Citas ziņas

Vējonis: cilvēki bieži aizmirst, ka jebkurš ministrs ir arī cilvēks

Dienas Bizness, 10.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vispār, manuprāt, sabiedrībā valda nepareizs uzskats par ministriem. Tas ir augsts amats, viens no svarīgākajiem lēmuma pieņēmējiem valstī. Protams, ir dažas privilēģijas, piemēram, automašīna. Tu vari atļauties pats pie stūres nebraukt, bet pa to laiku gatavoties kādai sanāksmei. No otras puses, cilvēki bieži vien aizmirst, ka jebkurš ministrs ir arī cilvēks, » tā intervijā vortālam 7guru.lv atzinis aizsardzības ministrs Raimons Vējonis (ZZS).

«Viņam ir sava ģimene – sieva, bērni, savs dzīves ritms. Kad kļūsti ministrs, daudz kā no dzīves ir jāizsvītro, jo tu esi kļuvis par redzamu valsts amatpersonu. Vienmēr ir jāsaglabā augsti ētikas standarti, tu nevari kādā tusiņā atļauties vairāk, varbūt kā brīvā formātā to varētu izdarīt. Ir jāpiedomā, ko runā, kā uzvedies, jo tu caur savu darbu vienmēr nodari pāri savai ģimenei. Ar ģimeni daudz laika pavadīt kopā vairs nevar, ir jāatceļ kopīgi pasākumi. Pamatā tu kļūsti par cilvēku, kurš mājās pavada tikai naktis, kā arī iespēju robežās sestdienas un svētdienas, » žēlojies ministrs.

«Jāsaka, ka tas ir liels pārbaudījums ministru otrajām pusēm un ģimenēm - izturēt šo režīmu. Tas ir tas, par ko, manuprāt, sabiedrībā bieži neaizdomājas. Esmu ministrs, bet tajā pašā laikā es esmu arī tāds pats cilvēks kā visi pārējie, » uzsvēris Vējonis.

Jautāts, vai ir kāda kļūda, kuru pieļāvis savā politiskajā darbībā, viņš 7guru.lv atbildējis:

«Iespējams, mani lēmumi šodien būtu bijuši citādi, nekā tie bija toreiz. 2008. gadā, kad bija jāpieņem lēmums par Parex bankas likteni un valsts nolēma banku glābt, ļoti iespējams, skatoties no šī skatu punkta, man rīcība būtu bijusi citādāka. Šī ir tā kļūda, kuru varu nosaukt. Ja mūsu lēmums būtu bijis citādāks, tad valstij nebūtu jāiegulda tik daudz līdzekļu, lai glābtu banku. »

Komentāri

Pievienot komentāru