zinātnes maģistru politiskajā ekonomikā. Pildot parlamentārās sekretāres pienākumus, viņa nodrošinās informācijas un viedokļu apmaiņu starp FM un parlamentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

JL valde Dombrovskim rosina jaunus ministrus nevirzīt

Agnese Margēviča, 21.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā laika valde trešdienas vakarā, Valdim Dombrovskim klāt neesot, rekomendēja premjeram līdz Saeimas vēlēšanām nevirzīt kandidātus vakantajiem ministru amatiem, DB informēja JL līdere Solvita Āboltiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nacionālā apvienība VARAM vadību vēlas uzticēt Cilinskim, TM - Brokai

LETA, 16.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam šodien nolēma izvirzīt VL-TB/LNK Saeimas frakcijas vadītāju Eināru Cilinski, bet par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentāro sekretāru varētu kļūt Saeimas deputāts Romāns Naudiņš.

Savukārt tieslietu ministra amatam nacionālā apvienība izvirzījusi Rīgas domes nacionālās apvienības frakcijas vadītāju Baibu Broku.

Darbu kultūras ministres amatā turpinās līdzšinējā ministre Dace Melbārde, bet par Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāru varētu kļūt nacionālās apvienības pārstāvis Rihards Kols.

Cilinskis bijis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs, kā arī valsts sekretāra vietnieks. Savulaik Cilinskis bija arī Rīgas domes Vides aizsardzības komitejas priekšsēdētājs.

Broka, kura ir tiesību zinātņu maģistre un patlaban studē Latvijas Universitātes (LU) doktorantūrā, ir Rīgas domes deputāte un Latvijas gaisa satiksmes valdes locekle. Broka iepriekš bija tieslietu ministra Jāņa Bordāna padomniece Eiropas Savienības un civiltiesību, komerctiesību jautājumos un LU Juridiskās fakultātes lektore. Broka ir vairāku zinātnisku rakstu un pētījumu autore civiltiesību un komerctiesību jomā un viena no Privātās un publiskās partnerības likuma līdzautorēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas mēra amatu turpmāk ieņems partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķis Vilnis Ķirsis.

Viņš šajā amatā ceturtdien ievēlēts ar 33 domes jaunās koalīcijas deputātu balsīm. Tikmēr pret viņa kandidatūru nobalsoja 17 deputāti.

Pēc ievēlēšanas amatā Ķirsis pateicās gan tiem, kuri viņu atbalstījuši, gan oponentiem par kritiku, jo tā ļaušot "noturēties pie zemes". Jaunais mērs deputātiem vieglas dienas nesolīja, taču aicināja ikvienu, kurš vēlas, pielikt savu roku, lai veicinātu Rīgas izaugsmi.

Ņemot vērā, ka dienas gaitā debatēs bieži tika runāts par laulībām aiz mīlestības vai aprēķina, Ķirsis atminējās savas mirušās mātes padomu, ka veiksmīgām laulībām pamatā ir savstarpēja cieņa un galvenais ir sarunāties.

"Mums var būt atšķirīgi viedokļi, taču cienīsim viens otru un sarunāsimies," aicināja Ķirsis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Publicējam Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības tieslietu ministrija Jāņa Bordāna (JKP) biogrāfiju.

Bordāns ir dzimis 1967.gada 21.jūnijā. 1992.gadā viņš pabeidza Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti ar bakalaura grādu tiesību zinātnēs, 2010.gadā viņš ieguva arī maģistra grādu tiesību zinātnēs.

No 1990.gada līdz 1992.gadam Bordāns strādāja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrā, savukārt no 1992.gada līdz 1993.gadam viņš darbojās Latvijas Ārējās tirdzniecības ministrijas Starpvalstu līgumu nodaļā. No 1993.gada līdz 1996.gadam Bordāns strādāja Maijas Sibillas Balubergas zvērinātu advokātu birojā par advokāta palīgu. Līdz 1996.gadam Bordāns arī bijis Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora padomnieks tiesiskajos jautājumos. Šajā pašā gadā viņš arī kā māceklis praktizēja Londonas juridiskajā birojā «Linklaters & Paines».

Komentāri

Pievienot komentāru