Citas ziņas

Vēl rīt ir iespēja pieteikties starpvalstu konferencei tīro tehnoloģiju jomā

Dienas Bizness, 27.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veicinātu Latvijas komersantu konkurētspēju ārvalstīs, šonedēļ līdz 28.novembrim uzņēmumiem vēl ir iespēja pieteikties Latvijas – Kazahstānas sadarbības konferencei «Pāreja uz «zaļo ekonomiku», ieviešot ekoloģiski tīras tehnoloģijas».

Konference tiek organizēta projekta Green Bridge Forum ietvaros, un to atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Rīgas Dome, Cleantech Latvia (Latvijas Tīro tehnoloģiju klasteris) un Latvijas industriālās energoefektivitātes klasteris.

Konference notiks Rīgā no 2013. gada 5. līdz 7. decembrim. Konferences fokusā ir «zaļās ekonomikas» attīstības iespējas, vides tehnoloģijas, kā arī enerģijas lietderīgāka un efektīvāka izmantošana.

Kazahstānas pusi konferencē pārstāvēs vides aizsardzības un tehnoloģiju jomas speciālisti un atbildīgo institūciju pārstāvji: nozaru ministriju, pašvaldību (akimatu) pārstāvji, kā arī dažādu uzņēmēju delegācija - lielu dabas resursu ieguves rūpniecības uzņēmumu, vides tehnoloģiju komercsabiedrību vadītāji un eksperti.

Pirmajā konferences dienā tiks apspriestas nākotnes sadarbības iespējas starp abām valstīm vairākos aspektos. Tiks pārrunātas jaunākās tendences un tehnoloģijas ēku energoefektivitātes auditos, komunālo infrastruktūru modernizācija, ūdens attīrīšana un ūdens resursu apsaimniekošana, atkritumu pārstrāde, atjaunojamās enerģijas ieguves avotu un citu tehnoloģisko risinājumu izmantošana.

Otrajā un trešajā konferences dienā Kazahstānas pārstāvji iepazīsies ar Latvijas praktisko pieredzi un apmeklēs realizētos vides infrastruktūras projektu objektus Rīgā, Liepājā un Jūrmalā.

Reģistrēties dalībai konferencei iespējams līdz 2013.gada 28.novembrim Green Bridge Forum mājas lapā.

Konferences «Pāreja uz «zaļo ekonomiku», ieviešot ekoloģiski tīras tehnoloģijas» iniciatori ir Latvijas Tīro tehnoloģiju klasteris un Latvijas Industriālās energoefektivitātes klasteris, to atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Rīgas Dome, bet organizē eksporta konsultāciju uzņēmums Orient Instruments un biznesa attīstības un inovāciju veicināšanas uzņēmums Bridgit!. To atbalsta Latvijas vēstniecība, Kazahstānas vēstniecība, uzņēmumi Karme Filtrs, Vega 1, UPB, Citrus Solutions, Peat Export, bet informatīvo atbalstu nodrošina biznesa portāls Nozare.lv un laikraksts Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru